Last news in Fakti

23 Януари, 2020 19:45 2 424 29

Строят специални ГКПП - та за боклука

  • боклук

ТЕЦ „Бобов дол“ ще гори въглища, а не боклук

Строят специални ГКПП - та за боклука - 1
Снимка: БГНЕС

Ще въведем гранични пунктове, през които ще влизат стоките, особено рисковите, каквито са опасните отпадъци.

Те ще се проследяват с GPS и ние ще имаме обратна информация къде и какво се случва. Ще въведем няколко кода за рисковите стоки, които ще бъдат под особен контрол, за да не затрудняваме цялата индустрия. Това каза министърът на екологията Емил Димитров след срещата си с рециклиращия бизнес, съобщи БГНЕС.

Димитров обясни, че вече са изготвили проекти на наредби и програми между различните институции и добави, че взаимстват механизма от контрола върху рисковите стоки, който НАП въвежда.

Екоминистърът обяви още, че другата седмица ще бъдат взети крайните решения и те ще бъдат обявени от премиера Бойко Борисов.

Помолил съм в най-бърз порядък да се изпрати принудителна административна мярка ТЕЦ „Бобов дол“ да преустанови изгарянето на отпадъци, но да продължи да работи на въглища. Това каза още министърът на околната среда и водите Емил Димитров след срещата си с представители на рециклиращия бизнес.

„Отпадъци ще се горят едва, когато изпълнят всички изисквания, които е следвало да въведат", заяви Димитров и добави,че отпадъци се изгарят в ТЕЦ "Сливен" и още три завода.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МНОГО

    36 2 Отговор
    ГЛУПАВ ТОЯ ! А СПЕЦИАЛНИ МАГИСТРАЛИ ДА ГО ВОЗИТЕ ? ИЗРОДИ, ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗМЕТЕНИ !
  • 2 Въпроси

    28 0 Отговор
    Кой ще спре Домусчиев с неговите кораби да не внася боклук? Кой ще спре Домусчиев негови фирми да не изгарят боклук?
  • 3 Активист на БКП

    24 2 Отговор
    Няма да спрат докато не ви отровят децата!
  • 4 Raider

    28 0 Отговор
    Демек, те продължават да вкарват боклуци от чужбина според графика!!!
  • 5 Омерта

    14 0 Отговор
    Моля построете и специални инсталации, в които да ни приберете и изгорите всичките вредни отпадъци, нали вече се разплатихме по братски, сега си свършете работата , иначе...знаете!
  • 6 München

    37 0 Отговор
    Какви ГКПП-та бе идиоти???? Спирате внасянето на отпадъци със закон - ВЕДНАГА, ясно лие бе утрепки? Щял джи пи еси да слага, абе тези за какви ни мислят?

    Коментиран от #10

  • 7 Последния софиянец

    18 1 Отговор
    Ревизоро само това може да му роди ЧУТУРАТА-ГКПП.
  • 8 rock

    20 0 Отговор
    Още една измислена структура, като хранилка за калинки и други подобни !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АНЕНЕРБЕ

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "München":

    НЕ САМО СПИРАНЕ ВНОСА НА ОТПАДЪЦИ , НО И РЕВИЗИЯ НА 538 - ТЕ ФИРМИ ЛИЦЕНЗИРАНИ ЗА ВНОС НА ОТПАДЪЦИ.

    КЪДЕ ИЗГАРЯТ ОТПАДЪЦИТЕ ТЕЗИ МРЪСНИ КУЧИ СИНОВЕ?!!

    НИМА ГО ПРАВЯТ В ЗАВОДИ ЗА ИЗГАРЯНЕ НА ОТПАДЪЦИ КОИТО СА ПО МАЛКО ОТ ПРЪСТИТЕ НА ЕДНАТА МИ РЪКА!!!

    ТЕЗИ ИЗРОДИ ИЗТРОВИХА ХОРАТА И ДЕЦАТА !!!

    ДОКОГА ЩЕ ГИ ГЛЕДАМЕ И ТЪРПИМ?!

    Коментиран от #16

  • 11 Изрди герп

    19 2 Отговор
    Тоя ояден тарикат какво очаквате да направи? Нали затова са го назначили бандюгите от герп?? Ако не ги изметат от чужбина ,няма спасение! Трябва нов Народен Съд!

    Коментиран от #18

  • 12 мали мали

    9 1 Отговор
    Да строят гкпта за възздуха,за печките за безработните за пушачите ,пари има ние работим ама до кога не знам ма и се очертава тея де се връщат от терминал 2 ние да заеемем местата им те да видят как цъфтим и връзваме
  • 13 Предложение!!!

    10 0 Отговор
    През тези КПП та да преминават боклука и политиците само!!
  • 14 Гост

    10 1 Отговор
    Абе ГЕРБ, напоследък толкова много се разшавахте, че човек остава с впечатлението, че досега през последните 10 години нищо не сте направили за благото на народа (като изключим асфалта)
  • 15 Ревизоро, ти си идиот!

    12 0 Отговор
    РЕВИЗОРО, ТЕБ ТЕ ТУРИХА НА ТОВА МЯСТО ДА ПРЕКРАТИШ ВНОСА НА БОКЛУК И ДА СЪБЕРЕШ ГЛОБИТЕ ОТ ФИРМИТЕ, КОИТО ГО ВНАСЯТ. ИЗОБЩО НЕ СИ НАЯСНО С МАТЕРИЯТА И ЗАТОВА НЕДЕЙ ДА ИМПРОВИЗИРАШ. " УСТАНОВЕНО Е, ЧЕ НЯМА ТОКСИЧНИ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ!" А БЕ ИДИОТО, КОЙ ЩЕ СЕ ОСМЕЛИ ДА ПРЕЦАКА ТОЗИ ПЕРСПЕКТИВЕН КАНАЛ ЗА ПРЕНОС НА НАРКОТИЦИ? НАЛИ ПОСЛЕ НДРАНГЕТАТА ЖИВ ЩЕ ГО ОДЕРЕ?
  • 16 München

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "АНЕНЕРБЕ":

    Никакви лицензи не трябва да се издават!!! Никакъв боклук от други държави!!!! Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!! Изтровиха ни, а ние си мълчим!!! Къде са еколозите, дето само комисионни търсят?
  • 17 Димитрова

    7 0 Отговор
    ЕМИЛЕ! ИЛИ ОТИВАЙ НА РАБОТА ИЛИ СЕ ПРИБЕРИ В КЪЩИ-НЯМА ДА ТИ НОСЯ ОБЯДА В РАДИОТО! ЖЕНА ТИ
  • 18 бай Шиле

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Изрди герп":

    "ОЯДЕН ТАРИКАТ" - МНОГО ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ.
  • 19 Гошо

    12 0 Отговор
    Абе не може ли просто да се забрани вноса?! Кви ГКПП, GPSи, кодове и п¥тки майни, абе тоя идиот ли е или аз нещо откачам?!?!

    Коментиран от #25

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    не ще спрат догде не ни унищожите с отрови глад безводие болести
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 соросоид дебил

    10 0 Отговор
    Ей, как по-рано не се бяхме сетили, че боклука може да се гори за да се изчисти въздуха? Това с вноса на боклуците от цяла Европа даже от Африка и Арабските държави е много добра идея! В този "бизнес" се въртят десетки милиарди долари и нашето Бойче ще лапка много... А бре хора! Не виждате ли че са ни превърнали в по-лошо от овце?
  • 23 Горо

    5 0 Отговор
    Не стигаха родните сметища, които замърсяват околната среда и водите, а това правителство вече 10 години, оставя и този проблем да върви на самотек, ами и от чужбина се внасят стотици тонове отпадъци, много от които са от болници, тоест освен от замърсяване страната е заплашена и от каква ли не зараза. Чумата явно не е африканска, а герберска. Също така продължават да горят и стари боеприпаси, които се внасят предимно от съседна Гърция. Както сами се убеждавате, това правителство на Борисов няма никакво намерение да поддържа в оптимална степен националната сигурност като спре внасянето на отпадъци и действията му все повече приличат на откровен геноцид. Да не говорим пък какви размери започва да придобива водната криза в много райони на страната. Защото Борисов може да харчи охолно парите на данъкоплатците, но не и да мисли в перспектива. Човекът иска да строи само магистрали и туй то!
  • 24 Фермер

    8 0 Отговор
    Тоя е за трепане и още няколко свине
  • 25 Пуф паф

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гошо":

    Гоше, ами ако случайно някой непохватен митничар преебе стоката? Ндрангета заповяда: сигурен канал!"
  • 26 Гнида

    5 0 Отговор
    Голямо откриване и резане на лентички ше е ! И много парички ше потънат в строежите и жипиесите ......
  • 27 Анонимен

    5 0 Отговор
    Този боклук да го товарят и да го връщат, ако не едно депо в Банкя.
  • 28 Сух

    9 0 Отговор
    Абе ей паразити мръсни, не искаме никакъв боклук в България! Имаме си достатъчно, имаме си вас! Който иска да се занимава с боклук да отива в страната от където е боклука и да го прави там квот си иска, ако има желание и на майка си в кафевия тунел да го слага. НИКАКЪВ БОКЛУК ТУК! Щели били да отварят специално място за преминаване, ти можеш ли да си представиш малоумен българино за къв добитък те имат..
  • 29 анонимен

    2 0 Отговор
    Спри боклука бе б....к!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове