Last news in Fakti

16 Януари, 2020 08:17 1 896 28

И тази сутрин мръсен въздух в София

  • мръсен въздух-
  • смог-
  • софия

Данните се потвърждават и от Европейската агенция за чистота на въздуха

Данните на Столичната община показват превишаване на нормите в кварталите Павлово и Хиподрума, макар отчетените стойности да са по-ниски в сравнение с вчерашните.

Това съобщи БНТ.

Данните се потвърждават и от Европейската агенция за чистота на въздуха.

Гражданската платформа airbg.info предупреждава за замърсяване 6 пъти над нормата в района на Малинова долина, Горна баня и Бояна.

От общината съветват гражданите да използват градския транспорт вместо личните си автомобили и при възможност да преминат на отопление с по-екологично гориво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ведат

    1 16 Отговор
    Само Турските партии щени спасят Аллах Акбар
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор
    на фандъкова ина герб прави им ли впечатление едва ли

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Коко

    19 0 Отговор
    Зеления билет къде е... Всичко е ПУНТА МАРА!!!

    Коментиран от #6

  • 6 целогодишни

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "Коко":

    Заленият билет е за тъмнозелените, защото гласуват за ГРОБ !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кърджалейро

    5 7 Отговор
    А стига с оксиджена на тъпите шопи бре, ушни мазоли 'фанах! В Кърджали денонощтно и ежезимно не се диша навън от кюмбе-смог, ама никъде не се пише и никой не мрънка. Много ви нежни дробчетата, а дървените?!
  • 9 РАЗБРАХМЕ ЧЕ В СОФИЯ Е МРЪСЕН ВЪЗДУХА

    14 5 Отговор
    НЕ Е НУЖНО ВСЕКИ ДЕН И НАВСЯКЪДЕ ДА СЕ ТРЪБИ ЗА ТОВА И ДА ГЛЕДАМЕ КАК ЙОРДАНКА СЕ ЧУДИ КАКВО ДА ИЗЛЪЖЕ Е КАК ДА СЕ ОПРАВДАЕ ЧЕ И ТОЗИ ПРОБЛЕМ Е НАСЛЕДИЛА.......ИМА ОЩЕ МНОГО МЕСТА В БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ВЪЗДУХА Е ЗАМЪРСЕН НО....НЕ СЕ ОБРЪЩА НИКАКВО ВНИМАНИЕ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ..СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ РАЗБЕРЕТЕ ГО АКО МОЖЕТЕ РАЗБИРА СЕ...НО ЯВНО НЕ МОЖЕТЕ...ИЗВАДЕТЕ СИ ГЛАВИТЕ ОТ ЗНАЕТЕ КЪДЕ И ПИШЕТЕ И ЗА ДРУГИТЕ МЕСТА...ОМРЪЗНАХТЕ ВЕЧЕ..ЕДНО И СЪЩО ПОВТАРЯТЕ И ПОТРЕТВАТЕ КАТО МАЛОУМНИ...НО НЕ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ НЕ СТЕ...КАПИШ...
  • 10 Sofia

    10 4 Отговор
    Защо лъжете ? В Горна баня и Бояна дори няма мъгла . Айде Овча купел , Павлово, Хиподрума , Красна поляна са в ниското и заради Факултета им е мръсен въздуха

    Коментиран от #12, #26

  • 11 Бойко Борисов

    8 2 Отговор
    Нали имате ВСЕ ОЩЕ вода. Радвайте се столичани

    Коментиран от #15

  • 12 Първото Село в София

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Sofia":

    Горна баня- Уикипедия.

    Известен е с минералните си води и най-чистия въздух в София, благодарение на уникалното взаимодействие между въздушни течения от Владайското дефиле, Бучинския проход и Сливнишкото поле, осигуряващи постоянно проветрение и препятстващи задържането на мъгли.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    ВИЕ ГОСПОДИНЕ СТЕ КАВАЛ аз съм на климатик
  • 14 нормален

    10 1 Отговор
    Нормална ли е тази община, София де? Е не е. Стига с призиви за тези автомобили. Това е извратеното представяне на фактите и причините за мръсния въздух в Столицата. По Коледа и след това автомобилите стояха на място или пък ги нямаше, но въздуха беше лош та лош. Всяка вечер къщичките от кв. "Боянски възход" пушат и мирище все едно, че горят котки. А там не живеят бедни хора. И така общинари, всичкият ви акъл не стига на вързано куче хляб дад дадете. Поне не се пънкяйте по телевизията, особено дразните хората само с вида си на "мислещи"....
  • 15 г0ш0

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бойко Борисов":

    Кратери, негоден за дишане въздух, лоши условия за живот... Разликата между Марс и Перник е, че на Марс има вода.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 град козлодуй

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Огнян":

    нали беше от герб
  • 18 винокуров

    4 0 Отговор
    Да подскажа на Общината, че преди години по улиците на София се събираше прахта с автомобили- прахосмукачки.
    Намерете ги и ги пуснета в действие. Може да назначите и зам. кмет за тях. Ле ле...
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    и в ГРАД ПЕРНИК хората са са с опънати нерви заради серен диоксид във въздуха
  • 20 Русенец

    4 4 Отговор
    Стига с тая София бе. Русе го обгазяват ежедневно като в концлагер, ама един път не видях да пишете за Русе. Всеки ден София, та София. Аман от тая вашта София! Само там има хора. Другите са само да ви четем статийките и да ви пълним гушите.

    Коментиран от #22

  • 21 gggw

    1 0 Отговор
    не подгрявайте бракмите!!! и не ги оставяйте да работят на място
  • 22 винокуров

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Русенец":

    София е Ню Йорк да Русинките дето сал за едната чест живеят...
  • 23 gggw

    0 0 Отговор
    щом запалиш - тръгваш. щом спреш - гасиш. махаш печката на дърва и въздуха ще е 6
  • 24 Пак този

    0 0 Отговор
    Много кара коли вечер, за това е така.Я нов еко данък.Или друга измама за събиране на пари.Бирниците да се заемат.
  • 25 Госあ

    3 0 Отговор
    Фандъка да направи още разширения с тапи и да вкара още автобуси с ДВГ и ше се оправи въздуха 😡 А перничани да вземат да ползват влака до централна гара и метрото !!! А бе тая българия стана абсолютна кочина отвсякъде. В анархията има повече правила от това което се случва.
  • 26 Коментара

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Sofia":

    Аз съм в Бояна.... я повтори моля пак за мъглите... Това Емо Чолаков ли ти го каза или го видя в кристалната топка?! Вчера мъглата се задържа цял ден, в момента също има и не се е вдигала...

    Коментиран от #28

  • 27 Георги

    2 1 Отговор
    Нали вдигнаха данъците на старите коли? Това не трябваше ли да оправи въздуха?
  • 28 Спас безделника

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Коментара":

    От мъглата нищо няма на ти стане - най- много да катастрофираш. Мъгла в София е имало и през тракийско и римско време, при това много повече, защото Искър е правил огромни блата. Виж, от прахоляка (ФПЧ) можеш да си заминеш, без дори да разбереш от какво. Работата е в това, че не можеш да се справиш с далаверите в общината. Колко години вече набивам в главата на русата кметица на оправи канализацията на града, защото няма как да мие улиците. Колко години и' наливам акъл, че тревата в града е много по-важна от дърветата в псевдо градинките - ама няма как да режеш ленти на канализация, нали? Тази патка имаше уникалния шанс да остане в историята на града и го пропиля - зелено билетче, лозунги, фокуси... На всичко отгоре, ако се вгледа човек, на входовете на града е възможно, почти без пари, да се спретнат водни бариери за мръсните гуми. Ама не става, защото тъпото винаги е напористо, особено ако иде от село!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове