Last news in Fakti

22 Януари, 2020 20:19 2 150 47

Васил Велев: Цената на водата неизбежно трябва да се увеличи

  • васил велев-
  • цена вода

По думите му на свободния пазар има монопол, който изцяло зависи от БЕХ

Васил Велев: Цената на водата неизбежно трябва да се увеличи - 1

Държавата и сега се явява стопанин, заедно с общините на ВиК дружествата. Такива ВиК холдинзи има по света. То няма да е българско откритие. До окаяното състояние на ВиК мрежата се стигна поради липса на инвестиции. Те не се правят защото това ще оскъпи цената на водата.

Това коментира по БНТ Васил Велев - председател на Управителния съвет (УС) на Асоциация на индустриалния капитал в България.

По думите му ВиК дружествата по места са една касичка за общинските коалиции.

Цената на водата неизбежно трябва да се увеличи, за да може да се инвестира в сектора, да се намалят загубите и да бъде качествена услугата.

Самото създаване на ВиК холдинг не решава проблемите, но създава предпоставка за решаването му, коментира той.

Има контакт и диалог с правителството, но това което става в енергетиката е скандално. От началото на годината ние сме с най-скъпия ток на свободния пазар, коментира Васил Велев цената на тока за бизнеса.

По думите му на свободния пазар има монопол, който изцяло зависи от БЕХ.

Ситуацията е неприемлива, тя е скандална, каза Велев и допълни, че очаква масови протести ако този проблем, който по думите му, е създаден изкуствено, не се реши.

Отговаряйки на въпрос Васил Велев заяви, че АИКБ няма официална позиция по законопроекта за хазарта.

Нямаме членоветe в сферата на хазарта и нямаме съответната експертиза, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    79 1 Отговор
    ВЪЖЕ, БРАДВА И ЛОПАТА!
  • 2 Реалист

    87 1 Отговор
    Ами тя вече е 3,,485. Колко още... Вода няма. Където има, има и режим... А цената расте... Че и обща на това отгоре... Спрете да крадете.
  • 3 Йосарян

    91 1 Отговор
    На коя вода бе ибрик? Вашта мама скапана.
  • 4 Ахахах

    83 1 Отговор
    Неизбежно такива експерти скоро ще висят по уличните лампи! Заклевам се!
  • 5 Горо

    61 1 Отговор
    Капиталисти, десни, мутри... вие друго знаете ли, освен да увеличавате цените на всичко и да помпате невиждана инфлация! Премиерът-слънце Борисов е цар на всичко това!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Луд човек

    49 1 Отговор
    Водата липсва не защото няма инвестиции за каквито бълнуваш. Така наречените бизнесмени, депутати с Вецове, министри, безконтролни и зависими служители на ВиК и безхаберни охранителни органи "източиха" водата. Сега народът трябвало да плати сметката. Забравихте ли реакциите на хората когато преди година приехте великите стратегии на ВиК дружествата а с тях и увеличението на нейната цена за 3 годишен период?
  • 8 Хкйй

    52 1 Отговор
    Прекалявате с цените на всичко, всяко едно търпение си има граници, внимавайте много!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Боклук смешен

    37 1 Отговор
    инвестиции във ВиК мрежата небсе правят защото всички пари се крадът, а държавата е най- големия крадец в България ОПГ със няколко хиляди чиновници на восоки постове без изключение на отраслите и службите!
  • 11 ЗЕВС

    45 1 Отговор
    Тоя вместо да дава обяснения в следстието и прокуратурата, седнал акъл да дава колко трябва да струва водата. До кога от „ФАКТИ" ще толерирате и давате трибуна на доказани престъпници?

    Коментиран от #40

  • 12 Спас безделника

    27 2 Отговор
    ЦЯЛАТА БЪРКОТИЯ ИДВА ОТ ПЛОСКИЯ ДАНЪК НАЛОЖЕН ОТ ЕДНА ПРЕСТЪПНА ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА. АКО ПАРЛАМЕНТЪТ НАЛОЖИ ПРОГРЕСИВНО ПОДОХОДНИЯ ДАНЪК, ВСИЧКИ ТЕЗИ СМУЧЕЩИ ЧОВЕШКА КРЪВ ТВАРИ, ЩЕ МИНАТ В НЕЛЕГАЛНОСТ. АМА КАЛИНКИТЕ В ПАРЛАМЕНТА НАЛИ ЗАТОВА НЕ ПУСКАТ КЛОНЧЕТО - ДА НЕ БИ ДА СЕ СЛУЧИ!
  • 13 5522

    25 0 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    Не го ли вицдаш какво е пуси което се възползва от раята която си крутува много да такива като него! Да загива раята не ми пука, че са слепи и страхливи!
  • 14 345

    33 2 Отговор
    Тоя кърти тъпомера
  • 15 Бесен Язовец

    35 1 Отговор
    И 20лв да направят кубика нищо няма да се промени по мрежата единственото е, че ще плащата по скъпо! Това вече не е държава а някаква територия със странен статут за да има държава трябва да има общество, а такова тук липсва и никога няма да има!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    32 1 Отговор
    Ей дядка мазен, марш у дупката и да не си излезнал повече оттам, никой не желае да те гледа....
  • 18 Анонимен

    33 1 Отговор
    След най-скъпия ток е наред да имаме и най-скъпата вода.Телефоните и те бяха скъпи но добре че от ЕС нормализираха цените
  • 19 Дон Чико

    25 2 Отговор
    Браво Велев, само така! Яко гърч на това овче стадо. И 20 лева на кубик да им я направят, хляб и сол ще ядат мизерниците, чинно ще си плащат и ще благодарят, че не са им я направили 30 лева.
  • 20 Проста аритметика

    27 2 Отговор
    ЗА ДА ИМА ЕДИН БОГАТАШ, ТРЯБВА ДА ИМА 100 БЕДНЯЦИ
  • 21 гост

    25 1 Отговор
    да ти ева плешивата проста глава
  • 22 Герб

    19 2 Отговор
    е смърт за България . Докога ще ги търпим?
  • 23 Ххх

    19 1 Отговор
    Преди 10 години в Община Свищов е изграден нов водопровод за 4 млн. лв. Той обаче е негоден, защото аварира непрекъснато и дори не може да бъде въведен в експлоатация. Затова сега от общината настояват за нови 3 млн. лв от държавата, с които съоръжението да бъде подменено. Генчо Генчев - кмет на Община Свищов: Ние към този момент не можем по никакъв начин да използваме този водопровод, защото той е силно компрометиран, той е с над 70 аварии, всеки опит да го пуснем в експлоатация регистрира сериозна авария. Въпросът е поставен пред Министерски съвет и миналата година ни е гарантирано, че ще ни бъдат предоставени публични средства. Ситуацията изключително много тревожи жителите на крайдунавския град. Петя Велчева, жител на Свищов: Пак питам, кой носи отговорност, ние плащаме все по-скъпа вода и я ползваме все по-рядко и е все по-лоша. В момента новият, но негоден водопровод, е обект на проверка от Специализираната прокуратура за безстопанственост при изграждането му.

    Коментиран от #32

  • 24 Гоня болести гадости развалям магии

    18 1 Отговор
    Да не забравите, че който доживее до пенсия, трябва да му се наложи глоба!!!
  • 25 Йосарян

    9 1 Отговор
    Значи робите ги е страх, не от смърт. А от цени.
  • 26 нервен ( разбивача на тролове )

    3 12 Отговор
    Чета коментарите гледам +четата и сам незнам да се смея ли ..ама как да се смея като явно умствения багаж на аудиторията е жива трагедия....
  • 27 Гост

    15 1 Отговор
    Щото изпапаха европейските фондове за рехабилитация на водопроводните мрежи и уличните покрития, сега няма пари. Въже и високо дърво! Ако ли не, по левче за патронче и плитко заравяне!
  • 28 оня с коня

    12 0 Отговор
    ПАК се налага ДА ДОПЪЛВАМ Нещата за разни "Недосетливи",които не могат да мислят КОМПЛЕКСНО:След като се вдига цената на Водата,задължително СЛЕДВА ДА СЕ ВДИГНЕ и Цената на "Канала",която присъства Неотменно в Общата сума за плащане на Абонатите.И точно това значи ВиК- Вода и Канал!
  • 29 gggw

    13 1 Отговор
    тва недоразумение докога ще се изказва? защо се дава думата на тия кратуни? има достатъчо умни хора в българия. интервюирайте тях.. ама то как да разбере простака дали срещу него има умен човек или простак
  • 30 filo

    9 1 Отговор
    Абе Муньо, как ще ми гарантираш, че с увеличението на цената ще се увеличи качеството на услугата.
  • 31 Без име

    9 2 Отговор
    Като малък дръпнах на магарето опашката не успя да ме срита,ама дядо ми каза ще те ме издебне и ще ме срита или ухапе. И позна.Магаретата не прощават.
    Българите сме страшни магарета.
  • 32 Алеко Константинов ли беше от Свищов

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ххх":

    Бай Ганьо е кмет на Свищов осигурява програмата Bulexit излизането на градът от цивилизацията. Скоро цяла България като гледам как е тръгнало. И след като Фънди каза че нямало да има проблеми с водата в София сега се съмнявам че ще има щото не и вярвам.
  • 33 123

    6 1 Отговор
    Докога бе боклук крадете всичко де ви падне да си плащаме и че дишаме това ще измислите
  • 34 васил велев - роден през ан*ус

    9 1 Отговор
    Тая карикатура на човек що не каже КЪДЕ ОТИВАТ ДАНЪЦИТЕ И ВСИЧКИ ТАКСИ??? Нали държавата събира ДДС, такси, осигуровки, вноски и прочие, за да инвестира в държавата? Къде ще отидат тия 44 милиарда държавен бюджет? Държавата плаща по-малко от 10 милиарда на пенсионери, болни, ученици, инвалиди, сираци, безработни. Къде отиват останалите 33 милиарда? С тия пари държавата трябва да инвестира, но явно ИЗМЕТ като вадил велев ги крадят ти пари. Докато народът не ги изтреби до девето коляно ще вдигат цените на всичко и ще крадят повече, повече и повече, а надора ще плаща повече, повече и повече на тази паразитираща сган
  • 35 Порно

    11 1 Отговор
    Откак Софийска вода е концесионер , цената редовно се вдига заради инвестиции. После пак и пак , и се получава в цената инвестиция върху инвестиция. Навремето загубата по мрежата беше 40 , сега е 60 %. Ако продължават с инвестициите сигурно ще стигнат 100% загуби и ще ни карат да плащаме без да имаме вода. А най дълбоко пазена тайна е каква част от инвестициите са за консултантски услуги, демек от тоя джоб в оня.
  • 36 Абвгдежз

    9 2 Отговор
    Значи белгийците от Стомана Перник източиха водата и сега българите ще трябва да плащат масрафа чрез увеличение! Гениална логика! Вальо Златния точи, ние пак покриваме с въшливите си заплати. Дано да съм жив и здрав, когато дойде денят за разплата! Ще плащате и вие и децата ви и домашните любимци дори.
  • 37 Абвгдежз

    7 1 Отговор
    Значи белгийците от Стомана Перник източиха водата и сега българите ще трябва да плащат масрафа чрез увеличение! Гениална логика! Вальо Златния точи, ние пак покриваме с въшливите си заплати. Дано да съм жив и здрав, когато дойде денят за разплата! Ще плащате и вие и децата ви и домашните любимци дори.
  • 38 Коко

    9 0 Отговор
    Тази е една от първите дами в бг.
  • 39 73737272

    7 1 Отговор
    Освен да ми ври кръвта и да предизвиква чуство за животинска агресия , тоя само такива емоции предизвиква, а не мотивация и ефективност в труда!
  • 40 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЗЕВС":

    Не са от ,,ФАКТИ,, а по канал 1 , новото директорче Кошлуков им дава трибуна. В предаването ,,Още от деня,,
  • 41 Тоя с тая ибрикчийска физиономия

    4 0 Отговор
    Да яде к*ра
  • 42 Ком0

    3 1 Отговор
    Безхаберие! Всички които са над 50 години във властта, трябва да се сменят със млади специалисти, които не са научени от комунизма как се краде! Всичко идва от безхаберие и кражби, пари има. Но не отиват където трябва!
  • 43 Брах ви лайката гербаджийска

    3 0 Отговор
    Тоя трябва да се разстреля
  • 44 бисмарк

    2 0 Отговор
    м.......ти долна мръсна, как бих ти резнал гръцмуня като на .............., да се удаваш с собствената си воняща кръв.
  • 45 Дядото

    4 0 Отговор
    Да ви кажа нещо ама под секрет!!! Аз си взимам жената и детето и се МАХАМ от тая ограбена и тотално безнадеждна държава...даже не съм ядосан защото бях преди 20 години...!!! Сега съм уверен и спокоен но сигурен в решението си!!! Няма да позволя децата милионери на сегашните ни скапани политици...да съсипват годините, живота и личното щастие на моите деца!!! Аз изгубих най ценното което имах с надежда за достоен живот-- ГОДИНИТЕ СИ ,но на децата си няма да позволя това да им се случи!!
  • 46 кръвопийци

    1 0 Отговор
    Държавата май се управлява от Велев?!
    Като какъв се меси за водата? Има ли експерти в тая държава изобщо?
  • 47 кръвопийци

    1 0 Отговор
    Промишлеността ДЪЛЖАЛА 117 млн. лева за вода.
    Велев има ли да казва нещо? Или ние ще платим водата на промишлеността?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове