25 Януари, 2020 12:15 21 376 76

300 лева за технически паспорт на апартамента

  • имот-
  • паспорт

Енергийният и техническият паспорт стават неразделна част от сградата при имотни сделки

Всички жилищни сгради трябва да се снабдят с технически паспорт, който да удостоверява състоянието на конструкцията, енергийните загуби и други важни характеристики.

Собствениците на апартаменти ще трябва да се бръкнат за технически паспорт на имота. За апартамент от 60 квадрата той ще струва между 180 и 300 лева.

Всички жилищни сгради трябва да се снабдят с технически паспорт, който да удостоверява състоянието на конструкцията, енергийните загуби и други важни характеристики, най-късно до 2022 г. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, цитирани от „Телеграф“.

Повечето от сградите в панелните квартали са стари и може да са получили конструктивни проблеми. При някои има поддаване на основите, на други са премахнати носещи стени при масовото изграждане на балконите като допълнително помещение към кухнята или хола през последните години. Сградите трябва да се изследват и за сеизмична устойчивост. Затова издаването на технически паспорт ще става след конструктивно и енергийно обследване на блока, обясниха от фирмите, сертифицирани да правят такива обследвания.

Цените на проверките са между 3 и 5 лева на квадратен метър. Това означава, че собственикът на апартамент 60 квадрата ще трябва да плати между 180 лева и до 300 лева заедно с паспорта.

До крайния срок, в който всяка сграда трябва да има паспорт, остават по-малко от две години. Ако домоуправителите на етажната собственост започнат да събират средства от всеки съсобственик за осигуряване на минималната сума за паспорт на блока, при месечна вноска на апартамент от 15 лева сумата ще бъде събрана за 12 месеца, а при вноска 7,50 – за 24 месеца.

Профилактичният преглед на старите сгради ще бъде задължителен, и не трябва да се оставя за последните дни преди крайния срок. Засега не се обмисля отлагане на изискването за паспортите.

Ако живеещите в блока не си поръчат сами обследване до 2022 г., кметът на съответната община може да възложи изготвянето на паспорт от името на етажната собственост. Ако след това тя не плати обследването, ще си събере парите по съдебен ред.

Ползата от издадения паспорт е, че животът в сградата става по-сигурен. Във всички случаи имотите в сгради с паспорт ще могат да се продават по-скъпо.

Енергийният и техническият паспорт стават неразделна част от сградата при имотни сделки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русуфил

    21 150 Отговор
    Защо да дава Ганьо 300 лв, като може да ги похарчи за билетите на Черепа и бира? Няма нужда. После при земетресение 4 по рихтер като му се срути панелката на кухата тиква, ще ореве света че държавата му е виновна.

    Коментиран от #8, #11, #12, #25, #74

  • 2 Враца Баце

    134 2 Отговор
    Да започнат от Факултета и Филиповци!

    Коментиран от #67

  • 3 Бахти

    118 5 Отговор
    Простотията,нагли до безобразие
  • 4 до Русуфил

    105 7 Отговор
    "Панелката" няма да му се срути на главата. Тя е надеждна и просторна. Ще паднат строежите от 1990-2000 годиуна, строени с "мерак" и подръчни средства. Те са като пясъчни кули. А ти си просто "рус", или прост Рус. Все тая. Поредният Тъпанар с интернет.
  • 5 Ха ха ха

    118 0 Отговор
    Поредното онождана на козата, браво на законотворците, браво на властта. Козата заслужава само това, но защо толкова малко, защото идвате с канчето да доите козата, идвайте с менците. Ей, тази коза колкото по малко давате да яде, толкова повече мляко дава 😂 😂 😂
  • 6 Гражданин

    113 2 Отговор
    Гладните за пари отново нападнаха народа за глупости. По е лесно, експертна оценка при продажба на имота ако купувача я иска за негова сметка обаче!!!
  • 7 Последния софиянец

    112 1 Отговор
    300 по 4 000 000 жилища прави милиард и 200 млн. Нека им е зле.
  • 8 Няма държава

    74 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    Има Тиква и шайка.
  • 9 НВВТГЖ

    90 1 Отговор
    Българи имате ли пари, останаха ли ви - тогава плащайте сега технически паспорт за апартамента, после и за колата.
  • 10 Само Полфриймън

    45 4 Отговор
    Ще оправи тая държава.
  • 11 Кравофоб

    139 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    И като ганьо даде 300 лв.ще стане ли апартамента му по сигурен или само ще го одрусат ей така за нищо?
  • 12 гост

    110 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    И като дадеш 300 лева да отидат на някой в джоба , какво ще ти помогнат ако има заметресение , умнико.
  • 13 По голяма глупост

    81 2 Отговор
    Няма народа няма пари и го вкарват в ненужни разходи. Ми добре тогава увеличете с 300 лв минималната работна заплата.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Някой си

    97 1 Отговор
    Коя е “наш’та” фирма дето ще прави паспортите?
  • 16 Антонн

    69 2 Отговор
    Явно ни е малко,щом всички си мълчат !
  • 17 смок

    49 1 Отговор
    Вместо да давате пари за "саниране" (нарочно е в кавички), дайте ги за тия паспорти. Поне ще е за всички, пък може и да остане нещо.
  • 18 Умно село

    38 3 Отговор
    Време е да друсне по яко и при нас. Що падне , падне.
    Другото дето остане да си извади техническо тескере.
    А така и "политиците" ни ще слезнат от облаците при хората.
    Тогава всички сме обединени.
    Но наистина ли трябва да се стига до там за да прогледнат и се сетят за нас "милите" ни политици?
  • 19 ЕИ ПАПУР

    47 1 Отговор
    В нашия блок от 15 апартамента населени са 6 ап. Другите са познаи (ЧУЖБИНА) В ТЕЗИ 9ап. ЖИВЕЕЯТ 8 БРОЯ ЧОВЕЦИ
  • 20 садик

    71 2 Отговор
    И какво като получим
    технически паспорт?Просто ште платим едни пари.Бостана с тиквите трябва да се поддържа.
  • 21 Пиниза

    62 2 Отговор
    Нов айдуклук...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 цдх фбз

    73 2 Отговор
    Поредният обир.
    Тоя паспорт как ще направи дома ми по- сигурен?
    Обследването ще се извършва от фирми на ГЕРБ, нали?
  • 24 Криси

    54 2 Отговор
    Поредният гербаджийски обир! Пари вземат за нищо! На никого не му трябват тези измислени и фалшиви паспорти, и защо трябва да плащаме и изследването на жилищата и сградата.
  • 25 цдх фбз

    50 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    Защо да дава Ганьо още пари на олигарсите, приближени до властта? Малко ли ни крадохте? Докога?
  • 26 дедо йоцо гледа

    71 2 Отговор
    Измислиха нова г.лупост за събиране на пари.Всяка сграда има техническа документация при самото и построяване, която я имат държавните органи отговорни за издаване на разрешителните за строеж и след това за живеене.Е, след като има издадени всички необходими документи за годност, защо сега се измислят нови със същото съдържание?Можете да заблуждавате само неграмотните.

    Коментиран от #38

  • 27 Нане

    50 1 Отговор
    държавна мафия с лоби за смучене на пари от електората! Герберастки простотии.!
  • 28 боцмана

    58 1 Отговор
    Поредният обир на събирачите на пари от ГЕРБ. След като си платите за техническия паспорт , следващият съкрушаващ удар върху хорицата ще е въз основа на този паспорт , когато обявят , че сградата е остаряла , опасна и негодна за обитаване. Бутат я и в най добрия случай ако преди това сте си купили земята получавате 5-10 квадрата и по една студена вода (ако няма воден режим).

    Коментиран от #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 УХИ

    37 1 Отговор
    Българинът е доволен - въздухът му мръсен от горенето на европейски боклуци,водата проблем, нови данъци за колите, нови граждански застраховки, нови цени , сега нов данък паспорт на жилището, след време като мозабрави малко и нов данък паспорт на колата, и така
    на българинът всичко му е ново без заплатата и пенсията.

    Коментиран от #59

  • 31 Реалност

    41 2 Отговор
    Геноцидът гербаджийски няма край....
    Галопираща инфлация и узаконяват грабежите си със закони.
  • 32 пешо от панелката

    38 2 Отговор
    Нова форма на държавен рекет. Изикват интересни въпроси: каква отговорност носи фирмата издала сертификата ако купеният от мен сертифициран апартамент утре се срути, какво става ако не искат да ми издадат сертификат на апартамента, ще съм задължен ли да го ремонтирам или ще искат пари под масата като пунктовете за ГТП които пускат неизправни коли срещу 50 лева, ще срутват ли сгради ако се окаже нерентабилно да задоволят изискванията и пр., и пр.
  • 33 Бай Рокер Брокера

    32 3 Отговор
    "Ползата от издадения паспорт е, че животът в сградата става по-сигурен. Във всички случаи имотите в сгради с паспорт ще могат да се продават по-скъпо." На някой пука ли му за техническия паспорт, това е поредната глупост за дране на кинти от собствениците! Наличието на паспорт прави ли ме застрахован пожар и бедствия или некачествен ремонт у съседа??? Що за простотия? Тея архитекти преди да си реализират проекта с инвеститора и строителя, ТРЯБВА сами да издават този паспорт на новите собственици, като гаранция за работата им!!! Старите блокове след ремонт да го изсикват от изпълнителя гаранция за свършената работа, иначе ТОВА Е ГРАБЕЖ!!!
  • 34 Капитана

    28 2 Отговор

    До коментар #28 от "боцмана":

    Евала бомане, моите мисли на твоята клавиатура. Факт е, че всички или почти всички стари сгради са с "право на строеж", а не със собственост на земята под сградата. Правото за строеж удобно ще бъде заменено за земя в покрайнините на града, а където са били старите сгради ще бъде подарено на наши хора за нови строежи.

    Коментиран от #41

  • 35 Питай.

    2 14 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Мангао":

    Питай майка си къде сме, но не и звъни по телефона щото няма да тидигне в момента е заета и има много клиенти коридора пред стаята и е пълен ако невярваш ела и провери белким и на теб ти излезе късмета може и на теб да ти пусне майка ти срещу 50лв.за половин час .😂😂😂😂

    Коментиран от #39

  • 36 Баш Гост

    32 2 Отговор
    Всичко е лъжа и измама. Понеже външните дългове станаха огромни и трябва да се плащат, това е поредният косвен данък върху робите в българско. Има по селата необитаеми къщи или възрастни хора с по 200 лева пенсия - там как стават нещата? Този паспорт изобщо няма да осигури спокойствие на живущите в сградата, нито пък ще вдигне цената на имота (става непродаваем). Но, за сметка на това парите ще се събират по съдебен ред - там няма оттърване.

    Коментиран от #60

  • 37 tv entertainment

    30 1 Отговор
    Зaпaдът и Щaтите държат ГЕРБ-ерите на власт (и всякакви корумпета в бъдеще и минало; нали не мислите, че ние си ги избираме) за да ползват страната ни в хибридната си война срещу Русия! А пoлитицитe-боклуци на местна почва от своя страна имат пълния произвол да стрижат подопечните им овце колкото и както си искат! С последователните си актове на омраза (пример - изгонването вчера на двама руски дипломати) към братския руски народ, нашите продажници засвидетелстват раболепието си пред Господаря (CAЩ) и си купуват още време на власт!!! А тези технически "паспорти" ще са поредното голямо нищо, претекст на облечените с власт тъпи aлчни некaдъpници да им пълним гушите. ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА!
  • 38 пешо от панелката

    19 3 Отговор

    До коментар #26 от "дедо йоцо гледа":

    съгласен съм с теб, но също така е факт че съседи-идиоти самоуправци избиха носещи стени и трегери и няма как да знам дали блока в който живея или ще купувам няма да рухне дори при относително слабо земетресение след като съм дал хиляда евро на квадрат

    Коментиран от #49

  • 39 Бай Мангао

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Питай.":

    Разбрах сега защо лазиш като червей вече повече от 30 години , неграмотен си, това ти го казва бай Мангао, научи си езика първо. Аз и да не знам да пиша грамотно, Мангао съм все пак, ама такива псевдо българи се правят на велики, а неграмотни 😂
  • 40 Гошо

    43 1 Отговор
    "Живота ставал по-сигурен" как така бе? Живея на 5тия етаж и съм си извадил тескерето, става земетръс и само моя апартамент остава щото е по-сигурен! Я публикувайте лицензираните фирми и кой стои зад тях. Защо да вадя такъв паспорт при положение, че блока е сравнително нов и е проектиран и строен с шайби, греди и колони съгласно нормите срещу земетръс? Как точно ще протече обследването, ще сканират конструкцията, ще къртят ли, проби ли ще се вземат, рентгенови снимки ли ще правят или ще ми цъфне някое джендър инженерче дето един пирон не е забило през живота си ще се завърти 5-10 минути и дай 500 кинта?!?! Че то само от нашия кирлив блок един вход 400 квадрата на етаж, 6 етажа - 10000 бинки по тънката лайсна за час два работа. Е тва е далавера!
  • 41 Въпрос

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Капитана":

    Как ще стоиш нещо без да си собственик на земята.

    Коментиран от #55, #61

  • 42 Енергийния и техн. Паспорт

    31 0 Отговор
    Не са за безопасност за рекет са.
  • 43 Бях продал една кола

    12 1 Отговор
    И не съм даже в Бг. И се оказва че имала колата акт някакъв за превишена скорост. След като съм я продал. И не съм в БГ. Пари К*р бай иване.
  • 44 Ввв

    26 3 Отговор
    Ебете си майката Герберастка,има си Терминал 2 за тая работа!!!

    Коментиран от #51

  • 45 Гоно

    3 4 Отговор
    Ние с къщите ще дадем по500лв.защото се отопляване с пелети
  • 46 Само в този живот

    23 1 Отговор
    Могат да постигнат това падение на духа си. Водата, тока и земята за къщи за населението, които не плащат може, за глупаците може. Какви са тези българи, които ни управляват? Социални помощи за едни може, за други не може, бизнес за едни може, за други не може. Кой създава законите и правилата?
  • 47 Слави Славов

    36 0 Отговор
    А за циганските незаконни постройки ще искате ли технически паспорт или това за тях не важи?!Че при едно земетресение ще изпопадат всичките и ще останете без избиратели!

    Коментиран от #52

  • 48 Още!!!

    23 2 Отговор
    След издаването на техническия и енергиен паспорт СЛЕДВА ПРИЕМАНЕТО НА ЗАКОН ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО!!!Тук е гвоздеят на програмата!Задължителна застраховка и то голяма!Голям харч голямо изваждане!

    Коментиран от #54, #62

  • 49 дедо йоцо гледа

    19 0 Отговор

    До коментар #38 от "пешо от панелката":

    Дори и да има нов технически паспорт, ти нямаш гаранция,че месец след това м.алоумника с новия документ, няма да си избие носещата стена. А причината е проста, в България няма ефективен контрол и строги наказания за това.
  • 50 Никой

    12 2 Отговор
    да не им дава и 2 лева на тези мошеници.
  • 51 Ffrtuy

    17 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ввв":

    Само, че Терминал 2 трябва да се използва и от нашите управленци и е крайно време да заминават на майната си.
  • 52 Ттттту

    13 0 Отговор

    До коментар #47 от "Слави Славов":

    Е те са съвестни гласоподаватели и пак ще ползват преференции. Това важи само за работещите будали.
  • 53 Асен Илиев

    1 9 Отговор
    А на гръцката граница, редовно има задръствания :)
  • 54 Хипстър

    8 1 Отговор

    До коментар #48 от "Още!!!":

    Е, затва вкъщи само голи стени, огнище с камъни на балкона и матрака на земята за легло, за да не ти друснат "Луксозен дом", защото имаш климатик! Всички пари ги даваш за златни зъби, златни пирони в ръцете, може и подкови да си сложиш и другото го закопаваш на лозето! Иначе годишната вноска ще ти е 10% от стойността на жилището, барем след 10 години ако Тиквата е на власт, да те изгонят и да настанят "Наши хора"
  • 55 Коректен

    13 1 Отговор

    До коментар #41 от "Въпрос":

    Ей така, продава ти се "право на строеж" върху земята. Реално земята остава собственост на общината, където е сградата. Поне така е в големите градове. Някой да е пробвал да си купи парко место от общината?
  • 56 Евреите от ГЕРБ искат да изпият докрай

    12 0 Отговор
    До капка кръв, кръвта на БЪЛГАРИНА. КРЪВОПИЙЦИ ВАМПИРИ. ПРОБЛЕМЪТ ИМ Е, ЧЕ НЯМА КАКВО ДА КРАДАТ ОТ БЪЛГАРИНА ВЕЧЕ, ЗАТОВА, ЗОПАЧВАТ ДА КРАДАТ ОТ СВОИТЕ МУТРИ, КАТО ИЗМИСЛЯТ УЖ, ЧЕ ЩЕ ПРАВЯТ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ В ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА. ТАЗИ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ВСЪЩНОСТ Е ПРЕПРЕВАТИЗАЦИЯ ОТ ЕДНИ ЧАСТНИЦИ, КОИТО ДОСЕГА СТИМУЛИРАХА, НО СЕГА ЗАПОЧВАТ ДА КРАДАТ, ЗАЩОТО НЯМА КАКВО ДА СЕ КРАДЕ ОТ НАРОДА. ТАЗИ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ Е ПРЕПРЕВАТИЗАЦИЯ ПРЕЗ ДЪРЖАВАТА, ТАКА БАЛАМОСВАТ НАРОДА, ЧЕ Е УЖ Е В ИНТЕРЕС НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА. Това са Еврейско АМЕРСКИ лъжливи мечти (лъжи, номера).

    Коментиран от #63

  • 57 Матей

    7 0 Отговор
    Бравос бе,чоджум,Остап Бендер ще ви завиди,как хубаво са си оплели кошницата,няма мърдане.А дали имате здрави чОтури,щото хората нямат пари за хляб вече.Ти я орунгели си наперили човките,грабливи гаргарони и на едро налитат.Хората не могат застраховки за сградите да сключат,а те виж какво измислили.Пладнешки грабеж,както стана обичайно напоследък и напълно законно.И колко хитро,на вноски да се дават парите,та по-неусетно да мине грабежа,а иначе заплахата от законен обир в случай на неподчинение винаги си я има.Тия тъпанари съвсем изнагляха и не се усещат вече.
  • 58 Ще ни обърнат на просяци

    14 0 Отговор
    Ако се гледа германският модел , паспорта е само началото , на голямото отваряне на "задният двор" . Първо се започва с по-малката бургия , следва по-голямата , докато всички вие на 80% не минете на квартира , както е в Германия . Ако се запитате , защо в богата Германия болшинството живее на квартира , и не може да си позволи да има , и поддържа собствено жилище , е това е началото. Гответе се за масови протести , и така както не сте го правили никога през тези 30 години , иначе ви се Е Б А- П у Т к А т А л Е л И н А .
  • 59 filo

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "УХИ":

    А ти какво искаш бе? Сто години едно и също ли?
  • 60 filo

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Баш Гост":

    Ами да, супер.
  • 61 filo

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Въпрос":

    Байо, едно време държавата строеше, а не частни субекти.
  • 62 filo

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Още!!!":

    Нали има такава бе! Какво говориш.
  • 63 filo

    0 8 Отговор

    До коментар #56 от "Евреите от ГЕРБ искат да изпият докрай":

    Моята заплата скочи с 1000 лв. месечно през последната година и без проблем ще си платя всичко, така че не съм съгласен с теб.
  • 64 задължителен паспорт за бойко от карлуко

    4 0 Отговор
    Пизда ви мадерна на обирджиите.
  • 65 тъпанари крадливи кожи дерете

    10 0 Отговор
    И какво ще решат на практика тези паспорти , ще се бутат ли сгради , ще се укрепват ли , с какви и чии пари , освен че ще набутат едни пари в правилните ръчички. 330 лева за паспорт , а после ко праим , ако сградата е нестабилна ?
  • 66 Истината

    17 0 Отговор
    Някой от коментиращите си мислят, че като им извадят технически паспорт за 500лв. на старата им съборетина и тя веднага ще стане по-нова и никога няма да се събори при земетресение.
    А на практика отново ще станем спонсори на някой олигарх.
  • 67 Фоок оф

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Враца Баце":

    ДА умре в адски мъки алчния дирибей който е измислил тая мръсна, долна схема за насилсване над населението. И тва ти било свобода и демокраци...ква свобода бе, ква демокрация, менте отроче на комуняги. Партията предва на "медиите" какво да съобщи на балъците. КВА НОВИНА Е ТОВА??? Това не е новина и закана. Съдя изпълнител за непокорните. Умрете измекяри, умрете!
  • 68 Хасан4о

    8 1 Отговор
    После и годишен технически преглед -150 лв за посещение на място. Ако го занесеш ти пред власт приближените фирми ще има намаление 5%. И задължителна застраховка за каквото се сетиш. Винетка за ползване на тротоара и стълбището . Такса изглед от балкона според пейзажа. Дерзайте . Гроб е с Вас и още от същото . Работа ,работа ,, работа . С противогаз.
  • 69 без майтап

    7 1 Отговор
    Поредния опит на властта да изнудва и без това бедния българин.После ще се бият в гърдите ,че видите ли на имаме икономически растеж.Когато икономиката не работи се търсят най-различни средства за приходи в хазната. Това е следващия номер на тази нагла и безочлива власт.
  • 70 незнайко

    8 1 Отговор
    Не ми се мисли какви пари са решили да съберат от правителството !!! Пнелните блокове са предимно 5 входа и 8 етажа което прави 120 апартамента . От един блок се гушват 120х300=36 000 лева !!! квартала в който живея има около 40 токива сгради и много високоетажни ! Само за тези 36 000х40=1 440 000 лева !!! МИЛИАРДИ ЛЕВА ЩЕ БЪДАТ СЪБРАНИ СЪС СИГУРНОСТ !!!
  • 71 terminal 2

    3 1 Отговор
    И как точно една скъпо струваща хартия ще ми даде сигурност при евентуално земетресение или друг инцидент? И дали аз не разбрах правилно, но май няма да са само 300лв. За техническото лице около 300 и за самият паспорт още 300. И това за 60кв.м. площ.
  • 72 Oho boho

    0 0 Отговор
    Tva njama kak da stane kato garcite trjabva da gi zapalim nai nakraja
  • 73 Бистра

    4 0 Отговор
    Идвайте да ни събирате парите- докато сме Психически добре - хайде На Столична община и трябват,после ще получите Бухалка!
  • 74 Фичев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    И като ти обследват блока - КАКВО?.Ако при 4 бала земетресение по Рихтер се срути панелката на Ганя документа от "обследването" дето струва поне една минимална заплата потънала в нечий джоб ли ще го спаси?Поредната недомислена "Българска работа".Да,хубаво е да има такива паспорти,но да се започне задължително от новите строежи,както се и прави
  • 75 видинлиика

    2 0 Отговор
    Е то това безплатно саниране се оказа,че не е толкова безплатно.
  • 76 ков4ега

    1 0 Отговор
    сатанистите герберски трябва да избият парите които даваха за пенсии тези проклети ис4адия небадат ли затрити няма да спрат с сатанинските идеии
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове