Last news in Fakti

17 Януари, 2020 18:30 1 889 18

Утре обсъждат при Борисов проектите за питейна вода за Перник

  • емил димитров-
  • водна криза-
  • перник

Димитров заяви, че е разпоредил на Регионалните инспекции по околната среда и водите да оказват пълно съдействие

Утре обсъждат при Борисов проектите за питейна вода за Перник - 1
Снимка: БГНЕС

Утре при премиера Бойко Борисов ще има работна среща, на която ще се разискват проектите за осигуряване на питейна вода за Перник. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров след среща с кмета на града Станислав Владимиров.

В Министерски съвет има готови работни варианти, които утре ще бъдат обсъдени с ръководството на общината и област Перник и министрите, ангажирани с решаване на кризата. Преди това министър Димитров направи оглед на язовир „Студена“, където се срещна със служители на Басейнова дирекция и РИОСВ, които го запознаха с изпълнението на поставените от министъра задачи.

Попитан за проверките на прокуратурата за отпадъците министър Димитров заяви, че е разпоредил на Регионалните инспекции по околната среда и водите да оказват пълно съдействие. "В този порядък трябва да създадем механизъм, който да е по-ефективен от настоящия по отношение на контрола върху вноса, съхранението и оползотворяването на отпадъци. Това е задача, която ми е възложена от премиера.

Затова ще бъде създадена междуведомствена група, която да разработи и да предложи новите мерки за подобряване на контрола. Сегашната система, в която регионалните инспекции сами си издават разрешения и се контролират, показва много пропуски. Стига се до невярна и подвеждаща информация към ръководството на МОСВ. Затова е необходима нова форма на контрол, за която настоява премиерът", каза министър Димитров.

"Замислям се дали да не препоръчам на директорите на РИОСВ да се въздържат от издаване на разрешителни за вносни отпадъци, докато не се утвърди тази нова форма на контрол, която ще съгласувам с премиера. Искам всичко, което влиза в България, да е ясно какво е, откъде е и да се носи отговорност. Не мога да заповядам на директорите на регионалните инспекции, които издават разрешителни за вносните отпадъци и осъществяват контрол, но като техен работодател съм сигурен, че ще ме разберат правилно", заяви министър Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    28 1 Отговор
    Медузите оцеляват без мозък стотици милиони години, което може да успокои тиквата и герберотиквеничетата 😂
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лекар БГ

    19 0 Отговор
    Варианти-малко.Началникът от Горе е толкова отвратен,че вече не отразява Началникът отдолу.Суша.
    Само един изход има.Да се подарят още няколко ТЕЦ-а на най-големият хидро-импресионист,д-р Ахмед Доган.Да и му се платят едни около милиард лева.Той може да реши кризата с водата!Канал "Искър-Студена"ще прокопае.Е,София,като предградие на Перник,може да остане на режим.Голяма работа-София не е България!Пък и са му платили за Перник,нали така?
  • 4 перничанин

    28 1 Отговор
    От октомври миналата година умуват какво да направят. Освен да ни спрат водата чрез въвеждането на режим нищо друго не е направено. С тия темпове ще сме на режим още 3 години ако водата не свърши още през февруари и вбесените перничани не отидат в София да ги изхвърлят от кабинетите им при италианския боклук.
  • 5 Долу герб

    20 2 Отговор
    Долу герб и отрепките патриотки
  • 6 мали мали

    15 0 Отговор
    То вода нема те деистват,шии герас шии герас,не е лед тоя кои яде баницата а кои му я дава, а честито на гласувалите
  • 7 ЕХЕ

    18 0 Отговор
    Обещания много, писане много, съвещания много, обещания много но нкрая много усвоявания на народна пара и пак накрая едно много големо нищо.

    Коментиран от #13

  • 8 бай бригадир

    15 0 Отговор
    Работата не ще молитва ,а мотика.
  • 9 ТОЧКАТА

    0 11 Отговор
    Този Министър РАБОТИ...и то ОТКРИТО!!!КОМЕНТИРАТЕ ДЕЙСТВИЯ,а не бездействие и далавери!!!!!НИКОЙ не се изказа досега ПРОТИВ направеното от ревиЗОРО....
  • 10 Реалист

    10 0 Отговор
    И отде ще я докарат .... Сигурно от Америка както всичко останало заразено...
  • 11 Копайте кладенци

    8 0 Отговор
    Боко няма да ви докара вода
  • 12 Анонимен

    6 2 Отговор
    Както е тръгнало ще има пак национализация...
    Да с дават властта и всичко в ръцете на народа.... 6,7 министри никакви депутати.... Тъпчат на едно и също място.... Та не ги направиха тия закони 30 години бре.... То законите ги има ама няма кой да ги изпълнява... Риболов, риболов все това говореха и на края и риба няма... Нищо няма... . . Президентска република....
  • 13 Рахат

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЕХЕ":

    Ти какво очакваш? Водната криза я бори ресорен министър хореограф-юрист, а напоителни системи ги ръководи бивша фолк певица. Като чили в цялата държава има всякакви интересни експерти, но не и хидроинженери и геолози. На този фон се започват работни срещи, работни групи, работни съвещания, работни посещения и т.н. Така ще се размива отговорността в колективна безотговорност докато не завали и по естествен път не се събере вода, което ще се представи като грандиозен успех на новият министър и целият експертен съвет в министерството. През цялото това време ще се изхарчат милярд и кусур за всякакви проекти и нови структури с неясен или почти никакъв ефект, но добре усвоени от подходящите калинки и фирми. Но това дали ще стане зависи от ..... КОЙ
  • 14 Johansson

    3 0 Отговор
    На Перник един мастикопровд трябва и всички ще са доволни. Водата е вредна. Има микроби.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 чиче

    3 0 Отговор
    утре хореографа ще танцува а борисов ще каже харесва ли хореографията му
  • 17 пак ли

    0 0 Отговор
    Значи не може да спре внос на боклуци , защото регионални инспекци продължават да дават такива разрешителни..БГ станала контейнер за отрови в Европа, за пари готови и родната майка да търгуват...
  • 18 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Този нищо няма да направи,защитник на "работодатели" мрънка си глупости и мисли че хората му вярват.Поредният клоун.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове