Last news in Fakti

19 Декември, 2019 18:52 13 923 158

Доган: Нужен е рестарт на демократичния модел!

  • ахмед доган-
  • дпс-
  • рестарт-
  • новогодишно обръщение

Властта е опиат за елита! Липсва визия, призовава почетният председател на ДПС

Доган: Нужен е рестарт на демократичния модел! - 1
Снимка: БГНЕС

Нужен е рестарт на демократичния модел! Липсва визия, има сериозен дефицит на реформаторски идеи.

Властта е самоцел за елита със силата на опиат!

Преходът ни даде възможност за демократични промени, но без програмирана визия за технологията на реформите.

Родените от Прехода политически партии, не можаха да намерят оптималната политическа мяра между импортираните и наличните реалности в страната, създавайки мътна политическа среда, което продуцира дефектирани социално-икономически и политически реалности.

Това заявява в станалото вече традиция новогодишно послание почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, което той прави пред ръководството на Движението, депутатите, местния актив и кметовете.

Тази вечер всички те са събрани в Дома на ДПС в "Бояна", за да отбележат отиващата си година и да начертаят плановете си за Новата 2020.

Отговаряйки си на въпроса: Какво ни дадоха тези 30 години от началото на демократичните промени в България, Доган посочва пороците на днешната демокрация:

- Опорочен изборен модел, който се е превърнал в епидемия, обхванала всички пилитически формации;

- Политическата система на обществото се връща в изходното си положение на стартиране на Прехода, когато правехме избори под надзора на чужди наблюдатели;

- Липсата на визия се подменя с абстрактни политически реторики, не се познават реалните проблеми на хората;

- Изправени сме пред сериозен дефицит на реформаторски идеи, защото стремежът към властта и властовата система на обществото се превърна в самоцел за елита със силата на опиат;

- В обществото има умора, апатия и демотивация, а политиците стават гръмоотвод на натрупаната негативна енергия;

- "Ефектът на пеперудата" може да породи буря в обществените отношения;

Доган е категоричен, че:

- Либералната идея е в състояние на историческа пауза;

- Широкото отворената ножица между бедни и богати изважда на преден план "социалната идея", а партиите ще бъдат принудени да заговорят по-силно за "социалния вектор на обществото";

Доган посочва и изхода от създалата се критична ситуация, в която избуяването на радикални елементи е въпрос на време.

- Рестартът на демократичния модел, съчетан с моралния императив, е нежният, но неизбежен изход от тази ситуация.

- Нужна е промяна на парадигмата на властовата система.

За пореден път Доган заявява, че към днешна дата в политическия спектър на България няма нито желание, нито готовност за предсрочни парламентарни избори.

Според него всяка партия ще използва времето до края на мандата на сегашното управление за прелегитимиране, позициониране и евентуално за конструиране на нетипични коалиционни формати, с цел да си осигурят гарантирано участие в следващата власт.

В същото време, за първи път почетният председател на ДПС отваря вратата и за евентуален предсрочен вот - ако волята за власт на някои партии надделее над идеята за собствената им сигурност, то тогава предсрочни парламентарни избори са възможни.

Доган е катогоричен, че решаващият фактор за рестарта на демократичния модел е зрелостта и готовността на гражданското общество!

Ето пълният текст на словото на д-р Ахмед Доган:

Уважаеми г-н председател,

Уважаеми дами и господа,

Разбираемо е, че тази година е особен маркер в нашето политическо съществуване, защото тя бележи един цикъл в развитието на страната и на Движението: 30 години Преход - 30 години ДПС.

Но преди всичко искам да ви поздравя за успешното представяне на МИ-2019. Безспорно е, че ДПС утвърждава и разширява присъствието си в местната власт. На всички ви е ясно, че това е надстроен капацитет за по-добро представяне на следващи парламентарни избори. В този контекст има неудачи и проблемни ситуации в някои региони, но се надявам, че след прецизни анализи ще предприемете мерки и стратегии за тяхното преодоляване.

Фразата „30 години Преход - 30 години ДПС“ се произнася сравнително лесно. Но започнеш ли да я осмисляш в реални измерения като мотивация, модели на политическо поведение с действия и противодействия, имаш чувството, че по-скоро се занимаваш с драматургия, а не с политика. Затова от моя гледна точка няма необходимост да се прави ретроспективен анализ на генетичната политическа връзка на Прехода с появяването на ДПС в социалното пространство, защото субективното изместване на ролевата значимост в този процес ще бъде неизбежно.

Като прелиствам различни страници с анализи и лични спомени на участници в Прехода за сетен път се убеждавам, че ретроспективното изместване е проклятието и достойнството на историята, когато е третирана с „лично участие” и от близка дистанция. Оказва се, че в някои случаи да пишеш История е равносилно, дори по-значимо, от това да правиш История.

Темата за Прехода като че ли е на път да се превърне в „историческа реалност” и формално е предметна област на изследване от анализатори и историци. Но тъкмо заради „близката дистанция” и „личното присъствие” реалността на Прехода е от хибриден тип с явно доминиране на политическото над историческото.

Затова оценките за Прехода като правило си противоречат, дори взаимно изключват. Но тази привидна обективна неопределеност на ценности, позиции и оценки за 30-годишен период от най-новата история на страната е нормален феномен в условията на демокрация.

Проблемът е, че се появи ново поколение, което възприема реалността на Прехода с изкривени оценки и позиции или като незавършен процес без котва.

Разбира се, една от важните предпоставки за това е обстоятелството, че значителна част от начинателите и потърпевшите от Прехода актуално присъстват в политическия спектър на публичното пространство.

В емблематичен смисъл това са БСП-СДС-ДПС, които са далеч от постигане на съгласие за действителните им роли в този процес.

Но фундаменталният въпрос, който виси в публичното пространство, е не толкова кой каква роля има в Прехода, а:

- Какво ни дадоха тези 30 години от началото на демократичните промени в България?

Сложен и труден въпрос, който няма еднозначен отговор.

Ако има категоричен позитивен или негативен отговор с изреждане на постиженията и „щетите“ като в имотен регистър, ще бъде погрешно, защото няма да издържи на очевидните екзистенциални реалности и на тестването на времето.

Едно е сигурно, като система на отчитане на постигнатото и изпортеното, от днешна гледна точка Преходът ни даде възможност за демократични промени, но без програмирана визия за технологията на реформите: кое, как, доколко и с каква скорост да се извършат във времето.

Вместо визия бяха внесени отвън различни модели и нормативни реалности, които имаха над 200-годишна история. А нашата социално-икономическа система и колективният субект в лицето на основните институции, и на родените от Прехода политически партии на Демокрацията, не можаха да намерят оптималната политическа мяра на взаимодействие на импортираните с наличните реалности вътре в страната. Несъвместимостта на „външното” и „вътрешното” изкривиха опциите за преобразуване на възможното в действително, създавайки мътна политическа среда, което впоследствие започна да продуцира дефектирани социално-икономически и политически реалности.

Когато след 30-годишна история говорим за дефектиране на демократичните правила, норми и реалности, това най-малкото е тревожен сигнал в обществото.

Но няма как да си затворим очите пред очевидни и очевадни политически реалности.

Опорочаването на изборния процес се превърна в епидемия, която обхвана всички политически формации, и това рефлектира върху нормалното възпроизвеждане на демокрацията и поставя под съмнение нейната легитимност.

Обективно погледнато политическата система на обществото се връща в изходното си положение на стартиране на Прехода, когато правехме избори под надзора на външни наблюдатели, включително и от Сената на САЩ.

Нашата демокрация е представителна. Всеки кандидат за „представител” на гражданите по правило трябва да се състезава с други като него и да предложи ясна визия за обслужване на гражданите, които го избират и пред които той би трябвало да се отчита като техен представител във властовата система. Тази ”визия” постоянно трябва да се обновява, съобразно потребностите на обществото. Проблемът е, че точно това не се прави.

Липсата на визия се подменя с абстрактни политически реторики на европейски теми, което е индикация, че не се познават реалните проблеми на хората.

Изправени сме пред сериозен дефицит на реформаторски идеи, защото стремежът към властта и властовата система на обществото се превърна в самоцел за елита със силата на опиат. Подобна социално-политическа ситуация поражда умора, апатия и демотивация в обществото, а по правило политиците се превръщат в гръмоотводи на цялата натрупана негативна енергия в национален и международен мащаб.

Според мен една от основните причини за избуяването на национализмите и популизмите, както и техните спонтанни противодействия в европейски мащаб, е умората от инерцията и рутинността на демократичната система на управление.

В това състояние на социума като че ли „автоматично” се задейства защитната система на демокрацията. Впечатляващ най-нов пример за този защитен механизъм на демокрацията е *„Движението на сардините” в Италия: никому неизвестни четирима млади хора за няколко седмици изкараха над триста хиляди граждани на улицата, за да протестират ”срещу културата на омразата и разделението”, за „отговорни избори”, за „ утвърждаване на демокрацията”, „да събудят италианската политика”…

Тази ситуация упорито напомня за легендарния „ефект на пеперудата” за динамичното балансиране на времето и живите системи в природата: при определени условия едно спонтанно микроколебание на въздуха може да породи буря в другия край на света.

Демокрацията е като Природата, тя има вътрешна необходимост постоянно да е в режим на самоорганизираща се система.

Но докато Природата рестартира нарушения си динамичен баланс с катастрофични явления, а понякога дори с „един вирус”, то в едно цивилизовано общество не би трябвало да се допусне такъв радикализъм. Въпреки че подобни феномени се превърнаха в политическо ежедневие на нашата цивилизация.

В този социално-политически контекст по всичко изглежда, че рестартът на демократичния модел, съчетан с моралния императив, е нежният, но неизбежен изход от тази ситуация. Кога и как ще се получи това, зависи от зрелостта на политическия елит и на гражданското общество.

Когато говорим за цикличност във включването на защитната система на демокрацията не трябва да се фокусираме само върху политическите реалности в България, дори не бива да се възприема изцяло като европейско явление.

Характерен политически синдром на цикличността е появяването на политическия терен на неочакван, „неопитен”, нетипичен с харизматичен профил политически субект. Така се получи в САЩ с президента Тръмп.

Цикличността предполага, че е време за промяна на парадигмата на властовата система, понякога полюсно, съобразно историческите традиции на властовата система, манталитета на гражданското общество и „градуса” на международната среда.

Европа има най-богат опит в коригирането или преобразуването на полюсите на властовата система, подходящо дозирани с леви, десни и центриски идеи. Последният пресен пример е Брекзит, който поставя на изпитание самата идея за обединена Европа.

От тази гледна точка на този етап либералната идея се намира в състояние на историческа пауза, тъкмо поради това нейните приоритети са да противодейства на всичко, което застрашава демокрацията. Либерализмът сериозно трябва да си адаптира визията за устойчив политически и икономически ред в света. След възхода и кризата на неолиберализма, явно е необходимо да се реформира самия модел за либерална визия за развитие на света. Защото основните ѝ постулати и практики са от времето на модернизма и класическия капитализъм.

Друг важен цикъл, който тепърва предстои да се разгърне, е дисхармонията на цикъла на натрупване с този на разпределение и преразпределение. Това, разбира се, не е от сантимент към „социалната идея”, а от увеличаването на рисковите фактори за предизвикване на рецесия, вследствие на прекалено широко отворената ножица между бедни и богати.

Всички партии ще станат малко по-социални и ще заговорят за социалния вектор на обществото. Това безспорно е нов политически портал за левите партии в Европа, но доколко те са готови да се възползват от преобразуването на парадигмата за стабилността на финансовата система и тази на властовата система, е друга тема.

В този ред на мисли, към днешна дата в политическия спектър на България няма нито желание, нито готовност за предсрочни парламентарни избори.

Всяка политическа сила се надява за нормално приключване мандата на управляващото мнозинство с очакване максимално да се възползва от парламентарното време за прелегитимиране, позициониране и евентуално за конструиране на нетипични коалиционни формати.

Целта им е гарантирано участие във властовата система на държавата. И тъкмо затова, ако волята им за власт надделее над идеята за собствената им сигурност като политически партии, предсрочни парламентарни избори са възможни.

Политическата необходимост от рестартиране на политическия модел на обществото в една или друга степен се осъзнава, но сравнително по-малко се изговаря или се отлага във времето.

Защото рисковите фактори за продуциране на „критичната точка“ на хаоса в партийните структури се явява проблемният възпиращ фактор за подобно радикално решение.

Тъкмо поради това решаващият фактор за рестарта в случая е зрелостта и готовността на гражданското общество!

Бъдете живи и здрави и весели празници!

Ахмед Доган

*Бележка на редакцията

Движението на "Сардините" е спонтанно формирано около четирима основатели - Матиа Сантори, 32-годишен икономист, Андреа Гарефа, 34-годишен туристически гид, Роберто Мороти, 31-годишен инженер и Джулия Траполони, 30-годишна физиотерапевтка. Те искат да върнат на политиката в Италия нейната привлекателна сила и да я превърнат отново в нещо хубаво. Според тях те са движение, утвърждаващо демокрацията те се обявяват за антифашисти, искат равнопоставеност, борят се срещу нетолерантността, срещу хомофобията.

Преди няколко дни десетки хиляди членове на движението се събраха в Рим, като част от кампанията им за борба с ксенофобията и пяха популярната протестна песен "Белла, чао". "Сардините" отричат ​​всякаква политическа принадлежност и казват, че просто искат да регистрират противопоставянето си на популистки сили, набиращи сила след десетилетие на икономическа стагнация.

"Сардините" се превърнаха в символ на протеста срещу крайнодесния лидер Матео Салвини, който беше министър на вътрешните работи и заместник министър-председател в предишното коалиционно правителство на Италия и открито говореше против имигрантите. Движението, едва на един месец, стартира в Болоня, когато митинг, организиран от четиримата неизвестни активисти, за да осъди расисткият и ксенофобски дискурс на Салвини, зовящ към „омраза и разделение“, събра 15 000 души, изненадвайки всички.

Оттогава „сардините” организират поредица от митинги, които привличат десетки хиляди в Милано, Флоренция, Неапол и Палермо.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    95 4 Отговор
    Но дали мисли така партийният другар от ДПС Шиши.
  • 2 Горо

    154 14 Отговор
    Доган е един от хората, които крепят цар Бойко вече 10 години на власт. Разбира се, Борисов се отплаща както трябва с нови и нови милиони в личните сметки на Султана.

    Коментиран от #31

  • 3 Последния софиянец

    134 8 Отговор
    Този малко ли се налапа от студения резерв, че иска да рестартира демокрацията.
  • 4 Йосарян

    30 38 Отговор
    Ето Сега, колеги гяури се знае КОЙ.
  • 5 Пешо

    108 23 Отговор
    Руски КГБ агенат, държащ в подчинение българските мюсюлмани. Евалата Догане! Аферим!

    Коментиран от #25

  • 6 Факти

    113 7 Отговор
    Той ония с пистолета щеше да те рестартира, както си трябва. За това се оттегли в сянка. Хвана те страх нали осъзна, че нарочат ли човек и НСО и каквито и охрани да са-не сте недосегаеми.

    Коментиран от #28, #72, #133

  • 7 Давид

    141 11 Отговор
    Въобще не съм му чел глупостите на тази циганска марионетка . Този и семейството му са за трепане . До 9 - то коляно . И всички агенти създадени след 89 . ДС не са най умните . Това са мързеливи боклуци с информация издевателстващи върху работния и умен народ на България . Измет и отрепки .

    Коментиран от #36, #127

  • 8 4765

    107 5 Отговор
    Да започнем с това, да ти вземат охраната от НСО?
  • 9 а резултата какъв е

    100 4 Отговор
    накрадохте се, сега рестарт, няма ли вече какво да се краде, може да съберете и нарежете релсите на БДЖ, има още гори за събаряне, може още кредити да се вземат, докато стане дълга 100 процента към БВП, нека продължи прехода още едно 10-20 години моля
  • 10 Рошко

    95 3 Отговор
    Само по заглавието, да разбираме,. Да започнем на чисто кой крал крал кой е,, е,,,,. Вече всичко ще е законно и няма да с етърси отговорност от никой, щот Кьовешито чука на Европа
  • 11 Веселин

    120 4 Отговор
    Абе БОКЛУК мръсен , 30 години лапаш и сега искаш рестарт.
  • 12 Рошко

    86 5 Отговор
    Кьовешито чука на вратата
  • 13 Бай ганю

    76 3 Отговор
    С една дума откраднато то и незаконно забогстелите да се легализира
  • 14 българина

    82 9 Отговор
    да, нека започнем със закриването на дпс и дост
  • 15 Цар Плъх

    84 4 Отговор
    Дойде време безкруполните крадци да ни учат какво да правим, след като са ни обрали! Колко нагло, но такива като този вървят по мост от гнили дъски защитен само от това че народа още спазва измислените им закони. Рано или късно ще паднеш и ти Догане и сетне-кой-каде те хване кеф ще му стане.....
  • 16 As toi

    52 4 Отговор
    Mnogo e nagel....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 jorj

    51 9 Отговор
    Рестарта ще тръгне когото този кремльовсо пути помазан турчин влезне в затвора !!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЕБЛИЧ

    54 3 Отговор
    единствен нужен е народен съд който ще оправи всички крадци ползвали власт последните 30 години
  • 21 765

    35 9 Отговор
    Т.е. иска да започнат отново, БСП-ДПС; видя, че няма как да се добере по нормалния начин до власта. Има съмнения за умишлено създаване на кризи, като умишлено източване на язовири и т.н., заедно двечките друшки и сега и теоритична постановка за "рестарт" на прехода.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Така мисля

    39 5 Отговор
    АД символ на корупция предателство и лицемерие ! Какво да се прави ? Търпим си ги !!!
  • 24 Лабас

    32 12 Отговор
    А бе руски агент. боклук,падишах какъвто и да го наречете е единствения политик който ви казва истината глупаци, бойкоборисовци и корнелияниновци.
  • 25 Станчо

    20 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пешо":

    Не само мюсюлманите, а всички ни, но не е удобно да си признаем...

    Коментиран от #48

  • 26 Месар

    15 40 Отговор
    Доган е велик.
  • 27 Лекар БГ

    45 4 Отговор
    Е, нЕмаше такваз дълга сказка!
    Нагъл арогантник-милонер на наш гръб.
    ДС агент при това.
    Потресен съм.Шиши не се ли е изказал и той?!
  • 28 003

    40 2 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    Случая си беше чиста инсценировка, за да се оттегли уж от пилитиката с история и безплатна охрана от НСО...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Като чета коментарите питам

    38 7 Отговор
    Това ли е най мразения в БГ ?
  • 31 criminal

    42 4 Отговор

    До коментар #2 от "Горо":

    Нужен е рестарт на системата......закриване на Тея незаконни партии.....отнемане на правата на Тея индивиди и затвор за негодниците дето ограбиха България.......
  • 32 Виктор

    41 5 Отговор
    Нужно е подобни етнически партии да са забранени , а лидерите и симпатизантите им да чукат камъни в Белене , за етническа пропаганда и ред други престъпления!

    Коментиран от #60

  • 33 Боже

    26 4 Отговор
    Тоя още ли е жив..
  • 34 ГЕРБ

    33 6 Отговор
    ПРОКЛЯТИЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ
  • 35 Любо Пенев

    38 4 Отговор
    Ако Доган наистина мисли ,че е нужен рестарт Бойко е пътник.
    Само дето много ме съмнява.
    Все пак двамата са ортаци.
  • 36 Kubeto

    28 3 Отговор

    До коментар #7 от "Давид":

    Никой няма да чете! Смърт за тоя и всички които имат вземане даване с него...това ще рестартира всичко както си трябва!
  • 37 Ххо

    12 11 Отговор
    Доган е роден през далечната 1954. То животец не му остана, а вие му се заканвате. Умен е, но за себе си. Много направи и много краде, и много жени смени. То и в туркие е същото. Хепси турк, циган, помак, рускини, мискинки. Чок фена, бате. Пара йок.. Вай анаджик, вай, Сержо вай, Америка деца от пожарна в САЩ вай помашка.. Хепси корупция.. 30 години комунистите са на власт. Живи и здрави, при някои е от 1944. Комунизма си отиде, но от или след 1944 до днес не си е отишъл. Анти, автентичен.. Акъла ни взеха бкп и бкп десни и леви, но ръцете, трудолюбие то никога, халал да ви са парите ни на мързеливите горе. Цял живот бащи, сега те.. Мързела ще ги убие. Той господин доган ще ме разбере какво искам да му кажа за бг но и той го знае, гърбица имаме от много работа и днес ни изкупуват.. Кога българин мъст или изписва вежди. Турчинът е добър човек, но новите бг хохохо серджо хохо пари имат акъл йок.. Ша търпим..
  • 38 проф.д-р

    14 21 Отговор
    Може би ако не беше проектът ДПС , България сега щеше да бъде до Стара планина. А другото на юг - Румелия или Тракия . Може би. Сигурно има информация , недостъпна за простолюдието в която е истината, но никога няма да я узнаем.
  • 39 Koko

    17 30 Отговор
    Каквото и да пишете все ще е малко за Доган.
    НО , едно не може да му се отрече и за това му свалям шапка. Запази етническия мир в България.
    Умен е за трима,достатъчно богат вече и си мисля ,че именно той трябва да е бъдещия президент.
    Плюенето може да започне сега.

    Коментиран от #144

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гост

    9 30 Отговор
    Много се крайни.. Смърт... Защо, кво ви е виновен Той. На живо през 1989 и съм с хубави впечатления за господин доган, макар, че за нищо не ни е помогнал. Има нещо положително в него. Няма как да ме разберете, 1989 23/7.
    Бог да го Богослови. Над всички ви по знания, а и много други хубави неща са ми разказвали за него, когато е живял в София, в блок, и моя колежка ходеше с Иван от София.. Винаги е поздравява, учтив, скромен, но сега.. Сега си е за сега. Направи много за България..
    Светли празници и много късмет!

    Коментиран от #110

  • 42 ДС™

    26 9 Отговор
    На циганина-доносник отново му натиснаха бутона от Москва.

    Коментиран от #63

  • 43 Анонимен

    28 5 Отговор
    Този ли говори...този де му подариха ТЕЦа и му дават пари за "студен" резерв а и подарък му направиха четвърт милиард за пристанището от парите на всички българи включително и тези които пишат тук.
  • 44 морфичен резонанс

    18 3 Отговор
    парадигмата на студения ми резерв е много добра,ако ме бяха питали като изтъкнат хдроинженер за Студена сега Перник щеше да има вода.Ама като им се свидят едни десетина милиона така ще е.
  • 45 TrolBuster

    42 3 Отговор
    Доган, ти къде беше в последните 30 години бе? Да, беше във властта, дори маше наглостта да споделиш, че ти режеш парчетата от баницата и ти ги раздаваш. Забрави ли?
    Ти си стара лисица от тия, дето смърдят много, ама са и мног хитри! Усещаш, че народа се опомни и вижда "какви ги правехте, и днес и вчера през нощта" и сега искате да започнем начисто, както едно време, за да можете да крадете отново и да не ви се търси отговорност?!??!
    Догане, дано има Бог за българия! Дано той пак поглдне благосклонно към нас! Ако стане така, ще си повръщате червата!
    Аз, лично и за без пари ще ви побивам на кол! Не ми пука, дали след това ще ида в Ада. Ще прежаля моята, скапана душа! Нека гори! Но искам да ми даде Дявола едни 50 години, в които да мога да се разправя КАКТО НА МЕН МИ СЕ ИСКА с вас! Вас, тия дето предадохте нашият живот и нашите придобивки, нашето бъдеще(което вече е минало) и бъдещето на нашите деца и внуци!
    Стискайте Сорос за топките яко да дава пари и се молетеда не дойде нов 9-ти септември! Щото Народният съд ще ви се види като направление към санаториум от личен лекар!
    Изроди!

    Коментиран от #107

  • 46 Behemoth

    23 3 Отговор
    Страната на наглеците!
  • 47 Домакин

    23 2 Отговор
    Прав е Доган! Но рестартът трябва да започне отдалече. На първо време - от Народния съд ...
  • 48 Пешо

    20 2 Отговор

    До коментар #25 от "Станчо":

    Мафията (наследника на КГБ) държи Доган.
    Но, Доган ще го има, докато държи турците в България. Ако ги изтърве и той ще изчезне.
  • 49 Японеца

    20 6 Отговор
    Без да чета статията:
    Секненето е типично турска черта!
    Да си издухаш носа, без да се нацапаш е уникално умение при турците!
    Тоя си хвърли марсола върху вас, роби!
  • 50 слаботоков

    13 3 Отговор
    Шиши още не се е изказал понеже с Данчо Ментата чакат на опашка Доган да им прави сюнет (обрязване) и след това ще има анално шомполиране! Чак след това може да бъдат редови членове и да се изказват!
  • 51 deadman1488

    16 4 Отговор
    тоя е много смахнат и психичноболен
    требе се вкара в лудница
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 tha boogeymen

    11 5 Отговор
    ако тва стане всички българи се обединяваме и става страшно положението с потур4еняци помъченяци и сигани.

    Коментиран от #79, #83

  • 54 гост

    19 2 Отговор
    Тоя трябва да виси на първия стълб в ДЗС Рогозина !!!!! Баща му си живя като цар в дом за деменция в с.Опанец Добрич. Кмета после шеф в дома запали кметството и с помоща на трима свидетели стана горд собственик на 300декара земя!!!!!Измамник !!!! Да се рестартира при Луканов дано !!!!!Да се наживее ДЕМОКРАТИЧНО !!!!
  • 55 сноу

    14 1 Отговор
    Бря,бря ...То Аметя станало още по гУлямото философ ба...Явно е приготвил новите пагони за генералисимус Гойчи.
  • 56 Алфа Ромео

    15 1 Отговор
    Със сигурност е така, само че ти и цялата стара сган нямате място в този рестарт! Малко е вероятно обаче да стане, защото нашите крадливи и корумпирани дребни душици си намериха подобни другарчета в ЕС и здраво са се прегърнали.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 МиГ 23

    12 1 Отговор
    Ами спри да купуваш гласове, ти уби демокрацията!
    А за това движение на Сардините - 100% е финансирано от някой, спарвка Руската революция, а и безплатна революция едва ли е имало. Хората не четат книги и за това се подават на провокации. Имигрантите са изгодни на капиталистите.
  • 59 Колко сте обременени само....

    11 5 Отговор
    слепи да вникнете в дълбочината на анализа ву! Само ако не беше кардинал на "етническа" партия този човек е единствения истински политик! Обсега на мисълта му е недостъпна за 99% от обществото! Глупци сме и заслужаваме битието си.. Качествата на една личност не бива да бъдат съдени с некомпетентността на ограничения мироглед и етническа принадлежност!

    Коментиран от #61

  • 60 Тухларя

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "Виктор":

    Хвала, Викторе, само си пич! Споделям изцяло мислите ти. Ама няма държава...
  • 61 МиГ 23

    12 2 Отговор

    До коментар #59 от "Колко сте обременени само....":

    Добре, но да спре дпс - то да купува избори и в Бг. и в Тр. и да кара хора с автобуси. Тогава ще има не повече от 5-6%. Иначе си противоречи в изказванията - едно казва, друго върши.
  • 62 МАНГАЛореца и котката ЙОДА

    6 4 Отговор
    Въобще не съм си правил труда да го чета цялото,няма и нужда,късно е ДЪРЖАВАТА ВЕЧЕ Е ПЕНцИОНИРАНА... Гуменото патенце,винаги си ми била малко тъпа,или трябваше да пиша МНОГО,няма значение.Искаш ли да ти предложа, брак до ГРОБ на който да напишем ТАЯ УМРЕ ОТ СВРЪХ ДОЗА КАРИЕРИЗЪМ.
  • 63 Иван.

    4 5 Отговор

    До коментар #42 от "ДС™":

    Ти гледай да не му наредят да натисне червения бутон за БГ, че на никой не му дреме...
  • 64 Йозеф

    8 11 Отговор
    Доган е един от малкото умни политици. За това е и богат.
  • 65 КЕМИЛ РАМАДАН

    14 1 Отговор
    АЛКОХОЛИК..... ТОЙ ЩЕ МИ ГОВОРИ
    ЗА ПРЕХОДА ТОЯ ЗАТВОРНИК ТЪП!!!МНОГО СКОРО ЩЕ БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕН ЦЕЛИЯТ ПРЕХОД.
  • 66 факултет Философия

    22 2 Отговор
    ДПС не е турска, а русофилска партия, създадена от ДС малко преди да разпуснат службата на доносниците. Т.н. турци само играят ролята на овцете.
  • 67 ДЖЕМИЛ

    15 1 Отговор
    за какви успешни избори говорим ХИТРИНО много сигурни беха за ДПС а за ТЪРГОВИЩЕ ЩО ПАРИ БЯХА РАЗДАДЕНИ но УВИ само ДИГНАХА ЗАХАРТА НА кандидат кмета ХАМДИ
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 справедливост

    15 3 Отговор
    НЕ, НИКАКЪВ "рестарт на демократичния модел" НЕ Е НУЖЕН.
    НУЖНИ СА НЯКОЛКО ЗАТВОРА ДА СЕ ПОСТРОЯТ, КЪДЕТО ДА БЪДАТ НАТИКАНИ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА УПРАВЛЯВАЛИ РАЗГРАБЕНАТА ОТ ТЯХ НАША РОДИНА СЛЕД 1989 г.
    Изключение прави само служебното правителство на Ренета Инджова, което беше наистина успешно, те и за това набързо го разкараха, че не могат да щипят. Приискало му се "рестарт".
    Не им ли стигнаха 30 години грабеж, че още толкова им се прищяло. Има Господ и всички ще си платят.

    Коментиран от #73, #88

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Лален

    7 1 Отговор
    Нужно е да на умираш гомно цигънарско. Нужно е да изчезнеш и да мислиш как сараите ти няма да горят
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 the Doll

    5 1 Отговор
    много добре показва как се шмърка Бело..
  • 77 Jacques Yvec Moineau

    10 1 Отговор
    Дааа, явно ресурсите за източване на пари при сегашния политически модел са към края си, Доган е предусетил това, и ще търси нови пътища за крадене....затова му е нужен рестарта.
  • 78 Стефан

    12 1 Отговор
    Факти бг. Най отдолу на коментарите пишете че НЕ ТОЛЕРИРАТЕ обиди, нападки / каквото и да означава това / и заплахи, а как да реагират хората на тези бръщолевения на Доган, за какъв рестарт говори, така говореше и покойния Илия Павлов, че трябвало гущера да откъсне опашката си и вече всичко да е ЗАКОННО, а законни ли са имотите на Доган, палати, морски резиденции, Тец Варна и ПОРЦИИТЕ които ТОЙ разпределя, това НЕ Е ЛИ ОБИДА към пенсионерите с техните пенсии по 350 - 500 лева , не ли ОБИДА срещу хората дето не са откраднали и един пирон, и са работили по 40 - 50 години , а децата им са отишли в чужбина защото не могат да живеят тук с тези заплати, не ли ОБИДА един ДОНОСНИК на политическата милиция да ни дава акъл и да казва кое как да бъде, или не е обида утре мадам В да ми тълкува КАКВО искал да ни каже сокола закодирано години напред, ВСЕКИ ДЕН ЖИВОТ в тази кочина е ОБИДА от интелекта на премиера до нивото на един дръндарски циганин - според Вежди Рашидов.
  • 79 ???

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "tha boogeymen":

    Кога...
  • 80 Гнида

    9 1 Отговор
    Алчен и нагъл до живот ! Патерица на тиквата
    и с това го подсеща , че не е доволен от ояждането предоставено от гроб ! Аре всички горобари и дупесари да почват повечко да работят , че лидерите им са гладни !

    Коментиран от #86, #87

  • 81 Усмивката

    8 1 Отговор
    като за първо раздай всичко твое на бедните, разпусни тая партия ,влез за дълго в затвора , а за останалото не мисли
  • 82 Лален

    9 1 Отговор
    Какъв рестарт бе???? Стига Демокрация! ВЪН ДЕМОКРАТИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! НЕ УМИРАЙТЕ БУКЛУЦИИИИИИ ВЪН НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ! ПРИСЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ КЪМ НАС ! ДА МАХНЕМ НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
  • 83 ЛАлен

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "tha boogeymen":

    С тебе сме не си сам има и други момчета с нас! Ще им подгреем демокрацията и рестартите
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Анонимен

    10 2 Отговор
    "Широкото отворената ножица между бедни и богати изважда на преден план "социалната идея"
    Богатите разтварят ножницата, но винаги идва момент в който бедните я затварят при това със щракване. Така е още от памтивека. Дофан май не е от вторите и туй му е зорът. Той да каже, кой плаща на уж българските телевизии като втв да облъчват народа с турска пропаганда под формата на сериали.
  • 86 Панчо Рича

    7 2 Отговор

    До коментар #80 от "Гнида":

    Нагъл защото ченгетата от библиотекарския институт са зад него. Комунягите създадоха него и партията му , нестига че ни натресоха провала със възродителния процес
  • 87 Панчо Рича

    8 2 Отговор

    До коментар #80 от "Гнида":

    Нагъл защото ченгетата от библиотекарския институт са зад него. Комунягите създадоха него и партията му , нестига че ни натресоха провала със възродителния процес
  • 88 МиГ 23

    5 0 Отговор

    До коментар #69 от "справедливост":

    Я помисли пак за правителството на Ренета Инджова? Кой продаде СОМАТ?.....
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Далавера

    7 1 Отговор
    Соколе мой, върни краденото, па ще видим.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Давид

    8 1 Отговор
    Подобни статии ни ги пускат кат допитване . Не случайно ни скочиха цените на всичко . И да обвиняваме Бойко . Сега ни пускат циганчето Доган и като направят анализа и ще ни доведат чалгаря Слави . Истинските престъпници братя са зад екраните . Те ни трябват . Тях трябва да линчуваме . Боклуци като Бойко , Доган и всички останали отрепки в парламента винаги ще има .
  • 94 Наистина трябва

    5 1 Отговор
    Това не го е писал Доган. Но е вярно. Трябва реакция от народа. Ние сме виновни и отговорни за държавата и състоянието й, независимо дали тя просперира или запада. Не са ни виновни нито ГЕРБ, нито БСП, мафиотите или който и да е друг.Колкото повече хора разберат това, толкова по - близо ще сме до оправянето на България. Да, много хора са заспали. Затова трябва да събудим хората около нас. Всеки, който все още е буден трябва да събуди останалите и да ги накара да разберат, че само с бездействие и мрънкане не става. Трябва да стане верижна реакция. Колкото повече хора проумеят, че само от нас зависи дали България е зле или не, толкова повече ще се присъединят - така разботи конформизма. Ти, който четеш, имаш силата да промениш нещо, още сега. Промени мнението на някого, накарай го да мисли, че всъщност оправянето на държавата зависи от него, както и от всички останали. И че само ние можем да оправим България. Аз вече го правя, дори и в момента. Силата е в теб.
  • 95 Ван дер Любе

    9 1 Отговор
    И станал Доган и се запътил към Централния затвор, т.к. преценил, че той е крал, нарушавал закона и трябва да лежи поне 10 години там. Междувременно завещал цялото си крадено имане на държавата. Написал и документи за Пеевски, Борисов, Станишев и още малки и големи престъпници. Едно е да се друсаш, а друго е да се друсаш и извършваш престъпления. Приказките не са достатъчни.
  • 96 Оня другия

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "пешо от панелката":

    Те сами, няма да върнат и един лев, нали се сещаш?!?!

    Коментиран от #116

  • 97 Асен Илиев

    0 3 Отговор
    Наркоманите се лекуват в комуни, с труд и ако се налага, бой :)
    Затова, ще си спретнем един Световен Съюз на Социалистическите Републики, под МОЕ ръководство. :)
    А да се рестартира нещо, което очевидно не работи с вашия акъл е безмислено. :)
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Студент

    2 3 Отговор
    правилно, цялата комунофашоидна пасмина ви трябва автономия в гората и там да си дишате нафталин колкото си искате

    Коментиран от #148

  • 100 555

    10 0 Отговор
    Нужно е МУТРИТЕ ДА СЕ МАХНАТ ОТ ПОЛИТИКАТА И ИКОНОМИКАТА!!!

    Коментиран от #103, #108

  • 101 Октай на брат Мехмедов

    1 1 Отговор
    Даааа
  • 102 Октай

    3 0 Отговор
    Даааааа
  • 103 Да но

    5 0 Отговор

    До коментар #100 от "555":

    Това става само ако ти се задействаш, както и всички други.
  • 104 ААА

    8 0 Отговор
    На бат Меди , пак някой му е написал речите , дали не е Митьо Гестапото а?
  • 105 gggw

    9 0 Отговор
    дайте да съберем пари за една крилата ракета да го думнем тоя
  • 106 Нов

    7 0 Отговор
    Рестарт на демагогията? ...Нов?! Ами всичко, което нашите родители бяха строили с труд и пот, с мизерно съществувание и пр. със първия старт на демагогията беше измародерствано. Сега нов рестарт може да означава само нов по-жесток етап на мародерстване и нищо друго.
  • 107 Амет

    12 0 Отговор

    До коментар #45 от "TrolBuster":

    Сигурен съм че ще дойде време да ги трепеш . А най хубавото и оптимистично е че много хора мислят като теб . А това за греха е абсолютна глупост . Те тия дето ни затриха държавата и народа , трябва от ада да не излезнат за 1000 вечности .
  • 108 ЗАСПАЛ БЪЛГАРИН

    10 0 Отговор

    До коментар #100 от "555":

    Без бой няма да стане.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 И Доган няма да се скрие възмездието

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    ДЕЦАТА ПОКАЗВАТ ЧОВЕШКАТА СЪЩНОСТ. ЗЛОВРЕДНАТА ДЕЙНОСТ НА ДПС, НЕГОВАТА МИМИКРИЯ, НЕГОВИТЕ МЕТАСТАЗИ НЯМА КАК ДА ОСТАНАТ СКРИТИ ОТ БЪЛГАРИТЕ И ЗАТОВА ТОЙ ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ЗАСЛУЖЕНОТО.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Novus ordo seclorum

    10 0 Отговор
    Да беше импортирал моралния императив докато беше на власт , резак! Сега и да словоблудстваш със сложни чуждици , файда хич.
  • 113 генчев

    10 0 Отговор
    Доган си прави експерименти ;преди 15 години Дулово се беше превърнало в Доганова колония начело с КУБИК общината се ограбваше „;това явление в момента се случва и в ТЪРГОВИЩЕ
  • 114 Хитлер

    10 1 Отговор
    Нужен е рестарт на възродителния процес.
  • 115 друм

    9 0 Отговор
    Коя държава по света има фесове във власта?
    Само българия
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Зелен бетон

    7 0 Отговор
    Нужен е ешафод
  • 119 Нане

    8 0 Отговор
    Иска се революция на народа с трайни резултати!!!
  • 120 Age

    2 0 Отговор
    Прав е, компютърът трябва да се рестартира.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Кочо

    7 0 Отговор
    На мен, средно статистическия български простак ми е много интересно необяснимо, как най авторитетно различни творци на прехода или съществена част от прехода, или на даден ресор от прехода, излизат и започват да говорят как щели да оправят недъзите, след като те са съавтори и част от проблема на тези недъзи! Та, не е ли ефенди Доган най значимата и непреходна фигура на прехода? Колкото и да се напъва Тиквар Тикваров, ясно е кой командва парада през задния вход. В този ред на прости мисли, излязъл оня ден новия главен прокорор и обяснява, че Цацаров свършил отлична работа, но той тепърва щял да се занимава с въпроси и проблеми, залежали 30 години! Е, как първия Ареел изпира отлично всичко без накисване, с ледена вода дори, но новият ще изпере още по добре?????!!?!?$$$$$
  • 123 Стефан

    4 0 Отговор
    Снощи писах коментар по темата номер 78, написах че утре мадам В ще ни обяснява посланията на сокола и не щеш ли сутринта по Нова телевизия цъфна в целия си облик на журналиститутка , отново е таен пи ар на ДПС - СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ разбира се, пак едни мантри, пак локуми разтяга, просто се чудя как така НЯМА СРАМ И ДОСТОЙНСТВО след онова публично писмо до нея, сравни я със земята, но тази упорита сервилност и слугинаж на българските журналисти просто няма край.

    Коментиран от #125

  • 124 към русофилите

    3 3 Отговор
    Видяхте ли, какво ви даде Русия, КГБ?????
    Даде ви ОЛИГАРСИТЕ, като глупендера АГЕНТ САВА и прасето пеевски!
    Сега разбрахте, защо Русия е най-големия враг на съвременна България?
  • 125 към русофилите

    3 1 Отговор

    До коментар #123 от "Стефан":

    БКП е живо, превърлнало се е в една номенклатурна колония, докато бившата номенклатура си играе на политика, най-неусетно се превърна в мафия, за това на България не и трявбат избори, а армия, която да назначи марионетно правителство на САЩ или някоя друга демократична държава.
  • 126 към русофилите

    7 1 Отговор
    Тоя агент сава много прост, как си бърка само в носа. България си е цирк още от 90-те, лошото е, че клоуните се взеха на сериозно!!!!!!!
    Клоуните, като бай драган, палячото.
  • 127 Рошко

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Давид":

    Ако хората бяхме умни нямаше да драскаме по сайтовете, ами щяхме да сме на улицата като в Румъния и Франция, а тези отрепки нямаше и да помиришат власт
  • 128 Мунчо

    7 0 Отговор
    Доган е получил дългоочакваната информация, че по високите етажи на на властта започват "самоубийствата" и "нещастните" случаи, защото започват и обвиненията за корупция срещу тях.

    Коментиран от #147

  • 129 4342

    5 0 Отговор
    И този ни има за идиоти.
  • 130 КАСАПИНА

    4 1 Отговор

    До коментар #90 от "Türkoğlu":

    Кадъните миришат на угранена лой, отврат са.
  • 131 волен сидеров

    8 0 Отговор
    МЕДИИТЕ СТЕ МНОГО ВИНОВНИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА НАРОДА СИ И РОДИНАТА НИ....защо му давате на тоа медийна изява ,ЗАЩО -Игнорирайте ги всички политици...но парата е важна за вас ,а те си купиха и медиите и ей го на 30 години вече ни чукат и сега се гласят за още 30 години напред.МЕДИИТЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО
  • 132 хасанчо

    4 1 Отговор
    Това е истинският Владетел на тази територия.Всичко друго са пионки.Забележителната реч, да се изучава в учебниците по история от раята.Да се въведе и задължителен изпит върху тезисите му.
  • 133 Запознат

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    Турското MIT го предупреди! Следващия път няма да има засечка!
  • 134 БРАВО ефенди

    4 0 Отговор
    Винаги е приятно, когато алкохолизиран ДС ренагат и милионер от т.н "преход" почне да говори за демокрация ...
  • 135 ханът

    4 0 Отговор
    Главата му искам! И смърт на рода му: жена му, децата, пазителите му и целия му род! Казах!
  • 136 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Никакво "браво" ! Аферим, ашколсун, машаллах ! Като не знаете майчин язик, защо се напъвате? А иначе --- приятно е, прави сте !!!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Западните Балкани

    5 1 Отговор
    Трябва план програма: Все пак ГЕРБ е БКП, да не го забравяме (комсомолжите на партията). Следните точки:
    1. Национализация на всичката собственост на политиците от последните 30 години и предишните 45. Това Костов с милиони в КТБ, Софиянски, Станишев, Доган, Пеевски, Симеончо, Нинова, Борисов и надолу. Също прокурори и съдии
    2. Някои трябва да отидат в затвора. Верно няма корупция, но за едни по няма отколкото за други.
    3. Забрана на партиите, които са били на власт последните 30 години
    4. Забрана за политиците от тези партии да заемат ръководни постове (то от затвора няма да могат)
    5. Намаление на броя на депутатите
    6. Мажоритарна система с национална листа, без имена на партии

    Коментиран от #146

  • 139 гого

    1 4 Отговор
    Умен е ...определено!Затова върти другите пишман политици на малкия си пръст.

    Коментиран от #142

  • 140 Илия Манолов

    3 0 Отговор
    Ако е истина ако опита всеки от 15 те олигарси ще отдели пари и когато нашите служби почнат разследване,ловеца на глави ще еизвън България тогава повечето от вас ще ми се извинят ли.Един мислещ българин преди бб да стане премиер обеща да ми се извини но се отметна.Беше дума че ще управлява с него.
  • 141 СПРАВЕДЛИВИЯТ

    1 2 Отговор
    ЧОВЕКЪТ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ. БОЙЧЕТО ДА ОТИВА В НОИ И ДА СИ ПОДАВА ДОКУМЕНТИТЕ.
  • 142 алберт айнщайн

    8 0 Отговор

    До коментар #139 от "гого":

    Гого ли си Ганьо ли си, май ми се струва, че си Ахемд!?
    Кое му е умното, какво положително е създал, изобретил, подобрил?
    НИЩО!
    Дори, той самият с тази си "реч" си вкарва автогол, защото той е галвно действащо лице в измисления "преход", който си беше и си остава чисто разграбване и разпределение на територии и пари между червената олигархия, а самият доган е агент на ДС, което означава, че зад него стои КГБ (ФСБ).
    За това този "десидент" все още дори и в пенсия е фактор и ни казва как да живеем!?
    Някакъв Сопол!?
    Той не е умен, ами ние сме мързеливи и страхливи, защото все още траем червените тъпаци да ни управляват.
  • 143 Един

    5 0 Отговор
    На догана му стана ясно, че сегашната "демокрация" не е в негова полза ! Затова си иска неговата си "демокрация"! (... а иначе Бойко иска да е "вожд" завинаги, Доган иска да е "султан" ... ! )
  • 144 ПЕРНИШКИО

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Koko":

    аиде бе , на теб студено ли тие ,или просто отново се радваш да го видиш, а каквое направил през тези 30 години , маи забрави кои даваше баницата на парче , а нещо за цанков камък сещащли се , или щуротиите не ги помните маи , що се отнася това дали ще става президент , я само да те питам , ти да си виждал наш БЪЛГАРИН В ТУРСКИ ПАРЛАМЕНТ , НЕСИ НАЛИ , КАМО ЛИ ПА ПРЕЗИДЕНТ , а тоя цъвул много ли ти доставя удоволствие като го каниш па и за президент на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ да стане , не се ли чувствате малко нагли а , или ти си етнос и му лижеш к.ро, аман от идьоти като вас продажни .

    Коментиран от #152

  • 145 Гого шипара

    7 0 Отговор
    О.К. НАРОДА ТОЧНО ТОВА ИСКА СОКОЛЕ! РЕСТАРТ НАРОДА ГО РАЗБИРА ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА СА В ЗАТВОРА И КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО В ПОЛЗА НА СУВЕРЕНА! АЛИ-БАБА МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ АКО ТОВА ТИ МИНАВА В ПИЯНАТА ГЛАВА КАТО ИДЕЯ!
  • 146 ВРАЧКАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #138 от "Западните Балкани":

    и на 7. място да се изгони партия д п с от България ,и неините приближени членове , ТОЧКА
  • 147 ДА ДА ПО КОЛЕДА

    3 0 Отговор

    До коментар #128 от "Мунчо":

    МОЖЕ ДА СТАНАТ ГОЛЕМИ ЧУДЕСА , ТО КРАИНО ВРЕМЕ БЕШЕ , ЗА НЕЩО НОВО И ВЕСЕЛО , КАКТО НА ПРАСЕТАТА ПО КОЛЕДА , ЕДНИ МАЛКИ НЕПРИЯТНОСТИ .
  • 148 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "Студент":

    алоуу студента , аиде нема нужда да даваш много акъл кои какво трябва да прави и къде да ходи , не си дораснал още , гледаи си там уроците и не се занимаваи с политика , тя още не е за такива като теб , раждани в демокрацията , пардон в /дивия капитализъм/, гони си там студентките и не се занимаваи с глупости, защото преставям си какви дебили ще ни управляват след време като тебе , щото и ти си надъхан маи до мозъка на костите си ммм, още устата ти мирише на мляко , ходи да си пиеш млякото.
  • 149 Грую

    3 0 Отговор
    Минала зима беше нужен старт на ТЕЦ Варна, който е собственост на Доган в качеството на студен резерв, за който получава не малко държавни пари, но му бяха замръзнали въглищата и не тръгна. Та сега за какъв рестарт става дума не знам, но не тръгват тези неща................................!
  • 150 Чичолина

    6 0 Отговор
    Нов бърдак само с рестарт няма да стане, требва и нов мятриал
  • 151 СССР

    4 0 Отговор
    Не е нужен рестарт а всички да ви наредят до стената,всички който направихте тази измислена демокрация сте за един наказателен отряд от СС.
  • 152 Koko

    2 0 Отговор

    До коментар #144 от "ПЕРНИШКИО":

    Ей винкел, чудя се глупав ли си или просто обикновен идиот, че не виждаш очевадното. И съм 100% сигурен, че Ахмед Доган е по-българин от теб.
  • 153 никой

    2 0 Отговор
    И кой ще започне рестарта?
  • 154 Profesor-Doktor Insektir Insektirov

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "пешо от панелката":

    На Турция 'и трябва нов преврат, а не ,, рестарт"
  • 155 Славев

    1 0 Отговор
    Аман от лекции-непредвидимата чаша започна да прелива???
  • 156 Петко

    2 0 Отговор
    Рестарта ще започне като те вкарат в затвора и всички крадци като теб върнете краденото от държавата и пълна национализация на имотите ви престъпници мазни!
  • 157 въй

    1 0 Отговор
    Доги,по-добре не го рестартирай този "дехомратичен модел" ,за да не се изроди в още по-нетърпим. И без това не е демокрация,а слободия. Джунглова. По-силният ограбва и изяжда по-слабия.
  • 158 Именно

    0 0 Отговор
    Ако така и така ще рестартираме демократичният модел, да вземем да направим едно прочистване първо, започвайки с тия боклуци като него?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове