12 Януари, 2020 20:29 2 683 36

Нено Димов не е единственият отговорен за водната криза

  • нено димов-
  • росен плевнелиев-
  • перник

Росен Плевнелиев коментира ситуацията в Перник

Нено Димов не е единственият отговорен за водната криза - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нено Димов не е единственият отговорен. Естествено министърът носи своята вина, дотолкова доколкото не е защитил обществения интерес. Трагедията е ясна, хората са без вода, един огромен град и това ще продължи месеци наред. Винаги съм бил против министрите да са удобно извинение за несвършената работа от много други”, заяви президентът в периода от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в предаването „Неделята на NOVA”.

„Политическите партии назначават хора на различни нива в държавната администрация. Тук държавната и общинската администрация не са си свършили работа. Тръгваме по цялата верига. Има местно ВиК дружество, което е собственост на ВиК асоциация. Това дружество е предизвикало този сериозен проблем, там вина има със сигурност. Кой определя политиката, кой е получавал всичката тази информация и не е реагирал навреме, за да може да се спре извънредното подаване на вода? От една страна има ВиК, от друга то е собственост на Асоциация. От друга гледна точка пък има поне две министерства, които са там на място. Министерство на икономиката пое някакви функции по ремонтите”, смята още той.

„Всичко сега трябва да се подреди по пътя на проблема. Да се види кой какво не е свършил и да се поеме отговорност, но не само от министъра”, каза още Плевнелиев.

„Изказването на Каракачанов е груба политическа грешка, тогава хората ще останат с впечатлението, че нещата се случват само и единствено по време на избори. А извън избори държавната администрация не работи. Моето обяснение е по-елементарно и по-различно от това, което вицепремиерът е казал. Не само в този случай, но и в много други, виждаме как администрацията, но и много други системи, не могат да действат превантивно, че да предотвратят проблема”, смята той.

Според президента системата е сложна и предстои да видим дали това ще доведе до размиване на отговорността.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    34 1 Отговор
    Росица също трябва да бъде разследвана, осъдена и насилвана в килията либералноанално.
  • 2 Умберто

    8 9 Отговор
    Системен проблем няма как да се разреши с персонална отговорност.
  • 3 Аксел от Галиче

    5 4 Отговор
    Нено Димов е невинен като мен какво лошо има в нова да се трепят паразити аз съм невинен идвайте на протестите за моето освобождаване.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния софиянец

    24 0 Отговор
    Веднъж и Шкембе Войвода да каже истината и Плевню му се кара. Комично то е че и с гласовете на Ковачки, Герб загуби изборите за кмет в Перник.
  • 6 Ай стига бе

    28 0 Отговор
    Не е виновен само Нено, то е ясно. Но защо се прикриват другите виновни? Най-голяма вина има бившата кметица Церовска. Но не само, че не я арестуваха, а и никъде не я споменават незнайно защо. Вместо да се спотайва като бълха в гащи и да чака да минат изборите тя трябваше да алармира институциите за кризата. Както това направи сегашният кмет - веднага среща с премиера и президента, пресконференции по медиите и т.н. Та пак питам - Защо прикривате огромната вина на Церовска???

    Коментиран от #9, #14

  • 7 Анонимен

    17 1 Отговор
    И кво казваш..... Или забрави че и ти си от шайката и ти имаш вина за управлението на държавата през последното деситилетие
  • 8 Ицо

    20 0 Отговор
    А ТИКВАТА ЧЕ НЕ СИ КОНТРОЛИРА МИНИСТРИТЕ? Този страхливец винаги бяга от отговорност.
  • 9 Последния софиянец

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ай стига бе":

    Нено е от ВМРО, а Церовска от Герб. Да ти обяснявам ли повече?
  • 10 Я медузата се е появила😂😂😂

    18 1 Отговор
    У бегето вода нема ваген завод щел да строи😂😂😂😂😂😂
  • 11 София

    24 0 Отговор
    Главния виновник е онова хахавото от Банкя с една книга умствен багаж.

    Коментиран от #13

  • 12 Роско съм в играта сме😂😂😂

    12 0 Отговор
    Уу видин ше се мести адронния колайдер а у кържали завод за лазери на нато ше се строи😂😂😂😂😂
  • 13 Centurion

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "София":

    Да,надявам се някой ден да сподели съдбата на Стамболов и Стамболийски,нещо средно между двамата.
  • 14 Анонимен

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ай стига бе":

    Ми спотайват се че ако бяха казали преди изборите Герб щяха да вземат наполовина кметски места и може би и в София щяха да загубят и си премълчаха.Вожда и той сигурно е знаел преди изборите но мълчеше Хвалеше се с магистралите за да вдига рейтинга на шайката.Представи си преди изборите ако бяха задържали Димов ..
  • 15 Професора

    11 0 Отговор
    Пастирката ги рзазбира нещата в дълбочина, изглежда знае нещо!
  • 16 Будалата

    11 1 Отговор
    Згоря бушона на ГРОБ. А то ТИКВАТА си е за ЗАТВОРА. Падне ли ГРОБ от власт ще е големо мазало.
  • 17 makasrena

    8 0 Отговор
    Защо се крие бившата кметица?Не споменавам името на въпросната госпожа Ц. защото за мен е мръсна дума.
  • 18 така така

    13 0 Отговор
    Стига го наричайте президент тоя мухъл... Не ни стига целият срами ами..,

    Коментиран от #33

  • 19 Ами

    8 0 Отговор
    Нека се изкаже.
    Нищо, че незнае какво да каже.
  • 20 заката

    7 0 Отговор
    Типичен пример как добре се живее на гърба на държавата е началникът на монтанското държавно ВиК дружество. Става дума за Валери Иванов /на снимката/, който оглавява водната компания от 2006-а, а работи в нея от 1990-а. За него се говори, че е приближен до БСП, но очевидно това не му е попречило да си запази мястото и когато властта бе в ГЕРБ. Една година след назначаването му за управител Иванов купува заедно с жена си Цеца апартамент от 102 кв. м в Монтана за 37.2 хил. лева. След още година се сдобива и с жилище в София (56 кв. м) срещу 27.2 хил. лева. През 2010-а пък става собственик на втори имот в столицата (59 кв.м), за който плаща 44 735 лева. После идва една втора от къща с двор в Монтана за малко над 19 хил. лв., както и две трети от друга вила с голям двор (420 кв.) в с. Смоляновци, за която са платени 1626 лева. През 2011-а шефът на държавното ВиК дружество си купува нова кола от ловешкия завод на "Грейт Уол" за 16.3 хил. лева. През 2012-а той става съсобственик в още една къща - в село Сумер, чийто двор е над два декара, а в началото на тази година плаща 5500 лв. за гараж в Монтана. След всички тези покупки Валери Иванов е успял да спести над 310 хил. лв., които държи на депозити в банки.

    Коментиран от #32, #35

  • 21 Николайко Перник

    7 0 Отговор
    Нено Димов не е сам в този управленски провал и не е най- виновен. Кмет, областен управител, регионален министър, министър на икономиката, МС, РИОСВ, Агенция Язовири и каксади...А службите ДАНС и другите, НПО, грантаджиите, опозицията и АБВ на Първанов- срам за Перник, журналистите, гражданите на Перник... къде спаха?????

    Коментиран от #36

  • 22 Усмивката

    5 0 Отговор
    Много пъти съм твърдял, комунизма не си е отишъл.Същите хора, същите фигури.Желанието за,, промяна '' е сравнимо с това по времето на перестройката от 80 -те ,на хората на Живков.Изкарват едно чучело а нещата са забулени , в тежки завеси на властта.Тази на некомпетентните, самонастанилите се,недосегемите за човешки съд
  • 23 София

    8 0 Отговор
    Нено е само изпълнител на нареждания от върха на пирамидата. Защо само него го "сготвиха" и "убиха" показно и недостойно? Беше най-добрият и читавият от всички министри. Узакони им далавери в Банско и къде ли не... А Лили Павлова???? А Ирена Соколова??? а Вяра Церовска? А МРРБ? А МИ? И десетина поне директори и агенции, които са най-преките отговорни? Ми то само калинки, мила моя, майно ле!
  • 24 Реалист

    5 0 Отговор
    Е да то това се знае..... Само че има един член който ги оправдава... Така че и него ще го пуснат защото иначе няма как да арестуват цялата гилдия от герб.... Опг е организирано.... Само не организираните влизат в затвора.... Лилето да каже къде са 32 милиона..... Отпуснати за ремонт на язовира в Перник.
  • 25 Сомлев

    7 0 Отговор
    Ненчо добре са го прибрали, но кога ще вземат в панделата ГЛАВНИЯТ УПРАВЛЕНЕЦ Бойко. Да каже къде са всичките милиони платени за тоя язовир.
    Да вземат и Дебелото Лиле, да си каже де са парите за стената на язовира. Има и още за прибиране ...
  • 26 Сомлев

    4 0 Отговор
    Ненчо добре са го прибрали, но кога ще вземат в панделата ГЛАВНИЯТ УПРАВЛЕНЕЦ Бойко. Да каже къде са всичките милиони платени за тоя язовир.
    Да вземат и Дебелото Лиле, да си каже де са парите за стената на язовира. Има и още за прибиране ...
  • 27 Сомлев

    4 0 Отговор
    Ненчо добре са го прибрали, но кога ще вземат в панделата ГЛАВНИЯТ УПРАВЛЕНЕЦ Бойко. Да каже къде са всичките милиони платени за тоя язовир.
    Да вземат и Дебелото Лиле, да си каже де са парите за стената на язовира. Има и още за прибиране ...
  • 28 Николайко Перник

    5 0 Отговор
    # ОСТАВКА # СЪД # ЗАТВОР
  • 29 123

    2 0 Отговор
    А за боклука кои е виновен сигорно народа .Да живе демокрацията ха ха ха
  • 30 Gonzo

    0 0 Отговор
    Ти са какво искаш да кажеш че нено мършата не е виновен че липсват 20 мил кубика вода и едни пичове са внесли един боклук .. или аз така те разбрах
  • 31 Роси невинна и шантава

    2 0 Отговор
    Росенка защо не е опандизена?
  • 32 Лумпена

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "заката":

    Всички ВиК са по този начин,и Врачанското и .... Какво стана с проверката? Водят ли се адекватни разпити? По документи ли проверяват? Кой крие ВиК мафията Кой?
  • 33 Eistee

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "така така":

    Какъв срам? Ти ако си се срамувал от Плевнелиев, то от Първанов и от Радев трябва да си си прерязал вените и да си изкопал дупка и да си се заровил в нея заедно с цялата си рода. Човекът е достоен човек и голям държавник, просто всеки мухльо реши, че като говори любезно и се изразява културно нещо не му е наред. Интересно, как истинските, брутални боклуци се подиграват на Плевнелиев а всички умни и ерудирани хора го уважават? Как все така се случва, че лайненцата имат нещо против хората, които правят нещо стойностно? Как така винаги семплите душици и малокултурните си намират някого, на чийто гръб да се правят на велики? Все по някого хвърлят кал и си мислят, че като го нагрубят, като се изкажат пренебрежително за него, като омаловажат заслугите му и това ги издига по някакъв начин. А като се дръпне чертата - Плевнелиев си е добре, бил е президент, свършил е не едно и две значими неща и оставил следи в Историята, а тези, които са му се подигравали са същите лекенца и мазни шкембести нещастници, както и преди, със стойност за обществото близка до нулата. Същата работа, като отворковците, които плюеха по Бербатов, като мизерниците, които плюеха по Григор Димитров - бедни духом отрепки, които не могат да се похвалят с нищо в живота си, освен с тъжните си и жалки опити да се правят на велики капацитети на чужд гръб.
  • 34 Прероден Пастиркин

    0 0 Отговор
    Нено не е само той отговорен,но Цвък/Молитвата/ не е отговорен.Той е само един обикновен асансьораджия. Отговаря само за слизането и качването на асансьора,но не и за нивото на водата.
  • 35 Пенсионер 200

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "заката":

    Прекрасен коментар. Този Иванов е успял добре да инвестира МОИТЕ ПАРИ. Време е за пачанга!
  • 36 Спас безделника

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Николайко Перник":

    Николайко, тези добри хора не спаха, те усърдно работиха за запазването на тази важна държавна тайна. Ето виждаш ли: и от самолет "Falcon" се вижда, че язовира е празен, и перничани пият вода, гъста и кафява като радомирска боза, и чиновниците освен заплати получават весели коледни и великденски пликове ( нямало дядо Коледа), а цели 10 години никой не разбра къде е баницата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове