Last news in Fakti

28 Декември, 2019 22:01 6 670 47

Новородено издъхна в болницата във Видин

  • починало-
  • новородено-
  • бебе

Момченцето се ражда нормално

Новородено издъхна в болницата във Видин - 1

Новородено бебе почина във видинската болница на Коледа. Младите родители обвиняват лекарите за трагедията. Цвете Петрова ражда здраво момиченце на 26 декември. Часове по-късно ѝ съобщават, че бебето е починало.

,,Моето дете се роди здраво, усмихнато и плачеше. Никой не може да ме убеди, че не е така'', сподели майката на починалото дете.

Момченцето се ражда нормално, повече от 24 часа, след като майката постъпва във видинската болница.

,,Те нищо не предприеха. От 10.00 ч. сутрин до 19.00 ч. - нищо. Съответно аз оставам в болницата, лекарката си тръгва, трябва да постъпи новата. Казва се д-р Атанасова. Видях я чак на следващия ден'', разказа Цвете Петрова.

През това време родилката била с болки. Жената молела да предизвикат раждане чрез слагане на система. Това станало чак по обяд на другия ден.

,,Показаха ми го, беше увито, плачеше, беше розово. Дете като всяко дете, даже ми казаха, че прилича на мен'', разказа бащата Павел Петров, цитиран от Нова телевизия

,,Нямаше никакви признаци, че може да почине. Просто 16 часа след раждането ми казаха, че е станало най-страшното'', каза още майката на детенцето.

Единственото обяснение, което са получили родителите, е, че бебето е получило мозъчен кръвоизлив.

,,Грешката е при лекарите. Не са му обърнали внимание. Никой не го е интубирал'', смята Цвете Петрова.

Според родителите не е имало дежурен лекар в отделението по празниците.

,,Искам екипът в болницата да си понесе последствията. Не може едно детенце да си отиде и те да кажат, че такива неща стават'', категорична е майката на детето.

На бебето ще бъде направена аутопсия, за да се разбере каква е причината за смъртта. Лекарите отказаха коментар. Полицията също води разследване.

В началото на годината в същата болница имаше друг случай на починало бебе. Преди седмица един от лекарите там беше осъден заради неправилно провеждане на раждане.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Гилбърт.":

    господине каквосъм ви направил атова е работа на БЯЛАТА МАФИЯ
  • 5 onq s konq

    23 3 Отговор
    Бойко да облича бялата престилка, да се качва на джипката и спешно да заминава за Видин. Само той може да оправи положението защото от всичко разбира.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 6 Отговор
    НЕ дай си боже да се разболееш нямаш ли ПАРИ попадаш ли на некадърни доктори си ДО ТАМ СКРАКАТА НАПРЕД
  • 7 Анти турчин

    27 1 Отговор
    Бог да прости детенцето .
    Да се намерят виновниците.

    Коментиран от #47

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 7 Отговор
    бялата мафия в действие
  • 9 Алооу

    14 2 Отговор
    Факти спрете тоя психар Гилбърт от пропагандния център на Герб дето псува и пише нецензурни коментари. Или щом е в полза на управниците всичко може.
  • 10 град Козлодуй

    18 4 Отговор
    съчуствие на родителите на бебенцето тия ДОКТОРИ БОГ ще ги съди
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гилбърт":

    ГИЛБЕРТ ТИ проваляш форума не аз ти не си ли она ГИЛБЕРТ С ОБИЦАТА РОМА който обиждаше в фейса БЬЛГАРИТЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ТИ И МАЙКАТИ после уж плачехте и се извинявате какви сте мизерници само и песни имаш в ю туб но не струват щото ти не струваш като като като ЧОВЕК РАЗБРАЛИ НЕ СТРУВАШ КАТО ЧОВЕК
  • 13 Инфо

    11 2 Отговор
    Много тъжно и жалко за бебчето, както и за загубата на цялото семейство. Интересно е, че на 26–ти декември в друг сайт АГО във Видин са се похвалили/ похвалени, че по празниците са изродени три здрави момченца , майките са добре и т.н. Болницата е една единствена, както и АГО–то, лекарите са същите, та нещо така не ми се връзва. В смисъл– бързат да се похвалят, за да замажат този случай, или нещо друго. Що се отнася до осъдения– ординатор, не спазил правилата, не се обърнал към по–компетентни и сега– една година с три години изпитателен срок. А дали не трябва при доказана вина такива лекари да бъдат лишавани от упражняване на професията?
  • 14 Тъп тъпчо от групата

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гилбърт":

    Ей писна ми от тоя! Уж с инсулт и дъра дъра, ама денонощно виси във форума. И на мен ми прави впечатление, че изчезнаха някои приятели, с които може и да спорим, но интелигентно и в рамките на добрия тон.

    Коментиран от #26

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 5 Отговор
    ДОКТОРИ убиици БОГ да прости бебенцето
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бг журналистика

    6 5 Отговор
    Това за трети път го чета за новина. А причината трети път не се посочва. Очевидно постоянно трябва да се плюе по лекарите.111 място май ви е множко...
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор
    господин АНАНИЕВ сигурно ще замете случая ще изкарат едва ли не родилката виновна ДОКТОРИ от АГО град видин НЕ ВИ ЛИ Е СЪВЕСТНО И нямате ли чувство за срам и ГРЯХ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тъп тъпчо от групата

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гилбърт":

    Само се чудя как така коментарите си му седят и пише във всички рубрики едновременно, т.е. все "първа писта", независимо от простотията и правописа.
  • 28 Утре сте вие

    5 2 Отговор
    Логото на болницата има две змии увили една чаша. Това какво ви говори? Защото има влечуго подобни в болницата. Които убиват в името на Сатаната. После защо толкова много умират. Втората световна война не са умирали толкова колкото от 2000 до 2020г. А в 2020 колко ще си отидат. Може и аз да съм от тези или вие.
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Гилбърт":

    РОМ СИВ ФОРУМА НА ПП ГЕРБ ТЕ ИМА
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    БОГ да даде сили на РОДИТЕЛИТЕ НА БЕБЕНЦЕТО КУРАЖ СЪЧУСТВИЕ ГОСПОЖО ГОПОДИНЕ
  • 31 Содомчанин

    1 10 Отговор
    Бог да прости детето. Оставете разследването да реши кой е виновен да видим какво ще излезе. Нито знаете каква е майката дали е от малцинствата и на каква възраст е. Нека чуем двете версии и да се установи кой е виновен. Може и трети вариант с бялата мафия с подмяна на детето с други родилки в този ден на които детето е починало и се подменя има го и този вариант. Но докато не прочета всички версии няма да коментирам кой е виновен според мен. Вече заради такива случаи има записи на ражданията в почти всички болници в областните градове. А Враца е Областен град би трябвало да има поне в АГ отделението за доказателства при такива случаи. А там се случиха няколко. Искам да чуя версията на медиците как е протекло раждането. От написаното до тук се казва нормално раждане, а това е по естествен път без Секцио това означава, че може би родилката е от малцинствата понеже 90%от Българките раждат със секцио, а при малцинствата този процент е около 10-15.

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Инфо

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "Содомчанин":

    Ако не си гледал ТВ, да те информирам, че майката е съвсем нормална българка( бяла, ако въобще има значение) Бащата и той. В един от репортажите бяха и двете баби, така че съвсем нормални хора, застигнати от неописуемо нещастие. Сега си коментирай, но изключи цвета.
  • 33 Абе да ти еба майката

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "Содомчанин":

    Каква Враца какви пет лева?Какви малцинства,какви версии!?Това не е първия случай в същата болница!!!!Некадърници с бели престилки,за които няма ни съд ни затвор!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    МИР НА ДУШИЧКАТА НА БЕБЕНЦЕТО
  • 36 Име

    2 0 Отговор
    Жалко за детето. Обаче, защо майката говори за интубиране? Лекарите говорят за друго. Има възможност за вътреболнична инфекция. Версиите може да са много. Може да е лекарска грешка, може да е нещастно стечение на обстоятелствата, може да не му е било писано. Въобще ще трябва да изчакаме аутопсията, да не говорим сега излишно.
  • 37 Един доктор

    5 1 Отговор
    БЦЖ ваксина не се използва в повечето европейски страни, в други се прилага само за рискови групи, в трети само в една доза, а България е единствената страна в света с толкова много прилагани дози БЦЖ. Въпреки, че СЗО не препоръчва БЦЖ реваксинациите, българските здравни власти продължават да ги налагат и то със задължителен статут за всички деца. Притеснение буди и продължаващата БЦЖ ваксинация скоро след раждането, още повече при неизяснени противопоказания за ваксинация на този ранен етап и установената непредпазност срещу туберкулоза и разпространението ѝ.
    БЦЖ ваксината е противопоказна при новородени (и не само), които имат:
    - Лимфопения, неутропения, вродена анемия, панцитопения
    - Заболяване с неизяснена етиология
    - Имуносупресивна инфекция (например, HIV или CMV)
    - Възможни нужда от трансплантация на органи (например, трансплантация на костен
    мозък)
    - Възможни нужда от имуносупресивна терапия (например стероиди)
    - Възможни нужда от цитотоксична терапия (например в присъствието на тумор)
    Новородени с всички членове на семейството, които имат:
    - Известна или предполагаема имунна недостатъчност (включително фамилна
    хемофагоцитна лимфохистиоцитоза)
    - БЦЖ-свързани усложнения (включително гнойни аденити)
    - Лимфопения или панцитопения поради наследствено хематологично разстройство
    - Чести инфекции или каквото и да е сериозно болестно състояние с неизвестна причина
    - История на смърт в ранна детска възраст с неопределена причина
    - Семейства,

    Коментиран от #43

  • 38 Един доктор

    6 1 Отговор
    - Семейства, в които има съмнения или е потвърдена туберкулоза

    Други противопоказания за ваксинация са:
    - Фебрилитет
    - Тежкопротичащо остро заболяванe
    - Вродени инфекции
    - Наличие на инфекциозно болен в обкръжението или съмнение за такъв
    - По време на различни епидемии и епидемични взривове (напр. грипен сезон или др.)
    - Новородени с тегло под оптималното
    - Различни кожни заболявания, вкл. тежка екзема
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    ДЕМОКРАЦИЯТА И КАПИТАЛИЗМА докараха това без работица глад гмо болести смърт олигарсите правителството не им пука за народа а за техните обръчи
  • 41 гост

    5 1 Отговор
    Когато има да става белята може да се случи и в най-реномираната болница.Всеки ден в АГ болниците се раждат здрави прави дечица.Родителите благодарят на лекарските екипи извършили раждането,понякога доста трудно и рисковано.За лекарите това е ежедневие и те обикновено си вършат работата съвестно.Но когато в някоя болница се случи фатален инцидент,било от недоглеждане,зле свършена работа или просто от неизбежни здравословни причини,то всички почват оплюване.Бяла мафия,убийци в бели престилки и прочие.Зад всеки случай има конкретна причина и тя трябва да се разследва компетентно и ако има вина тя да се понесе.

    Коментиран от #42

  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    господин ГОСТ УНАС ИМА ЛЕКАРСКА мафия

    Коментиран от #44

  • 43 Катя

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Един доктор":

    Докторе, наистина БЦЖ ваксина се поставя след раждане, но никога няма да оповестят, че смъртен случай е от ваксина.
  • 44 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    господине от Козлодуй,у нас държавата се управлява от мафиот.Той пък е назначен на поста премиер от други мафиоти.Една група много богати въртят всичко в тая държава.Те окрадоха държавата ,а сега крадат от еврофондовете.Има един бивш терорист,който върти обръчи от фирми и разпределя парчетата от баклавата.Има мафия в съдебната система,в прокуратурата,в полицията ,в държавната администрация.Навсякъде в държавата смърди.Кое е наред в България?А ти твърдиш,че имало лекарска мафия.Може би?От едната страна стоят съвестни медици спасили стотици човешки животи,както лекарят от Г.Оряховица два пъти върнал пациент от оня свят.От другата страна стоят едни"светила"получаващи 60 000 лв заплата като директори на държавни болници.Има и едни други доктори,дето обраха държавата ,построиха частни болници и сега точат нашите пари от здравната каса.

    Коментиран от #45

  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    точно така е господин ГОСТ но тия бай курти атила пидера от блиц ме копират и хората ме псуват с инсулт съм също и един ник калугер ме кълне приятенден ГОСТ
  • 46 факт

    0 0 Отговор
    северозападен мор
  • 47 еее

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анти турчин":

    Бог няма за какво да го прощава, просто ще си прибере благодатта-невинната душичка и пак ще я прати на някой
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове