Last news in Fakti

15 Януари, 2020 10:12 2 592 48

Нинова: Кабинетът "Борисов 3" е вреден за България

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • парламент-
  • правителство

БСП ще работи за свалянето на премиера

Започваме и тази сесия с криза, с поредната девета смяна на министър. Това каза председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група на социалистите по повод новата парламентарна сесия.

Започваме с криза с водоснабдяването, близо 500 000 българи са на режим на водата, 100-хиляден град е изправен пред избора работа или вода. Три пъти за 10 години се повишиха цените на водата – народът плати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България се превърна в сметище на света. Мафията печели милиони на гърба на народа пред погледа на българските власти, а може би и в съучастие с тях. Управителят на НЗОК заговори за лобизъм в здравната система, тол системата е на път да се провали, африканската чума по свинете доведе до огромен скок в цената на месото, предупреждават ни, че ще расте цената на водата, увеличават се местни данъци и такси. Защо стигнахме дотук? Защото в продължение на 10 години в управлението на ГЕРБ се приемаха закони в името на печалбата на малцина на на гърба на мнозинството, заради безхаберие, некомпетентност, заяви Нинова.

За 10 години превърнахте политиката в търговия и плащате собственото си спокойствие с парите на хората – но не за да има развитие на страната, а самоцелно да се запази властта, обърна се тя към ГЕРБ. След 10 години и този модел се изчерпва, системите започват да гърмят една след друга, вкарвате държавата от криза в криза, гасите пожари, които сами подпалвате, но управлението не е гасене на пожари. Вместо стабилност и развитие, които обещавахте, има хаос и застой, подчерта лидерът на БСП.

Не вярвайте, че БСП влиза в договорки за крепене на това правителство. Ние работим за сваляне на този кабинет и на това управление. То освен безхаберно и некомпетентно, е вредно за България. Нямало алтернатива? Винаги има алтернатива – от години предлагаме друг здравен, социален, образователен модел, друг модел на борба с корупцията, в който не държавата си избира проверяващите. Сега управляващите казват, че искат консенсус по стратегическите за държавата въпроси. Това е компромис, когато са притиснати в ъгъла. Никога подадената от нас ръка по тези теми не е била приемана, коментира социалистката.

Промяната в България преминава през промяна на управлението. Обръщам се към другите парламентарни партии, които са в опозиция, към извънпарламентарните партии, към гражданските сдружения - всеки от нас тича по своята писта и е силен на нея, но е слаб, защото е сам. Всеки от нас има кадърни и почтени хора – нека се опрем на тях. Имаме една идея – да променим това управление и да гарантираме растеж, стабилност и благополучие на българския народ, завърши Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    14 72 Отговор
    Бойко Борисов е апостола на демокрацията и свободата нашия лидер и духовен водач

    Коментиран от #5

  • 2 Агент Харолд

    35 53 Отговор
    БСП е най-вредната партия в България. За сумати години управление първо разединиха цялата държава, второ създадоха българската мафия, трето Станишевото правителство беше крадливо отвсякъде - пълно с русоробски утрепки, четвърто България не спира да тегли заеми при тези, които с неработеща икономика, държавата вървеше по пътя на Гърция.

    Време е да кажем край на БСП!

    Коментиран от #9

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    36 8 Отговор
    точно така е
  • 4 Читател

    31 33 Отговор
    Корнелия Нинова е изключително полезна за България - погребва БСП.

    Благодаря ви, госпожо Нинова! Успех в начинанието.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 11 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    ЕМИЛЕ а как живеят повечето БЪЛГАРИ Н НИЩЕТА МИЗЕРИЯ НЯКОЙ НЯМАТ И ФИЛИЯ С МАС

    Коментиран от #27

  • 6 Анонимен

    43 8 Отговор
    Пожарникара гаси пожарите но главанаците го докараха до липса на вода и няма в скоро време с какво да гаси.
  • 7 марко

    27 47 Отговор
    Няма по- вреден за България от Нинова/подпомагана от льотчика/! Да си отиват при командира/Решетников/
  • 8 Токсиколог

    44 2 Отговор
    Българската политическа КАСТА е токсична за България и българите!
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 12 Отговор

    До коментар #2 от "Агент Харолд":

    ми то и герб са мафия БОЙКО БОРИСОВ е сикаджия даже е лежал в ЧЕШКИ затввор в ПАНКРЕАС
  • 10 Professor Rusophobe

    30 20 Отговор
    Каква "социалистическа" партия са тези, като точно те създадоха най-много милионери в България?
  • 11 5598

    27 10 Отговор
    Всички сте маскари и толкова !
  • 12 Ганьо

    19 11 Отговор
    И едните и другите са болшевишки маскари.
  • 13 Идиот

    29 12 Отговор
    Ха ха ха, тези които искахте Бойко Борисов и гласувахте за ГЕРБ..., ха пийте сега една студена вода, ако я има!

    Коментиран от #45, #48

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 точ

    22 9 Отговор
    Все за нещо ще намери Тиквоча да се начумери затуи пък Нинова и Ивко викат му бъзливко
  • 17 дух аиде де

    12 4 Отговор
    до 1-Ручал ли си му от суджука
  • 18 Йосарян

    17 11 Отговор
    Абе Кинтоимпексова, Всички сте за Въжето. КРУМОВИ ЗАКОНИ!
  • 19 Кой68

    17 2 Отговор
    ВСИЧКИ сте вредни за България които сте политици.........Случващото се сега е и ваш принос къде повече,къде по-малко.Просто сега избуя семето което бе посадено и отгледано от всички ви.
  • 20 Гарантирано от ГЕРБ

    19 7 Отговор
    От началото на Властването на Боко Трети всеки Божи ден се генерират гафове и престъпления, които са повече от достатъчни премиера_пожарникар да бъде свален от власт и да му бъде потърсена съдебна отговорност, но вместо това, Той е с все по голямо Его и се чувства недосегаем и над Закона.

    Коментиран от #47

  • 21 Гласувайте за Шайката ГЕрП

    18 10 Отговор
    България при Премиера Борисов е пропита от корупция. Съдебната система и Прокуратурата са зависими от правителството и НЕ работят. Икономиката, Образованието и Здравеопазването са в окаяно състояние. Доходите са като в Третия свят, а инфраструктурата е като Лунен пейзаж.!...Това са някои заключенията на Държавния департамент на САЩ в годишния му доклад за спазване на човешките права по света.

    Коментиран от #37, #38

  • 22 Бай Стою касапина

    20 7 Отговор
    В БСП може и да има кадърни и почтени хора, което не е много сигурно. Сигурно е обаче друго,а то е, че по-некадърна, непочтена и крадлива сврака от Импексовата курабия няма!
  • 23 Хохо

    9 4 Отговор
    Бе той е вреден и вие сте вреднни абе мани мани
  • 24 Благой

    14 10 Отговор
    Няма по престъпна партия от БКП-БСП/к/. Решетникова е дърта лъжкиня.
  • 25 Скъпи депутати

    17 0 Отговор
    Дядовците ви продадоха стадата си, за да влезете в политиката! Те горките, една къщичка и къшлата имаха само! Как вие станахте толкова богати с по 3апартамента, на жената, и по 3 на децата? От овчари тръгнахте, и направихте цялата държава къшла, и продадохте 8 милионното стадо на собственото си желание, за богатство и просперитет! Не излизайте с гръмки фази да ни лъжете, Ами сберете се и решете кой от кой по некадърен е! Няма ни един да ви вярва че ви е грижа за нас! Крадете вие, крадат и ултравиолетовите, и ние в средата, бавно и сигурно се топим!
  • 26 бсп

    12 10 Отговор
    Техноимпексова иска да каже, че е вредно да имаш приятели!Ами путин се познава само с хахото от северна корея, и амуджите от иран!А др.Техноимпексова е още по-зле с приятелството тъй като путин и е казал да не си намира никакъв приятел и лъже народа, че народа е супер добре с нея!Ама там са нещата, че тя никога няма стане премиер!!!И още, според нея означава, че е вредно да се увеличават заплати, пенсии, да се дават редовно добавки Коленди, и Великденски, да се строи, и така нататък!Ами много правилно го казва!Тези пари всички ще влязат в нейната банкова сметка така както партийните пари от партийната каса от над 24млн.влазоха в нейния джоб!Но преди това си купи шефското място в Бкп/Бсп само за 30млн.лева!!!Хубав ден др.Техноимпексова!
  • 27 Изненадан

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти колко такива българи познаваш?Аз не познавам нито един.Чета, че хората няма какво да ядат, а никъде не виждам такива.Защо?

    Коментиран от #41

  • 28 ХХХХ

    11 6 Отговор
    А последните няколко правителства на БСП са били убийствени за България.
    За огромно съжаление правителство "Борисов 3" е най-малкото зло от всички алтернативи.
  • 29 ДЖОТО

    5 4 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТЕЗИ ОТ ГЕРБ,КОИТО СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КОМУНИСТИ,СЪЗДАДЕНИ ОТ БКП-Д.С. ДА БЪДАТ ВКАРАНИ В ЗАТВОРА!НЕ МОЖЕ ИЗРОД,КОЙТО МЕ Е ГОНИЛ ЗА ДЪЛГА КОСА,НОСЕНЕ НА ПАНТАЛОНИ ЧАРЛ-СТОН,ДА МЕ УЧИ НА ДЕМОКРАЦИЯ!А НИНОВА Я МРАЗЯТ,ДЪРТИТЕ КОМУНЯГИ,ЗАЩОТО ГИ ЧИСТИ И ИСКА НОВА ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ!!!
  • 30 Последния софиянец

    7 6 Отговор
    Време е да изметем некомпетентното и вредно правителство
  • 31 Дабеда

    5 2 Отговор
    От това което реално се случва и това, което се говори от всички политици, вкл. и от Президента, става ясно, че това правителство е вредно за страната и обикновените българи, но е полезно за политиците и техния семеен кръг.
  • 32 Всички чакаме

    3 5 Отговор
    ОСТАВКА!!!
  • 33 Бай Стою касапина

    7 3 Отговор
    До 32.Абе тя и курабията щеше да подава оставка, ама не подаде. Така че много има да чакаш.
  • 34 Асен Илиев

    0 0 Отговор
    ЖИВОТНОТО - Анелия от Варна също :)
  • 35 Асен Илиев

    0 0 Отговор
    И Слави ви го каза: няма (ДА ИМА) такава "държава" :)
  • 36 Чавдар войвода

    9 0 Отговор
    БСП е партията на милиардерите-капиталисти, "заграбили алчно на човека труда". Затова половин България емигрира, другарки и другари. Организирана престъпна група.
  • 37 бсп

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гласувайте за Шайката ГЕрП":

    Ши гласувъми зъ шайкатъ Бе Къ Пе/ БъСъПъ!
  • 38 Вечии

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гласувайте за Шайката ГЕрП":

    Шъ глъсувами саму зъ Бългърскътъ Сипарътискъ Партиъ!Саму БъКаПе.....
  • 39 Антисоциалист

    6 1 Отговор
    Господа, защо ли г-жа Нинова посочва вредното от управлението на г-н Борисов, но не споменава ползите от управлението на БСП и монарха?! Примерно:

    - два държавни фалита:

    - поставяне на монарха Симеон Самозванец за министър председател на република и трети държавен фалит;

    - коалиционно управление на републиканската по устав БСП с монарха Симеон Самозванец.

    Има и още "полезно", но е неоспоримото полезно е:

    - "Терминал две" - единствено построеното по време на соц - монархо - управлението.
  • 40 Винаги има Алтернатива.

    2 1 Отговор
    Като дойдат свестни хора във властта, ще ги последват и всички свестни и неизвестни и недопускани досега в политиката свестни хора. Свестни и ДОБРИ И ОБРАЗОВАНИ И КВАЛИФИЦИРАНИ БЪЛГАРИ МНООГООО, ДА ИМ ДАДЕМ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА, ЧРЕЗ ИЗБИРАНЕ НА ПЪРВИТЕ СВЕСТНИ БЪЛГАРИ. БСП, Р. РАДЕВ, МАЯ МАНОЛОВА С ПОДКРЕПАТА ИМ, ЩЕ ОТВОРИМ ПЪТЯ НА ОСТАНАЛИТЕ СВЕСТНИ, НО НЕИЗВЕСТНИ ХОРА.
  • 41 Защо ли?!

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Изненадан":

    Защото сития на гладен не вярва! Това е типично мислене на един прост гербераст! 🥴
  • 42 Svetlio9

    3 0 Отговор
    Тая ако дойде на власт ще ни разкатае фамилията, щото толкова са огладнели че ще ни върнат още 30 години назад.
  • 43 007

    2 0 Отговор
    Мандата "смяна на модела на управление" е ми прилича на искаш да инсталираш на каруца GPS система и да очакваш да може да лети със 120 км/ч. Който и да управлява ако не се грижи за каруцата като за каруца, просто ще я потроши и отново ще се пльоснем в калта, както няколко пъти стана.
  • 44 ????

    2 0 Отговор
    Другарко Нинова, за да Ви ПОВЯРВАМЕ трябва да ОБЯВИТЕ най-после ИМЕНАТА на тези ПОДМЕНИЛИ листата Ви за Евровота и ВЪРНЕТЕ ЗАГРАБЕНИТЕ ПАРИ от НАРОДА, чрез УЙДОРМАТА 8 лева!!!
  • 45 73737272

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Идиот":

    Хахахахахахахаххаха точно казано!
  • 46 ДАНЪКОПЛАТЕЦ

    1 1 Отговор
    Най-видната приватизаторка и единствен зам.м-р, уволнен за корупция Др. ИМПЕКСОВА, вероятно е излъгана от фалшива гледачки. КОМ.ПАРТИЯТА БКО/БСП Е ВРЕДНА. ЩЕ НИ ВЪРНЕ 10 Г.НАЗАД.
  • 47 ДО 20

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гарантирано от ГЕРБ":

    Да си пожарникар, е повече от достойна професия, хората, които гасят пожари и спасяват животи. Проблемите са посадени от комунистите, те с какво помогнаха, когато бяха на власт, за да бъде проблемът по-малък. С изнасянето на 55-60 млрд.евро и ни спряха евро субсидиите за корупция.
  • 48 ДО 13

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Идиот":

    С ББ или без него, ти ще си останеш дебилен паразит. Той направи твърде много. А те ще ви замажат за 1г.очите и когато хазната остане празна, те ще станат още по-богати, за теб бидон студена вода. След ББ, вече няма и Господ да ви помогне. На мен си ми е добре в Лондон, а ти ще си останеш дебил И АЗ ЩЕ СЕ СМЕЯ, А ТИ ЩЕ ПЛАЧЕШ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове