Last news in Fakti

20 Януари, 2020 15:11 2 028 18

БСП внесе вота на недоверие

  • вот на недоверие-
  • бсп

Към момента гласовете срещу правителството са общо 104

БСП внесе вота на недоверие - 1
Снимка: БГНЕС

БСП внесе вота на недоверие срещу правителството в деловодството на Народното събрание. Темата е провал в екополитиката на кабинета "Борисов 3". Конкретните обвинения са водната криза в Перник, мръсния въздух и внесения нелегално от Италия боклук.

По-рано днес БСП обсъдиха в парламента мотивите за заявения вот на недоверие с извънпарламентарните политически сили АБВ и с "Движение 21".

До момента в парламента БСП получи подкрепата единствено на ДПС. Депутатите от "Воля" поискаха време за размисъл, а независимите депутати от "Атака" не уважиха поканата за разговори със социалистите.

Към момента гласовете срещу правителството са общо 104. Без ПП "Воля" и независимите депутати, вотът няма да бъде успешен.

След като вотът бъде внесен разискванията по проекта за решение трябва да започнат не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението, а гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията. За да мине вотът на недоверие обаче, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители.

При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение не може да бъде направено в следващите 6 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    31 8 Отговор
    Патериците на ГРОБ, ВОЛЯ и АТАКА не искат предсрочни :)

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Йосарян

    17 8 Отговор
    Голям праз! Шебека банкянски има дистатъчно бушони и идиоти, няма да мине.
  • 3 От кочината

    9 5 Отговор
    Ще им пръднат на дедовия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 може и да фане дикиш

    22 9 Отговор
    Нали никой не си въобразява ,че на Нинова не и е пределно ясно ,че вота няма да мине ? Идва изборно ,червено конгресче а на другарката Председателка нещо столчето взе да се клати ... та за това са тези напъни и вотове - демек ,вижте ме колко съм сербез (а то и БСП електората е доволно тъп и кълве на бастун от време оно).
  • 6 стига глупости

    16 13 Отговор
    за какво да получи това правителство още една година, за да ни занимава, и да се опитва да решава кризи, които самото то е създало, няма смисъл от тази година
  • 7 Джамбаз Ангелов

    14 5 Отговор
    Сега при гласуването ще проличи, кои са патериците на ГЕРБ. "Независимите" от Атака и депутатите от ВОЛЯ ще видим, за кого ще бъдат.

    Коментиран от #15

  • 8 Успех...

    11 8 Отговор
    ....дано да мине,че вече ми писна от тоя бойко.,.. сутрин това... на обед..... вечер тоже.... ИЗМЕТ.
  • 9 Надзирател от затвора

    8 8 Отговор
    То като видиш кой води червените гладници и ти става ясно какво ще става с България при успех на ,,преврата"Пак същите Доган,Курнелия,Мони Вервайте ми и куп гладници от кол и въже!!Събрани по неволя от глад за забогатяване.Само Тиквун първи липсва в тази тълпа на ДАЛАВЕРАДЖИИ....
  • 10 Хммм

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Не съм сигурен, че го искат тоя вот , по скоро той е за електората на БСП, виж последните новини , всички фирми които вкарват боклук и го горят са КОМУНИСТИЧЕСКИ, а УПРАВЛЯВАЩИТЕ им разписват вноса, ВЕЦОВЕТЕ са построени от БСП и ДПС, а УПРАВЛЯВАЩИТЕ им разписват ползването на водоизточниците ! НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА, ЧЕ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО, КОЕТО ГО ИНТЕРЕСУВА САМО ФИНИКИЙСКИТЕ ЗНАЦИ !
  • 11 оня с коня

    11 4 Отговор
    БСП е Уникална Партия,защото ЗА ПРЪВ ПЪТ в Световната Практика на Гласуване сключва Договор с Ивънпарламентарни Фракции/АБВ и Век-21/ за "СТИСКАНЕ НА ПАЛЦИ" при протичане на Вота!
  • 12 Гост

    3 7 Отговор
    Всъщност, ГЕРБ ако са умни ще отидат на предсрочни избори. На този етап и за съжаление в БГ няма алтернатива, т.е. ще бетонират позициите си.
  • 13 истината

    5 2 Отговор
    И пак Биволицата най отпред да води червените смотаняци.Че как иначе ще си оправдаят заплатите. Иначе за нищо друго не стават освен за лакеи.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 filo

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джамбаз Ангелов":

    Какво ще си проличава, не е ли ясно.
  • 16 Истината

    0 3 Отговор
    Съвсем е ясно, че правителството, което Борисов лека полека почти напълно подмени с нови незнайно откъде пръкнали се ужспециалисти е НЕКОМПЕТЕНТНО. Ясно пролича неоспорима смяна на модела Борисов 3
  • 17 ДОКО

    0 2 Отговор
    ГЕНЕРАЛ БОКО Е УДОБЕН..ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ЕВРОПА И КРЪГА ОТ ДЖЕНДЪРИТЕ НЕМАТ ИНТЕРЕС ДА СВАЛЯТ БОКО..ЗА ТОВА ЩЕ ДАДАТ НА БОКО ПАРА И ПОДКРЕПА ..БОКО ОСТАВА НА ВЛАСТ ДОКАТО ТЕЛЕТАТА СТАНАТ ГОВЕДА..МУУ..
  • 18 Токо

    1 0 Отговор
    Да управляваш в коалиция с Корнелия е все едно да седнеш на неуправляем снаряд и да се опиташ да минеш през тунел ... всеки политик го знае и едва ли би рискувал коалиция и избори точно сега ! Тази съвсем се е замаяла .....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове