Last news in Fakti

28 Януари, 2020 08:50 6 529 22

Бивш шеф на НСО: Слава Богу, че мъжът се е самоубил на входа на ДАНС, защото...

  • нсо-
  • данс-
  • румен миланов

"Проверката за оръжие трябва да се извършва по-рано", заяви ген. Румен Миланов

Бивш шеф на НСО: Слава Богу, че мъжът се е самоубил на входа на ДАНС, защото... - 1
Снимка: бТВ

Системата за контрол в сградата на ДАНС трябва да бъде изнесена. Проверката за оръжие трябва да се извършва по-рано. Това е индикация, че трябва да сменим системата за контрол за притежанието на оръжие. Това заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ бившият директор на НСО ген. Румен Миланов.

Думите му са по повод самоубийството на 55 г. Емил Крумов в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“ вчера. „Инцидентът показва, че сме подценили системата за сигурност в ДАНС“, допълни той.

„Мъжът отива въоръжен на разпит. Той отива с предварителна нагласа за тази среща. Слава Богу, че се е самоубил на входа, а не е посегнал на други хора. В такива обекти трябва да се повиши нивото на сигурност“, допълни Миланов.

Ген. Румен Миланов коментира и предложението за преструктуриране на службите и дейността на НСО.

„Има един закон, който струва пари. Трябва да се запитаме кой критерий е по-важен – обема на дейност (броят на хората, които охраняваме) или парите. Държавата казва, че иска да се охраняват определени хора, това струва еди колко си. Ако не искат да намалят лицата, които трябва да се охраняват, трябва да се увеличат средствата от бюджета. НСО не е търговско дружество. Пазарлъци не трябва да се допускат“, категоричен е той.

Ген. Миланов добави, че и сега има практика да се предоставят автомобили. На въпрос дали ще има втора НСО в МВР, Миланов заяви: „Съвременната Жандармерия е моя рожба. СОБТ има предмет на дейност - тежки престъпления, тероризъм и т.н., докато Жандармерията има ежедневни срещи с гражданите. Обединението не е добро, защото функциите им са различни“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Алфа Вълкът

    40 2 Отговор
    ЩОМ Е НА ВХОДА ДА ПУСНАТ ЗАПИСА! Защото май са го усетили на входа и са го самоубили? То не е проблема, ако са го убили, а в това, че още ни пробутват милиционерщини!
  • 3 боцмана

    23 1 Отговор
    Пълна уйдурма.
  • 4 Анти турчин

    33 5 Отговор
    Вече всичко свързано с правителството и самото то са за разстрел.
  • 5 Froid

    31 2 Отговор
    Идиот - Генерал !?
  • 6 Све

    45 1 Отговор
    Що за идиотско изказване на бивш шеф на ДАНС
  • 7 Явно

    18 1 Отговор
    Са гледали Джон уик2 и са го самоубили. Иначе няма как човек сам да го направи.
  • 8 БОКО

    12 2 Отговор
    А БЕ МИЛАНОВ СТАР ГЕЙ.... ВСИЧКИ СТЕ ДРУСАНИ ЖАБИ, ДЪРЖАВНОТО ВИ СЪТРУДНИЧЕСТВО С МАФИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПРИКЛЮЧИ ИДВАТ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА ПО СПИСЪК МНОГО СКОРО ШЕ РАЗБЕРЕТЕ ГАТАНКАТА НА БАЙ ТОШО! И ЗАЩО БОКО ГО ОХРАНЯВШЕ И ЗАЩО ТАТО ГО ХАРЕСВАШЕ! ЗДЩОТО БОКО ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ЕДИН РОЖДЕН ДЕН НА ТАТО ГО ПОЧЕРПИ С КОКА, И БАЙ ТОШО СЕ ВИДЯ В ЧУДО ОТ НАДРУСАН ХЕГЕМОН И ПОЛУДЯ ПО ЛЮБОВ ВЪВ КОКАТА И РЕШИ ДА ИЗНАСЯ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК С ТИРОВЕ!
  • 9 Гост

    12 0 Отговор
    Това го твърдиш ти, бивш генерале, ама дали е така....?!
  • 10 мара

    19 0 Отговор
    Колко причини трябва да има за да се разбере, че България убива по много начини за да запазят управляващите властта.Как може да се радва служител,че събитието е станало на вратата,как може да си повярва че като разказва вицове и няма да се разбере истината.
  • 11 кеф

    14 0 Отговор
    А трябваше да влезе и да пръсне кратуните ви.
  • 12 Еееееееяя

    20 0 Отговор
    Вчера беше в сградата, днес - на входа?!?!
  • 13 Язък че не е утрепал некои

    7 0 Отговор
    Като е бил вътре
  • 14 Усмивката

    12 0 Отговор
    Такава простотия не бех виждал отскоро. Все едно да кажеш .....добре че протестиращият гражданин не се е самонаранил в разговор в кабинета на Борисов.
  • 15 държавни репресии през капитализма

    11 0 Отговор
    Явно са го тормозели човека и затова се е гръмнал пред тях.
  • 16 магаДАНС

    12 0 Отговор
    На тоя измислен генерал, само като му гледам нахилената мАцуна и ми иде да му фрасна един зад врата, та да се оплези като куче-касичка.
  • 17 гост

    11 0 Отговор
    Тоя бивш катаджия с връзки генерал стана и къде ли не го въртяха докато навърши години за пенсия...
    Само по телевизиите стоеше и акъл ръсеше...артист.
  • 18 АНЕНЕРБЕ

    6 0 Отговор
    Обидно е да ти вкарват такива фейк новини, че в деня на ХОЛОКОСТА , извиканият на разпит НАЦИОНАЛИСТ е носил оръжие за да се самоубие показно в памет на изгорените в пещите на АУШВИЦ - БИРКЕНАУ евреи.

    Това , че го САМОУБИХА е повече от ясно.
    Ще има ли това ВЪЗПИРАЩ ефект срещу тези които през февруари ще запалят факлите и ще тръгнат на ЛУКОВ МАРШ.

    Да не се окаже ефекта обратен на този, който тези които самоубиха НАЦИОНАЛИСТА са предвиждали.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    2 0 Отговор
    Служба за закриване и то отдавна.
  • 21 Joro

    0 0 Отговор
    Пак глупости на търкалета, единственото вярно е че системата за охрана е слаба. Спокойно може да внесеш това-онова забранено, а за оръжие, боеприпаси, флашки, ножове и пр. има шкафчета за оръжие при охраната. На новите агенти не им разрешават да носят оръжие в сградата. Едно време всички контраразузнавачи бяха въоръжени и нямаше нужда от проверка за оръжие на входа. Сега сме модерни - агенти меки китки и манекенки, те пистолет най-много да знаят кой край накъде се насочва.
  • 22 кочо

    0 0 Отговор
    престъпник-генерал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове