1 316 69

Радев: Нито един български евреин не е пратен в лагерите на смъртта

Във възпоменателното събитие участват 47 държавни и правителствени ръководители от цял свят

Радев: Нито един български евреин не е пратен в лагерите на смъртта

„Петият международен форум за възпоменание на Холокоста събира лидери от цял свят, за да ни припомни един от най-мрачните и срамни периоди в човешката история и да ни предупреди никога повече да не го допускаме“. Това заяви президентът Румен Радев преди началото на възпоменателната церемония в мемориалния комплекс „Яд Вашем“ в Израел, с която се отбелязват 75 години от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

Във възпоменателното събитие участват 47 държавни и правителствени ръководители от цял свят.

„България е тук с високо вдигнато чело, защото не допусна нито един български евреин да бъде изпратен в лагерите на смъртта и можем само да се гордеем с този подвиг на българския народ, който тук се цени изключително високо“, посочи държавният глава. Президентът призова за обединение на усилията в борбата срещу антисемитизма, ксенофобията и омразата.

Румен Радев подчерта още, че този форум се провежда във време на проблеми и усложнена глобална среда за сигурност и изрази надежда събитието да спомогне за засилване на диалога и укрепване на сигурността.

В Тел Авив Румен Радев ще се срещне с представители на българската общност и ще присъства на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм „Следващото поколение“ на българския режисьор Димитър Гочев.

Държавният глава присъства на възпоменателната церемония в „Яд Вашем“ заедно със съпругата си Десислава Радева.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор

 • 2 Последния софиянец

  12 4 Отговор
  А за ромите да кажеш нещо?
 • 3 боцмана

  27 8 Отговор
  При сегашните стечения на обстоятелствата , това не е за хвалба.
 • 4 АулшвицГЕРБерщрасе

  30 5 Отговор
  Лагерите на смъртта са в Перник с днескашна дата! :\

  Коментиран от #37

 • 5 Комуниста

  12 14 Отговор
  Българсните евтеи само работиха безплато тежък физическинтруд 5 години, обаче гръцките 13 000 отидоха с помоща на фашистите от царска България в Аушвиц и Треблинка!

  Коментиран от #10, #20, #33, #49

 • 6 КАЗВА ГО КАТО ЧЕ ЛИ ТОЙ ЩЕ

  6 3 Отговор
  БЪДЕ ПЪРВИЯТ ИЗПРАТЕН???

 • 7 Аз съм евреин

  2 23 Отговор
  Мразя татарите

  Коментиран от #12, #24

 • 8 АулшвицГЕРБерщрасе

  27 3 Отговор
  Българите станаха роби 21 век!
 • 9 АНЕНЕРБЕ

  12 19 Отговор
  НЕ ЛЪЖИ РАДЕВ, ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ЕВРЕИ ОТ МАКЕДОНИЯ СЪС ЗАПОВЕД НА БАЩАТА НА БОЙКОВОТО ВЕЛИЧИЕ - БОРИС САКСКОБУРГГОТСКИ , бяха изпратени в ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА. ЕВРЕИТЕ ТОВА ДОБРЕ ГО ПОМНЯТ И НЕ СА ГО ЗАБРАВИЛИ! Не ти подхожда Радев да го играеш адвокат на испанския хитрец , който ти нареди служебното правителство. Те Радев се оказа един сладкодумен душеприказчик зад който се крие не само САКСКОБУРГГОТСКИ , но НАТОВЕЦА Мони Паси, който с последните си телевизионни изцепки се показа, че е тотално изпращял. ПОВЯРВАЙ МИ, ЧЕ ЕВРЕИТЕ ИЗОБЩО НЕ СА ТИ ПОВЯРВАЛИ И ПРИЕЛИ КАТО "СВОЙ". НАЯСНО СА КОЙ СИ И КОЙ СТОИ ЗАД ГЪРБА ТИ!

  Коментиран от #16, #51

 • 10 Последния софиянец

  14 4 Отговор

  До коментар #5 от "Комуниста":

  А без помощта нямаше ли да идат? Да се опълчи цар Борис на Хитлер е все едно Бойко да се опълчи на Тръмп.

  Коментиран от #15

 • 11 хубавец

  8 5 Отговор
  тези от Тракия, Македония и анексираните западни части, не са ли пратени, мен в училище са ме учили че са пратени 18 000 евреи на смърт, още си спомням цифрата, президента ще пренапише историята и той, още един повод Деси Радева да разходи тоалетите, няма лошо, в Израел си е доста топло дори по това време на годината

  Коментиран от #56

 • 12 😃АНАЛлизатор😂

  9 2 Отговор

  До коментар #7 от "Аз съм евреин":

  Това че си македонско гов*но е твой проблем, но тези които ти слагат плюсовете не мога да ги разбера, що за изро*ди са.
 • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  10 1 Отговор
  господин РАДЕВ чи и интереси защитавате
 • 14 Бесен Язовец

  12 4 Отговор
  Радев: Нито един български евреин не е пратен в лагерите на смъртта. Радев така се фука, сякаш това е лично негова заслуга.

  Коментиран от #21

 • 15 КОНТРАТА

  7 1 Отговор

  До коментар #10 от "Последния софиянец":

  Преклонена главица сабя не я сече нали робе?

  Коментиран от #17

 • 16 😃АНАЛлизатор😂

  6 2 Отговор

  До коментар #9 от "АНЕНЕРБЕ":

  Не дърпай дявола за опашката, да не се роди втори Хитлер, че тогава къде ще се криете незнам.Всичките злини в света идват от вас.

  Коментиран от #25

 • 17 Последния софиянец

  2 2 Отговор

  До коментар #15 от "КОНТРАТА":

  В случая с цар Борис не е така.

  Коментиран от #18

 • 18 КОНТРАТА

  8 2 Отговор

  До коментар #17 от "Последния софиянец":

  А къв му е случая на царя ти Борис? Борис е бил слуга от балканите на Хитлер ако си мисли някой, че Борис е имал думата пред немеца е много заблуден. Хитлер не е казал вагоните да тръгват от България и те затова не са тръгнали!

  Коментиран от #23, #52

 • 19 БИВШ КОМУНИСТ

  5 0 Отговор
  а лагера в БЕЛЕНЕ народния съд
 • 20 Гражданин

  11 2 Отговор

  До коментар #5 от "Комуниста":

  Типично комунистически коментар. Гръцките евреи не са били български граждани. Като такива не сме имали никакви права да променим съдбата им. Освен да се противопоставим с оръжие на германците. Което е абсурдно.

  Коментиран от #62

 • 21 Русонефил

  9 4 Отговор

  До коментар #14 от "Бесен Язовец":

  Нито е негова, нито на тия дето го дакараха на власт. Нещо повече руснаците избиваха собствените си евреи по Сталиново време, а българските комунисти не си мръднаха пръста за нашите евреи, защото нищо на правеха (а и до ден днешен) без инструкции от Москва Тоест изказването на пРезидентчето си е чиста наглост.
 • 22 светльо

  5 1 Отговор
  Това е решение на царя, вие комунистите нямате нищо общо!!

  Коментиран от #47

 • 23 Последния софиянец

  9 2 Отговор

  До коментар #18 от "КОНТРАТА":

  Цар Борис не е изпратил евреите. През цялата война не е прекратил дипломатическите връзки с СССР. Не е изпратил войската в Русия, която между другото е била много по добра от румънската провалила Хитлер при Сталинград. За това се искат големи топки.
 • 24 Слава на Тангра и неговия наместник

  6 0 Отговор

  До коментар #7 от "Аз съм евреин":

  Ти си Юда!
 • 25 АНЕНЕРБЕ

  4 2 Отговор

  До коментар #16 от "😃АНАЛлизатор😂":

  ИСКРЕНО МЕ ЗАБАВЛЯВАШ. ИСТОРИЯТА Е ТАКАВА КАКВАТО Е , А НЕ ТАКАВА КАКВАТО ЛЬОТЧИКА Я ПОКАЗВА. ЧИЧКО ГУГЪЛ Е НА ДРУГО ОТ НЕГОВОТО МНИНИЕ: "Депортацията на евреите от Македония, Тракия и Пиротско започва на 4 март 1943 г. от Беломорието. Оттам 4058 души са транспортирани до Лом и после на 4 корабчета са изпратени до Виена. Оцеляват само 100 от тях. Български полицейски части в Битоля и Скопие събират евреите от Вардарска Македония и от 10 март започва депортирането на 7144 души с вагони до дунавските пристанища Лом и Видин. Оттам те са отведени в Треблинка. Оцеляват само около 200 от тях. На 12 март са депортирани 161 евреи от Пиротско през Лом за Виена. ТОВА КАЗВА ЧИЧКО ГУГЪЛ. РАЗБИРА СЕ "БЪЛГАРСКИЯ ЦАР" Е ПОДПИСАЛ ТОГАВА ДЕПОРТАЦИЯТА ИМ. Това е истината , а не лакрадиите на РАДЕВ, който си е чист ЦАРСКИ ОФИЦЕР ДРЪНКАЩ НЕБЕВАЛИЦИ.
 • 26 заката

  5 1 Отговор
  “България е богата държава, буквално плячкосвана от малък и безкрайно алчен елит.” Така президентът Владимир Путин отговори на въпрос българи от малката общност живееща в Русия, по време на предизборна среща в градчето им в Бесарбийсския регион. “Ако аз управлявах България, дори не България, дайте ми само златото, пътищата и плажовете, само с това мога да удвоя пенсиите веднатга!” каза Путин.  "Нека погледнем цифрите - в пенсионния фонд годишно постъпват около 2,5 милиарда евро. С тях се плащат настоящите пенсии. В същото време, само от една от златните концесии, които са общо 4, държавата губи 1 милиард евро. Това не са измислени цифри, това са официални данни. Въпросният концесионер е внесъл в хазната за 2017 г. 20 милиона евро. В концесионния договор пише, че това е 2% от печалбата. Значи извън България са изтекли 980 милиона евро. Близо 1 милиард. А концесиите, както казах, са 4. Дори другите да са по-малки, поне 2 милиарда евро общо губи българският народ само от това..." - обясни президентът. После мина на пътищата. "Европа строи на България безплатни магистрали. А България не си събира таксите за тях. За цяла година, България събира 150 милиона евро от винетки. Сърбия, която сама си строи магистралите, и която има по-къса отсечка от България, та Сърбия събира само от транзита си 1 милиард евро. От същите камиони, които минават и през България".- обясни Путин. Накрая коментира и темата за Черноморието: "Наши туристи - около 600 хиляди на брой

  Коментиран от #30, #31, #38, #42

 • 27 Онзи

  7 2 Отговор
  Трябваше еврейте да бъдат в пещите преди 1945г а след 1989г комунистите и те там!!!И щяхме да бъдем образцова страна!!!

  Коментиран от #34

 • 28 Усмивката

  7 4 Отговор
  Спасяването на българските евреи е исторически факт.Единствено българомразците сред сръбските шовинисти отричат това.И цигуните разбира се взели се на сериозно за араби.

  Коментиран от #55

 • 29 Рашка с чашка

  8 1 Отговор
  Тези в анексираните територии не са били български граждани. Тяхната съдба не е решена от българското правителство, а от германците, защото те са превзели Гърция и Югославия и по-късно са предали тези земи на българите. И понеже един ром пита за българските роми, да и те са спасени покрай евреите. Хитлер е пращал и тях в лагерите.

  Коментиран от #44

 • 30 Усмивката

  4 3 Отговор

  До коментар #26 от "заката":

  Не харесвам руския империализъм , но повече ненавиждам Бай Ганювския непукизъм.За туй което ако е казал Путев е вярно, евалла....
 • 31 Алл

  4 0 Отговор

  До коментар #26 от "заката":

  Ми народа като си мълчи и търпи !
 • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

  2 2 Отговор
  ......и нито един албански евреин не е пратен в лагерите на смъртта!
 • 33 Бснсн

  1 4 Отговор

  До коментар #5 от "Комуниста":

  Ти коя държава свързваш с фашизма?

  Коментиран от #39

 • 34 Фонзи

  2 2 Отговор

  До коментар #27 от "Онзи":

  Препоръчвам ви да отидете на психиатър ! Да се лекувате ! Не сте добре !
 • 35 deadman1488

  4 2 Отговор
  щот не ги дадохме на господаря на света сега сме по зле и от дяволите в ада
 • 36 Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец

  3 3 Отговор
  ако ги бяхме пратили в белене сега щяхме да сме по добре и от германия италия и франция взетизаедно
 • 37 АНЕНЕРБЕ

  7 2 Отговор

  До коментар #4 от "АулшвицГЕРБерщрасе":

  НЕ САМО ПЕРНИК , А ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В АУШВИЦ - БЕРКЕНАУ! Трябва много да сме сгрешили като народ за да заслужим тази съдба , която по нищо не е по различна от тази на бедните и изтормозени евреи избити и изгорени в лагерите на смъртта. ТЯХНАТА ВИНА Е ТОЧНО ТОЛКОВА, КОЛКОТО НА НАШИЯТ ОБИКНОВЕН ИЗМЪЧЕН НАРОД. НАБЛЮДАВАМ КАК БАВНО НО СИГУРНО У НАС СЕ НАСАЖДА ОНАЗИ РАСОВА ОМРАЗА, КОЯТО ЦЕЛИ ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА ЕДИН ОБЕДНЯЛ И ОСКОТЯЛ НАРОД КАКЪВТО Е ПО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ , НА ДРУГ СОЧЕН КАТО БОГОИЗБРАН ГОЛЯМАТА ЧАСТ НА КОЙТО ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ НАШИЯ. Това наше оскотяване няма да роди нищо добро нито за нас , нито за евреите. А може би това е и целта на тези които манипулират събитията - ДА НИ ПРОТИВОПОСТАВЯТ ЕДНИ НА ДРУГИ ПО РАСОВ , А НЕ ПО КЛАСОВ ПРИНЦИП. ЦЕЛТА Е ДА СЕ СКРИЯТ ЗАД РАСОВИТЕ , КЛАСОВИТЕ РАЗЛИЧИЯ. МОЖЕ И ДА НЕ СЪМ ПРАВ , НО МИСЛЯ, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ СМЪРТНИ И ЗА КРАТКО НА ТАЗИ ЗЕМЯ , ЗА ДА СИ ПРИЧИНЯВАМЕ ТОЛКОВА БОЛКА И ОМРАЗА ЕДИН КЪМ ДРУГ.

  Коментиран от #67

 • 38 Шзмзм

  0 2 Отговор

  До коментар #26 от "заката":

  Ти си просто трол и го знаеш...както знаеш че пишеш лъжи :)))
 • 39 Комуниста

  4 0 Отговор

  До коментар #33 от "Бснсн":

  Онази същата където плащаше по 1000лв за отрязана глава на антифашисти!

  Коментиран от #43, #46, #59

 • 40 movieman777

  3 1 Отговор
  и сега ни управляват все евреи от 1396г насам само евреи ни управляват те са си купили българия
 • 41 tha boogeymen

  3 2 Отговор
  и ще става по зле с тея евреи дет командват света и особенно българия
 • 42 Рашка с чашка

  4 2 Отговор

  До коментар #26 от "заката":

  Така казал Путин! Абе льольо, Русия по-малко ресурси ли има от България, или по-малко пътища? А може би няма излаз на море? Руснаците да не би да живеят по-добре от Австрия, Унгария, Белгия, Чехия, Словакия, които нямат ни море, ни природни ресурси? Ако щеш, да не би да живеят по-добре от нас? Това с малкото, но алчен елит е руски патент, автоматично прехвърлен при нас от СССР. Как всички олигарси и при тях и при нас са свързани с КГБ, ДС? Както и самият Путин.

  Коментиран от #48

 • 43 Йлю

  1 3 Отговор

  До коментар #39 от "Комуниста":

  Кажи името на държавата с която свързваш фашизма
 • 44 ИМПЕРИАЛИСТ

  5 0 Отговор

  До коментар #29 от "Рашка с чашка":

  Цялата територия е под немски контрол, като завоювана от Райха. Под същия контрол е и Българската администрация в Македония...Присъединяването на "Новите земи" е щяло да стане с договор след войната, като същевременно и Италия е имала претенции към част от територията..
 • 45 Алфа Вълкът

  3 0 Отговор
  А, бе доколкото си спомням 12 000 ги пращаме, но според историята дето съм я учел, не сме знаели, че ще ги пекат. И като разбираме, спасяваме 60хил или бяха 60хил общо и фишистът Димитър Пешев внася протестно писмо срещу депортация на бг евреите, и е главен инициатор за спасяването им. По-късно народният съд го осъжда и след година затвор евреите го освобождават с връзки. Все пак комунизма те са го въвели и са управлявали пролетариата.

  Коментиран от #53, #65

 • 46 Ньньн

  0 2 Отговор

  До коментар #39 от "Комуниста":

  Не казваш обаче троле :)))

  Коментиран от #50

 • 47 Бачо Киро

  4 2 Отговор

  До коментар #22 от "светльо":

  Само където днес, 75 години по-късно, не съм сигурен, че е повод за хвалба ... Само виж на какво е заприличал светът ...
 • 48 Бачо Киро

  4 2 Отговор

  До коментар #42 от "Рашка с чашка":

  Ти така като речеш за Русия и по-добре ли ти става за състоянието в България? А бе, идиот, човекът ти е рекъл, че България е малка страна и има достатъчно блага, за да живее добре. И това е АБСОЛЮТНО ВЯРНО, ако не бяха твоите идоли - свинчугите. Къде си тръгнал да сравняваш необятната Русия с нашата ситуация? Онова нещо е невъзможно да се управлява ... САЩ като са толкова по-малки да не да нямат и те затънтени местности дето са в 18 век? Няма ама друг път ... Не съм сигурен въобще, че някой може да управлява толкова голяма площ като Русия и донякъде навсякъде да са прилични нещата. България обаче съвсем реално може да се управлява правилно и добре, та не са само златото, магистралите и плажовете, твоите идиоти дори отписаха 20 милиарда за периода 2016-2018, демек само три години, като несъбираеми ... Я пробвай ТИ да не платиш данък, да видим дали ще минеш метър ... Тея 20 милиарда дали са от мен и теб, а? Та много вярно го е рекъл Путин и го знаеш много добре. Не ми дреме за руснаците, Путин си е техен проблем. С Елцин бяха още по-зле, ако не беше Путин да не мислиш, че американците щяха да се погрижат Русия да стане втора САЩ? Бастун прост ... САЩ само смуче, където са отишли и стъпили върху ресурсите, след тях е само разруха. Те не се интересуват от твоите проблеми и това е абсолютно нормално. Дебелаците, които сме турили уж за политици - те трябва да се интересуват от нашите проблеми, но на тях им е през оная работа, а ти искаш другите да ги боли фара .

  Коментиран от #54

 • 49 Хайл

  0 0 Отговор

  До коментар #5 от "Комуниста":

  Да ги беше последвал
 • 50 Хайл

  1 0 Отговор

  До коментар #46 от "Ньньн":

  Ако знаеше щеше да е казал,но той само това си знае-избиха евреите,евреите избиха...
 • 51 ЕвроЗона

  0 0 Отговор

  До коментар #9 от "АНЕНЕРБЕ":

  https://youtu.be/ny4gvR8GjPg
 • 52 ЕвроЗона

  0 0 Отговор

  До коментар #18 от "КОНТРАТА":

  https://youtu.be/ny4gvR8GjPg
 • 53 ЕвроЗона

  0 0 Отговор

  До коментар #45 от "Алфа Вълкът":

  https://youtu.be/ny4gvR8GjPg
 • 54 Ganiu tzarvula

  2 2 Отговор

  До коментар #48 от "Бачо Киро":

  Sto vsichki putkofili ste patologichni lujzi???Za Kanada chuval li si??Kk ya upravliavat uspeshno!? Putkin sednal da kazva kakvi sa higienite navizi sled hodene po goliama nujda,a posran do kolene!
 • 55 ЕвроЗона

  0 0 Отговор

  До коментар #28 от "Усмивката":

  https://youtu.be/ny4gvR8GjPg
 • 56 официално са

  4 1 Отговор

  До коментар #11 от "хубавец":

  12000 което не прави трагедията им по-малка! Още повече, че България не е била окупирана страна,но въпреки това с доста голямо старание е изпращала евреите от "новите земи" на смърт.
 • 57 Югозападна Македония

  2 0 Отговор
  Поредният демагог. Половината български евреи са станали курбан.

  Коментиран от #58

 • 58 реалист

  3 0 Отговор

  До коментар #57 от "Югозападна Македония":

  не са половината,но изобщо не са се опитали да ги спасят-напротив,помагали са на немците да ги изпратят в концлагерите. А какво е ставало там всеки знае.
 • 59 50 000 лв за отрязана глава

  5 0 Отговор

  До коментар #39 от "Комуниста":

  Правителството на "добрия" цар Борис-3, начело с много учения палач професор Богдан Филов насърчаваше убийствата без съд и присъда на собствения си български народа водещ борба на живот и смърт с "несъществуващия" български фашизъм. Добрият цар, също като добрата ни сегашна Тиква, нищо не знаел, нищо не виждал и нищо не чувал. Отрязаните партизански глави са се излагали на показ на селските мегдани, а селяните са били задължавани да отидат и да ги видят. Това не било фашизъм, а грижа за селяните. Пак от грижа за селяните в с. Ястребино са избити без съд и присъда 18 селяни, от които шест деца на възраст от 13 до 7 (седем) години. Това не е било фашизъм, а грижа за децата.
 • 60 УНИЦЕФ

  5 0 Отговор
  За това пък си изпратихте 8 000 000 Българи в лагер на смъртта
 • 61 А колко българи се самоубиха

  5 1 Отговор
  Заради юдейската алчност

 • 62 Боа

  5 0 Отговор

  До коментар #20 от "Гражданин":

  Кое е абсурдно? Да се опьнеш на фашиста? Но това го прави Югославия,Гьрция. Прави го,-а пьк чьщо са малки дьржави.Просто имат чест и вардят Родината си на всяка цена. Бьлгария предпочита позора заедно с Хьрватия,Румьния..... Филов фашиста дьрпа Бьлгария в обятия на Хитлера!
 • 63 Не съм евреин

  6 1 Отговор
  Ние нали все претендираме , за българският характер на "Македония " и части от Гърция , несправедливо отнети ни още от "Берлинският Конгрес" и две неуспешни войни за обединение. То тогава изниква противоречивият въпрос - Какво точно сме депортирали? Били са със сигурност хора, на които не им се е умирало. Добре , война хубава няма. Войната е страшно нещо мрат милиони хора. Тежко ти , ако си на грешната страна. Но в територията на майка България, едни хора , безнаказано , и поощрявано от държавата , започнаха с пропаганда , разбиваха вратите , и чупеха стъклата на еврейските магазинчета , и дюкянчета ,разграбваха ги, рисуваха ги с боя , а евреите пратиха в трудови лагери . И след 9. 9. 1944г. когато се обърна палачинката , едни други хора бяха преследвани , беше им национализирано имуществото , интернирани по лагери, и те изреваха - Аууу , хич не е хубаво така. Та Радев , да не се дуе много , като петел , на бунище, щото и в Израел има хора, които си спомнят.
 • 64 007

  2 1 Отговор
  След настойчиво напомняне беше отчетена този доблестен български акт в мракобесно време, точно като истински християнски народ, готов да понесе всички нагативи на правенето на добро (това е от библията); за съжаление еврейската общност дълго време не го оценявеше (вярвам, не по финансови причини, като пропуснати ползи, каквито Германия много години им плащаше).
 • 65 Не съм евреин

  4 0 Отговор

  До коментар #45 от "Алфа Вълкът":

  Димитър Пешев е просто една маша , и едно име останало в историята. Истината е , че висшия управляващ политически елит , започва да се "светва" и да мисли за своето собствено спасение , и това на България . Тази война срещу Русия , съвсем не им е по вкуса. започват да идват лоши новини от Източният Фронт - 6-та елитна германска армия престава да съществува в Сталинград . Управляващият елит , започва да търси тайни контакти със страните от анти-хитлеровата коалиция, докато е още време , и да намали очакваните бъдещи щети, като все още е с Хитлер , и му помага , но се плъзга по ръба , на това да се намесва , колкото може по-малко. Това е много сложен, опасен , и отчаян баланс. Тежкото положение на Хитлер , неминуемо го правят и по-отстъпчив към съюзниците си , като България. Той е наясно с двойната игра на Борис , но прави всичко възможно да го задържи в "Остта" Хитлер се съгласява с желанието на Борис , тези еврей да бъдат използвани като работна ръка , за строежи на пътища , и др. И в същото време нарежда на своето аташе в София да държи под око правителството , и да има готовност за въоръжено нахлуване , с наличните германски части в органите на управление , ако има налице , промяна в българският курс на управление.
 • 66 бял

  0 0 Отговор
  Жалко
 • 67 Така е

  0 1 Отговор

  До коментар #37 от "АНЕНЕРБЕ":

  Но тези, които противопоставят българин на българин и българи на небългари са същите онези, които претенциозно, високомерно и презрително към другите народи наричат себе си "избран народ". А те си имат и своите еничари сред българите - българската управлаваща каста от национални предатели, конформисти, опортюнисти или просто държавни вредители. Целта е разделяй, кради, противопоставяй българския народ едни срещу други и владей! Така им бил обещал Бог, да владеят другите народи, неизбраните... Резултатът е нацизъм и фашизъм и жертване на "избрания народ" в интерес на..."избрания народ", а всъщност на неговите главатари.
 • 68 германия първа крачка на разума

  2 1 Отговор
  Има и срамни моменти в българската история .
 • 69 Евреи и Сингхани

  2 1 Отговор
  Лъжци, крадци, агресивни убийци и завоеватели. Никой не ви обича, защото лъжете, крадете, убивате, изнасилвате и завоювате. А като потъпканите от вас се съвземат и ви опердашат, започвате да ревете, че вие сте били БИТИ и сте потъпквани. Агресори сте Евреите.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.