23 Януари, 2020 15:23 8 419 43

Депутатите приеха промените в Закона за хазарта

  • закон-
  • хазарт-
  • хазартни игри-
  • васил божков

С Проектозакона се забранява организирането на хазартни игри без съответния лиценз

Депутатите приеха промените в Закона за хазарта - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията по бюджет и финанси гледа Проектозакона за промени в Закона за хазарта.

В началото на заседанието лидера на НФСБ Валери Симеонов, който е вносител на промените, представи мотивите си. "С Проектозакона се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз. Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ след получаване на съответния лиценз. Тук говорим и за укриване на такси, като вчера стана ясно, че сумите могат да достигнат до 600 млн. лева. За мен тази дейност трябва да се осъществява от държавата и тя да си прибира тези пари. Така и парите за спорт ще бъдат много повече", обяви Симеонов, цитиран от novini.bg.

"Проектозаконът дава възможност в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чиито лиценз ще бъде прекратен са длъжни да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент. Така се грижим и за хората, които са спечелили, да получат печалбите си. Друга промяна, която предлагам, е лотарийните билети да се продават само в лицензирани пунктове, а не както сега навсякъде. Освен това тези пунктове трябва да отстоят на 300 метра от училищата. Това го има и сега в закона, но важи само за казината. Целта на промените е да се грижим за здравето на нацията и развитието на спорта", разкри Симеонов.

Почти без никакви дебати депутатите приеха предложените промени в Закона за хазарта.

Днес темата коментира и премиерът Бойко Борисов. Той изрази недоволство с връзките, които се правят с ФК "Левски" и напомни, че е болен левскар. "Бизнесът трябва да бъде непроверяван и да не плаща данъци ли?", попита премиерът.

Припомняме ви, че вчера на специална пресконференция от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) изнесоха първи данни от проверката в Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Финансовата инспекция се извършва по разпореждане на министъра на финансите от 12 декември 2019 г. и със заповед на директора на АДФИ Георги Начев от 16 декември 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    67 10 Отговор
    Едно хубаво нещо да свърши държавата.Браво.

    Коментиран от #12, #14

  • 2 Да питам

    23 2 Отговор
    Тва важи ли за Сварката
  • 3 1Х2

    35 0 Отговор
    Двама се карат, а КОЙ печели ? Докато закона не стане факт и няма само държавна лотария всичко е Пунта Мара !
  • 4 да да

    26 9 Отговор
    Киро, и забраната за пушене за мен е едно от добри дела на това правителство !
  • 5 пак аз

    38 2 Отговор
    черепухата газ пикае в момента

    Коментиран от #16

  • 6 Иванчо

    37 30 Отговор
    Това е тъжно. Нека всеки, който си мисли, че по този начин държавата ще спечели нещо, си помисли как би се чувствал, ако "държавата" в лицето на Дебелак 1 и Дебелак 2 му завземен неговия бизнес. Защото в момента се случва точно това: двамата дебели завземат готов, разработен бизнес. Просто парите вече няма отиват при Васил Божков, а в Банкя. Божков, каквито и грехове да има, си е бизнесмен, на който му заграбват частния бизнес - готов, разработе. утре всеки от нас може да е на негово място просто защото мутрата си е харесала бизнес.

    Коментиран от #15, #18, #21, #32

  • 7 hitrii

    0 3 Отговор
    tri kola i si ti...bez ionchev
  • 8 Петър

    42 3 Отговор
    Тия билети требе да ги забранят,подлъгват се хората за лесни пари,а няколко олигарха богатеят на техен гръб.

    Коментиран от #19

  • 9 Хипермен

    23 1 Отговор
    Оооо екстра,ако мое и да се изпотрепят накрая...
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    22 2 Отговор
    Дocтa ceмeйни cкaндaли и рaзвoди ca ce cлучили пoкрaй тoвa търкaнe нa тaлoнчeтaтa.

    Коментиран от #34

  • 11 Биде

    16 0 Отговор
    Баснословни печалби, уникално ниски направо нереални налози-държавата ни има покривителствено отношение и политика към хазарта във всичките му форми - талони, лотарии, игрални зали казина и т.н., така че не виждам тези „промени” до какво по- добро ще доведат за хазната и хората!!!???
  • 12 ???

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Виж и сега какво е растоянието за продажба на алкохол и цигари.Дали се спазва и ако се спазва ще трябва ли да обикаляш комплекса за цигари. Предварително казвам, че не пуша, пия и хазарт не играя.
  • 13 Николай Дракополов

    9 3 Отговор
    До г-н Васил Божков ! Имаш 24ч да ми донесеш 2000000лв да ти оправя лиценза иначе гориш да знаеш Черепян.
  • 14 Идиот

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Я кажи кое му е хубавото? Че пунктовете дето предизвикват хората да си хвърлят парите трябва да се намират на...цели 300 метри от училища ли напр.?Какво добро ще видим от тези пишман промени реално? Кажи де!

    Коментиран от #35

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Така е

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "пак аз":

    Да залагаме кой ще го отнесе а валерката или горанката.....
  • 17 Миро

    8 4 Отговор
    Ще му предложа 💀 Божков да си изнесе бизнеса в Израел Саудитска Арабия Кувейт,Катар Бахрейн ОАЕ Оман....!!!!!
    Там го чакат с отворени обятия!!!!!
  • 18 Усмивката

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иванчо":

    Недей ....че още повече се натъжавам
  • 19 Усмивката

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "Петър":

    Приветствам допълненията в закона за забрана по телевизия и медии да се говорят лъжи с цел увреда психическото и телестно здраве на нацията. Пример.....Може ли ,,Деклакт" да лекува ревматизъм.Не. Деклакта притъпява болката. То е същото с марихуана да лекуваме болка в стомаха.Същото важи и за рекламите за бързи кредити.

    Коментиран от #22

  • 20 Божков бягай от тая Държава

    11 1 Отговор
    Черепа ше имигрира вие му взехте парите и бизнеса и всичко , егаси Държавата, сега кой ще издържа курвите в България и как ще пуши пуринот 200-300лв., ами самолетите леле каква Държава сте вие бре, горкия човек сега вместо няколко стотин милиона на месец ще изкарва мизерните няколко милиона:-)
  • 21 Бинго

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иванчо":

    Какъв бизнес е това? Завладял по съмнителен начин пазара и не без помоща на държавата дълги години, нито инвестиции, нито данъци, само чиста печалба. Ето затова държавата няма пари за нищо, а такива черепи се задавиха и още нямат наплюскване. Бизнес.
  • 22 Петър

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Усмивката":

    Да,прав си.Ако имам възможност бих забранил и подвеждащите реклами на банките.
  • 23 ПръдлЮ

    1 10 Отговор
    Жалката усрана Бълхария! По-добре е да дойдат турците.
  • 24 България

    18 2 Отговор
    БРАВО на Валери Симеонов.Трябва да се спре тая чума.Пълна забрана и за рекламата на хазарт и показване на печеливши несретници дето ни приканват да пускаме тото и да търкаме талони!!!
  • 25 Генерал Луков

    13 7 Отговор
    Браво на Симеонов! Истински мъж и патриот! Валери, махай се от тоя парламент, късай връзката с Шопара и паспортите! Народа иска такива мъже като теб и ще те избере за Премиер! А това с хазарта дори много го забавихте! Удряй сега по далаверите в здравеопазването и вдигай пенсиите! С теб сме!
  • 26 Дънди Крокодила

    5 4 Отговор
    Ами то по тази логика да вземат за въведат и дължавен монопол върху всичко от което се печели, примерно монопол за добив на полезни ископаеми. На забранят на Канадците да добиват злато. Що не им одържавят и техния завод.
    като е вреден хазарта що не забранят и тотото и бингого и всяка форма на хазарт
  • 27 Селянин

    7 1 Отговор
    Браво! Тоя народ е откачен с тези талони и билетчета! Това е вид наркотик, по- опасен от кокаина и дехидрокарабинола! Тотална забрана на хазарта и проституцията! 100 хиляди аборта на година, а само 50 хиляди деца! Апокалипсис! Симеонов, дай работа и вдигни пенсиите! Надеждата ни е само в теб!
  • 28 Калтенбрунер

    6 2 Отговор
    Еваларка за Симеонов! Голем българин!
  • 29 Президентът Румен Радев: Най-после!

    5 3 Отговор
    Браво на НФСБ! Симеонов - Премиер!
  • 30 Balgarin

    3 0 Отговор
    Vece glasuvam za Valerie Simeonov,no nikoga za karakacan I alkoholika--evrodeputtat.
  • 31 Христо Ботев

    7 1 Отговор
    Браво на хаджи Симеонов! А аз мислех, че юнаците в Българско вече са се свършили!
    Не плачи майко, не тъжи...!
  • 32 ФИНЦИ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иванчо":

    БА БРАТ КОИ ЩА РАЗБЕРЕ ТО САМО ПРОСТАЦИ В ТАЗ БОИКОВСКА ДЪРЖАВА СЕКИ ИСКА ДРУГИЯ ДА Е ЗЛЕ ЩОТО ТОИ Е МУХЛУ КО ИМ ОБЯСНЯВАШ СЛЕД 10 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА ПАПЕР ОТ ТАЗ ДЪРЖАВА ЕБИ ИМ МАИКАТА НА ТЕЗ ПРОСТАЦИ ПРОДАВАИ СИЧКО И В ЧУЖБИНА ТОВА Е ДА ОСТАВАТ ТУКА ТЕЗ ТЪПАЦИ НЯМА КОИ ДА ИМА ДА ИМ ИЗКАРВА ПАРИ ДА МРЪТ ОТ ГЛАД ДА ЧАКАТ ВАЛЕРИ СИМЕОНЧОВ ДА ГИ ХРАНИ И ПАТРИОТИТЕ ТЯХ ДА РАЗСЛЕДВАТ КО ПЛАЩАТ И ОНЯ МОНГОЛЕЦ СИМЕОНОВ ДЕТО ПРЕКАРВА БЕЖАНЦИ И ГИ НАСТАНЯВА В ХОТЕЛА СИ КО СА ПРАИ НА ШМАТКА КОЛКО ДАНЪК Е ПЛАТИЛ ДА КАЖЕ МНОГО СА ЗАМИСЛЕНИ ЗА ДЪРЖАВАТА АМА КРАДЪТ С ГЪЗОВЕТЕ СИ АДИ СТИГА ВЕЧЕ
  • 33 Активист на БКП

    3 0 Отговор
    Само така-национализация ! След това на ток,вода,телефони и телевизия ! Венсеремос !!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Алфа Вълкът

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Идиот":

    Ами? Я ми обясни, кой ще е толкова тъп да продава на малолетни в държавен пункт? Досега печатали билетите дето търкате в Индия, не в САЩ.
  • 36 Пешо

    3 0 Отговор
    Голямо браво...
    Ред е на пенсиите...
  • 37 люси швепса

    2 0 Отговор
    Браво парите дс отиват за пенсии
  • 38 Мария

    1 0 Отговор
    Спрете тази адска болест докато още има време.Попитайте дацата си знаят ли какво е билет за триене от рекламата по телевизията и знаят ли кой е Иван Вазов и ще разберете за какво се опасявам...Печеливши неудачници
    През две минути по телевизията ни приканват да пускаме тото и да триеме талони.Те са обикновенно цигани старци безработни от нечувани села и малки градове.Не случайно са подбрани точно тези печеливши да дават интервю.И обърнете внимание какво казва всеки под инструкция.Казва-ВСЕКИ ДЕН преди работа минавам и си купувам билет...тоест и вие трябва всеки ден да си пробвате късмета,че не се знае.В хипермаркетите съм справил скандал 100 пъти,че на касата ми предлагат без да съм питал или искал билети всеки ден-така са инструктирани продавачките.ЗАБРАНЕТЕ ПОНЕ РЕКЛАМАТА от там е половината проблем към пристрастяването.Всеки си казва,че и той може да спечели!!!
  • 39 Димитър

    1 0 Отговор
    Същото трябва да стане и със застраховка " Гражданска отговорност "
  • 40 Изгори за да светиш

    1 0 Отговор
    Иато няма пари за Левски Божков в пандиза ше разцъква сварка, шах и табла и те така.
  • 41 Borislav Popov

    0 0 Отговор
    Национална лотария прибра каквото можа и сега е в застой затова преди да заработи на загуба ще бъде одържавена и ще прибере една тлъста сума затова!
  • 42 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Държавата са тия 240 търтеи които тъпчат на едно и също място.... И тези които управляват.... А народа ,,, ами още ли си мислите че сте държавата..... Народа само плаща на крадците откраднато то.... Като мине комисията за хазарта , като им броят едни пари и знаете ли машината кога ще отчете целият оборот и с всичко е така....
  • 43 НЯМА ТАКИВА ДЕПУТАТИ

    1 0 Отговор
    Ей тоя педал Валери Симеонов както и другите в НС и Парламента гледат на всичко да сложат ръка не се наядохте мама ви мръсна !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове