Last news in Fakti

28 Януари, 2020 12:04 11 379 43

Брутална гавра с ученик в пловдивска гимназия (ВИДЕО)

  • гавра-
  • ученик-
  • гимназия-
  • пловдив

Вчера полиция е разпитвала другите две момчета от клипа

Брутална гавра с ученик в пловдивска гимназия (ВИДЕО) - 1

Пореден случай на агресия в училище в Пловдив. Инцидентът е станал по време на междучасие в Гимназията по архитектура, строителство и геодезия, предава БНТ.

При него е пострадал ученик и е заснет с телефон и качен в социална мрежа.

На видеото се вижда как двама ученици предизвикват свой съученик да скочи високо и точно, когато момчето е във въздуха, единият от тях удря двата му крака и момчето пада по гръб и чупи ръката си.

"Моят син ми се обади в петък в 11 часа и каза: "Мамо, ела бързо в училището. Стана инцидент с мен". И не ми обясни повече. Аз дойдох възможно най-бързо и като дойдох, г-жа Спасова и класната бяха много загрижени и ми обясниха какво е станало. Оттам нататък се разбра, че ръката му е счупена, че трябва операция да му се поставят импланти", каза Надежда Паскалева, майка на пострадалото момче.

Той е знаел, че го карат да скача и е искал да покаже, че може да скочи високо, но не е знаел, че го снимат и че ще му ритнат краката, каза майката. В първия момент неговите съученици са започнали да се смеят, но след това са видели, че е нещо по-сериозно, че ръката му е в неестествена позиция и са се уплашили, добави тя.

Вчера полиция е разпитвала другите две момчета от клипа. (Видеото може да видите ТУК)

"Двете момчета споделили, че са видели подобен клип в социалните мрежи и са решили, че могат да го приложат на практика в училище. Не са си дали сметка, че това е безумна шега и може да доведе до този инцидент", каза Марияна Спасова, директор на Гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив.

Провинение има, значи трябва да има и санкции, категорична беше директорката. Тя каза още, че се е провело заседание на координационния съвет в училището.

Процедурата по закона изисква време, в което от ръководството на учебното заведение да уведомят "Закрила на детето".

Проверка по случая има, а документите ще бъдат внесени в прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    74 15 Отговор
    Децата на демокрацията...

    Коментиран от #3, #24

  • 2 Жаба Стръвница

    80 5 Отговор
    Лумпени като мама и тате!
  • 3 Децата

    32 43 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Са същите като мама и тати. Дет са били отгледани от децата на комунизма.
  • 4 Ивайло

    85 1 Отговор
    Дебили - гледат глупости във фейса и айде да не останат и те по-назад!!! Ами ако дететто си беше строшило врата и беше загинало на място??? Показателно е колко мозък имат в главите си и колко могат да мислят - НИЩО И НИКАК!!! Само вятър и мъгла в главите и две гънки за равновесие и за чоплене във фейса, това имат в главите си!!! Сега, при положение, че има и запис, да си ги накажат за причиняване на телесна повреда!!!

    Коментиран от #15

  • 5 Комуниста

    68 7 Отговор
    Едно време за такива имаше ТВУ!
  • 6 Уроди е имало преди

    43 4 Отговор
    има и сега.
    Сега не могат да им кажат копче, защото им се нарушават правата.
  • 7 Прост народ

    27 9 Отговор
    Гербаджий от малки
  • 8 Гешев

    1 31 Отговор
    Голяма работа станало, брех! Търпете и се страхувайте на вас да не ви се случи . Ае, по- малко възмущение и повече злорадство. Извозиха го и си плати за ефелъка
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 3 Отговор
    побойниците са комплексари който бият по слабите по ученолюбивите деца дори се присмиват на по слабите като ги унижават и ги снимат и качват подигравките в гепи ме
  • 13 град Козлодуй

    24 1 Отговор
    такива трябваше да са в тву ГРАД БОЙЧИНОВЦИ но го закриха
  • 14 Бандюга

    19 1 Отговор
    Факти, публикувахте статия за инцидента на 26.01. вечерта, в коята майката подробно описваше случая и в отчаянието си попита" Какво да направя?" Личното ми виждане е, че това, което бих направил е в разрез със закона, та има дълго време да търкам наровете. Ако се водим по "законните правила", ...показания, разпити, институции, инстанции( свят да ти се завие) и едно голямо чакане тези, на които им е работа и им плащаме заплатите да си поразмърдат задниците. а за виновните– зависи на КОЙ са!!!
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ивайло":

    ИВО на такива дебили не им пука те от сега се изграждат като бъдещи хулигани

    Коментиран от #25

  • 16 Спиро

    8 5 Отговор
    Охраната е виновна. До всяко детенце - охранител. И безработицата ще намалее, а и дечицата, няма да се ритат.Ще го правят охранителите им. Малчуганите, само ще залагат.
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 2 Отговор
    бъдещи престъпници
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 2 Отговор
    липса на първите седем години възпитание
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 TMt elkom

    6 5 Отговор
    Trqbva da budat sydeni roditelite na takiva deca! Razbirate zashto. Samo zaradi psihicheskata travma, ako go napravqt tova na sina mi na bashtite na dvamata lumpeni zaminavat za zybni protezi.Minimum!
  • 21 А самото училище

    10 4 Отговор
    невинно ли ще излезе, впредвид че се е случило това в него. По 6-7 и даже 8 часа ги държат тия ученици уж да им налеят нещо в главите, та да станат пък стават още по-глупави. За какво седят там, само за да направят бройката часове на колкото може повече учители, за да вземат по-голяма заплата, само за това ли? По принцип уважавам учители, но не и несериозните от тях, при които в часовете им единствено се цъка по телефончетата. И този директор там е за това, да предотвратява малоумщини, а не да прехвърля вина наляво и надясно. Иначе за какво взима заплата????!!!!!!??????!!!

    Коментиран от #26

  • 22 Све

    5 4 Отговор
    ГЕРБ може да почне да селектира малки мутрички !!!!! Критерии: много агресия и малко мозък !
  • 23 Иванов

    15 3 Отговор
    Какво се учудваме такава е действителноста у нас. Какви са родителите такива и децата .Всичко започва от семейната стреда,после попиват от улицата и от приятели.Учителите имат страх от днешното поколение-факт.Косъм да не падне от главите им.Всичко им е позволено -щом в час си говорят по телефона,правятси елфита и каквили оща неща за какво говорим тогава?Не се учудвайте ,че има подобни неща в училищата-ще има пак агресия между тях по различни поводи,родители ще влизат в училище и брутално ще се саморазправят сученици.Какво искате тогава -това докара прословутата демокрация в България!
  • 24 Borislav Popov

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Мама и тати така са ги възпитали. А мама и тати на кое са били деца? Точно така - на недоносчето комунизЪма.
  • 25 Ивайло

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Затова е важно семейството и първите седем години!!! Целта на семейното възпитание е да спре в зародиш такова развитие в лоша посока!!! Но явно и тука семейството не си върши работата, която е най-важната в обществото - да възпитава бъдещото поколение на ценности, морал и кое е правилно и грешно!!! Такова бъдеще ни чака за жалост - на мама и тати не им дреме или са на гурбет, а децата ги "гледат" бабите и улицата!!!
  • 26 Лошия

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "А самото училище":

    Много искам да те направят директор, да видим тогава как ще бягаш сред 300 ученика и ще ги пазиш едновременно. Директора и учителите, барети да бяха, пак немогат да озаптят толкова деца.

    Коментиран от #30

  • 27 А тъй на

    7 0 Отговор
    Сигурно гледат и ю-порн! Що не вземат някоя шега от там и да я направят на директорката и учителките заедно? Мисля в поксат "оргии" има достатъчно такива шеги!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Не състоялата се еволюция

    8 0 Отговор
    Дълъг е пътят на шебека към човека. Лошото е, че българинът още не е тръгнал по него...

    Коментиран от #32

  • 30 А самото училище

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Лошия":

    Някои учителки обаче се справят. Но повечето обаче "изтървават коня". Обаче накрая всички се редят за заплата. И няма да те подкрепя, защото виж как се орезаха финансирането на болниците, но на учителите й вдигнаха заплатите. И сега много места са със закрити спешни центрове. Като стане нещо детето трябва да го карат чак до София или до Пловдив, а пътуването може и да е фатално. Е на фона на това поне намерете начин да влеете разум в тия деца, та всяка седмица имат час на класния ръководител, какво правите тогава, обсъждате само дестинации за екскурзии и балове ли???????!!!!!????!!!
  • 31 ПЕНКО

    2 9 Отговор
    ВСИЧКИ СМЕ ПРАВИЛИ ТОВА !!!!
  • 32 недоевоюлирал

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Не състоялата се еволюция":

    Отдавна сме на него. Само че, в обратната посока. От човеци към шибеци.
  • 33 еко

    11 1 Отговор
    ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ! ТВУ!
  • 34 Един

    13 0 Отговор
    Когато не бият учителите (с цел възпиране ) - учениците се бият сами (с цел надмощие)!
  • 35 gost1

    4 0 Отговор
    Facebook е виновен, а и др подобни...защо не са го изтрили преди да го видят и повторят децата??? Те, че не стават по-умни в школото е ясно.
  • 36 Емигриране към родината😂😂😂

    0 2 Отговор
    Вземам децата и се връщаме у бегето там е просто фантастичноо😂😂😂😂
  • 37 Папуняк

    1 1 Отговор
    Луди ли сте бе? Кво ми се правите на по-праведни от папата. Все едно не сте ходили на училище. Подобни майтапи са правили всички и с всеки, и тогава е имало такива случаи. Нямаше обаче такива телефони и такива медии и нещата не се раздухваха толкова.
  • 38 Не знаете, какво става

    11 0 Отговор
    В училище децата непрекъснато се бият, псуват, блъскат...В опит да ги разтървем/ учител съм/ , посягат и на нас. Накрая идват родителите на побойниците - крещят , псуват и заплашват, че ще ни уволняват....Давате ли си сметка, какво се случва всеки ден и как се справяме ние с цялата тази агресия? Иначе учителите ви виновни!
    Това е училището....Каквито родителите, такива и децата...
    И какви високи заплати коментирате? Дайте ги, че да ги видим и ние?!

    Коментиран от #40

  • 39 Око за око

    3 0 Отговор
    И на двамата да им се счупят ръцете.
  • 40 Е в тия училища

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Не знаете, какво става":

    ако е толкова мъчително да се учи и възпитава, дайде да направим образованието частно. От Вас учителите в голяма степен зависи и е най-доброто решение за всички. Разчитам на Вас, поне да обсъдите идеята с колеги. Мисля, че трябва да сме смели - утре никой няма да вземат на работа без диплома и дори не биха му давали социални помощи. Ще Ви се плаща на час, така че, доходите Ви ще са горе-долу същите, дори и при по-малък интерес. И най-важното - ще имате подобаващо на професията Ви ежедневие. Ще заобиколим и държавното плащане за образованието (от данъците ни) на крайно незаинтересованата по-мургава част децата. А моралният разпад най-сетне ще спре. Все има какво да се направи, човече. Не забравяй, че български учители като теб са направили немислимото - успешна борба отделяне на българската църква от гръцката и то в границите на крайно изостаналата и консервативна Османска империя.
  • 41 ...

    1 1 Отговор
    Махнаха казармата дето беше година и половина, та да превърнат училищата в казарми. И на запад учител няма право дори шамар да лепне на детето, ама ако детето посмее да му отвърне леле три психотерапии поне ще му назначат, ще му се отбележи в характеристиката и с бъдещето му е свършено. Родител ако иде да крещи, викат охраната, слагат му белезници като на терорист, съдят го и ако не може пак да се обуздае, хайде и него на психиатър. Пиша това, щото някой политик ще каже прилагаме американския модел, е извинявай ама не е това американският модел. Това май само в бившите социалистически държави го има и аз питам ЗАЩО? Защо точно на тях, много интересно съвпадение???
  • 42 Ученик

    2 1 Отговор
    Тва и аз ще го пробвам 🤣🤣
  • 43 Явно

    2 0 Отговор
    Че учителите нямат правата за намеса и наказания,децата са оставени сами на себе си,малкия зверилник е подготовка за големия,човек за човека е вълк,а света е джунгла с естествените си правила,оттук следва промяна ако я искаме,иначе ще си търпим гнета.А децата ще страдат и повтарят нашите грешки,у дома трябва да се говори много,за да се избегнат насилствените конфликти,но това се случва само ако има разбирателство в семейството.Не на последно място е конфликта между деца от различни социални прослойки съответно финансови възможности,постсоц.обществото не е подготвено,а толкова социолози и психолози ни даватакъл от екрана с разни формати,няма я истинската грижа,а ако има ,то тя е от някоя соросфондация.,която плаща за промиване на мозъци.Рибата е вмирисана от главата си разбира се
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове