Last news in Fakti

15 Януари, 2020 18:42 1 858 21

Зарков: Ако партиите извън коалицията подкрепят вота, правителството пада

  • крум зарков-
  • вот на недоверие

Емил Димитров като министър решава само проблемите на управляващите, а не в екологията, смята депутатът

Зарков: Ако партиите извън коалицията подкрепят вота, правителството пада - 1
Снимка: БГНЕС

"В момента управляващата коалиция - ВМРО, НФСБ и ГЕРБ няма мнозинство. Следователно ако тези, които не участват в тази коалиция и се считат за опозиция, подкрепят вота, той минава и правителството пада. Ние сме поканили парламентарните групи, които не участват в уравлението, на официален разговор, в който ще им представим мотивите за вота. Ще потърсим тяхната експертиза и евентуалната им политическа подкрепа". Това каза Крум Зарков, зам.-председател на ПГ "БСП за България" пред НТВ.

"В мотивите ни за вот на недоверие са изброени конкретни мерки по трите основни направления, които идентифицираме - вода, въздух и отпадъци, които ще допринесат за качествена промяна в начина, по който се управляват тези сектори", каза още той и подчерта, че с този вот БСП търси политическа отговорност и иска да насочи вниманието към големия проблем - липсата на идея и на перспектива в начина на управление на сектора Околна среда и водите.

Зарков обясни защо БСП не е подкрепила кандидатурата на Емил Димитров за екологичен министър. По неговите думи той няма нищо общо с околната среда и водите и никога не е имал досега. "Това е деветата смяна на министър в този кабинет и никоя една от тези смени не се увенчава с някаква качествена промяна в политиката, за да можем да кажем по-късно, че е била за добро. Димитров се озовава на този пост след криза в коалицията, породена от провал в политиката и арест на действащ министър и е човекът, който е изгоден в момента, за да се закрепи управляващата коалиция. Тази кандидатура решава единствено проблемите на управляващите, а не проблемите в екологията", заяви зам.-председателят на парламентарната група на левицата.

Сoпред Крум Зарков месеци наред е имало достатъчно индикации, че водата стига до критични нива и въпреки това не са били предприети адекватни действия от правителството и това е управленска грешка на МОСВ, за която трябва да се носи отговорност. Относно водната реформа той сподели, че преди 10 години е констатирано, че България губи 60% от водата по ВиК мрежата и за това са осигурени 3 млрд. лв. европейско и национално финансиране. "10 години по-късно ние губим повече вода, отколкото тогава. Сега Министерският съвет отпуска 30 млн. лв. за кризисна ситуация. Дано те да бъдат оползотворени качествено и кризата да се преодолее, но това не решава главния проблем - това правителство в последните 3 години с нищо не е доказало, че може и има желание да проведе реформа. А на България ѝ трябва да се реформира много тежко целия този сектор", каза още Зарков.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    21 6 Отговор
    Ако партиите извън коалицията подкрепят вота, правителството пада и Слави влиза 4-та сила! :)
  • 2 Maf1ata BG

    22 10 Отговор
    И като падне боговете на Олимп ще ни пратят вода ли?!
  • 3 КИРО

    26 26 Отговор
    И като падне правителството, вие ли ще дойдете да управлявате ???? Трудно ли е да разберете, че народа не иска БКП/БСП на власт, щом като гласува на различни избори 11 пъти ЗА ГЕРБ ???? Май сами се залъгвате, но по-лошо е, че си вярвате и се надъхвате....отворете си очите най-после !!!!
  • 4 среднощен

    13 7 Отговор
    И какво като падне..? Не "мътете водата", защото вода няма - да не говорим за риба..!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БСП ДЪРЖИ БАТЕ НА ВЛАСТ

    16 6 Отговор
    КРУМЕЕЕ !!! КРУМЕЕЕ !!! ПРАВИТЕЛСТВОТО ГО ДЪРЖИТЕ ВИЕ КРУМЕЕЕ !!! НЕ ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ, НЯМАТЕ ПРОГРАМА, ИМАТЕ ПО 2-3 ВЕЗА НА РЕКА, КОЛКО ИЗГОДНО ВИЕ БАТЕ ДА СУРВАКА ПЕНСИОНЕРИТЕ А ВИЕ ДА СИ ЦЪКАТЕ СМАРТФОНИТЕ СПОДЕЛЯЙКИ КАКВИ СУБСИДИИ ДА ВЗЕМЕТЕ, ДАЛИ ДА ПУСНЕТЕ 2000 КОНЯ В БАЛКАНА ДА ГИ ЯДАТ ВЪЛЦИТЕ, ПЪК И ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ НЕ Е МАЛКА . . .
  • 8 оня с коня

    13 5 Отговор
    ПАК и ОТНОВО "АКО"!И ДОКОГА бе грозен Зарков такъв ще занимавате Целокупния Бълг. Народ с НЕСБЪДВАЩИТЕ ВИ СЕ ПО ПРИНЦИП Блянове за слагане на Бесепарска Ръка върху Властта?!Не стига че следва "да целувате разни неща" че Навремето минахте между капките и НЕ ВИ ЗАБРАНИХА като Терористична Партия,ами имате и Наглата претенция да Управлявате?!!
  • 9 ВЪЗРАСТЕН

    16 5 Отговор
    ПЪРВО ВЗЕМЕТЕ СИ ВИЖТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ФИРМИ, ЧЕ ТЕ СА ОСНОВНИТЕ ЗАМЪРСИТЕЛИ И ВНОСИТЕЛИ НА ИТАЛИАНСКИ ОТПАДЪЦИ , ПОРЕДНАТА Е БРИКЕЛ ! ПОЗНАЙТЕ НА КОГО Е ?!
  • 10 а да не сме наивници

    17 1 Отговор
    Обзалагам се за следния вариант на гласуване
    - ДПС по ''съвест'' , Магарищарчетата от ''Воля'' , без съвест.
    Заркоооов , кой ще си изпусне депутатстването , като повече някои въобще няма да го видят.
  • 11 Бай Стою касапина

    10 3 Отговор
    Крумчо мамин, откога не си си мил косата? Спазвай я тая хигиена бе. И ноктите си режи редовно. В казарма не си ли ходил. Никаква дисциплина, какво е това нещо? Вземи се в ръце и тогава
    давай акъл.
  • 12 Румен

    5 1 Отговор
    Трябва ни селски пазач за Премиер.Само той може да бъде специалист по всичко.И да местим столицата във Велико Търново. И всички които са родени в София, и Пловдив да нямат право да са в Парламента завинаги.
  • 13 Behemoth

    5 0 Отговор
    Че да не са луди ....ако свалят правителството Воля и Атака няма да помиришат парламент по вече....
  • 14 Аз незнам защо е това

    3 1 Отговор
    Алоооооо в час ли сте тука всичките бе кви партии кви тъпотии как се делите като цигани сте бе,не стига,че сме една шепа хора ми се делим Атака Воля ГЕРБ,БСП,ДПС,ВМРО дрън дрън е това е простотията вярвайте на себе си и заедно правим силата партиите са само на книга и да заблуждават,ако няма на света хора ,ще има ли партии.
  • 15 Другия с коня

    2 1 Отговор
    Тази вечер,в кръчмата в нашто село решихме да не пишем негативни мисли за Червените Цървули Те си го получиха и ще си го получават още толкова Същия....Позитивно казваме Наздраве на останалите в БГ Българи и след третата мезета блажно,за да разсъждавате Трезво....Наздраве....
  • 16 filo

    2 1 Отговор
    Тъпако, кой рита стола, на който седи бе
    Ти явно не си в ред.
  • 17 истината

    3 3 Отговор
    Леле паЗарков колко си гладен и алчен за власт.Ти кво ще промениш бе? Вие съсипахте тази държава. Колко пъти докарахте народа до фалит? Ама да се накрадете не ви минава мерака. заедно с Биволицата сте готови на сделка с дявола за да се докопате до кокала. Аре кажи как ще оправип проблема с водата.
  • 18 безпартиен

    1 3 Отговор
    С дядо генерал от ДС на този всичко му е позволено и подсигурено още преди 1989 !!!
  • 19 гост

    1 3 Отговор
    Този сигурно спи и сънува че са взели властта а той е получил апетитно министерско място и краде ли краде
  • 20 00123

    1 2 Отговор
    Чичковото червенотиквеновченче, на което ГЕРБ дължи настоящия мандат, след боя на сини дядовци.
  • 21 Мара си я бара

    2 2 Отговор
    Крумчо Сутиена нещо ти убива Пораснали са бозките
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове