4 Януари, 2020 20:49 2 464 22

Умъртвяват 24 000 прасета в Никола Козлево

  • прасе-
  • африканска чума-
  • никола козлево

Пробив в системата на контрол

Умъртвяват 24 000 прасета в Никола Козлево - 1
Снимка: Shutterstock

Всички животни в свинекомплекса в село Никола Козлево, Шуменско ще бъдат умъртвени и загробени.

Това стана ясно по време на извънредна комисия в Областната администрация.

След втората положителна проба, на място пристигнаха изпълнителният директор на Агенцията по безопасност на храните и прокуриста на засегнатия холдинг.

По време на заседанието стана ясно че през последният месец 50 са новите огнища на АЧС в страната. Едно от тях е в индустриално предприятие. Става дума за свинекомплекс в Никола Козлево. Там има 24 000 свине, които предстои да бъдат умъртвени и загробени.

За съжаление не може да приложим някакви мерки да отделим заразените от болните прасета, защото просто инфекцията така е проникнала в обекта, че не позволява това да се направи и ние нямаме право да го правим съгласно нормативните документи, каза директорът на БАБХ проф. Паскал Желязков. Той посочи, че няма яснота как заразата е проникнала в предприятието и ще се търси "пробойната".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nichan235

    61 1 Отговор
    Докато не стане свинското 20лв. килото няма да мирясат.

    Коментиран от #8, #21

  • 2 Партньори

    55 3 Отговор
    Пробойната е в некъдарността на БАБХ, и в целенасоченото унищожаване на родното животновъдство, с цел приятелски взаимоотношения със 100годишно замразено от дълбокия резерв.
  • 3 гого

    44 1 Отговор
    очакван внос на свинско месо от Мексико реколта 2003г. скоро по всички вериги ,ранно записване- бонус безплатни нокти и зъби(свински разбира се)
  • 4 Хахаха

    41 1 Отговор
    Гарантирано от Греб! Когато скублата отново зае поста министър на земеделието и свините и се започнаха чумите! в първия мандат обеща на Иран да внася там магарета. В България магаретата вече са кът! Сигурно ги пази за себе си, защото нищо не е изнесла!
  • 5 Батката

    40 2 Отговор
    Не стана ясно коя лаборатория е потвърдила заразата?
  • 6 Behemoth

    11 6 Отговор
    Гледам Кауфланд имат промоция 8.50 бут....ефтиния...

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "Behemoth":

    Купи си, не става за нищо. За последно преди около 3г съм купувам месо от там и не ставаше. Сигурно ще питаш, защо? Защото вкуса на истинското месо е различен! Вкус, мирис, нищо общо с реалността, като изключим външния вид.
  • 8 Диверсия с помощ отвътре

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Nichan235":

    И 2лв. да стане, за стогодишен замразен боклук с (не)знаен произход пари не давам! То това е целта– или да ни отровят, или да ни унищожат от глад.
  • 9 drago

    23 1 Отговор
    Икономическия ръст на герберите да внасяме е да внасяме меса и боклуци от САЩ и скапания ЕС
  • 10 Папи Ханс

    24 1 Отговор
    Не купувайте от Кауфланд месо, гадно е!
  • 11 Оцеляващ българин

    15 2 Отговор
    Загробвайте |ваща мама СДС -арска!
  • 12 JPower

    24 1 Отговор
    Никога не пазарувам от чуждестранните вериги!!! Само вносни боклуци, които са поне с 50% по-скъпи от цените в родината им- Германия!!! Купувам месо, само от частни лица--пилешко, заешко, свинско и телешко. Яйца, сирене и риба, също само от частни лица!!! Ясно, че и те не са, като на баба и дядо продуктите, но са 100 пъти по-истински от чуждестранните вериги!!! Давайте парите си на българи, не на колонизаторите!!!!
  • 13 Тото

    14 1 Отговор
    Ще внесат свинско от американския резерв по 0.32 цента.273
  • 14 Балкан Боклук

    17 2 Отговор
    А на жълтите павета чумата кога ще ликвидирате бе?!
  • 15 Гарантирано от ГЕРБ

    10 1 Отговор
    Тия престъпници от Шайката ГЕрП са решили да ни унищожат напълно: без медицина и икономика, без вода и с отвратително месо от дълбокия резерв, пардон дълбоко замразено Двадесет годишно прясно месо от Германия, Испания и USA!
  • 16 Бамби

    11 0 Отговор
    Интересно защо никой не разследва откъде е проникнала заразата и как така има заразени и болни прасета т.е.няма здрави при положение че са взети само 2 проби.И защо изядохме стотици тонове заразено пилешко от Полша как никой не каза предварително. А сега дори не знаем дали има болни прасета - трепем наред, ядем вносно без гаранция за качеството.
  • 17 Тиквата

    6 0 Отговор
    Супер прехвърлят вниманието на тиквопоклонниците от водния казус в страната.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 SAAB

    5 0 Отговор
    Чумата е в МС .......
    Целта е видима ......цената на месото двойна ! На пролет ,когато спрете свинското ......започват с болести по птиците !
  • 20 ГЕРБ юдеите подготвят и разчистват

    0 0 Отговор
    територията на БГ от прасета и свинско месо, а малко по-късно ще започне преселването на ЮДЕИТЕ от ИЗРАЕЛ в територията на БГ. Това е планът на АМОРЕИТЕ ЮДЕИ ИЗРАИЛЕВИ, техния бог им е проговорил и им е казал, че трябва да се преселят в обетованата земя БЪЛГАРИЯ. Това е планът, който изпълняват.
  • 21 Ратай

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Nichan235":

    Внос разбира се!
  • 22 Констатираща

    0 0 Отговор
    Това прави зависимостта ни към ЕС и забраната за ваксиниране на прасетата против чума. Всички патила идват от "развитите" капиталистически страни, където не се правят ваксини, както и БЦЖ, заради което пламват епидемии и пандемии сред животните и хората, остава после да започнат и да ги умъртвяват като прасетата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове