24 561 50

Само във ФАКТИ: Ето кой първи започва шегата с торбичките на Billa

Торбичката Billa е любим елемент във фотоколажите отдавна

Само във ФАКТИ: Ето кой първи започва шегата с торбичките на Billa
Снимка: Facebook

Едва ли от създаването си през 1953-та година Billa се е радвала на толкова мащабен пиар, както през последните 2 седмици.

Основен двигател в масираната /безплатна/ реклама се оказа военният министър Красимир Каракачанов, когото безпощадни фотошоп специалисти взеха на прицел. И колкото повече той умоляваше в национален ефир да спрат колажите с "онази" торбичка, толкова повече креативният фотошоп-специалист монтираше торбичката върху снимките на министъра.
Защо точно торбичка Billa? Как, кога, къде и кой реши да я увековечи за поколенията? Защо не торбичка Фантастико, Kaufland или Metro? Имаше няколко опита с торбичка Lidl, но тя не можа да измести жълтата.

Оказва се, че торбичката Billa е любим елемент във фотоколажите отдавна.

Свързахме се с Петя Ковачева, в чийто фейсбук профил открихме няколко колажа, в които тя е използвала торбичката Billa още преди 3 години. Попитахме я откъде е дошла идеята.

"Преди няколко години пътувах от Рим до България. Чаках на обявения за София изход. Когато пътниците започнаха да се подреждат за отвеждане към самолета, наблюдавайки ги, стори ми се, че някак не приличат на българи...заслушах се - говореха италиански. И се учудих защо толкова много италианци наведнъж отиват в България. Тогава погледнах контролния монитор и разбрах, че в последния момент изходът за моя полет е бил променен. Леко притеснена - наблизо нямаше екрани с полетната информация и не разполагах с много време - започнах да търся правилното място и тогава го видях: като фар в бурното море пред мен се появи мъж с жълта торбичка Billa в ръка! Без да гледам какво пише на монитора, вече знаех, че точно там е полетът за София. Тогава ми хрумна идеята с колажите. С приятели се шегувахме, че правейки безплатна реклама на Billa, поставяйки емблематичната им торбичка на мои снимки, правени в различни части на света, от фирмата ще се свържат с мен и ще ми предложат комисионна.
Получи се малко и като във филма "Невероятната съдба на Амели Пулен", в който Амели открадва едно керамично джудже от двора на баща си, дава го на приятелката си - стюардеса, която снима джуджето навсякъде по света.
На някои от снимките колажите не са твърде качествени, но допреди тазгодишната истерия, беше много трудно да се намери качествена снимка на торбичка Billa в интернет", обясни за ФАКТИ Петя Ковачева.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 36 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор

 • 2 Този коментар е премахнат от модератор

 • 3 Лекар БГ

  136 6 Отговор
  Който е започнал е върхът. Сполучливо,талантливо и тъжно смешно.

  Коментиран от #8

 • 4 боцмана

  144 7 Отговор
  Е , да , ама при Толум войвода ефекта е двоен , торба рекламира торбичка!

  Коментиран от #5

 • 5 макдоналдс тръмп

  74 2 Отговор

  До коментар #4 от "боцмана":

  така си е ГМО с торба пълна с ГМО

  Коментиран от #31

 • 6 Този коментар е премахнат от модератор


 • 7 Kasapina

  40 3 Отговор
  Това е много голема черта на министер кара качанов тои е велик патриот които носи паспорти на във торбичка billa за да покаже че тои е велик Българин.
 • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  9 10 Отговор

  До коментар #3 от "Лекар БГ":

  пак сте прав господин лекар бг

  Коментиран от #10

 • 9 Този коментар е премахнат от модератор

 • 10 Този коментар е премахнат от модератор

 • 11 Този коментар е премахнат от модератор

 • 12 SAAB

  51 7 Отговор
  Аз намирам в избора на " БИЛА " ,като много удачен и тънък намек за лошото качество в тая верига ........съответно с обекта на монтаж ! п.п . Отдавна не посещавам тая верига .......беше първа сега е последна , всички магазини са в ужасно състояние :)

  Коментиран от #14

 • 13 до САШО

  16 4 Отговор

  До коментар #9 от "Сашо":

  САШО ваш ли е сайта тука всеки може да коментира
 • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  49 7 Отговор

  До коментар #12 от "SAAB":

  веригите убиха БЪЛГАРСКОТО И СЪСИПВАТ КВАРТАЛНИТЕ МАГАЗИНЧЕТА
 • 15 Хайл

  21 4 Отговор
  ...само не разбрах трябваше ли да се смеем някъде
 • 16 шопен

  41 0 Отговор
  Само не разбрах все пак от Била обадиха ли се за комисионна
 • 17 client

  24 2 Отговор
  Модерно е в планината да се извади торбичка BILLA, все пак с нея се пренася манджата.
 • 18 Тъпотията

  20 9 Отговор
  На едно комунистическо поколение .
 • 19 първият колаж

  23 6 Отговор
  Първият колаж от когото тръгна цялата истерия е на Кирил Симеонов от Варна. Той мисля че сложи първи торбичка на Каракачанов, а поста му е споделен хиляди пъти. Тази жена не знам коя е поста и има 20 лайка и слагала торбички на някви будисти. Стига рев за внимание моля

  Коментиран от #29, #33

 • 20 абсурд

  6 7 Отговор
  Да си напишеш сам статия за себе си. И как по-точно от въпросната Ковачева е тръгнало като има 20 лайка на снимките И е слагала Била на Меган Маркъл и някакви будисти?
 • 21 Петър Станоев

  17 1 Отговор
  КИРИЛ СИМЕОНОВ е автор на първият колаж на Каракачанов. Това е потвърдено от всички карикатуристи както и големите медии.
 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 реклама и пр

  23 1 Отговор
  Да забавно е, но както обикновено се получава в живота в БГ един сее друг обира плодовете ! Тази жена се надявала БИЛА да й оценят идеята и ПР, които им е направила и да я възнаградят по някакъв начин. НО възнагражденията ги обраха двамца-тримца професионални дизайнери с които БИЛА работят и те така!
 • 24 FAKTi

  32 4 Отговор
  ТОЧНО ТАКИВА ВЕРИГИ ТОЧАТ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ!!! ТАКА ЧЕ НЕ Е ЗА ХВАЛБА ТОВА! :\
 • 25 Stanimir

  19 2 Отговор
  Колажът от който Каракачанов се оплака в ефир е на Кирил Симеонов.
 • 26 Гледач

  22 9 Отговор
  Билла има над 200 магазина в БЪЛГАРИЯ И в нито един от тях не издават бележка на която да пише ФИСКАЛЕН БОН.А ТОВА ПО СМИСЪЛА НА БЪЛГАРСКИЯ ЗАКОН Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. НО ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЯВНО НАМА ПРОБЛЕМ. ВЪПРОСА Е ЗАЩООО?

  Коментиран от #27

 • 27 Споко

  3 3 Отговор

  До коментар #26 от "Гледач":

  Не са ти ясни някой неща!
 • 28 Аз съм благодарен на веригите

  28 8 Отговор
  Факт е, че в малките населени места, където липсват, плащаме повече за храна. Ние си знаем тая ненадмината почти еврейска алчнотия на българските търговци. Ако не се навъртваха чужденци да подбиват цените, отдавна олиото щеше да е 50лв, парите въобще да не стигат за нищо (нещо което май вече го преживяхме точно така в началото на прехода), а провокаторите тук щяха най-сетне да спрат да пишат, че нещо се съсипвало(освен маниите им за бързо забогатяване с това регулиране на цените, което щяха да си правят на своя глава, ако си бяха само те). Много пишете срещу евреите, ама ви мързи да прочетете, че евреите в Европа( ашкенази им викат) са по-различни от евреите в Близкия Изток. ДНК анализите доказват, че ашкеназите(баш преследваните от нацистките немци) са хазари, а те са родствено племе на българите. И май си е вярно, защото по-алчни търговци от еврейските и българските няма. Американските изследвания показват, че дори ГМО-то не е опасно, а подобрява качеството на храната. ЕС са го забранили, за да не подбие по търсене европейските стоки. Докато българските салами и кашкавал, та и млека, колко хора изтровиха, и дори и убиха. И същите тия престъпници ще ми се репчат по форумите. Кога почнете да продавате безопасно за здравето и по-евтино от веригите, тогава пак да пишете. Не на монопола!!!!!!

  Коментиран от #38

 • 29 Шаврантия

  5 0 Отговор

  До коментар #19 от "първият колаж":

  Къде и кога Петя Ковачева е Billa ти нищо не знаеш. Не вдигай ръка в час кат не си подтотвен
 • 30 Шаврантия

  22 0 Отговор
  До Петя Ковачева : ...а , аз моля ти се, да мисля, че Billa торбичката символизира , модната тенденция да се "отметваме" къде ,какво сме посетили по широкия свят. С торбичката показваш къде си Billa и къде не си Billa, a тя ква Billa работата всъщност?!!! 😁😁😁
 • 31 Торба толуп

  13 3 Отговор

  До коментар #5 от "макдоналдс тръмп":

  Торба толуп случайно ако не стигне храната която домакините ти поднесат имаш торба от Била познайте какво има в нея за хапване Започва се нова игра която ви представих А тя е Познай какво има за хапване в Била торбата на Каракачанов?Може са се роди и някой съвременник и съперник на АЛЕКО има достатъчно материал дори в излишък Старта е даден!
 • 32 Мария

  20 1 Отговор
  Не се лъжете да си купувате готова храна от Билла – ОТВРАТ !
 • 33 Пешо

  2 1 Отговор

  До коментар #19 от "първият колаж":

  Facebook помни всичко. Дай линк тук сега или замълчи завинаги! Аман от отворковци бе ...

  Коментиран от #39

 • 34 Швейцареца

  9 3 Отговор
  Безсмислени спорове. ФЕЙСБУК помни и пази всичко, дайте линк до по-стар пост в мрежата и спора ще приключи. За момента декември 2017 на Петя Ковачева печели :)

  Коментиран от #40

 • 35 Анти турчин

  16 1 Отговор
  Видяхте ли физиономията на Боко тиквата хахаха 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.
 • 36 незнайко

  11 1 Отговор
  На българина му дай да измисля простотии и му гледай задоволството от тях !!!
 • 37 мда

  2 4 Отговор
  Моите наблюдения са, че най-бедните хора ползват торбите на била за ежедбевна употреба вместо чанти за всякакъв багаж, не само храни. Предполагам освен липсата на вкус и финанси на притежателите им, може би и здравината на торбичките е от значение щом не са лидл, кауфланд и прочие дискаунт вериги....знам ли....
 • 38 хахаха

  8 8 Отговор

  До коментар #28 от "Аз съм благодарен на веригите":

  Неграмотник и невежа, яж си гмото от веригата, но не ни го навирай като най-голямото постижение на цивилизацията. За ограничени мозъци като твоя смъсълът от съществуването се свежда до това да си преял преди да заспиш. Мисленето ти не е много по-различно от това на бройлер в инкубатор...

  Коментиран от #46

 • 39 Stanimir

  2 1 Отговор

  До коментар #33 от "Пешо":

  Приятел, Каркачанов в ефир се оплака от колажа със самолета. Този колаж е направен от Кирил Симеонов, можеш да го видиш. Първо тази Ковачева снимките и са с някакви известни личности, а не с Каракачанов и имат по 20 лайка. Пообразовай се малко. ето ти линк. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157188873933577&set=a.258227998576&type=3&theater
 • 40 Stanimir

  3 1 Отговор

  До коментар #34 от "Швейцареца":

  Масовата истерия стана след колажа със самолета, чиито създател е Кирил Симеонов. Красимир Каракачанов се оплака в ефир от точно този колаж. А това че някой си е слагал торбички на кралицата преди това, какво общо има? Всички известни карикатуристи вече цитираха Симеонов за автор включително и медии и тн.
 • 41 Анти Конти

  2 3 Отговор
  "Торбичката БИла е любим елемент в колажите отдавна" Хахах, любим? Къде? Това че някаква жена е сложила торбичка на жената на макрон и е събрала 5 лайка ли я прави любим. Истреията с била е от края на ноември и беше истерия точно защото пасва идеално на бай Каракачана
 • 42 хах

  3 2 Отговор
  Абе не вдянахте ли че Каракачанов цитира снимката със самолета бе. От нея тръгна истерията. Въпросната Ковачева е слагала торбички на дядо мраз. Това какво общо има. Цялата истерия и мания тръгна от снимата със самолета! Егати безмислените спорове.

 • 43 Този коментар е премахнат от модератор

 • 44 мани мани

  4 6 Отговор
  т'ва е най-тъпия магазин! само тъпите ходят там! факт!
 • 45 Аз съм умен..!

  6 1 Отговор
  И ям заразените банички на Билла, но все пак Билла е една от най добрите хранителни вериги, задържали се дълго на пазара и не ме е срам да им рекламирам торбичките..но не като фотоколаж, ако бях млад, дори и бих работил там...!
 • 46 Голям умняга ли се пишеш, грухи

  2 0 Отговор

  До коментар #38 от "хахаха":

  Ако си приемал поне веднъж в живота си сироп за кашлица, парацетамол срещу главоболие, даже чай срещу настинка, то ти самият си ГМО. Не то, а хидрогенираното масло води до напълняване. А няма българско и турско производство без това масло. А защо е крайно опасно за здравето можеш да откриеш сам. ГМО-то е нещо, което самото растение си го иска, докато хидрогенираното масло е безвкусен боклук, маскиран с много рафинирана захар, ок?
 • 47 Здрасти

  1 0 Отговор
  В Европа ГМО-то е забранено, не се излагайте вие над мен да спорите, като го намесвате. Лидъл, Билла и Кауфланд са европейски вериги, не американски. Само в американски стоки може да има ГМО. И най-много и в българските, поради липса на контрол на храните. В европейски стоки ГМО не търсете.
 • 48 И аз да кажа

  9 0 Отговор
  Мисля, че да осмиваш човек за нещо, което не е направил, е мерзост и клевета! Каракачанов не се е явявал с торбичка, обаче повечето- видяли, недовидяли се усетиха много "по-горни" и го разнасят. В някои от колажите има хумор, но доста дебелашки и уязвяващ. Я си представете, че на вас ви пришият нещо, което не е било- примерно, че ви монтират как просите или как крадете! Може да съм демоде, но смятам за неправилно и не даващо възможност на засегнатия да се защити своевременно.
 • 49 Ти да видиш

  1 0 Отговор
  Някой вярва ли, че това е безплатно?
 • 50 Един

  1 0 Отговор
  Да живее фотошопа!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.