4 578 28

Станишев с прогноза за изхода от вота на недоверие

Той критикува остро ръководството на БСП, което според него е пропуснало шансовете да спечели европейските и местните избори миналата година

Станишев с прогноза за изхода от вота на недоверие
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев не очаква успех на вота на недоверие на правителството, който БСП иска с мотива „провал на управлението в сектора „Околна среда и води“.

Разискванията по вота се проведоха в петък, а гласуването ще бъде идната сряда.

Според Станишев критиките от различни посоки към управлението на страната не означават мнозинство в подкрепа на вота.

„Ако погледнем математическия сбор на тези политически сили, които се обявяват за критични и опозиционни в своето поведение, би трябвало да мине. Но реалността в българския парламент и в нашия политически живот е доста по-различна“, каза Станишев в ефира на програма „Хоризонт“.

Той критикува остро ръководството на БСП, което според него е пропуснало шансовете да спечели европейските и местните избори миналата година.

„Мисля, че това е общественото мнение в преобладаваща си част. Мисля, че близо две трети от българите смятат, че проблемът не е в природата, в малкото валежи през миналата година. Защото не е имало специфична голяма суша, за която всички да са наясно. Проблемът е управленски. И затова вота на недоверие от страна на опозицията е естествено политическо поведение. Бих казал дори, че ако опозицията не беше поискала вот, нямаше да бъде на мястото си, да изпълнява тази обществена функция, с която е натоварена“, каза Станишев.

„Това е въпрос, над който ние в БСП трябва да се замислим много сериозно. Очевидно е, че хората ги вълнува, и съвсем естествено, най-вече от това да се реши проблемът. Но един парламентарен вот е и възможност да се поставят по-принципно въпросите“, посочи още лидерът на ПЕС.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Centurion

  40 1 Отговор
  Оживял аборт!

  Коментиран от #2

 • 2 Astra

  26 9 Отговор

  До коментар #1 от "Centurion":

  Разбираемо е, по-възрастните да въздишат с носталгия по онова време, когато са били млади и всичко е било по-хубаво. След 20-30 години, ако сме живи и здрави, сигурно ще си спомняме с умиление за началото на 20-ти век. Възрастните хора през 50-те и 60-те по същия начин са си спомняли и "царското време", но нищо не се връща назад. Социалният експеримент "комунизъм" е базиран на нелоша социално справедлива концепция, осъществена от ограничени хора. Като във всяко едно общество, на ръководни постове се лансират лоялните и близките до управляващите, вместо умните и кадърните. Всяка една държавна кадрова политика прави същото, защото няма интерес да издига умни хора, които могат да бъдат заплаха за статуквото. Имало производство... Ами, ще има, когато имаш ГАРАНТИРАНИ пазари и работна ръка. А самата ти икономика е силно субсидирана. И да, тази индустрия можеше да бъде използвана за база, вместо да бъде разпродадена за скрап. И можеше да бъдат използвани обучените кадри и технологии. Но да не забравяме, кой загроби цели индустрии и проектира днешната система, във вида, срещу който така активно плюете. Нима Луканов и останалите от висшата комунистическа върхушка не са еманацията на извратената кадрова политика на Партията? И нека не забравяме, че никога не сме имали избор, дали да влезем в "източния блок", или да го напуснем. С разпадането на СССР, изборът беше предрешен и системата беше обречена да се промени. Това, в което я превърнаха беше чисто и просто,

  Коментиран от #16, #23

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор

 • 4 ГЕРБ

  35 9 Отговор
  Елементарно е - Всеки може да се замисли как живеем сега и на са ме пред сам със се беси да обсъди изводите... Качествено образование - Не Качествено здравеопазване - Не Понижаване на цени и та каси - Не Понижаване на корупция и престъпност - Не Качествени продукти - Не Нови работни места - Не Честни право охранителни органи, съдии и чиновници - Не Правосъдие - Не Социална защита - Не Уважение към човека и труда му - Не Достойни пенсии - Не Увереност в бъдещето - Не и тнт
 • 5 Буков

  27 8 Отговор
  А бе, Серьога, що не се скриеш някъде? И ти, и скапаната ти партия сте омръзнали до смърт на изстрадалото народонаселение.
 • 6 Песимист

  28 3 Отговор
  Станишка, нито най–малко харесвам това, което се случва сега в държавата. БСП може да е опозиция, но не и разумна алтернатива, защото вътрешно се самоизядохте и няма как да се доберете да властта при положение, че н момента самите вие сте на нож и ножица. На народа му трябва стабилност и отговорно управлетие, а не глутница бесни псета. За съжаление към този момент не виждам светлина в тунела.

 • 7 КОКО

  23 5 Отговор
  този ГЕЙЗЪР защо не се скрие!
 • 8 анонимен

  23 5 Отговор
  Станишеф е един нежен хомосексуалист с душичка на пчеличка!
 • 9 Този коментар е премахнат от модератор

 • 10 Този коментар е премахнат от модератор

 • 11 Фрий

  13 7 Отговор

  До коментар #3 от "Centurion":

  Ама верно, що си губиш тука времето, тавариш? Бегай за Москувията! Цели 300 евро на месец ще печелиш и даже ще те устроят в комуналка. С още десетина толупа като тебе. Досвидание!
 • 12 Този коментар е премахнат от модератор

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор

 • 14 Коментар☭

  5 7 Отговор
  Няколко души умират при непосилните условия на труд и минусовите температури, две села остават под водата Годината е 1953-та. Жителите на две села около град Перник - Попово и Крапец, научават, че до дни трябва да напуснат родните си къщи. Министър-председателят Вълко Червенков е разпоредил да се изгражда поредният голям строеж на социализма - язовир "Студена". Той ще се простира върху техните домове, а селата им ще бъдат потопени и ще останат завинаги на дъното на водоизточника. Или поне така си мислят тогава местните. След като мащабният строеж е завършен, хората от Попово виждат, че водата дори не е стигнала до къщите им. Чертежите имат неточности и инженерите се презастраховат, като си осигуряват по-голяма площ. Сградите вече са разрушени, земите - отчуждени, но отломките от домовете стоят на брега. Никой повече не се връща да живее там. Съседното село Крапец остава под вода до днес. Когато местни жители идват отново, ходят по абсолютно празното дъно на язовира, за да открият следи от миналия си живот. Колкото и невероятно да звучи, оттеглянето на водата разкрива руини на моста над река Струма, по който някога е минавал пътят от Крапец към съседното село. Напускайки домовете си и виждайки само три години по-късно пълния догоре водоем, селяните не предполагат, че в този живот ще се натъкнат отново на следи от изгубеното си село. На дъното на пресъхналия язовир лежат спомените и от детството на поета Борис Христов. Роден в Крапец, той е
 • 15 Ив.Индж.

  3 2 Отговор

  До коментар #12 от "Роско Пеперуделиев":

  Аз въртя по-хубаво .
 • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

  11 6 Отговор

  До коментар #2 от "Astra":

  Социалистическа държава, В ТОЧНИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА, няма и не е имало, това е една фикция в стил Оруел. Нашето НРБ си беше с еднолично корпоративно-тоталитарно управление. Социални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работи за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
 • 17 Пико

  7 2 Отговор
  Какво да се очаква да роди джендър.?
 • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  10 1 Отговор
  всички политици сте олигарси алчни арогантни не мислещи за народа
 • 19 Кашпировски

  7 2 Отговор
  Тоя знае, че вота няма да мине, ама прави прогнози като шаман, който казва, че утре слънцето ще изгрее отново нищо, че нищо няма да се промени
 • 20 ИВС

  6 2 Отговор
  Станишев спечели всички избори докато ръководеше БСП! ВЕРВАЙТЕ МИ!

 • 21 Гого

  8 2 Отговор
  РАФИНИРАН КРАДЕЦ И ИНТРИГАНТ!
 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 Румяна Костова

  2 1 Отговор

  До коментар #2 от "Astra":

  Не мисля че сме имали избор по кой политически вектор да поемем 1989 година . Не забравяйте, че онова, което се случи( не само у нас) , бе дълго подготвяна американска операция. И в Русия, която бе епицентъра на тези събития, точно комунист с помощта на Западни съвети, отвътре разръчка системата. За благодарност сега той седи на доживотни дотации в Америка, на някакво преподавателско място в институт. А що се отнася до персоните, задвижили демократичната революция у нас,напълно е възможно да им е била дадена Зелена светлина точно от ония , които са професионалисти при изготвяне и провеждане на демократични мероприятия по целия свят. Или мислите, че онези в съответното посолство само са гледали през прозореца без да се намесват?
 • 24 Све

  2 1 Отговор
  Станишев е слуга на мутрите.
 • 25 Някой си

  5 0 Отговор
  СерГЕЙ, още помним “ВЕЛИКИТЕ” ти победи на изборите срещу ГЕРБ, толкова велики, че остави една шепа депутати след себе си..... Тоя няма ли кой да го натика в девета глуха?
 • 26 Този коментар е премахнат от модератор

 • 27 бсп

  3 0 Отговор
  Много отдавна Бсп е разделена на станишевци, и ниновци!Бсп се самоизяжда отвътре съвсем сама, и все някой друг им е виновен, а все те не са виновни за сегашното им разделение!На сесесерския им пленум е много вероятно главата на нинова да падне от раменете и, и на стола да седне някой от старите им милиардери като гергов например!А относно думата 'комунизъм' означава нещо съвсем друго от измисления социалисти комунизъм!Само, че до истинския комунизъм се стига след стотици години (или някой век) комунизъм!Ето Европа е може би вече от 1 век в капитализъм и още не стигнали думата 'комунизъм', но почти я наближават!Може би не само в Европа е така, има и други континенти и държави на тяхното положение!А специално русия никога няма да я стигне тази дума - комунизъм' докато там винаги ще властва Кгб, това си е държавна мафия, а не италианската мафия на която и режат крилцата по-малко!Хубав ден на всички!
 • 28 123

  0 0 Отговор
  То изпълзява като отровна змия от дупката наречена ЕС и само пръска отрова .Боклук оди а се целуваш с змията Местан

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.