23 Януари, 2020 10:24 2 120 15

Богдан Милчев: София постави печален рекорд – за 2 години удвои жертвите на пътя

  • катастрофа-
  • богдан милчев-
  • загинали

Трябва да преценим състоянието на пътната безопасност

Богдан Милчев: София постави печален рекорд – за 2 години удвои жертвите на пътя - 1
Снимка: БГНЕС

Не бива да се очаква, че с някакви конкретни мерки ще се намалят жертвите по пътищата – било с по-високи глоби, било с промени в обучението. Това призова по „Радио София“ по БНР Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Ние периодично увеличаваме глобите и въпреки това резултат не постигаме. За целта са необходими визия и цялостен поход за прилагане на комплекс от мерки.

Трябва да преценим състоянието на пътната безопасност и да видим за определен срок дали има подобрение, допълни още Милчев.

По пътищата сякаш играем на руска рулетка. През 2020 г. е време да потърсим отговорност от хората, които управляват пътната безопасност. Да се спре да се прехвърля отговорността единствено върху българския шофьор.

Според специалиста статистиката за София показва нещо, което не се среща в нито един европейски град – увеличаване на жертвите със 100% само за 2 години.

Това е парадоксално на фона на милионите, които се инвестират в пътища, на фона на по-засиления контрол, който се съобщава, че се извършва.

Милчев изрази увереност, че столичният кмет и новият заместник - кмет по транспорта ще отчетат дефицитите и ще се фокусират върху пътната инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    11 0 Отговор
    Като почнат да слагат качествена настилка,а не този тънък слой гаден хлъзгав асфалт,който грам не държи (който е карал в повече държави ще ме разбере), от там да се измислят закони,които не да пълнят хазната,а да възпират джигитите и Не на последно място,българинът си “купи” самосъзнание... нещата ще се оправят :) т.е НИКОГА
  • 2 Приината:

    11 1 Отговор
    Има много БоКопомазани !
  • 3 Николов

    11 0 Отговор
    Преценете почистването на улиците, подновете маркировката, вземете проби от асфалта и вижте дали отговаря на стандарта. КАТ седят в патрулките и щракат снимки, а контрола е "0". В Сф не ми трябва хендсфри, няма кой да ми каже копче. Некакви политически фигури се крият в НПО'та да продават камери на КАТ.
  • 4 Сийка

    4 1 Отговор
    Стига сте ни занимавали с мислите на частната фирма, нарекла себе си Институт....
  • 5 Нали фаровете спасявали животи денем

    11 0 Отговор
    Нали новите глоби щели да намалят катастрофите😂😂😂😂😂нали вие сте законодателя😂😂😂😂пълна неспособност и некомпетентност да се справите със синуацията защото за вас кат катастрофите и смъртищата са бизнес вие правите бизнес и пари със лудостта по пътищата ...не ми боли за умрелите а само колко да се вдига рекета и да си лапкате милионите ужким видиш ли за благото на обществото😂😂😂😂
  • 6 Миризлив пор

    11 1 Отговор
    А бившия шеф на КАТ да си трайка там, по негово време започнаха да пазят пешеходните пътеки и да се заяждат и да пишат. Във пешеходците се насади някакво мнение че шофьорите са длъжни да ги пазят. Лошото е, че законите на физиката никой не ги е отменил и всеки автомобил има някакъв спирачен път дори и с 30, ако някой ти се хвърли на пешеходната пътека без да се огледа на 2 метра пред колата няма как да спреш и го удряш. Всеки ден виждам хора забили поглед в телефона или директно тръгвайки да пресичат без да се огледат - после някой им е виновен.
  • 7 до МВР

    8 0 Отговор
    Катаджиите са фотографи на държавна хранилка с куп привилегий.
  • 8 еш па тоа

    11 0 Отговор
    '' Ние периодично увеличаваме глобите и въпреки това резултат не постигаме.'' Добрютро!
  • 9 Хиена застраховател

    8 0 Отговор
    '' Да се спре да се прехвърля отговорността единствено върху българския шофьор.'' Да,Да, а кинтите?!
  • 10 да да

    6 2 Отговор
    в закона трябва да залегне задължително конфискацията на мпс-то за каране без книжка, пиян, дрогиран и с над 50 км
    само тогава може да се постигне някакъв резултат в борбата !

    Коментиран от #11

  • 11 Мутрата боко

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "да да":

    Аз само така карам
  • 12 Рашка с чашка

    5 1 Отговор
    Когато приеха абсолютното право на пешеходците на пешеходните пътеки много експерти предрекоха че това ще увеличи жертвите. От тогава произшествия та на пешеходните пътеки се утроиха! Селяните пресичат без да се оглеждат дори пред трамвая!
  • 13 гост

    1 0 Отговор
    Има ли статистика - какви са жертвите и кой е виновен? Предполагам, че основно са пешеходци и мотористи. Като се види профилът и причината за жертвите може да се правят разсъждения как да се промени движението.
    За мен основен фактор за катастрофите е простотията и глупостта на шофьори, пешеходци, мотористи, колоездачи, катаджии... и последно е пътя.
  • 14 гост

    0 0 Отговор
    По данни на КАТ за 2018 г. има общо за страната 6 209 ПТП с 575 загинали, като основната причина е несъобразена скорост (1724/202), като за превишена скорост има 1 ПТП с един загинал. Точно за тази превишена скорост увеличиха глобите и инвестираха в триноги. Дано поне този един човек да не е умрял през 2019 от превишена скорост.
  • 15 Румен Борисов

    0 0 Отговор
    Здравейте господин Милчев. темата за пътна безопасност силно ме вълнува. Имам идеи. Мога ли да разговарям с Вас?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове