Last news in Fakti

2 Януари, 2020 17:21 15 055 30

Инсулт уби водеща фигура в НАП

  • нап-бургас-
  • пенка жекова-
  • нап-
  • кончина-
  • смърт

Не бе тайна огромният натиск, на който бе подложена Пенка Жекова през последните две години

Инсулт уби водеща фигура в НАП - 1

Една от най-нашумелите в бизнеса и политическите среди ръководна фигури в областта на прилагане на данъчно-осигурителното право у нас - директорът на дирекция „Контрол” в НАП-Бургас Пенка Жекова, почина внезапно на 49-годишна възраст.

Вестта буквално шокира колегите ѝ, които през последните две години бяха наясно с огромния психически тормоз, на който бе подложена Жекова от страна на централната държавна власт да осигури приходи от стотици неизрядни данъкоплатци и в същото време да се бори в съда за отстояване на издадените от нея заповеди.

Тя е получила тежък мозъчен кръвоизлив в края на последния работен ден преди Коледа – на 23 декември. В продължение на 4 денонощия е направено всичко възможно за овладяване на последиците от инсулта и извеждането ѝ от състояние на кома, но усилията са били безсмислени, казаха нейни близки по повод кончината ѝ.

Пенка Жекова бе сред най-компетентните специалисти в териториалната дирекция на НАП-Бургас, за кратко, по време на правителството на Пламен Орешарски, бе и директор.

През последните две години тя е била подложена на непрекъснат натиск от страна на влиятелни бизнескръгове, чиито фирми са били проверявани под нейно ръководство и са получили ревизионни актове за милиони левове от невнасяни с години данъци и осигуровки.

Неизрядни обекти бяха запечатвани с допускане на предварително изпълнение в разгара на летния сезон през 2017 и 2018 г. Това доведе до конфликт между държавната власт и съдебната система, тъй като масово съдии от Адмнистративния съд в Бургас отменяха заповеди на данъчните.

Част от споровете на ”рецидивистите” с по 20 акта за сезон, дължащи на фиска пари от множество нарушения все още не са приключени от съда, който на практика се обяви срещу действията на органите на изпълнителната власт на държавата в лицето на Пенка Жекова.

Ритуалната зала в гробищният парк на Бургас едва пое хората, които дойдоха в празничния ден на 29 декември, за да я изпратят в последния ѝ път, казаха от НАП-Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    47 7 Отговор
    била е подлагана на тормоз гарантирано от
  • 2 Ivan

    44 3 Отговор
    Мафията е отговорна.
  • 3 анонимен

    56 6 Отговор
    За държавни служители или лошо или нищо. Само те са под натиск, а за останалите в частния бизнес всичко е приказка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Господ си знае работата

    35 15 Отговор
    Бог забавя но не забравя................кой знае колко невинни душички е изгорила
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 3 Отговор
    МИР на душата и ГЕРБ са отговорни
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    и аз съм с инсулт

    Коментиран от #11, #23

  • 10 ХУ Ю

    14 2 Отговор
    отново и отново ОРЕШАРСКИ
  • 11 Бачкатора

    10 7 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    КЪДЕ ТИ Е ИНСУЛТА НА ПАТКАТА ЛИ ЧИКИ

    Коментиран от #14

  • 12 Бог е българин

    24 8 Отговор
    Смърт на всичката управленска рекетьорска шайка и пуделите им
  • 13 Смърт

    36 4 Отговор
    Така е като крадете от безработните. Направихте на 3 години да не можеш да ползваш борса. После взете стажа само след 2002 година да се зачита. Смъртта ще застигне всички участвали в тези батални сцени срещу безработните.
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бачкатора":

    ДА ИМАМ инсулт лежах при струнджева лом
  • 15 XYY

    23 2 Отговор
    Даде си живота за една тъпа кариера.
  • 16 ВАТМАН

    19 1 Отговор
    В крайна сметка "всичко се сръща".Галя и Влади да са следващите
  • 17 Ynd

    6 0 Отговор
    Безсмислени или безрезултатни са усилията?!?
  • 18 Ххх

    22 1 Отговор
    Мисля, че не е единствената, подложена на натиск в тази система. Мисля че има и много други, на по ниските нива, които също системно са подлагани на натиск. А който се опитва да мрънка или недоволства от напрежението, дежурната реплика към него е "Вратата ви е постоянно отворена". И тази реплика е доста изтъркана от употреба в тази институция. Но на работещите там е ясно - или си налягат парцалите доколкото могат, или напускат. А навън, на свободния пазар на труда нещата никак не са розови. Особено ако нямаш връзки и познати и трябва да си търсиш работа на общо основание. Трябва да си млад, с приятна външност, да говориш английски, да си с един колко си години стаж по специалността. Иначе си уево, и трябва да работиш нещо, което не е във връзка с квалификацията и образованието, често - за много по - малко пари. А иначе, относно съдебната система, за мен проблема произтича от така наречената съдебна независимост. Държавата не може да провежда никаква политика, било по отношение на престъпността, било по отношение споровете в съда с фирми и физически лица относно дължими данъци и осигуровки. Вярно е, добре е някой да решава делата обективно. Но така ли става на практика ? Или нещата обикновено се решават е полза на този, който е е състояние да мотивира финансово съдийската съвест в желаната насока. Само че, не виждам в управляващите каквото и да е усилие или мерки да променят с нещо нещата в съдебната система. Над съдиите е само Господ, а целия натиск, напре
  • 19 Ххх

    15 2 Отговор
    Продължение : Над съдиите е само Господ, а целия натиск, напрежение и негативи се обират от служителите на средни и ниски нива в администеацията, пък който издържи, и докогато издържи.

    Коментиран от #20

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ххх":

    знаеш ли напълно си прав
  • 21 Вива

    5 0 Отговор
    Натиска върху НАП е отгоре. Така изнудили сина ми да плати мои здравни за време на безработица и с изтекъл срок оо давност защото им трябвали пари за избори. И им давали награди който повече е събрал.
  • 22 Светлоносец

    3 3 Отговор
    Светла и памет и памет на жената. Не е хубаво да се говори лошо, но статията прекаляват с хвалепствията. Борбата на Жекова със съда не е предимсто или нещо за гордост, ревизиите на съдии, адвосати и семействата им с мотиви отменяне на ПАМ е противоконституционен акт, това показва тотална некомпетентност, никакво познаване на устройството на държавата. Това е предателство към демокрацията и държавността
  • 23 Тодор

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ееее,слава на Бога !

    Коментиран от #24

  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Тодор":

    кой гроб копае другимо той пада в него АБЕ ТОДОРЕ КВОСЪМ ТИПРАВИЛ НИ ВЕ ПОЗНАВАМ нито си ме виждал нито ме познаваш
  • 25 Супер

    4 1 Отговор
    Всички от Нап ги чака същата участ.
  • 26 Грудев

    2 2 Отговор
    Добра новина!
  • 27 Бургас

    0 0 Отговор
    Политиката Съвестта и морала не са от полза, трябва да си бескруполен и с биволско сърце че да издържиш на напъна
  • 28 1122

    1 0 Отговор
    Оттървала се е и от двата вида мошеници.Службата и е най гадната,едните искат от нея,а некорумпираните съдии оправдават мафиотите.А кажи ми как да стане работата?Иначе всички тръбят на ляво и на дясно ,,ние се борим с корупцията" ДА АМА НЕ! както казваше на времето Петко Бучаров. Лошото е,че държавата е слаба,защото и едните/държавните управници/ и другите /тия с големите бизнеси/,крадат на едро и са съдружници по интереси,а служителите от които се иска да събират данъците са МЕЖДУ ЧУКА И НАКОВАЛНЯТА. Как да си свършат работата като и съдебната система и тя е третия съдружник. Остава единствено да се оплачеш на Арменския поп!
  • 29 Бургас

    0 0 Отговор
    Като ти кажат не ме интересува че хората са редовни и си плащали данъците, плащат но парите дето ги вадят плащат на хакери и разни сдружения анти боико и събират компромати,Ко искаш да ни осадят
  • 30 Има Бог

    0 1 Отговор
    Следващия дано е тиквата! Всички от НАП заслужават това! Смърт за ненаядните, които пият кръвта ни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове