Last news in Fakti

23 Януари, 2020 06:29 10 391 53

Методи Андреев: Държавата изземва бизнес, веднага щом го "забележи"

  • методи андреев-
  • бизнес-
  • монопол

Бившият депутат вижда създаване на монопол при горивата и лозаро-винарския сектор

Методи Андреев: Държавата изземва бизнес, веднага щом го "забележи" - 1
Снимка: БГНЕС

България се превърна в страна на монополите. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ бившият депутат от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев. Проблема с монопола е не само в хазарта, а и в редица други сектори, обясни той.

„Монопол се създава и във винаро-лозарския сектор, монопол се създава и в горивата. Монопол е създаден и при цигареното производство. България е страна на монополите. Ние действително станахме бананова република в условията на ЕС. Защото характеристиката на една република да бъде наречена бананова е властта на големите корпорации върху политиците и задължаването на политиката да служи на големите корпорации, а не на хората и на гражданите, а не на средния и дребния бизнес. Средният и дребният бизнес е зачертан с две дебели черти“, каза той.

Според Методи Андреев Васил Божков казва една истина в интервюто си, а тя е, че държавната машина изземва бизнеса в момента, в които той бъде „забелязан“.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛО ДУЙ

    109 10 Отговор
    управлява ни ОЛИГАРХИЯ МАФИЯ в джунглата големия хищник изяжда малкия
  • 2 Лекар БГ

    148 11 Отговор
    Бизнесът отдавна е "забелязан",но явно не се е отчитал подобаващо,за да не бъде забелязан.Че има още твърде много бизнеси,които стоят на сянка и незабелязани.Напр.,тези на Пеевски,Доган,ТИМ,на Джуджето,на Домусчиеви.Те са "не пип,че пляс".
    Едни селски тарикати,като Цеките,обявиха нещо като война на Черепа.
    Предвид мафиотската територия,напълно подготвено и координирано.Винаги има и действащ"патреотин",който срещу дебел хонорар,да възглави атаката.Каквото и да се случи,Държавата,т.е.,ние,ще бъдем осъдени в Страсбург да платим колосални суми.Това,което се случва не е борба срещу хазартната Мафия.Това е саморазправа на една структура с подобна,за преразпределение.Филмът е гледан.И хепиенд в полза на Народа няма да има.

    Коментиран от #3

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 9 Отговор

    До коментар #2 от "Лекар БГ":

    приятел незабравяй как действат мутрите рекет палежи грабежи взривявания режене ухо пръст то тук преди време бе главестия на лунгара брат мишките квиц а в лом е ДИМАТА ОТ ВАСИЛОВЦИ отчитат се и имат гръб извинявай че без ваше позволение се обръщам на приятел

    Коментиран от #22

  • 4 Доцента

    55 9 Отговор
    ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА ПОЗВОЛИ ДА ИМА ОЛИГАРСИ / С ПАРА ОТ ПРИСВОЕНИ ДЪРЖАВНИ АКТИВИ- ПАРИТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ / КОИТО ДА СТАНАТ ПО-ГОЛЕМИ ОТ ДЪРЖАВАТА, ДА ИМАТ МЕДИИ . . . ДА БЪДАТ ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА, РЕАЛНО БИ ТРЯБВАЛО ВЕДНАГА ДА СЕ ИЗЗЕМЕ ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО НА ТАКИВА НО ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО
  • 5 да де

    27 4 Отговор
    Въпроса е на кой и кога ще му ходят бавно такива неща не се прощават.
  • 6 СссереМ

    34 23 Отговор
    Еййй,докато беше дупетат всичко беше наред, баце като натири стана лош.

    Коментиран от #9

  • 7 Буков

    81 7 Отговор
    Прав е Методи. Монополът винаги е в ущърб на обикновените хора. Налагат ти цени и условия, каквито си искат. Примери колкото щеш. Лукойл при горивата, да речем. А банките? КТБ, хубава лоша, бодеше очите на държавата. Даваше 8 процента лихва по депозитите и спестителите бяха доволни. Удариха я, банките се наговориха, свалиха лихвите на 0,01 и почнаха да печелят милиони. Само за миналата година печалбата им е милиард и половина. А за държавния монопол на ток, вода и парно да не говорим. Казват ти цена и ти си длъжен да плащаш. Затова - който може, краде! Поне да си добре, докато те хванат...
  • 8 Седерас

    12 19 Отговор
    Митоди -президент
  • 9 форум

    58 6 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    да но БОЙКО БОРИСОВ е престъпник

    Коментиран от #17

  • 10 Лекар БГ

    75 6 Отговор
    Нали знаете,КОЙ беше щеф на Лукойл България?И ако тук еиде реч за едни 210 мнл.лева неплатени от лотариите/в което сериозно се съмнявам/,милиарди левове не са платени към Фиска от топ ботевградският бизнесмен.....Повече от петилетка,компанията му,работела на загуба,един вид!И това,никой не го е забелязал,ама има защо.
  • 11 Никой

    50 11 Отговор
    Криво разбрахме и капитализма. А то е толкова просто: експлоатация на човек от човека. При социализма беше точно обратното
  • 12 Мако Даков

    33 25 Отговор
    До 11. Кое му беше обратното? Пак експлоатация. От Партия и държава. Оставаха ти само да псуваш и да се хилиш на разни вицове за простака бай Тошо. Като и за вицове прибираха, разбира се...

    Коментиран от #15, #49

  • 13 Някой си

    44 7 Отговор
    Та кое е по-различното от социализъма?
    Държавата си вре носа навсякъде, скоро и ТКЗС-та очаквайте.....
    Не става така, не че съм привърженик на черепа, но от него има и по-голям мафиот и той действа с цялата държавна машина в момента, медии, НС, прокуратура и пр.
    Казва се Бойко Методиев Борисов.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Явно си малък

    42 12 Отговор

    До коментар #12 от "Мако Даков":

    Ако не си живял в него време, не се опитвай да даваш оценки! Няма да успееш, само тия дето са живели могат да видят разликата! Лек ден!
  • 16 Айде, изпълзяха

    15 9 Отговор
    Платените защитници!
  • 17 Тъчмангал

    27 3 Отговор

    До коментар #9 от "форум":

    Птестъпник ама вече десет години е премиер
  • 18 Еблю

    19 24 Отговор
    Пада му се на Черепа, не бизнеса а всичко да му вземат на това продажно говедо задето продаде титлата на Левски докато беше собственик на великия ЦСКА

    Коментиран от #20

  • 19 Byg

    19 10 Отговор
    Когато методи частника е коректен и си плаща реалните данъци , никой няма да го тормози. Но когато се получават едни 17милиона разлика е редно да му се набият шутовете . Просто и ясно.
  • 20 Kubeto

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Еблю":

    Те сега сините си мислят, че пак му се е дозанимавало..иначе е за затвора, както и много други от администрацията които са му помагали! ДКХ, фин. Министри, куки и кой ли още не + всички дето сега го защитават под път и над път!!!
  • 21 Дядо ви Тошо

    57 24 Отговор
    Другаре,явно много тук не са живяли при социализъма Имаше ред дисциплина.Хората строеха за себе си и децата си.След 89 какво направихте? Унищожихте и разграбихте всичко построено или продадохте всичко ценно срещу куфарче пари за себе си а чужденци ви съветваха какво било демокрация.За 30 год демокрация даже няма с какво да се похвалим пред чужденците ,че се гордеем,че сме българи. Чуждите "експерти" съсипаха цялото производство и земеделие за да ни продават техните стоки.От китна градина превърнахте в пустиня България.

    Коментиран от #23, #36

  • 22 Факт

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Що го не фрълите у дунаво!?
  • 23 Nabor65

    31 17 Отговор

    До коментар #21 от "Дядо ви Тошо":

    Много точен коментар!
    Форумните тролове няма да го разберат, защто нито са живели по онова време, нито пък искат да чуят какво им се говори от хората, които са живели и тогава. Те слушкат само това което им нереждат в центрлата и го повтарят до втръсване.
    Един тука па беше рекъл че сега било същото като тогава и скоро щели да отворят ТКЗС-тата. Кви текезесета бе аланкоолу? Западнярите ни накараха да си съсипем селското стопанство, внасяме ябълки домати, чупки, лук...... Накараха ни да си "загробим" прасетата, козите, кокошките..... Какви текезесета го гонят и той не знае. Кой ще позволи да се правят такива кооперации? Нали ако поризивеждаме няма да внасяме. Кой ще храни Немските пенсионери и арабелите, дето наводиниха?
  • 24 Софиянец

    26 5 Отговор
    Време е народът да се събуди!
  • 25 лаборант

    33 4 Отговор
    И какви бизнеси е иззела държавата? Напротив, държавата раздаде бизнеси на капиталисти-мутрафони и им създаде условия да крадат и грабят.
  • 26 Господине

    6 3 Отговор
    Наистина и ти си от сладкодумните, но ако бизнеса е добър, печеливш, няма как да го изземе държавата..! (Мое мнение...!)
  • 27 Усмивката

    14 3 Отговор
    Мето..... не ни занасяй. Има сектори и територии където държавата трябва да е монопол. Не може границата да отдадеш на концесия.И всичко което касае националната сигурност.
  • 28 Fidd

    10 0 Отговор
    ПроблемЪТ с монопола ...
    Неграмотници!!!!!!!!!!!
  • 29 Alfa Romeo 159 TI

    12 1 Отговор
    Аз пък точно това чакам, държавата да започне да си взима раздадените бизнеси. Даваш да ти го разработят /защото ти не можеш/, чакаш си своя дял /данъци, такси и т.н./, не ги получаваш няколко години и те принуждават да си го вземеш обратно. Ама лошото е, че случая не е такъв. Ще му го вземат и кой знае всичко къде ще потъне...

    Коментиран от #39

  • 30 Маркиз дьо Отзад

    11 4 Отговор
    Фалцетното ченге казва самата истина!
  • 31 по лошо не е било

    18 1 Отговор
    Българинооооооооооо събуди сеее, нещата и по-зле от колкото си мислите, за жалост България загива
  • 32 gggw

    1 6 Отговор
    то "държавата" си и ти, умнико
  • 33 Пешо

    7 5 Отговор
    Всички знаят кой е черепа сега се правят на ущипани невести.

    Коментиран от #34

  • 34 Усмивката

    9 3 Отговор

    До коментар #33 от "Пешо":

    Обикновен ченчаджия със солидна практика извън границата. И като правило ,под опеката на ДС.Всички айдуци в миналото,след солидна доза от шамари в подземията на МВР от бабаити като Б,Б. ставаха сътрудници .И не липсваха облаги.Този , очевидно е оценен. Сега ,,държавата" си търси своето

    Коментиран от #53

  • 35 боцмана

    8 3 Отговор
    Най добре е този така наречен бизнес , продаващ надежди да бъде забранен. Това билетчета , казина , игрални домове всичко под ножа , забрана или в най добрия случай дайте им терени в някоя част от България където и трева на никне и нека по почина на краварчетата да правят български Лас Вегас.
  • 36 гост

    5 11 Отговор

    До коментар #21 от "Дядо ви Тошо":

    В началото на 1960 година БНБ вече говори за „близка реална опасност“ за частичен фалит още през февруари. .1973 – 1978 година е дългова криза, поставила България пред значителен риск да не може да обслужва своя държавен дълг.През март 1989 година се стига до официален фалит на правителството по вътрешния дълг.Ей така са строили през социализма,а сега плащаме.
  • 37 Коректен

    8 0 Отговор
    ДЪРЖАВА = МАФИЯ и не се създават мониполи, а се краде чужд бизнес използвайки държавния апарат и "законите", които същите тези мафиоти си гласуват.
  • 38 Фалцетното ченге

    3 1 Отговор
    Хахаха...!!!!
  • 39 111

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Alfa Romeo 159 TI":

    Ти 4х4 ли си

    Коментиран от #50

  • 40 Нострадамус

    7 0 Отговор
    Първо : Това , че става държавна няма да намали "търкането " , ако всичко се запази в сегашните обеми и вид .
    Второ : Помним като беше държавна какви смешни обороти правеше ДЛ и накрая вече почти изчезнла.
    Трето : Като стане държавна и ще я дадат пак на частник на концесия да я управлява , но вече на "правилния" частник един много едър @КОЙ .
  • 41 Умно село

    15 1 Отговор
    Похватите на управление от 90-те години са налице навсякъде.
    Управляват с мутренски похвати. Затова сега искат да си напрявят и нова силова структура да ги пази още по добре.
    Това все повече заприличва НЕ на структура от държавно управление , а структура на пазене и охрана на обръчите от фирми.
    Колко години плащахме за касови апарати и накрая се оказа, че всичко е било за нечий джоб кеш "държавна помощ". Последвана от нова смяна и по стриктно следене на доходите.
    Свободата която я има в другите бели държави произхожда от това, че там са нямали мутри, които днес превзеха нашата държава и я превърнаха в строго контролирана територия.
    Изжлежда всичките ни нови политици не им дреме за хората.
    Излича , че всичките ни нови политици се държат като недоклатени и си развяват коня, все едно са безсмъртни.
    Жалко! Животът е един и за мен и за който е да е било цървул-лолитик.
    Не е все едно държавата да потъва, нацията да се топи, а ти да даващ кеш 2 милиарда за самолети, които няма да има кой да пазят,
    само и само да угодиш на някой и да се спасиш себе си.
    От всякъде на територията памперсът /държавна администрация, управление / се е вмирисва.
    Кога куклите и дарпащите конците им ще приключат с експеримента на и без това малкото народ останал на територията?

    Коментиран от #51

  • 42 бацко не е държавата

    9 0 Отговор
    Ей тъпак , това не е моята държава , това са мафиотски кланове дето са я яхнали и си уреждат сметки по между им.
  • 43 Църцоркащ Математик

    7 0 Отговор
    Ключа от мазето е как да се минимализират изборните измами. Иначе е ясно. Ганю от Банкя е пътник.
  • 44 дръжжжж

    7 0 Отговор
    крайно време народа да изземе власта от кръвопийците от "гроб" ! ще стане...сигурен съм.....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 11111

    5 0 Отговор
    Че Родината ни отдавна е лишена от ДЪРЖАВНОСТ!!!
    Само приказки слушаме..242 ХРАНТУТНИЦИ ГЛЕДАТ ТЪПО В НС ВЗЕМАТ КАКВОТО ИМ ДАДАТ УРЕЖДАТ СИ ЖИВОТА И ДИМ ДА ГИ НЯМА НАРОДА ОСТАНАЛ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ КУЧЕТА ГО ЯЛИ.
    БАНКИ КОЛЕКТОРИ ЧСИ ВСИЧКИ ЛАПАТ ОТ НАРОДА.СРАМ СРАМ ..
  • 47 дали черепа е честен бизнесмен

    1 7 Отговор
    Андреев, мишко нещастна, тия монополи ги има още от 9.09.1944 г., ти сега ли се сети да обясняваш за монополите!?
    Не знам, колко прост и каквъ боклук трябва да си, за да защитаваш един от най-криминалните изроди в новата история на България, Черепа.
    Черепа е руска, долна, проста и крадлива мутра, завършен престъпник, който във всяка една нормална държава щеше да търка наровете в затвора.
    Още от 90-те сме бананова република, гнидо, а като защитаваш мутрата Черепа ще се оправим, тъй ли бе, Методи, лизачо?
  • 48 руската мафия

    5 1 Отговор
    И кой е народа бе, миндил?
    Черепът ли е народа?
    Народът е прост и за това го клатят простите комунисти, черепи, тикви и какво ли не.
    Всички са заедно и си правят милионите, как мислиш става работата? Бизнесът им е общ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Явно тъпия Череп се е взел на сериозно и е спрял да споделя лев с другарите от партията, ако не си вземе поука скоро ще го изплющят.
    Между другото, олигарсите са изключително вредни за България, това са хора, които защитават чужди интереси, предимно руски и единственото нещо, което правят е да крадат, лъжат и подкупват, като Черепа.
  • 49 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мако Даков":

    Е, та ти не проумяваш ли?! При капитализма експлоатацията е от човек на човека, а при социализма е обратното, т.е. от човек на човека! Игра на думи, която показва, че някаква фрапираща разлика не можахме да дочакаме! При социализма активните борци, ятаци и техните знайни и незнайни другари и другарки си правеха каквото искат и стигнахме до абсурда 30%от населението да е с партиен билет. Сега новата номенклатура (с многобройни наследници на старата) пак си прави каквото си иска, само дето не се споменава Ленин, СССР и братската дружба! Всичко останало си е горе-долу като преди...
  • 50 Alfa Romeo 159 TI

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "111":

    Слава Богу, не!
  • 51 Кви са тез глупости..?

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Умно село":

    Свободно съчинение, да нямаш дипломна работа като,, студент,,...!
  • 52 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    " АЗ СЪМ МЕТО -ТУПАНЕТО -ВЕЧНИЯ ГАЛФОЕН ...И В ЕВРОПА И ИН АЗИЯ -НЯМА ДРУГ КАТ МЕН " !!!!!!!!!!!!!!!
  • 53 малеее

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Усмивката":

    Евала бе ,Това е самата Истина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове