Last news in Fakti

23 Декември, 2019 16:19 8 073 78

Премиерът: И аз съм селянин от Банкя

  • бойко борисов

От папата до Белия дом най-важните хора в света дадоха оценка за България, каза премиерът

Премиерът: И аз съм селянин от Банкя - 1

В родопското село Михалково, където премиерът Борисов пристигна с джипа си и зам.-регионалния министър Николай Нанков, го чакаха местни кметове от околните населени места заедно с областния управител на Пловдив Дани Каназирева, председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутат от региона, кмета на Смолян Николай Мелемов.

Възрастен родопчанин пък посрещна премиера с обръщението: "Ваше високоблагородие", пише Дарик.

Борисов обаче го скастри: "И аз съм селянин от Банкя, като тебе!"

Премиерът получи специален подарък от копания за минерална вода и веднага го показа пред журналисти, като поясни, че това е редно, за да не си помислят, че рушвет му се дава.

Той посъветва всички да дадат на работниците си заплати и бонуси, за да бъдат щастливи.

Борисов попита всички, които днес присъстваха на изходната точка на обиколката му къде е коледната любов и разказа как като е минавал през Асеновград министърът на финансите Владислав Горанов се е шегувал със сватбените рокли. “Сега се оказа, че ще се жени май месец“, каза той и се усмихна на Николай Нанков. „Ще слизаме за рокля“, заяви той на Дани Каназирева.

Сред насъбралите се хора Борисов видя и едно малко детенце, а майката му каза: „Ето къде е бате Бойко“. „Какъв бате съм!“, възкликна премиерът и разказа за неговите внучета. „Моите като се родиха и казаха: „Мислим за име“. Ами мислете, им казах – то и утре ще мислите, за инкасатора за ток, вода“, заяви Борисов.

На журналистически въпрос каква година изпраща България, премиерът Бойко Борисов отговори, че изпращаме една успешна година с голям ръст на икономиката, със стабилни финанси, повишение на доходите. „От папата до Белия дом - най-важните хора в света дадоха оценката си за България“, каза още министър – председателят.

Припомняме ви, че премиерът премина по новия път Кричим - Михалково с джип, за да види какво е свършено по маршрута и могат ли ТИР-овете вече да се разминават.

„Отпускаме пари за Родопите и Северна България само, стараем се“, каза министър – председателят.

Третокласният път е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и к. к. „Пампорово“. Участъкът осигурява и бърз достъп до път І-8 Пазарджик - Пловдив. По време на огледа на трасето заедно с премиера Борисов бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Това е изключително важен пробив за Смолян, за бизнеса, за целия регион, за туризма. Беше дупка до дупка, нито беше укрепен. Всичко вече е с нови мантинели – 30 километра, с бетонни стени направено. Ето и мрежи – за да може да предпазват напролет, като дойдат срутищата“, отбеляза премиерът Борисов. Той изтъкна, че стотици хиляди тонове скална маса е била изнесена и след това е била изградена мащабната подпорна стена.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че строително-ремонти дейности по участъка приключват за по-малко от 8 месеца. По думите му преди това е имало изключително тесни трасета, по които не е могло да се завива. А в момента и пешеходците се движат спокойно, заради разширения и направени тротоари.

Министър-председателят Бойко Борисов добави, че догодина по това време ще има още един пробив за Гърция – към ГКПП Рудозем-Ксанти, което ще е от изключителна полза за бизнеса и туризма в региона.

Премиерът Борисов каза още, че правителството е насочило вниманието си към Родопите, Северна България и Северозапада, за да се гарантира развитието им. „Трябва да браним работниците като зениците на очите си, защото те дават Брутния вътрешен продукт“, подчерта премиерът Борисов по време на инспекцията на един от най-живописните пътища у нас.

Участъкът, на който Борисов направи оглед, е разделен на два лота - 22 и 23. Лот 22 започва от кръстовището за стената на яз. „Цанков камък“ при Михалково и преминава покрай язовир „Въча“ . Този участък е с дължина 21,1 км. Той вече е с нова пътна настилка, подобрено отводняване, нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтиран е и мостът над река Чурековска в село Михалково. По проекта са изградени 10 подпорни стени с различна височина от 2 до 6 метра. По трасето са монтирани високоякостни мрежи за предотвратяване свличането на камъни и земни маси.

В лот 23 е участъкът от изхода на Кричим до яз. „Въча“ . И в този участък са изградени подпорни и укрепителни стени с различна височина, укрепени са откосите с високоякостни мрежи. В този участък са ремонтирани 4 големи мостови съоръжения и тунела „Кричим”, с дължина 130 м. Тунел „Кричим“ е изграден през 1963 г., като от тогава досега не беше ремонтиран. Съоръжението е с нова хидроизолационна и дренажна система, нова пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и др.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все вдно

    185 14 Отговор
    Все едно съм в 1980 година и чета вестник Работническо дело

    Коментиран от #9, #18, #65

  • 2 Тома Подмазвачев

    50 8 Отговор
    Бойко ще черпи народа агнешко месо от любов по Коледа, а неблагодарниците не го обичате!!!
  • 3 Стига се мота

    104 10 Отговор
    Защо премиера не намери решение за водната криза в Перник?Като е много загрижен за хората,редно ли е да ги гледа как страдат от престъпната небрежност на администрацията му?

    Коментиран от #41

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гробар съм

    30 2 Отговор
    Черпим с коледното парче на Светльо Витков и СърМатахари!
  • 6 Манаф

    73 8 Отговор
    Да се наведе и ще усети Коледната любов.
  • 7 дано

    62 10 Отговор
    Да не дочакаш другата коледа,шопар.
  • 8 Ми не е тука

    59 7 Отговор
    Всички да раздадат бонуси - че то пара отстана ли ? Януари , Февруари го чака любовта , на гладните.

    Коментиран от #53

  • 9 Трифонов

    76 7 Отговор

    До коментар #1 от "Все вдно":

    Абсолютно.
    Простотиите са същите. Обаче по онова време е имало и хубаво. Днес само простотиите са същите. Хубавото го няма. Гняс, мизерия, простотия и Бойко.

    Коментиран от #78

  • 10 На поредна убийствена обиколка

    50 6 Отговор
    на БЪЛГАРИ и заличаването ни като етнос.
  • 11 РЗС

    64 5 Отговор
    селянин е та дрънка, не може го скри
  • 12 Пернишки селтак

    43 4 Отговор
    Бат Бокопрокарай една тръба от Банкя до Перни ве ХАХАХ :)
  • 13 Зайко Байко многознайко

    95 6 Отговор
    Баце, не си селянин, селяните се почтенни хора! Ти си бандит-селяндур!
  • 14 взе душичката

    34 2 Отговор
    на джипката дето си джитка
  • 15 Тошко

    16 48 Отговор
    Още 10г. ББ ще е премиер. Не може БСП да краде и нищо да не построи. Така не може !
  • 16 9689

    61 7 Отговор
    Престъпнико,ти си мутра от Банкя.
  • 17 Зайко Байко многознайко

    46 4 Отговор
    Сега намерих нещо от архива от 2016. Нашата тиква е добра, но полуидиот е тя. По главата да го погалят и гащите му свалят. За похвала от чуждо управляващо лице държавата готов е той да продаде! Президенти, комунисти и палячовци излишни, мистър Бийн и " Цар" крадлив наредени до един. Патриотите крадливи с реформатори е@ливи, заедно със служебния ни кабинет изхвърлете за късмет! Църквата ни е умряла затова да се смени изцяло! Всички лоши комунета , пребоядисани ментета всички, всички до един в затвора дай Бог Амин.
  • 18 джаба

    58 2 Отговор

    До коментар #1 от "Все вдно":

    ПЕНСИИ ПО 770 КИНТА,300 ЛВ. ЗА ВСЯКО ДЕТЕ НА МЕСЕЦ НО .....В РУМЪНИЯ

    Коментиран от #70

  • 19 Behemoth

    60 5 Отговор
    Ама как врътка електората шебека му с шебек.....простия народ в България няма свършване...

    Коментиран от #72

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 психо доктор

    33 3 Отговор
    във българия ли живееш бе селянин психопат ако е тъй ела да те лекувам
  • 22 Коци Георгиев

    11 55 Отговор
    Да ,за два три мандата Бойко Борисов обиколи България с магистрали , а комунистите за 45 години направиха само до ПРАВЕЦ , за първия, и толкоз. И тези коментари които чета сега са от синовете на тези комунисти. И всички золуми които се случват тук- таме са дело на комунистически изчадия ,за да подкопават власта на ГЕРБ. Да ама не. Още малко време и всички комунисти ще се събират в залата на НДК и ще се броят , и ще казват - я та ние сме много ,1200 сме.

    Коментиран от #26, #51

  • 23 Култ към личността от Банкя

    41 3 Отговор
    Мавзолей за живия Вожд ! Култ, култ, култ и Хау!

    Коментиран от #45

  • 24 Христо

    38 3 Отговор
    Да си ходи на село и да не се показва повече!
  • 25 банкянска мутра

    62 3 Отговор
    Истинското признание ще настане когато изречеш '' Аз съм мутра ат Банкя'' , това със селянин не минава. Селянинът е трудолюбив и си изкарва парите с труд , ти си мързелив и живееш на чужд гръб.
  • 26 Пенко

    32 4 Отговор

    До коментар #22 от "Коци Георгиев":

    Ти си по-голям идиот от вожда си,Седящия
    бивол....
  • 27 Пако

    36 4 Отговор
    Абе простако,и аз съм Селянин но,не съм
    прост като теб....,
  • 28 onq s konq

    29 5 Отговор
    Много му личи на Първия, че е от село Банкя. Хубаво е , че си го признава. Чудя се обаче какво още прави на чело на държавицата ни.
  • 29 гражданин

    43 2 Отговор
    бойко колко години още възнамеряваш да се гавриш публично със българският вече озверял срещу теб народ
  • 30 Истината

    36 2 Отговор
    Байтошовски хумор. Те простите, като вземат властта и не я пускат и започват да си приличат.
  • 31 Калъфи

    7 21 Отговор
    Ми да ви кажа ,аз съм доволен ,който не е да гласува за друг.Казах
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Манчо

    25 2 Отговор
    ББ защо не се качи на Жипката и да набиколи къде Перник да се окъпе в народната любов.
    При омразния Иван Костов пенсионерите получаваха за Коледа една цяла и даже две цели пенсии,сега само половината пенсионери получиха по 40 лева.
    Благоденствие,това е!
  • 34 ????

    25 1 Отговор
    С, джипа си или със СЛУЖЕБНИЯТ ДЖИП????
  • 35 мразив да ме праиш на прост

    23 1 Отговор
    Като си селянин що тражиш у джипо , метай се у волската каруца при торта.
  • 36 Омбре

    23 1 Отговор
    Докато слушаме за подвизите на Крали Марко от Банкя румънците свалиха ДДС-то на 16% ,а в Тимишоара няма воден режим
  • 37 Царят е гол

    26 1 Отговор
    .......и леко тъп
  • 38 Селянин от Перник

    30 1 Отговор
    Баце, ела у Перник. Да ти редим нещо....

    Коментиран от #47

  • 39 Лекар БГ

    22 2 Отговор
    Така е.И грам съмнение какъв е и от къде е.И филиите с мас,и скъсаните гумнетки и стотици др.бисери."Аз съм прост и вие сте прости.Затова така добре се разбираме",беше рекъл Той,инспектирайки Магистралата ,на работниците.А колко папи са го галили по Главата.....
    Човек от народа!"Високоблагородие"ще му викат.....не знаят,че тука всички сме "парле ву франсе".
  • 40 Винету

    12 1 Отговор
    Неам чувство за пумор
  • 41 ПЕРНИШКИО

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Стига се мота":

    АЗВИНЕТЕ , АЗ ЖИВЕЯ В ПЕРНИК ОТ КАКТО СЕ ПОМНЯ И ОТ 6 МЕСЕЦА НЯМА МЕ ВОДА НА 16 ЕТАЖ , КОИ МИ ИЗПИ ВОДАТА ОТ ЯЗОВИР СТУДЕНА , ТА СЕГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОКЪПЕМ Я И ЦЯЛОТО СЕМЕИСТВО БАРАБАР С ГОУФО , ТАКА ЛИ ЩЕ ГО КАРАМЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ ВСЕ МРЪСНИ , ЕЛЕ ПА ЗА ПИЕНЬЕ ДА НЕ ГОВОРИМ, НАКАЖЕТЕ ТОЯ ДЕКА НИ ИЗПИ ВОДАТА ОТ ЯЗОВИРО , ОНА ИШЛЬОКАВИЦАТА СЕ СВЪРИ БЕЧЕ ОДМА , ОТ КАК ДОИДЕ КРИЗАТА .
  • 42 а бе

    21 1 Отговор
    цял свят му се смеят?!....
  • 43 123

    20 1 Отговор
    Боко що не е в Перник ами се развява по други места? Скоро ще го гонят с камъни този.
  • 44 Tate

    19 3 Отговор
    Черпи с "Родопски калмари"цървула неден!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Нане

    18 1 Отговор
    тоя не беше ли пожарникар-охранител?

    Коментиран от #52

  • 47 макдоналдс тръмп

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "Селянин от Перник":

    ДА БЕ ДА ША ДОДИ ,ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ ,НЕЩО МНОГО СТЕ НЕРВЕНИ ТАМ,ША ЯДЕ ВИНСЕЛЯ
  • 48 Н стоименов

    12 1 Отговор
    Не си селянин а селяндур и не си от Банкя а от Хераково бе туфлек
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Н стоименов

    9 1 Отговор
    Не си селянин а селяндур и не си от Банкя а от Хераково бе туфлек
  • 51 ветеринар

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Коци Георгиев":

    Пий си аповете редовно!
  • 52 по точно

    6 0 Отговор

    До коментар #46 от "Нане":

    -падарин...
  • 53 Гост от Германия

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ми не е тука":

    Учил се е лично от бай Тошо "Дайте да дадем "
  • 54 куха тиква

    10 1 Отговор
    По-точно , селянин специализант в отвъждане на тиква върху раменете си. Тиква стръвница.
  • 55 Умберто

    7 0 Отговор
    БоК.
  • 56 Умберто

    3 1 Отговор
    Рамууу,Рамуууу...Само срещу 200 дойче марки може да докоснете Слончето,Слончето Раму...
  • 57 Romulus 1

    16 1 Отговор
    Простотията, лакомията, предателството и затриването на българите като народ и държавата им от страна на това нещо на снимката нямат граници. АМАН!
  • 58 рогач от Банкя

    10 1 Отговор
    Направо си е селяндур....
  • 59 Наглост без аналог

    14 1 Отговор
    Инспектирал бил качеството на настилката. Що ще тогава хеликоптера над главата му? Да му прави вятър ли? Или нещо за народната любов...? Няма да питам кой ще плати летателните часове?
  • 60 Другия с коня

    3 13 Отговор
    Голем си Бойко,голем Българин....Прееби Червените боклуциоще три мандата....

    Коментиран от #61

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Тръмп

    1 10 Отговор
    Селянин,ма по-работлив и от Супермен!!!;););)Нинова и тоалетна не може да построи,само лапа и трупа сланина!!!:):):)
  • 63 Jrj

    12 1 Отговор
    Снощи гледах по Синемакс ,,Лоши богаташи,,действието се развива в Сингапур.ненормална работа,това постройки,паркове,чистота,пътища??Тоя великомъченик се хвали с 30км магистрала,абе има ли по света такъв абажур като тоя?
  • 64 Виктор

    15 1 Отговор
    Лошото е , че е селяндур , а не селянин!Селянин е географско понятие , докато селяндур е състояние на душата!
  • 65 боцмана

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Все вдно":

    Че и по лошо , преди пишеха , партията това , партията онова , а сега се чува , аз така , аз иначе !!!
  • 66 Ван дер Любе

    12 1 Отговор
    Да си селянин е нормално. В България повечето хора са. Но да си идиотът на селото е рядка чест. А да се хвалиш с това е изключително просташко. И как всички такива простаци са в няколко партии в България
  • 67 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 10 Отговор
    На село, кога почнат да колят свинките по Коледа, щом заквичи първото прасе в някой двор, то скоро заквичават и останалите в селото, дори преди да дойде при тях коляча. Благодаря Ти Господи, че ме запази жив да чуя комунистическото квичене.
    Този път Бойко ще им види сметката именно чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.
    Тези които се надяват власта да падне са като лисицата която вървяла след коча защото видяла, че мъдите му се клатят и чакала да паднат. Чакала цял ден и останала гладна.
  • 68 чичо

    10 1 Отговор
    Че мутрагеньо прост и ръси простотии на всяка крачка е ясно, ама т.н. журналиЗки задминават партийните секретарки от времето на ТодорЖивков!
  • 69 българин

    5 1 Отговор
    Няма ли кой?
  • 70 6337

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "джаба":

    Ама в бъдеще неопределено.
  • 71 Селянин Банкенски необразован,

    6 1 Отговор
    затова унищожи БГ, защото си неграмотен СЕЛЯНИН.
  • 72 Да припомня...

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Behemoth":

    Прекара много време насаме с бай Тошо,и както показва времето,понаучил го е на някои неща.
  • 73 Психолог

    3 0 Отговор
    Не Биби, Ти просто си СЕЛЯНИНЪТ по душа, Андрешко, та ако ще и в Париж да си се раждал, ама няма как да го разбереш само с Винету, не че книжката е лоша, но е за 12-14 годишни, но явно и ти ментално си спрял някъде там. Виж за рушветите си с мисленето като на 60 г. пандизчия с 30 г. стаж по затворите. Аре стига, че много време ти отделих, а ти умираш за внимание Нарцис нещастен.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Кръстю

    5 0 Отговор
    Изоуснахме и повярвахме на един мафиот един възпитаник на живков аз виждам как медии кметове и всичко подчинено му как се дупят и кланят все едно гледам живков той е въздух вода слънце той е всичко ако го няма банкянския аидук България загива. Бягаите хора ако нямате смелоста да се опълчите на тая мафиотска върхушка.
  • 76 ????

    2 0 Отговор
    Нищо СРАМНО НЯМА в това да си от село, ЛОШОТО Е, ако НЕ си ДО ПРОЧЕЛ и "Винету"!!!
  • 77 Реалист

    1 0 Отговор
    Няма значение кой какъв е: селянин или гражданин,важното що за човек е.Лошото е,че този човек се е взел насериозно и е с Его до небето. Всички край него са лицемери с ужасно високи заплати. Няма кой да се изправи срещу него и да му каже,че живеем в пълна мизерия и светлина в тунела няма...Честита Коледа на всички достойни българи!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове