20 Януари, 2020 05:54 2 160 31

Внасят вота на недоверие към кабинета

  • вот на недоверие-
  • правителство-
  • бсп

БСП разширява консултациите

Внасят вота на недоверие към кабинета - 1
Снимка: БГНЕС

БСП внася вота на недоверие към правителството заради, „провал в политиката в областта на околната среда и водите“, съобщи Българското национално радио. Конкретните обвинения са мръсният въздух, водната криза и боклукът от Италия.

Днес предстоят и поредица от нови консултации. БСП разширява консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарните партии. Покана за разговор получават АБВ и „Движение 21“. Очаква се отговор и от „Демократична България“, които също са поканени. Социалистите са получили подкрепа и допълнителни мотиви и от граждански организации.

Независимо, че проведоха разговори с парламентарната група на „Воля“, тя ще излезе окончателно в сряда с решение за подкрепа или не.

Партия Атака зададе въпроси към вносителите, касаещи прекратяване на концесиите на добив на злато и закриване на чуждите военни бази у нас, както и отпадане на санкциите срещу Русия.

До момента депутатите от ДПС заявиха, че ще подкрепят вота на недоверие на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааааааааааа

    7 11 Отговор
    Балканци излагате се ,играейки примитивните хора и ръченици ! Има валс ,танго ,чачача! Цивилизовайте се примитиви ,спри с баницата има вече пица !
  • 2 El boko

    23 20 Отговор
    С какво БСП и ДПС са по-добри от ГЕРБ- крадат по-малко ли? :\

    Коментиран от #22, #26

  • 3 Корнелия Нинова

    14 13 Отговор
    Програма минимум на БСП, за предстоящите избори.

    Данък общ доход (плосък данък) приет от правителството на Сергей Станишев се отменя. Въвежда се пропорционално облагане на доходите, както следва:

    -Доход от 650 лв. до 1000 лв. се облагат с данък от 20%.

    -Доходи от 1 001 лв. до 3 000 лв. се облагат с 10%

    -Доходи от 3 001 лв. до 7 000 лв. се облагат с 5%.

    -Доход от 7 001 лв. до 9 000 лв. се облагат с 2%.

    Заплати над 9 001 лв. не се облагат с данък и здравни осигуровки.

    (б.р.- Мързеливите трябва да се научат да работят, а умните и можещите да се поощряват.)

    Първите три дни от болничните няма да се заплащат от работодателя, остават за сметката на боледуващия.
    (б.р.- По този начин болнавите ще са по- заинтересовани за своето здраве, профилактичните прегледи няма да са фиктивни. Болничните рязко ще намалеят.)

    Също така и първите три работни дни от месеца, няма да се заплащат. (б.р.-Средствата остават за работодателя като компенсация за вложени средства за изградените и обособени места от работодателя за почивка: столова - оборудвана с микровълнова фурна, кафе машина, хладилник, мека мебел, работни дрехи, обувки и др. отопление, осветление, които ползват работниците по време на почивка.)

    На всички концесионни ВИК - ЕРП и др. дружества договорите се удължава с 50 години, като загубите се поемат от крайният клиент. (б.р.- Крайният клиент трябва да се ангажира с отстраняване на повредите, а да не подминава с безразличие проблемите.)

    Коментиран от #6, #11

  • 4 Корнелия Нинова

    7 17 Отговор
    Променя се и ставката по ДДС: Лекарства, болнични услуги, храни от първа необходимост, учебници и ученически помагала, данъка се променя от 20% на 40%. Освобождават се от данък ДДС луксозните лимузини, яхти, и др. както и отмяната на митата за стоки внесени извън ЕС на стойност над 20 000 €.

    Корпоративния данък и данък печалба също се отменя, като загубите за бюджета ще се компенсират от цените на тока, водата и данъците, които ще бъдат повишени.
    По този начин умните, интелигентните и красивите ще развият своя потенциал. Свежите капитали ще бъдат инвестирани във вносен лукс, апартаменти, къщи, яхти, хотели, казина, злато, бижута и др. за милиарди €. Тези хора ще се превърнат в гръбнака на Българската икономика, и ще спомогнат да се види истинското лице на демокрацията.
    Гарантирано от БСП, гласувайте за БСП.
  • 5 Комсомолеца

    8 17 Отговор
    Младежката организация на БСП, благодари предварително на всички, които са написали, или ще напишат негативни коментари за ГЕРБ. Чувствайте се поканени в нашите редици. Възползвайте се от наша промоция, новопостъпилите членове, няма да заплащат членски внос през първите шест месеца, освен това ще получите и знаменце с логото на БСП. И това не е всичко, ще получите и три значки с лика на Корнелия Нинова на цената на една.
    Новопостъпилите членове ще получат допълнително и по 1000 Мегабайта от всички оператори, за да изразяват свободно подкрепата си към нашата партия. Очакваме Ви, обичаме Ви.
  • 6 сърп и чук

    8 12 Отговор

    До коментар #3 от "Корнелия Нинова":

    Евалла , Колега - чудесно чувство хумор (макар че - като ги знаем червенотиквениците - като едното нищо ,могат да ти откраднат идеите и да ги "претворят" в закони.
  • 7 в село на серсеми всеки ден е панаир

    3 10 Отговор
    Който си няма работа ,или налага вето ,или внася (предврително загубен) вот ,важното е шум да се вдига - не работа да се върши.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вото Ветов

    5 10 Отговор
    Бе личи си ,че идва червено конгресче и ще си избират председателче червенушките ,та за това Импексовица вдига толкова пушилка ,за това (белким амуджите пак си я изберат ,та да ги краде и резили още пет години) !
  • 10 Всички политици са

    15 4 Отговор
    боклуци.
    Тая държава върви на самотек.
  • 11 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Корнелия Нинова":

    Тези промени са характерни за крайно десни партии, не за леви. БСП едва ли ще ги предложи още по-малко да ги приеме.

    Коментиран от #14

  • 12 Лекар БГ

    14 2 Отговор
    "Воля"ще чакат до сряда.Все пак има период за преводите от банка в банка или време за събиране на кешовицата.
  • 13 Анонимен

    10 4 Отговор
    Дай боже. Амин! Ако воля подкрепят Бойко , значи има корупция.... А корупцията се наказва.. Нали така....
  • 14 СссереМ

    6 10 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    А кое е характерно за левите партии,заплатите пак да станат 5 долара и да си изберат шиши за шеф на ДАНС ли?

    Коментиран от #18, #24

  • 15 истината

    5 14 Отговор
    Червената измет трие ръце с големи очаквания. Това са най-антинародната партия и как още има баламурници да им вярват.Да имах сила щях да напълня всички затвори с работна сила от тази партия за да ги науча как се работи а не как се седи и краде.На първо място бих тикнал биволицата Курнелска

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Еl Comandante

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "СссереМ":

    борке ебана мангя чичко ти сорос срина лева защото ЖАН ВИДЕНОВ го накара да плати 10000000 долара данък за непеотата си!!! А ти идвай да ми духаш мангя. ХЯХЯХЯ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Демокрация

    10 3 Отговор
    Всяко управление (дори и на ГЕРП) трябва да има алтернатива. Иначе ставаме Северна Корея 2
  • 21 некъпан българин

    13 3 Отговор
    Като гледам какво канско квичене се носи от гербаджийската шайка от страх, че губят кокала. Не ги интересува положението на народа. Нови селища без вода. Растящи цени. Здравеопазване на дъното. И аз подкрепям вота за недоверие.
  • 22 Един

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "El boko":

    Да, крадат и убиват по малко. И от хорски срам правят и неща за бедните, увеличенията на пенсиите винаги са били 10% и от началото на годината. Хубаво е който се съмнява да отвори държ, вестник от съответните години и да прочете постановленията на МС. Фактите са по важни от словоизлиянията.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Един

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "СссереМ":

    Подразни избора на Шиши за Данс но след това никого не дразни че сега посредством Герб управлява държавата и краде милиарди.
  • 25 Един

    0 0 Отговор
    Тук всички пишат по нещо което някой друг им е казал или публикувал като някаква изолирана частица от нещо си. А за истината е необходимо да се свърже всичко и да се анализира безпристрастно. Само ме това вече никой не го прави, защото заради общото благо трябва да загърби отчасти личния си интерес. Какво е вече себеотрицание в името на общото никой не знае и не иска да знае.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Другия с коня

    1 5 Отговор
    Не е важно какво е било.Важно е какво предстои...Предстои изграждане на база на НАТО на Черно Море и руснаците подскачат като ужилени мотивирайки партиите си в БГ.Предстои избор за военна техника за милиард и половина евро....Едно Временно правителство би избрало Руска такава евентуално....И би Премахнало санкциите на Русия незнайно как....Много смешно....

    Коментиран от #29

  • 28 АНЕНЕРБЕ

    5 0 Отговор
    С овчедушието си и натрупаният 500 годишен опит като роби можем да узаконим едно продължило повече от 10 години ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ на негодници и некадърници поне още за толкова години.

    ТЕ КРАДАТ , А НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ.

    ВИЖТЕ ТОЗИ МРЪСЕН ПИГМЕЙ СИДЕРОВ!
    НАЗНАЧИ ОТ КВОТАТА НА АТАКА ДЯСНАТА РЪКА НА ПЕЕВСКИ - министъра на икономиката КАРАНИКОЛОВ.
    Спомняте ли си химна на този ПИГМЕЙ, който щеше да измита "ГЕРБЕРИ КРАДЛИВИ"
    Не някой друг , а само Сидеров можел да го аправи.
    ТАЗИ ЮДА ИСКАРИОТСКА ОТНОВО ЩЕ СПАСИ ПРАВИТЕЛС9ТВОТО НА ТОЗИ КОЙТО ЩЕШЕ ДА ИЗМИТА.
    Боклука мръсен предаде всичко за да бъде щастлив малкият Волен.
    Как тези боклуци се показват пред хората и как имат очи да ни убеждават в правотата на това което правят и против което са ес "борили" !!

    ГАДНО Е ДА ГИ ГЛЕДАШ.
    ОТВРАТИТЕЛНО Е!!
  • 29 АНЕНЕРБЕ

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Другия с коня":

    Остави САЩ и Русия.
    Те отдавна са се разбрали и работят заедно и в МЕЖДУНАРОДНАТА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ, и в убийството на ген. СЮЛЕЙМАНИ.

    ГЛЕДАЙ КАКВО СЕ СЛУЧВА У НАС.
    Изродите направиха от рай пустиня.

    Крадат нагло и без да им пука, че някой ще им потърси отговорност.

    ТАКЪВ ГРАБЕЖ НА НАРОДА НЕ Е ИМАЛО И ПРЕЗ ТУРСКО.
    Изчезват милиарди за строителство на язовири , на недоставени самолети , на какво ли още не, А НИЕ МЪЛЧИМ И ГИ ГЛЕДАМЕ КАО ТЕЛЕТА В КАСАПНИЦА!!

    НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ НИНОВА ДА ПРИЗОВЕ ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ИЗМЕТЕМ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ВЛАСТ ОГРАБИЛА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА?

    НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА ВЪЗМЕЗДИЕ, или ще я караме така докато и последният българин напусне това прокълната место?

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "АНЕНЕРБЕ":

    И ти очакваш този боклук нинова да оправи държавата, нещо не си добре с главата.
  • 31 Заради такива малоумници герб няма алтер

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "АНЕНЕРБЕ":

    Точно пък нинова....не е ли по добре някой човек
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове