Last news in Fakti

16 Януари, 2020 16:36 3 655 29

Бизнесът брани върло „Стомана Индъстри”

  • стомана индъстри-
  • стомана-
  • студена-
  • водна криза-
  • аобр-
  • аикб-
  • криб

В търсене на виновници за тежката криза, в обществеността бе допуснато да се посяга на доброто име на “Стомана Индъстри“, възмутени са от Асоциацията на организациите на българските работодатели

Бизнесът брани върло „Стомана Индъстри” - 1

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), която обединява АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ излезе с позиция относно относно замесването на "Стомана Индъстри" АД в проблема с безводието в Перник.

Ето какво пишат от АОБР:

"Доброто име на „Стомана Индъстри“ АД е важно за България, производителят ще дава поминък на хиляди семейства и след решаването на водната криза в Перник. Асоциацията на организациите на българските работодатели следи внимателно действията за решаване на водната криза в област Перник и твърдо подкрепя всички рационални действия на правителството и местната власт за преодоляване на тежкия проблем. Българският бизнес изразява своята искрена съпричастност към жителите на града и трудностите, с които живеят хиляди семейства в областта.

Като отговорни работодатели и производители в България обаче не можем да подминем факта, че в търсене на виновници за тежката криза, в обществеността бе допуснато с произволно говорене да се посяга на доброто име на “Стомана Индъстри“ АД - крупен инвеститор в страната, работещ в пълно съответствие с българското законодателство.

Става дума за единствения стоманопроизводител в България, който е едно от водещите предприятия на българската икономика и категорично най-големият работодател в област Перник. „Стомана Индъстри“ АД е изряден данъкоплатец със 700-800 млн. лв. приходи годишно. Предприятието дава препитание на 1500 работници и семействата им, работи с над 500 фирми доставчици и 85% от износа на продукцията му е за конкурентния европейски пазар.

В този смисъл, призоваваме за отговорност на всички в обществото - политици, анализатори, медии и др, тъй като производителите в България трябва да работят в спокойна обстановка и да бъдат насърчавани в усилията си да инвестират и да модернизират производството си, за да дават поминък на хората. Безотговорното отношение към такъв инвеститор не влияе добре, не само на конкретното предприятие, но и на образа на страната, тъй като клиенти на предприятието са световно известни компании, в него са съсредоточени крупни вложения от международни финансови институции.

Чест прави на ръководството на „Стомана Индъстри“ АД, че съдейства изцяло на държавните и местни власти за решаване на водната кризата в областта. Уверени сме, че ще продължи да го прави. Като работодателски организации обаче категорично заявяваме, че за страната е изключително важно основният работодател за област Перник и знаков инвеститор в българската икономика да запази доброто си име в национален и в световен мащаб, за да продължи да работи успешно за растежа на БВП в страната и за поминъка в областта и след решаването на водната криза в Перник. Искаме цялостен подход от държавата, за да не се окаже утре, че друг представител на бизнеса е виновен за следваща водна криза".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУУУУУ

    73 0 Отговор
    Честни като за 13 стотинки на кубик....
  • 2 Гаргамел

    71 1 Отговор
    Асоциация на назначените милионери в бг....аре у лево мама ви мръсна...

    Коментиран от #27

  • 3 Усмивката

    65 0 Отговор
    Егати дебелодушието. Плащат 13 стотинки за кубик вода , при реални за населението от 2 лева и имат нааглостта да се наричат ,, съпричастни" към кризата и перничани. Ми така е . Държава от мутри какво да очакваш.
  • 4 Save

    43 0 Отговор
    Тука има само асоциации на обирджиите. Един линч ще ги отрезви...

    Коментиран от #16

  • 5 боцмана

    47 0 Отговор
    Кое им е честното , че профукаха водата на Перничани. Щом са честни , живот и здраве , след като се оправи кризата , редно е да си плащат водата по тарифата която плащат и домакинствата. Или да направят пречиствателна станция и да ползват безплатно отпадните води на Перник.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 73737272

    25 0 Отговор
    Няма как знаех си че тия работодатели крупни, малки правят квото си искат, щото държавата с тех!
  • 8 ТОЧКАТА

    27 0 Отговор
    ТЕ погребаха България.....
  • 9 ЧУКА

    33 0 Отговор
    Бизнеса брани Стомана Перник, защото носи милиони печалба, но вместо да си пробие за собствени източници за вода, те плащат на готова от язовира по 0.13 ст...да се смееш ли , да плачеш ли...голяма гавра с хората ,а институциите в държавата съгласни с бизнеса и бездейни !!! Що за некадърност и безочие ,след като от 1г се говори, че нивото на язовира спада , а отговорните "експерти" ведно с министър Димов си клатят краката и никакви мерки няма по въпроса ???? А Стомана Перник си генерира печалбата и явно плаща някъде за да ползва вода по 0.13 ст!!!!?????????
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТОЧКАТА

    29 2 Отговор
    ТИЯ първо издоиха всички ресурси и ефективни заводи,после ги нарязаха за СКРАБ!!!и то с помоща на Германия...ТЯ финансира рязането и извозването по Дунава и с влакове!!!!А парите в ОФШОР....
  • 12 Кирил Войнов вуйчото на Боко тиквата

    24 0 Отговор
    Кирил Домусчиев педераса
  • 13 Koko

    36 1 Отговор
    Нагли до безобразие. Ако те плащаха по 2 лева за кубик а хората по 13 стотинки щяха да ореват държавата. Измислени бизнесмени в измислена държава. Не е на добре работата.
  • 14 мали мали

    9 0 Отговор
    Българи юнаци
  • 15 Рентабилност

    22 0 Отговор
    Надценка огромно 0, 02 лв. от яз. Искър, а 0,13лв. От яз. Студена? Айде бе! Тези. От МЗ Ленин, да не са глупави! Цена на дребно- 2,00 - 3,00 лева! Къде са парите на ВиК Перник? Проституцията, наркотиците и оръжейният бизнес не могат да мечтаят за такива печалби!
  • 16 Коmapak

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Save":

    Един Линч не стига колега. Сещам се на първо четене за едни 240 плужека на жълтите павета...
  • 17 Госあ

    13 0 Отговор
    Големи смешници...и всичко това защото не са отделени някакви минимални средства за тръбопровода от лобуш. Апропо,той е нарязан и продаден....
  • 18 Заради

    14 0 Отговор
    Задължения към банките собствениците на ВЕЦ са източили водата, с протекции “ от горе”. Мисля си... за много пари в нечии джобове. Заради пари е...

    Коментиран от #29

  • 19 Стил

    10 0 Отговор
    Е това промишленоста да е с предимство пред гражданите при ползването на вода! А ВиК Перник има опит от соца! Пример мина “ Житуша”, в едноименното село радомирско. А и защитниците имат този манталитет, стил и методи! “ Работодатели”?
  • 20 Бизнесмен

    5 0 Отговор
    Е бил г-н Чилов, преди 09.09.1944 година в гр. Костинброд! Тези не са!
  • 21 Няма проблем

    8 0 Отговор
    Докато държат на всяка чужда фирма, защото стомана Перник е гръцка фирма, скоро и техните фирми ще умиргат... Убиваш линарода на една държава, убиваш и себе си!
  • 22 Юрист

    5 0 Отговор
    А цената от 13 стотинки я определя КЕВР ,а не министърът,ама карай...вижте сайта на ВиК Перник цените ги има там
  • 23 Пенчо

    1 1 Отговор
    Върло брани са сръбски думи.
  • 24 Гепи

    8 0 Отговор
    В БГ на мафията казват ,,Бизнеса,, От тях няма никаква полза,
    само вреда.
  • 25 Хайл

    6 1 Отговор
    За кремиковци що не реваха-най големия металургичен завод на балканите...бойкот на "бизнесмените" които дерът българина...СПЕШНО Е НУЖНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА МЕТАЛУРГИЯТА,ЕНЕРГЕТИКАТА,ВОДНИТЕ И ГОРСКИ РЕСУРСИ
  • 26 Гражданина с талигата

    2 1 Отговор
    А на Шумен кой му е виновен. Като си няма магистрален тръбопровод нали си има магистрала до морето. А там вода колко щеш. Те за къв чеп са тея айде пак ще кажа магистрали. Добре ама и без тях транспорта тррранспорта нямаше да спре а сега кво. Чао цивилизация
  • 27 Баварец

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    Този коментар може да бъде даден само от голям и завистлив гладник!
    Наздраве
  • 28 Кръстьо

    1 0 Отговор
    А къде са крип и всички псевдо работодателите,когато става дума за десетките хиляди човека от ,,марица- изток,,
  • 29 старото

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Заради":

    не е заради пари-целта е да се клати държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове