Last news in Fakti

29 Декември, 2019 13:55 2 457 24

Министърът на икономиката: До ден-два ще решим как да докараме водата

  • перник-
  • емил караниколов-
  • николай нанков

Съсредоточаваме се в това да осигурим вода за Перник, заяви на брифинг Емил Караниколов

Министърът на икономиката: До ден-два ще решим как да докараме водата - 1
Кадър: Канал 3

"Незабавно трябва да започнем работа по пречиствателната станция. Има много мътна вода от валежите, почистили сме няколко водни канала, по които да влиза по-сериозен приток към яз. "Студена". Вече имаме машини, имам проектанти, за да пречистваме по-добре водата и да спестяваме. До 15 дни ще можем да го приключим". Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов пред журналисти на брифинг на кризисния щаб в Перник, цитиран от "Канал 3".

"Пускаме чисто ново трасе, държавата ще го финансира. Трасето е готово. То ще преминава през имоти на "Стомана". Те ще ги дарят. От утре започваме изчистваме на трасето на този клон 2. Днес кризисния щаб и кмета ще подготвят доклад за необходимите средства. Два дни правим обследване по планината, има вода. До 1-2 дни ще решим как ще докараме водата на яз. "Студена". Ще има среща с хората, които ще направят сондажи. Поне от около 200/300 л/сек дебит от пещерите ще бъде осигурен. 2,2 млн. ще бъдат нужни за новото трасе, то ще е около километър. Ако продължим работа по този кран ще загубим месеци, има десетки кранове в предприятията. Съсредоточаваме се в това да осигурим вода за Перник."

"Изграждаме пречиствателна станция с водопровод няколкостотин метра. Ще вкараме пречистената вода в съществуващата пречиствателната станция. От утре започват реалните дейности. Набавените са необходимите материали и оборудване. От няколко дни работим по отстраняването на авариите с верижен багер. Глобалната тема е изместването на водопровода извън "Стомана". Не знаем дали ще остане чугунения водопровод, не искаме да се увеличи налягането и да се предизвикат още аварии".

"Трасето на клон 2 ще бъде направен аварийно, ще бъде изключен от големия проект, за да няма двойно финансиране. Ще остойностим искането за 68 км водопроводна мрежа в рамките на града, 15 улици и подмяна на канализационната мрежа в града. Говорим за около 20 млн. лева. Към момента складовете на общината са пълни с водоноски". Това пък заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С новия смолет на МС и Боко

    18 0 Отговор
    На пълнете го догоре .
  • 2 Домакин

    17 0 Отговор
    До ден два очакват да завали ...
  • 3 НОВОГОДИШНА ЖЕГА В ГЕРБ

    15 2 Отговор
    А ИНАЧЕ ВСЕ НЯМАШЕ ПАРИ.САМО ДЕТО ВСЯКА ГОДИНА ПРОФУКВАТ ПО 1-2 МЛРД, ЛЕВА ЗА БЛИЗКИ ФИРМИ ОТ ,ИЗЛИШЪКА"СЛЕД ХЪБ БАЛКАН ЩЕ НИ НАПРАВЯТ И ХЪБ ПЕРНИК , КОЙТО БЛАГОДАРНИТЕ ПЕРНИЧАНИ ЩЕ КРЪСТЯТ НА ЕДИН ВЕЛИК ВОЖД ОТ БАНКЯ.
  • 4 Гошо

    17 1 Отговор
    Поредния тъпак се изказва, хем прогнил водопровода хем бил чугунен!?!? Кои ли фирми са избрани и как също е загадка!?
  • 5 Хахаха

    12 0 Отговор
    Виновният Нанков се прави на спасител, а Караниколов чий го крепи в правителството на ГЕРБ и разединени лъжепатриоти, след като Атака излезе в опозиция?! Бай Хой ли крепи там? Ха-ха-ха!;)

    Коментиран от #8

  • 6 Да еаааа!

    13 2 Отговор
    Крайно време е перничани да поискат СПОНТАННО промяната на името на града - БОРИСОВГРАД.
  • 7 Centurion

    17 0 Отговор
    Какви жалки хора,трябва да бъдат пребити в камъни. А сега си представете че има война???Как ви се виждат тези шматки,те не могат да си вдигнат гащите,държава тръгнали да Управляват!!!
    Пародия!!!
  • 8 Centurion

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Ти другарче,ако не знаеш,Караниколов е министър на ДПС и Пеевски.Еиж къде е бил,какво е работил преди това,и ще ти стане ясно.А Атака е за параван.Лошо е че хората не следят,нещата и не могат да анализират и нареждат пъзела.Нещста са прости.Горанов,Ангелакова,този шушляк, Караниколов, Порожанов са си квота на ДПС.

    Коментиран от #15

  • 9 яспис

    8 1 Отговор
    Как ще я докарате водата ли? Ами като всичко друго,с ТИР-ове от ...Брюксел или оттатък Голямата вода.
  • 10 Б.Б.

    13 1 Отговор
    Танкери с прясна вода вече потеглят от америка ,търпение ,до 30 дена ще дойдът
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 До коментар номер 8

    5 8 Отговор
    Какво значение от къде е и на кой е ... върши си работата и е единстения който е от дни в Перник и изобщо не е негова работа ..това не е в неговият ресор .. що не питаш къде са тези двама министри Петя и Нено ?? Покриха се в миши дупки !! Изобщо не ме интересува кой го е сложил, но виждам че е загрижен и е там !!! Еей ама сте много злобни ..няма оправия кой каквото и да прави все сте недоволни !!!
  • 13 Centurion

    9 0 Отговор
    Хора,срамота е,Камиларите имат вода,че и по евтина от наша.Тези са същинско бедствие!
  • 14 помнещ

    10 0 Отговор
    Извикайте задължително и Лилето, партизанската внучка,любимката на Баце. Дали й стиска да се изправи пред хората и да им повтори прословутата си реплика:"Оплачете се на арменския поп!".
  • 15 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Centurion":

    Тъй де, другарче! Ама защо Атака позволи недоразумението Караниколов да я ползва за параван? Кажи де!

    Коментиран от #18

  • 16 Подхуев

    3 0 Отговор
    Като мине Нова Година и Държавата прати честитките за Новите по-високи данъци на имотите, на колите, когато отново вдигнат застраховките и стоките по магазините, когато забранят на народа дървата и вуглищата за огрев със глоби,а те си горят отровни отпадъци от Италианската мафия...тогава ще усетите стабилно..какъв доволен и богат народ сте управлявали!?Тогава пак в Перник ще изписвате милиони по новата ВОДНА магистрала през фирмите на Котараците..и ще отчитате ръст на брутният вътрешен продукт!Тогава ще дойдат да Ви сурвакат..., че то идва от Перник..СУРВАТА!Сурвачките ще са други..., а дано да сте го анализирали това, че да не остане някой от Вас в БГ, че ще стане дармадан..
  • 17 onq s konq

    3 0 Отговор
    Oт коя политическа пещера ще дойде тая вода? 20 милиона лева за 68 км. водопровод с тия пари може да си оправи фалкона
  • 18 Centurion

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хахаха":

    Щото Бойко и Пеевски хванаха за топките Воленчо,и чрез цацата му спретнаха няколко дела.Спокойствието има цена.И понеже Бойко не можеше директно да. Се коалира с ДПС щото имаше настроения,им трябваше троянски кон,и понеже хората не помнят какво са яли вчера ,и за това номера минава.
  • 19 герберска калинка

    5 0 Отговор
    Е щом багерът е верижен ще се опаи работата. Министърът на икономиката щом пък е станал министър на ВиК-то нещата ептен ще дръпнат.
  • 20 Гост

    1 1 Отговор
    До 2,3 дни ще решат, ама друг път. Опитват се да откажат хората от протести
  • 21 Age

    1 0 Отговор
    Защо има екоминистър, след като финансовия министър трябва да реши проблема?
    Няма смисъл да виси в МОСВ, щом финансовия министър трябва да го решава, направо да махат настоящия екоминистър и да направят г-н Караниколов и екоминистър.
  • 22 Асен Илиев

    0 0 Отговор
    Между "има вода в пещерите" и "очакваната вода при нормални валежи" има малка но значителна разлика :)
    То и в Кремиковци имаше желязна руда за половината Свят, а после внасяха с влакове и рудата и въглищата :)
    НЕ се мотайте, а стягайте куфарите!
  • 23 Асен Илиев

    0 0 Отговор
    Сега, като спрете водата на Радомир, тия "интегрираните" дето сте ги набутали в блоковете, къде ще.... :)
    То и сега около блоковете е смрад, а без вода... :)
    А всъщност само 6 месеца не е валяло. От август. Не от '52г. ;)
    https://cache2.24chasa.bg/Images/cachе/442/Image_4790442_133_0.jpg
  • 24 ДОКО

    0 0 Отговор
    РЕШЕНИЕТО Е СОНДИ В МОРЕТО ТРЪБИ В ПОЛЕТО И ВОДАТА В ЯЗОВИРА ДА ИЗВИРА..А СЕГА ЛАПАЙТЕ ДЕМОКРАЦИЯТА СМУЧКАЙТЕ Я ХА ХА..МУУ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове