24 Януари, 2020 06:46 2 456 24

Хотелиери и ресторантьори готвят протест

  • хотели-
  • ресторанти-
  • протест-
  • недоволство

Той е планиран за 29 януари пред Народното събрание

Хотелиери, ресторантьори, търговци и представители на малкия и средния бизнес излизат на национален протест на 29-и януари пред Народното събрание, съобщи Българското национално радио. Основните искания са за намаление на ДДС на 5% и отмяна на текстовете в наредбата на НАП за запечатване на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца, стопанисващ обекта, съобщиха от областната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново.

Исканията на хотелиерите и ресторантьорите, включително и за отлагане действието на Наредба Н-18 за касовите апарати, докато не бъдат изчистени спорните моменти, вече са внесени в Народното събрание и Министерския съвет, поясни Петър Стефанов от БХРА.

Към исканията на бранша, приети в началото на седмицата във Велико Търново, се присъединяват и други организации, свързани с туризма и търговията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100Ю

    54 7 Отговор
    Те нали искаха и държавата да им ГАРАНТИРА печалба и понеже не искат да плащат на персонала -си внесоха работници от Молдова и Украйна. Това "бизнеса" стана нарицателно за алчен НАГЪЛ измамник без съвест!

    Коментиран от #23

  • 2 Стругар

    31 9 Отговор
    Трябва да им се увеличи поне на 10 процента не да се намали. Такива мошеници са толкова нагли. Заплати не дават изобщо и съсипаха туризма в БГ. Като по млад работих в туризма но сега няма смисъл съвсем. Не си губете времето. Преди от туристите поне можеше да се правят пари, сега и това го няма.

    Коментиран от #8, #24

  • 3 Алл

    36 9 Отговор
    Това не е само при бизнеса !Масово се използват хората да извършват по няколко дейности ! Дори и да не им е по договора ! Пример -охранителна фирма наема човек за охрана , по.договор пише охранител ! После го карат да извършва и други дейности - метене на листа ,риене на сняг и т.н ! Тези неща не са по договора ,и не са му функции ! Той е охранител !Но ако откаже ,ще го уволнят и ще наемат някой,който ще си 'трае" !Е това ни е държавата !

    Коментиран от #15

  • 4 Hahahaha

    4 4 Отговор
    Да мм смучат кренвирша 😂😂😂
  • 5 Бря

    18 9 Отговор
    Поредният ялов протест щще се проведе на 29 януари. Тези, които масово крият обороти и сивеят щели да протестират. За 5% могат да забравят отсега, най-много управляващите страхливци отново да "отложат" някоя промяна. ББ така и не разбра, че като отстъпва на протестите на едни, това веднага амбицира зруги и те да протестират. Пародия - и от едната, и от другата страна.
  • 6 ХайСиктерчо

    10 5 Отговор
    И аз готвя... манджата дома и не ебавам хотели и ресторанти!
  • 7 Дон Чико

    10 3 Отговор
    Какъв протест, стойте си и търпете каквото дойде. Перничани от месеци тънат в смрад и мизерия поради безхаберие и алчност на управляващата мафия и не протестират, а тези ще ходят пред народното събрание?! България тъне в боклук и на никой не му пука, а тези протест правят.
  • 8 И аз мисля

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Стругар":

    Че няма от какво да се оплакват
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Йозеф

    17 5 Отговор
    Първо, всички бяха предупредени за наредба Н18. Не им харесва, защото трябва да излязат на светло. И нека мине поне СИХРЕ, пък после протестирайте. В България 90% от "ресторантите" и хотелите са за административни наказания и за затваряне. Преди да ядете някъде поискайте да видите кухнята. На 90% ще ви откажат, защото ако видите какво става вътре никога няма да хапнете. В заведение като видите мазно, оръфано меню, с разлепени страници и писано на word - отидете си, спестете незабравими изживявания на клекалото.
  • 11 На бг черномпроето

    11 4 Отговор
    Е мръсно отвратително водата е мръсна и свири гнусна чалга отвсякъде храната е гадна скъпа. Никога повече не искам да ходя там.
  • 12 Д-р Ох Боли

    14 5 Отговор
    От всяка мутра хотелиер не става, те единствени не плащат 20% и осигуряват всички на мин заплата, а цените им са като в Гърция... С бетон, к-ви и алкохол туризъм не се прави, да фалират и да стават охрана на паркинг, друго не могат 😋
  • 13 Миризлив пор

    15 5 Отговор
    А много българи протестират срещу тях, давайки си парите в Гърция и Турция. Нека да сметнем колко губи държавата от този изнесен капитал заради тяхната некадърност и тогава да говорим.
  • 14 Хиени

    7 2 Отговор
    А защо не кажете и че едно от исканията е да се ограничи пътуването и почивките на българите в Гърция ? Това един Хотелиер от тук ми го каза !
  • 15 Реалист

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Алл":

    Прав си.... Аз в момента работя за няколко човека 12 часа.... То няма и кой да работи де.... Хвърлят ти 100 лв отгоре 610 и като ти спрът 150 осигуровки.... И като те осигурят на минимална.... Няма процент стаж, няма нищо.... 8ди и се оплаче.... Корупцията никога няма да се оправи . Докато работодателите не започнат да работят чисто.... Те сами си правят да са независими от нап и пр...
  • 16 Нека отидат

    4 3 Отговор
    Мисля си, че наглите хотелиери пред НС могат домотнесат един як контрапротест по кухите и нагли мутренски кратуни!
  • 17 София

    6 3 Отговор
    Защо първо не протестират пред Министерството на туризма и пред МФ? Да им помогне Николинка Ангелкова и Владимир Горанов!!! Цял министър им направиха и пак ще ходят пред НС?! Имат достатъчно лоби в Парламента, всеки втори депутат е и хотелиер, ресторантьор или туроператор, директно или чрез свързани лица! Най- удобният бранш за пране на пари и печалби, а най- мизерно плащат на работника! Винаги на Мин. Заплата осигурени и нерегламентирани извънредни часове, глоби от работодателя и т.н. Жалка картинка!!!
  • 18 София

    7 3 Отговор
    И нека да се подготвят с официални справки от тур. бранша за миналата година - колко лв. са платили данък печалба, колко лв. туристическа такса внесоха в общините, колко лв. са внесли здравни и др. осигуровки в хазната, колко лица осигуряват и на каква заплата??? А колко милиона усвоиха по европейски програми??? Интересно ще се получи вярвам ;)))
  • 19 Дебил

    4 3 Отговор
    Протестирам срещу БГ псевдо "туризъм" €€€
  • 20 Дреме ми

    2 3 Отговор
    Не ползвам БГ хотели
  • 21 Госあ

    1 0 Отговор
    Тоя новия вирус как се предавал най добре, или по добре да се заложи на някой стар...за един приятел от малкия и среден бизнес питам 🤣🤣🤣
  • 22 666

    0 1 Отговор
    Тези алчни лапачи да им направят ДДс-то 20%!!! Блокира ха Витоша с Аквариумите си. Само 16 годишни по морето. По къси фланелки ми работят. Няма ниво. Щасливеца на Витоша с 2 звезди категория, а тиквена супа8. 50лв.Мякащи управители без униформи и зле обслужване. Не само там, а в 99% в булгаристаН.
  • 23 Радар

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "100Ю":

    Еваляя. Точно у 10 го написа.
  • 24 Радар

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стругар":

    Еваляя. Точно у 10 го написа. 20% е по добре
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове