Last news in Fakti

27 Януари, 2020 19:18, обновена 27 Януари, 2020 19:47 11 673 86

Хидроинженер: София минава на воден режим, ако Перник черпи вода от "Бели Искър"

  • демократична българия-
  • водна криза-
  • софия-
  • бели искър-
  • белмекен-
  • перник-
  • грети стефанова-
  • борислав игнатов

Експертът и общински съветник от "Демократична България" Грети Стефанова предупреждава за евентуалните предизвикателства, които настоящата водна криза може да породи

Хидроинженер: София минава на воден режим, ако Перник черпи вода от "Бели Искър" - 1
Снимка: БГНЕС

"Много е вероятно южните квартали на София да преминат на воден режим, ако влезе в сила черпенето на вода от яз."Бели искър" за нуждите на Перник, понеже не се използва пълният обем вода. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV хидроинженерът и общински съветник от "Демократична България" Грети Стефанова.

Водата, която трябва да стигне до чешмите на перничани, трябва да дойде от Рила чрез така наречените събирателни деривации "Грънчар" и "Манастирски". Тези водосборища могат да бъдат включени както към язовир "Белмекен", така и към язовир "Бели Искър".

Стефанова добави, че е важно да се помогне на перничани, но, по думите ѝ, четирите язовира, които са включени в решението за преодоляване на водната криза в миньорския град, не са в добро състояние. Тя даде пример с яз. "Бели Искър", чиято стена има нужда от ремонт от повече от 10 години.

Арх. Борислав Игнатов, който е и зам.-председател в Общинския съвет на София от ДБ, заяви пък, че Рилският водопровод е в окаяно състояние и той сам е направил разследване по сигнали на граждани. Той показа снимки от мястото и поясни, че на тях се вижда, че шахтите не са заключени, както и че цялото трасе на водопровода е оголено и ръждясва. Освен това, по думите му, се краде вода от него, а обезвъздушителят е повреден.

И двамата поискаха да се депозират оставките на министъра на икономиката, регионалното развитие, тази на екоминистъра и дори на кмета на София, като гаранция, че ако нещо се случи и Перник, и съответно София останат без вода заради решението, оставките ще влязат в сила.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ьta BG

    36 48 Отговор
    Това не е вярно в Искара има водни ресурси за година и половина...

    Коментиран от #4, #40, #45

  • 2 софиянец от село Рупча

    47 5 Отговор
    Сега и аз ли ще ставам крастав
  • 3 Гледач

    102 7 Отговор
    Е СЕГА остава и София да мине на воден режим.Е тогава правителството ще трябва да заседава от САЩ иначе ще им увиснат казусите на паметника на Съветската армия в София
  • 4 Гледач

    44 17 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ьta BG":

    А след 1,5година какво ще правим?

    Коментиран от #12, #34, #43, #67

  • 5 Щом Боко каже нещо

    60 3 Отговор
    значи обратното е истината.
  • 6 Рашко

    88 4 Отговор
    Хващам бас с всеки че ако не падне Март месец голям сняг и допълнения проллета дъдодове сериозни... София от части ще е на режим разбира се. Много ясно.. Жената е права.. Просто от Герб вече не знаят какво да правят и се хванаха за тези малки язовири да захранват град като Перник. При положение че Перник беше със супер голям язовир за тези нужди. Но го няма вече....

    Коментиран от #17, #21, #75, #85

  • 7 анонимен

    44 35 Отговор
    Чудесно! На шопите трябва и режим на тока да се въведе!!!!
  • 8 Миризлив пор

    7 34 Отговор
    Разни хорица говорят глупости за да им се обърне внимание. Сега ръси мозък "ПУ тиливизура" без да поема отговорност и се чувства звезда.
  • 9 Ахмет Доган

    21 10 Отговор
    Не е верно. Слушайте мене. Аз съм най големият воден специалист в България.
  • 10 Мадуро

    43 2 Отговор
    Бутнаха ни Водата, сега да ни бутнат и Борда
  • 11 От Германия с любов

    65 15 Отговор
    София трябва да мине на воден пежим като Перник ,а също и тока да им се спре,защото с тяхното бездействие страната загива
  • 12 ХАХАХА

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гледач":

    За година ще напълни язовира хаха :D
  • 13 Кире

    50 2 Отговор
    Щели да построят тръбопровод 13 км. за 45 дни. Те не могат да се разберат дали да го строят или не колко дни вече!?! После ще се заразправят кой да прибере парите. Докато се стигне до строителство Студена отдавна ще е празен!
  • 14 цигането от София

    52 2 Отговор
    не се бойте Хораааааа -ГЕРБ ще докарат вода от Америка

    Коментиран от #50

  • 15 Лъжите на герберастите

    35 6 Отговор
    Това всеки здравомислещ и без да е хидроинженер го знае - София най-късно лятото, ще мине на режим ? Манипулацията, която ГЕРБ прилага сега е огромна ! Те знаят много добре, какво ще се случи, обаснено им е вече от специалистите и явно затова и не бързат с тръбата за Перник ?

    Коментиран от #20

  • 16 Уйчо

    14 30 Отговор
    Преди да пишете глупости проверете какъв е човека пуснал мухата .
    Грети не е хидроинженер ,а строителен инженер .Така че мнението и не е меродавно .демократична България може да вземе мнението и на машинен инженер и да хвърля кьорфишеци.
    МИСЛЕТЕ хора и ПРОВЕРЯВАЙТЕ .

    Коментиран от #19, #25, #77

  • 17 Ново

    12 12 Отговор

    До коментар #6 от "Рашко":

    Рашко ако стомана/спонсор на бсп не Черпи вода/нямаше да има това сътресение
  • 18 filo

    13 28 Отговор
    Тая е толкова хидроинженер колкото аз съм космонавт. Личи си ясно, че в нейното изказване имаше политически оттенък. София няма да има режим дори и и яз. Бели Искър да го няма. Яз. Искър е значително преоразмерен още при проектирането му и без никакъв проблем може да захранва София. Разходът на вода на София е около 10 кубика в секунда, докато притокът в язовира е около 13 кубик в секунда. В допълнение на това София получава вода от Витоша и Бели Искър, чийто полезен обем в момента е около 6-7 млн. кубика. Хайде сетете се тия 6-7 млн. кубика какво значение имат за София, след като яз. Искър е с обем от 673 млн. кубика вода. Лъжи невероятни.

    Коментиран от #28, #35, #41, #63

  • 19 е и ?

    49 5 Отговор

    До коментар #16 от "Уйчо":

    И строителен да е, но е инженер ! А Боко къв е ?...пожарникар, а Фънда ква е...детска учителка ! Трябва ли да се докара бедствие и на София, че да разберм пожарникар и даскалка, какво разбират от хидроинженерство ?
  • 20 Ново

    4 9 Отговор

    До коментар #15 от "Лъжите на герберастите":

    Явно имате специалистки като р гечев че всичко вие на ред и тези от д бълг начело с ген атанасов се вземат на сериозно
  • 21 filo

    7 24 Отговор

    До коментар #6 от "Рашко":

    Брато, или си неграмотен или си платен. Яз. Студена не е гол голям, обем 25 млн. куб. м. Язовир Белмекен, от който ще се черпи вода за Перник е с обем от 144 млн. куб.м. вода. Режим в София няма да има. Спри да лъжеш моля.

    Коментиран от #23

  • 22 Станчо

    3 1 Отговор
    А дано...
  • 23 тнт

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "filo":

    Не викай дявола!
  • 24 filo

    28 10 Отговор
    Тоя неграмотник в студиото с "хидроинженерката" каза, че решението било да строи друг язовир. Абе Дечко, яз. Студена си го има бе, вода няма. Яз. Студена си напълно достатъчен за Перник, дори когато градът е бил с население от 100000 жители (сега е 73 000), язовирът е захранвал Перник безпроблемно. Какъвто и язовит да се построи, просто няма вода. Проблемът е, че за промишленлстта трябва да се възстанови връзката с яз. Пчелина, да се намалят загубите по мрежата. Лошото е че няма валежи. Иначе е ясно, че строителството на нов язовир е безсмислено, ще продължи поне 5-7 години и ще струва на данъкоплатеца няколкостотин милиона евро. Аман от "специалисти" като тоя.
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 3 Отговор

    До коментар #16 от "Уйчо":

    Да, строителен инженер, но специалност ВиК...ферщеен?
  • 26 Херлок Шолмс

    32 2 Отговор
    Герб половин година не можа да сложи едни боларди по "реновирания" Граф. Туткане, канене, суетня, не могат да се накрадат и нагласят. А дългогодишния емблематичен ремонт на Графинята и партия ГЕП?

    Та същите тези хора, които съумяха за три месеца да разпилеят 15 кубични метра, без изобщо да се усетят какво става, сега щели да построят 14 километра напорен водопровод за 45 дни.

    АЙДЕ БЕ!!!!


    ДА, АМА НЕ!

    Запомнете - 18 Януари, старт на решението с безводието, 45 дни за водопровод и 25 милиона лева.

    Вече минаха ДЕВЕТ дни и нищо не се е променило. Няма ни проект, ни трасе, единствено 25 милионна дупка в бюджета. Както и предишните 200 милиона дадени неколкократно за оправяне на проблема с водоснабдяването на Перник.
  • 27 антибсп

    8 30 Отговор
    Помпайте напрежението, мръсни кумоняги. Сега ви е паднало.

    Коментиран от #80

  • 28 Сушата е на един метър разстояние.

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "filo":

    Видял ли си че Искъро има вода!Да не се миете като катарските приятели на Картун веднъж месечно.
  • 29 Мииии

    5 15 Отговор
    Комунистическо - депесарски бомби заложени в ощърб на демокрацията гърмят ден след ден !

    Коментиран от #52

  • 30 filo

    3 4 Отговор
    В яз. Искър към момента има около 500 млн. кубика вода.
  • 31 Още един с кон

    9 4 Отговор
    Щом е общински съветник е толкова инж. колкото аз съм патагонец а пък е експерт.......
    И ако може архитектите да си гледат композициите и рисунките и да не са на всяка манджа...... има инженери за тая работа.
  • 32 filo

    26 0 Отговор
    Грешката при управлението на язовирае, че е допуснато безконтролното му източване, като отговорните за това лица трябва да получат най-строги наказания. Язовирът не е източен за един ден и когато вследствие на продължително засушаване се е виждало накъде отиват нещата е трябвало да бъдат взети незабавни меки, като по-ранно въвеждане на режим, спиране на водоподаването за индустрията като същевременно възстановяване на водоподаването от яз. Пчелина и разбира се опити за получаване на допълнителна вода чрез сондажи. Това ппрестъпно безхаберие на министъра и шефа на ВиК Перник не трябва да остава ненаказано. Не зная тия идиоти на какво са разчитали.
  • 33 гост

    4 18 Отговор
    тоя хидроминжинер да не би да е синпазант на оная парантия КУРнелия

    Коментиран от #38

  • 34 Самальота

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гледач":

    Терминал 2 и ауфидерзен
  • 35 Ти може и космонавт да си

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "filo":

    Да си имаш скафандър но Бг няма космическа програма и затва си седиш на земята и пишеш глупости по форума. Демек че си безработен май.

    Коментиран от #36

  • 36 filo

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Ти може и космонавт да си":

    Кое от това, което съм написал е глупост? Или важното е да се плюе.

    Коментиран от #81

  • 37 Sofia

    17 3 Отговор
    Бeз вoдa щe ocтaнaт cтoличнитe квaртaли "Cимeoнoвo", "Дрaгaлeвци", "Бoянa", "Княжeвo", "Гoрнa бaня", вилнитe зoни oкoлo тях, грaд Бaнкя, кaктo и ceлaтa Жeлeзницa, Биcтрицa, Пaнчaрeвo, Кoкaлянe и Мaлo Бучинo.
  • 38 filo

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Вярвам, че въпросът е риторичен. Можеш да кажеш същото и за коментар 35.
  • 39 Тройной

    9 0 Отговор
    А бе свинята Пеевски не беше ли замесен с некви Вецове или отпадна тая теория?
  • 40 Sofia

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ьta BG":

    Бeз вoдa щe ocтaнaт cтoличнитe квaртaли "Cимeoнoвo", "Дрaгaлeвци", "Бoянa", "Княжeвo", "Гoрнa бaня", вилнитe зoни oкoлo тях, грaд Бaнкя, кaктo и ceлaтa Жeлeзницa, Биcтрицa, Пaнчaрeвo, Кoкaлянe и Мaлo Бучинo.

    Коментиран от #42

  • 41 Loopianix

    22 2 Отговор

    До коментар #18 от "filo":

    Чукча - писател, а не читател. Жената ясно го е казала, но пак ще ти го повторя, за да ти влезе в дебелата глава - има риск за южните квартали. Те се захранват от Рилския водопровод, който не е в цветущо състояние и в момента. Живял съм в Симеоново, сега съм в Овча купел и си има проблеми с налягането, не ми се мисли какво ще стане ако пуснат вода към Перник. Но е важно да се знае - има ли режим в София на ГЕРБавите ще им запари под задника на секундата.

    Коментиран от #47

  • 42 filo

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "Sofia":

    Не думай!

    Коментиран от #46

  • 43 ГоШо

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гледач":

    "Мнoгo e вeрoятнo южнитe квaртaли нa Coфия дa прeминaт нa вoдeн рeжим, aкo влeзe в cилa чeрпeнeтo нa вoдa oт яз."Бeли иcкър" зa нуждитe нa Пeрник, пoнeжe нe ce изпoлзвa пълният oбeм вoдa.
  • 44 Nik

    4 6 Отговор
    Тази Грети Стефанова не е никаква хидроинженерка!!!!Лъжи,лъжи и пак лъжи!инж. "Грети Стефанова, учредител на ДСБ – член на Националното ръководство, строителен инженер – магистър, социално управление – магистър. Обичам София и хората, които живеят в моя град! Спрях двойното увеличение на данък сгради за СОФИЯНЦИ. Защитавам дясната, тъмносиня политика. Държа на морала в политиката. Не на корупцията и мафията. Да на компетентните и можещите".
  • 45 Sofia

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ьta BG":

    Жeнaтa яcнo гo e кaзaлa, нo пaк щe ти гo пoвтoря, зa дa ти влeзe в дeбeлaтa глaвa - имa риcк зa южнитe квaртaли. Тe ce зaхрaнвaт oт Рилcкия вoдoпрoвoд, кoйтo нe e в цвeтущo cъcтoяниe и в мoмeнтa.
  • 46 Sofia

    19 1 Отговор

    До коментар #42 от "filo":

    Язoвир Пчeлинa (Лoбoш) e прoeктирaн дa зaхрaнвa прoмишлeнocттa в Пeрник. Прeз 2003 г. връзкaтa e прeкъcнaтa и прoмишлeнocттa зaпoчвa дa ce зaхрaнвa oт язoвир "Cтудeнa" c питeйнa вoдa вмecтo c прoмишлeнa oт Язoвир Пчeлинa (Лoбoш).

    Коментиран от #48, #49

  • 47 filo

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Loopianix":

    Мисля, че обясних ясно. Язовир Бели Искър, от който тече водата по рилския водопровод има 6-7 млн. кубика вода. Не можеш ли да сметнеш числата, които съм написал.
  • 48 filo

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Sofia":

    За това става въпрос.Това имах предвид и тази мярка трябва незабавно да бъде предприета.

    Коментиран от #62

  • 49 АЗЛК

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "Sofia":

    През 2012г. водомера на язовира е взет от фирмата собственик, защото е бил под наем и договора е изтекъл.
  • 50 Жукич

    5 14 Отговор

    До коментар #14 от "цигането от София":

    Щото руската вода е радиоактивна, та няма да докарваме от там. Иначе БСП бяха уговорили да пренасочат Нева, отклонена преди бившия Ленинград. Щеше да си тече от там до тук, през деривация "Червен боклук". Аман от авторитети. Едно е ясно. Перник не може да остане без вода. Ще им прехвърлим, макар и временно. "Стомана" П-к обаче, да си търси вода. Ако не си намери, БСП ще остане без един як спонсор. И като Левски, ще засмуче въздух. БСП да си продава акциите си на членове-фенове и да се регистрира в Москва.
  • 51 ПОСЛЕДНАТА СОФИЯНКА

    17 6 Отговор
    НАЦИЯ, КОЯТО СИ ЧЕСТИТИ БАНЯТА, НЕ МОЖЕШ ДА Я УПЛАШИШ С РЕЖИМ НА ВОДАТА. НО ПОСМЕЯТ ЛИ ДА ПОСЕГНАТ НА НАЙ-МИЛОТО - НА РАКИЯТА, Е ТОГАВА ШЕ СТАНЕ СТРАШНО
  • 52 ПОСЛЕДНАТА СОФИЯНКА

    18 2 Отговор

    До коментар #29 от "Мииии":

    ТОДОР ЖИВКОВ Е ВИНОВЕН. ЗАМИСЛИЛ Е ПЪКЛЕНИЯ ПЛАН ОЩЕ ГА Е ПОЧНАЛ ДА СТРОИ ЯЗОВИРИТЕ
  • 53 Удушвач на червени вмирисани руски троло

    5 22 Отговор
    Ей-й-й, колко червени боклуци, комунистически пачаври са се събрали тук. Какво правите ? Плашите ли харота а ? Нямате сметка да се реши проблема с Перник нали ? Ама не искате и да сте на власт, щото ще трябва вие да го решавате, ама без Червената армия зад гърба като на 09.09.44г. Не клатете лодката да не загубите хептен равновесие и да си отидете в родния Сибир. Там вода - бол.

    Коментиран от #54, #58

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Професора

    14 2 Отговор
    Няма проблем те и без друго герберастите не се къпят! Затва всеки гербераско не вижда проблем във водния режим.
  • 56 BMW fen3

    16 0 Отговор
    От фолксваген обявиха, че голфвете за Перниканци вече ще се произвеждат без водна помпа!
  • 57 BMW fen3

    22 0 Отговор
    Най-новия перникански лаф...
    - Я, пусни чешмата да влезе малко чист въздух...
  • 58 ПОСЛЕДНАТА СОФИЯНКА

    9 2 Отговор

    До коментар #53 от "Удушвач на червени вмирисани руски троло":

    ААА ФАШИСТИТЕ ПОЧНАХА ДА СЕ САМОУБИВАТ, ТОВА Е СИГУРЕН ЗНАК, ЧЕ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ НАСТЪПВА!
  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    олигархо мафия светът на капитала
  • 60 Чума

    3 9 Отговор
    След като София има предостатъчно вода за години напред, защо трябва да се носи вода от Белмекен и Далечните гори, а не се помогне на Перник от чиста солидарност, както каза кардиохирургът Николай Петров, общински съветник от Герб, не е партиец? Значи, едните ще стоят без вода, а на софийските хайлази да не се въведе малко режим!? От 10-15 часа на денонощие, не повече!
  • 61 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    ЩЕ СТАНЕ МОЖЕ БИ КАТО ЕДНА РУСКА КОМЕДИЯ ОТ 60 ГОДИНА НА МИНАЛИЯ ВЕК ПОТОЧНО СЪВЕТСКА ИАШЕ ДВАМА КОМЕДИЯНТИ ИЛФ И ПЕТРОВ те казваха делото на давещите се е дело на самите давещи се
  • 62 Чума

    2 8 Отговор

    До коментар #48 от "filo":

    За да бъде пуснат Пчелина, трябва да има промишленост, която да захранва и печели от това бе, момче! Едно време е имало много предприятия и разходите са били оправдани. Ти ще дадеш ли примерно 1 милион за година да поддържаш язовир, а да получаваш от ползвателите 200 000? То затова е бил спрян.

    Коментиран от #64

  • 63 Енджиниър

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "filo":

    Тоест с разлика от 3 кубика си сигурен че ще захранва хем София хем Перник.То не е нужно да си хидроинджениър а второкласник за да схванеш че немабда стане.

    Коментиран от #65

  • 64 filo

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "Чума":

    Всеки язовир, дори и да не се ползва се нуждае от поддръжка. Каква инвестиция трябва, за да се възстанови подаването за промишлеността?
  • 65 filo

    4 5 Отговор

    До коментар #63 от "Енджиниър":

    Разхода на вода за Перник е около 300 литра в секунда т.е 0.3 кубика. Как няма да стане. Освен това нуждите на София се допълват от Рилския водопровод и водохващания на Витоша.
  • 66 Факт!

    8 2 Отговор
    13-10=3-0.3=2.7 остава разлика в прихода.Тоест София е в Пълна Опасност.Витошки и деуги помиини ями зависят от снеговалежи които ги няма.Нали не искате снягь

    Коментиран от #69

  • 67 .....

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гледач":

    Трябва да се помигне на хората и не го мисли много след това- моли се коронавируса да не ни застига, защото правителството не обръща сериозно внимание на това и правят глупости или нищо не правят, ти мислиш за година напред.
  • 68 Мисля си

    1 3 Отговор
    Че нарочно и невежествено се нагнетява тревога у хората. И само за сведение в настоящия СОС има съветник от Атака с образование не повече от средно специално и шеф на комисия, интересно какво ръководи? А какво да кажем за БАН-аджиите, които са давали прогнози ? Те положително не са от ГЕРБ .

    Коментиран от #70, #79

  • 69 filo

    1 4 Отговор

    До коментар #66 от "Факт!":

    Каква пълна опасност не разбирам.

    Коментиран от #72

  • 70 filo

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "Мисля си":

    Абсолютно си прав.
  • 71 Багерист

    4 0 Отговор
    Идвам с багеро и ше направя воден режим у парламенто
  • 72 Факт!

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "filo":

    Малка разлика сиреч трябвабдабси свиеш потееблението малък резервен запас

    Коментиран от #73

  • 73 filo

    1 5 Отговор

    До коментар #72 от "Факт!":

    Язовир Искър снабдява София с вода от 65 години и никога не имало недостиг на вода, освен периода през 90 те когато беше източен умишлено. Числата са ясни и мисля, че няма смисъл да си говорим празни приказки. Не искам никой в нищо да убеждавам. Всеки да мисли каквото иска. Негов проблем.

    Коментиран от #74, #78

  • 74 Факт!

    10 0 Отговор

    До коментар #73 от "filo":

    Числата са ясни да София е на границата на тотален крах
  • 75 Прашка

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рашко":

    Ко ти пука бе Баце, вече съм столичанка
  • 76 Демос

    10 0 Отговор
    А при Янчулев имаше воден режим в София, значи не е невъзможно!

    Коментиран от #82

  • 77 Лозенчани

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "Уйчо":

    Какво като не е хидроиженер. 5 спирания и пускания на водата ще са достатъчни да избият чеповете по гнилите тръби, а това няма да простим. Фандъкова, ти ли подписа удължаването на концесионния договор или кратуната? ПОДПИШИ СЕ НА ПРАЗЕН ЛИСТ!
  • 78 Лозенчанин

    9 0 Отговор

    До коментар #73 от "filo":

    А бе, цървул, преди 50 год. София имаше 500 хил. жители.

    Коментиран от #84

  • 79 Боклук до боклука мила моя майно льо....

    4 0 Отговор

    До коментар #68 от "Мисля си":

    Да не би този общински съветник от "Атака"да не е виждал как се набиват дървени клечки по спукан тръбопровод? Или не се досеща, че след зариването му се обявява за нова реконструкция на стойност няколко милиона? И кой от другите общинари би се подписал под решение за развалянето на концесионния договор? Ти да не би да си от общинските подаръкополучатели?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Че нямало да има режим в Сф

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "filo":

    Коментар 37 ти е отговорил на някои твърдения. Това си е криза с водата и не е нормално 2020г. Да се случва.
  • 82 Вярно е

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Демос":

    Помня го.
  • 83 Ай купуваите още бетон у софето😂😂😂

    7 0 Отговор
    Са и курса евро лев като се измени и таман ше стане куче влачи държава😂😂😂😂😂
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Няма значение кой съм

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рашко":

    Всъщност Белмекен и Бели Искър не са малки, но както се вижда явно и те са на изчерпване и няма да стигнат...
  • 86 ДОКО

    0 0 Отговор
    ПО ПРОФЕСИЯ КЪМ ХИДРОИНЖЕНЕР - АКО ПЕРНИК ЧЕРПИ ВОДА ОТ БАНКЯ ЩЕ ИМА КЕФ И В ПЕРНИК И В СОФИЯ ЩОТО ВОДНИТЕ ЗАЛЕЖИ В БАНКЯ БАТКА СА НЕИЗЧЕРПАЕМИ..ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕНЕРАЛА БОКО..ДАЖЕ БОКО ОБЕЩА ДА ПОДАДЕ И МИНЕРАЛНА ВОДА..ТОПЛА..ЗА БЕЛИ ДУПЕТА..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове