28 Януари, 2020 14:54 9 428 112

Президентът: Имам покана от Путин за 9 май, още не съм му отговорил

  • румен радев-
  • 9 май-
  • парад-
  • ден на победата

Не искам да спекулирам, преди да изпратя своя отговор, заяви Румен Радев на въпроса дали ще присъства на парада за Деня на победата в Москва

Президентът: Имам покана от Путин за 9 май, още не съм му отговорил - 1
Снимка: БГНЕС

Има такава покана. Такъв беше отговорът на президента Румен Радев на въпрос дали има покана от руския си колега Владимир Путин за парада на Победата в Москва на 9 май.

"Още не съм отговорил и не искам да спекулирам, преди да изпратя своя отговор", заяви още държавният глава.

Действията в дипломацията не трябва да се превръщат в телeвизионно реалити, каза още президентът по време на отчета си за дейността през изминалите 3 г., предаде Агенция "Фокус".

„Що се отнася до шпионските скандали, не коментирам дейността на службите и прокуратурата, но България трябва да отстоява твърдо своят суверенитет и да пресича всякаква намеса в нейната национална сигурност. Разбира се, за всяка една такава дейност, която водят службите, трябва да има събрани ясни и безспорни доказателства. Дали е нормално други държави да се интересуват от наши вътрешни дейности, сега ако ви кажа - тук има дипломати също, че дипломатът, изпратен в една държава, не се интересува какво става в тази държава и не информира своята държава, нали знаете, че това е нещо много наивно. Тук има една много тънка граница. Трябва да има ясно разграничение между дейността, която извършва всеки един дипломат за развитие на връзките, информацията, която той събира - с каква насоченост и мотиви и дали се прекрачва тази граница, в която имаме намеса в националната сигурност с определен интерес“, заяви още Радев.

Според него действията не трябва да се превръщат в телевизионно реалити. „Това е много тънка и чувствителна материя и ефективността трябва да бъде водеща пред ефектността в едни такива действия“, заяви още Радев.

На въпрос как ще коментира в момента отношенията между Русия и България във връзка със събитията от последните дни, президентът заяви, че има две страни в развитието на отношенията в момента.

„Едната е по-чисто дипломатическа линия. Това, доколкото знам и се очаква в нашето посолство в Москва, е да има реципрочност на действията, т.е. да бъдат изгонени двама наши дипломати. Това е което най-вероятно може да се случи. От друга страна България и Русия имат общи интереси в по-голяма сигурност в региона, общи интереси от развитие на двустранните отношения и то на здрава, прагматична основа, неслучайно в моя отчет аз заявих за резултатите от продължителната среща с президента Путин и целия негов екип, където много ясно формулирах параметрите на това двустранто сътрудничество. Много ясно формулирах необходимостта от преразглеждане на ценовите механизми за доставка на газ за България. Благодаря на президента Путин, че той прие аргументите", коментира още Радев.

Той заяви, че очаква по-голяма активност и настойчивост от българското правителство и че не е срамно то да настоява за по-ниски цени на газовите доставки.

"Надявам се тези шпионски скандали да не навредят на тези прагматични отношения, защото България вече е вложила значителни средства. Значителни средства в газопровода "Балкански поток". Така че тези средства трябва по някакъв начин да се оползотворят. За ЕС и деня на победата и ролята на Съветския съюз във Втората световна война - според мен този спор излишно се политизира и тук е мястото да има по-голяма чуваемост историците и хората, които боравят с архивите и историческата истина за войната", каза още държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    151 23 Отговор
    Трябва да отиде. И ние сме дали 10 000 жертви за деня на победата.

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 riko

    131 19 Отговор
    Когато го канят велики сили трябва да се ходи и и и да се много мисли за България.
  • 4 Владимир Путин

    16 102 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Какви жертви ще дали бе не руснаците ви спасихме вие сте пълни мишки и глупаци аз Владимир Путин ако кажа че изстрелям ядрени ракети върху България най-скапаната кочина

    Коментиран от #8, #91

  • 5 поко

    19 34 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко Боклука":

    Патоци в БГ винаги е имало!

    Коментиран от #7

  • 6 Бойко мършата

    20 106 Отговор
    Путин е майстор на свирките с Румен Радев Има цяла нощ
  • 7 Бойко мършата

    24 53 Отговор

    До коментар #5 от "поко":

    Яж на Путин Путака

    Коментиран от #16

  • 8 Последния софиянец

    89 4 Отговор

    До коментар #4 от "Владимир Путин":

    Нашата славна армия е загубила 10 000 бойци край Драва, а немците 60 000.Представете си каква силна армия сме имали.

    Коментиран от #12

  • 9 русенец

    117 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Не заради жертвите, а заради уважението. На първият парад на Победата през 1945-та година сред маршируващите е имало само един ЧУЖДЕНЕЦ - командирът на Първа Българска АРМИЯ ген.Владимир Стойчев. Познай защо! Не защото сме дали хиляди загинали, а защото сме ПОБЕЖДАВАЛИ ! ... Е, тогава не сме били наведени като сега, но това е различна тема.

    Коментиран от #15

  • 10 ЪРП

    125 24 Отговор
    БРАВО ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!!
    ВИСША КЛАСА И ДИПЛОМАЦИЯ!!! ЕЙ ТОВА Е!!!!!!
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ОТИДЕТЕ, ТОВА Е ВЪПРОС НА ЧЕСТ ЗА ОМЕРЗЕНАТА И УНИЖЕНА ОТ ДРУГИ ИНДИВИДИ, БЪЛГАРИЯ!!!!

    Коментиран от #14

  • 11 ТРАД КОЗЛОДУЙ

    112 29 Отговор
    НАЙ ДОСТОЙНИЯ ПРЕЗИДЕНТ

    Коментиран от #17

  • 12 Владимир Путин

    10 85 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    Беше сложна армията ,че насрахте Драва навсякъде говна и бягайте като котки

    Коментиран от #19, #111

  • 13 ПЕЕВ

    29 113 Отговор
    РАДЕВ Е КАРИКАТУРА НА ПРЕЗИДЕНТ,САМО КЪМ ТАМ ДЕТО СЪС СТО ЗОРА УСПЯХМЕ ДА СЕ ОТКАЧИМ НИ БУТА..АБЕ КОМУНИСТ БЕЗ КОМЕНТАР.
  • 14 гост

    15 31 Отговор

    До коментар #10 от "ЪРП":

    яси наври тая виша класа

    Коментиран от #30

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 беро

    26 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бойко мършата":

    Личи си че само това ядеш.
  • 17 ПЕЕВ

    24 85 Отговор

    До коментар #11 от "ТРАД КОЗЛОДУЙ":

    КОЕ МУ Е ДОБРОТО НА РАДЕВ ,ЧЕ Е ШПИОНИН НА РУСИЯ ЛИ.

    Коментиран от #18, #20, #28, #96

  • 18 Румен Радев смешника и дядо Бойко тикват

    16 59 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕЕВ":

    Румен Радев има мека пишка

    Коментиран от #83, #92, #110

  • 19 Владимир Путин

    8 53 Отговор

    До коментар #12 от "Владимир Путин":

    Толкова е славна бг армията ,че насрахте Драва и избягахте като котки

    Коментиран от #63, #75

  • 20 русенец

    66 12 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕЕВ":

    Ти кои шпиони предпочиташ? Тези от ГЕРБ ли? Радев и шпионин да е е много по-умен от Тиквата, който заяви по телевизията, че с резидента на ЦРУ заедно пишели докладите! Ти си много тъп човек и това, че си гербаджия не те извинява!
  • 21 русенец

    61 6 Отговор
    Чета постовете и за пореден път се убеждавам, че в България сте останали основно идиотите. Казвам го с болка, не искам да засегна никой!

    Коментиран от #85

  • 22 Калоян

    24 7 Отговор
    Разрешение от козак ли чака? Няма да го получи.
  • 23 По протокол и от уважение

    64 12 Отговор
    Президентът Радев трябва да отиде на честването, най–малкото защото поканата е от президент към президент, за разлика от бостанското плашило, дето е "у всяко гърне мерудия", гуши ,мачка и прегръща все що му попадне, само и само да се изкара Велик вожд.
  • 24 Бай Стою касапина

    11 30 Отговор
    Ами дано до май месец да даде отговор на Путин. Все пак има бая време. Той така си е свикнал да бави нещата, както с назначаването на Гешев.
  • 25 Коментатор

    21 60 Отговор
    Президентът на България НЕ трябва да присъства на 9 май в Москва. Защо? 1. 9 май е съветският символ на победата над фашизма от СССР, но пък точно тази съветска армия, на 9 септември 1944 г., окупира България. Като окупирана държава България няма какво да чества руския 9 май. 9 май е и Денят на Европа и България трябва да отбележи този ден. 2. При стеклите се дипломатически и шпионски скандали, и зловредното влияние на Русия в България, е неуместно президентът да посещава Русия. Какъв знак даваме на руснаците при официално посещение - вие овършахте България с отровители, шпиони и хибридни войни, но на нас ни е все тая и затова ще уважим поканата... 3. И още една причина...колкото по-далеч от руската мечка, толкова по-добре. Така бих разсъждавал аз, иначе дипломатите би трябвало да намерят подходящия отговор за отказ на поканата.

    Коментиран от #38, #76, #97, #107

  • 26 Другия с коня

    17 37 Отговор
    Ние сме Съюзници на Хитлер .Ние сме Победените и Окупираните от Червената армия.Ако има някакво Достойнство,Президента да си седи на окупирани и победен задника о да остави хората да си празнуват Победата.Направи се на болен и запази Достойнство....В противен случай унижението е Двойно - празнуваш поражението във войната и 45 години Комунистическа Руска Окупация....

    Коментиран от #52, #60

  • 27 SSLevski

    14 32 Отговор
    Без отварянето на втори фронт в Нормандия, разбира се заради главно действащо лице САЩ, руснаците щяха да ядат дедовия много скоро, както разбира се и обратното е вярно, ако германците не се занимаваха с кампанията в СССР, съюзниците никога нямаше да стъпят в Европа! Просто вермахта беше голям залък за когото и да било! За съжаление райха не успя, защото прекалено се беше разкъсал из цяла Европа! А 9ти май може да е празник за някой, но не за всички! Господа журналя!!!
  • 28 Добро и лошо

    50 13 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕЕВ":

    Доброто на Президента Радев е, че е единственият, който милее за България и народа ѝ, за разлика от другите продажници на родината– като започненм от Соли паси и го докараме до настоящите управници. Лошото му е, че има позиция , не се кланя никому, не е послушен като куклата Плювню и не е с шайкаа.

    Коментиран от #31, #32

  • 29 другите са страхливци и свиркаджии

    21 8 Отговор
    Само глей а се не изложиш и да се представиш като страхливец. Приемай поканата .
  • 30 Сух

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Научи се да пишеш първо, смотан..
  • 31 не виждам нищо лошо

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "Добро и лошо":

    Че ко му е лошото на това , че има позиция и не прави свирки ?

    Коментиран от #37

  • 32 ПЕЕВ

    10 26 Отговор

    До коментар #28 от "Добро и лошо":

    ТОЙ НЯМА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ.РАБОТИ СРЕЩУ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА ,ТОЧНО КАКТО НА ТЕБ ТИ ПЛАЩАТ ДА ГО ВЪЗХВАЛЯВАШ.

    Коментиран от #95

  • 33 Кую

    14 26 Отговор
    Естествено, че тоя путкинофил ще отиде да отдаде почит към началника си!
  • 34 Сух

    31 9 Отговор
    Браво, Путин е оценил по качества президента Радев!
  • 35 ДЖОТО

    21 9 Отговор
    ДО ПЕЕВ-13-Също,като онова ПАЛЯЧО-ПЛЕВНЮ,така ли бе БОКЛУК-СКАПАН?
  • 36 чикиджии смотани

    20 8 Отговор
    Тъпо внушение на тъпи лизачи на задника на чичо Сам е , че Радев е руски шпионин . Бах ви у тъпите утрепляци.
  • 37 Добро и лошо

    8 2 Отговор

    До коментар #31 от "не виждам нищо лошо":

    Изразявам личното си мнение, за разлика от платените тролове!
  • 38 русенец

    25 8 Отговор

    До коментар #25 от "Коментатор":

    Виждам, че си получил знанията си от АОНСУ на ГЕРБ и спазваш директивите на Партията си. Да те питам защо Австрия не беше окупирана от СССР при все, че съветската армия я освободи от фашизма с участието и на българската армия? А Гърция?! СССР беше в България, но така и не се опита да продължи към Гърция?! Ще ти дам жокер, умнико - Конференцията в Ялта и съглашението за РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ СФЕРИТЕ НА ВЛИЯНИЕ между Хамерика, Англия и СССР. Така, че руснаците са те "поробили" защото така са искали тези, на които се дупиш сега. Прочие, защо не благославяш СССР, че те освободиха от комунизма, бе абдал!? Ако не беше Горбачов, още щеше да смичиш оная работа на дедо ти Тодор, да се свети името му! Виж, историята показва, че робът винаги е роб и винаги търси оправдание в някой по-силен от него. Разбра ли нещо? Едва ли, тъп си!

    Коментиран от #50, #79, #80

  • 39 Калитко

    10 23 Отговор
    Не, не му отговаряй още на поканата. Остави го да почака. Да изпрати и втора покана. И после иди и не се връщай.
    Остани там, в калта. От време на време ще ходиш на почивка в Северна кУрея. С жена си.

    Коментиран от #40, #42

  • 40 Другаря

    4 13 Отговор

    До коментар #39 от "Калитко":

    Много убаво речено, Калитко. И аз местяяяя...
  • 41 мани мани

    8 7 Отговор
    е, ние сме победена страна от тая тъпа война и предната, к'во да правим там на техния площад :) великите сили си ни подават кат' к'рви4ка, ние тря' сме луди да сме с тях! със ссср, сега със сащ... майната им! тря' се прайм на техни приятели и т'ва е, ама не сме и толкоз! да си гледаме нашият си интерес! зак'о ни са чифутски блядски чибурашки и говнари луди кравари?!

    Коментиран от #99

  • 42 капутче си ибе с капутче

    7 4 Отговор

    До коментар #39 от "Калитко":

    Да ти ибъ в калиткото.
  • 43 Тошко

    6 11 Отговор
    Иди, ако до тогава не те подпука гл. Прокурор.

    Коментиран от #47

  • 44 007

    12 3 Отговор
    Г-н Радев, и все пак, социалист ли сте по убеждение? Не е срамно ако сте; срамно е ако излъжите или шикалкавите (както Клинтън се изложи като излъга, ако знаете). Добре би било да се просветите теоретично по въпроса; мога само да споделя виждане. Coциaлиcтичacкaтa идeя нe e зa вcякa нaция, нaрoднocт и aкo щeтe рacа. Oглeдaйтe ce и cи гo нaбийтe в глaвата; cлaвянcкитe народи, в чacтнocт бългaритe, cмe нeупрaвляeмитe и нeрaбoтливитe нaрoди (трудилюбиe звучи кaтo мaзoхизъм). Кoйтo пoзнaвa пoнe oтчacти мaнтaлитeтa нa китaйцитe, рaзбирa, чe пo прирoдa тe ca coциaлиcти, упрaвляeми, рaбoтливи, иeрaрхичнo пoдчинявaщи ce и живeeщи в рoдoв coциaлизъм прeди oщe дa ce пръкнe coц-идeoлoгиятa. "Щo e coциaлизъм и имa ли пoчвa у нac?" НЯМA; пoчвaтa e "киceлa" и нe мoжe дa вирee. Нe дaвa плoдoвe; бeзплoдeн e.

    Коментиран от #101

  • 45 Последния софиянец

    21 4 Отговор
    Значи Бойко с червената книжка е демократ, а Радев дето е учил в САЩ е комунист. У нас нещата винаги са обърнати.
  • 46 Уди Кълвача

    19 7 Отговор
    👏👏👏👏👏👏 На 9 Май отново сме там на,, Червения площад" 9 Май е НАЙ ВЕЛИКАТА ДАТА!!!
  • 47 Тринити

    6 2 Отговор

    До коментар #43 от "Тошко":

    Ще му подпука 🖕🏾🖕🏾🖕🏾🖕🏾🖕🏾
  • 48 Цезан

    7 15 Отговор
    Радев питай първо дали и руския патриарх ще е там да не ти набие чомберите пак
  • 49 Умно село

    17 3 Отговор
    В това няма нищо лошо.
    Референдум ли трябва се прави за това?
    Всеки ден някой от Правителството пътува по нечия покана отвън.
    Кой на Молитва със закуска, кой на съвет, кой на парад.
    Всеки знае какво се чества на 9 май?
    А и лесно забравяме и отричаме историята си и пишем нова като Македонците, която история се повтаря , защото "успешните ни политици" не вземат нищо като поука от нея.
    Ден за ден, и търбусите да са пълни и да върви държавната заплата на края на месеца на българското политик.€€

    Коментиран от #102

  • 50 Коментатор

    3 10 Отговор

    До коментар #38 от "русенец":

    Само кръглият глупак може да си позволи подобен език и обругаване на чуждо мнение, което не го засяга лично, с такъв просташки език и с маниакална истерия. П.П. А за салфектата на Сталин сме чували, но пък фактите са си факти... и комунистите - съратници на съветските им другари - разсипаха България..

    Коментиран от #51

  • 51 русенец

    13 2 Отговор

    До коментар #50 от "Коментатор":

    А ти продълговат простак ли си? Зададох въпроси, защо не им отговориш или не ти стиска, а? Защо не вдигнеш пметник на Горбачов, бе?!:) ТОЙ ти донесе демокрацията, а не скачащите лумпени на жълтите павета в София.:)

    Коментиран от #57

  • 52 Коментатор

    6 10 Отговор

    До коментар #26 от "Другия с коня":

    Точно така...съгласен напълно. Но коментаторчетата тук, които много искат да уважим поканата на Путин, не разбират смисъла на думата достойнство...
  • 53 булгаристан

    9 5 Отговор
    Булгаристанци и вие ли искате да се наредите до победителите? Вие благодарете на Сталин, че ви спаси от разпокъсване.Чърчил имаше още по-добра идея за вас. Да ви няма изобщо като държава и май-е бил прав. Сега се вижда, че сте неспособни на самостоятелна държава и вечно трябва да има някой да ви нарежда, какво да правите.
  • 54 Горд Българин

    9 15 Отговор
    Никога по никакъв повод,Български държавен глава не трябва да застава до доказаните убийци и крадци на историята и суверенитета на България.Особено до хора наричащи втората световна война “отечествена”,макар и преки виновници за започването й.Поклон пред Българските войни жертва на война която не беше наша!

    Коментиран от #59, #62

  • 55 921

    10 2 Отговор
    Не отговаряи Гешев ще те заподозре в държавна измяна може ако има покана от Тръмп тогава главанаците ще те похвалят
  • 56 гост

    4 10 Отговор
    "Дo ĸpaя нa тaзи гoдинa щe бъдe дивepcифициpaнo 50% oт пoтpeблeниeтo нa пpиpoдeн гaз в cтpaнaтa", зaяви в paмĸитe нa визитaтa cи в CAЩ миниcтъpът нa eнepгeтиĸaтa Teмeнyжĸa Πeтĸoвa, cъoбщи пpecцeнтъpът нa вeдoмcтвoтo ѝ, цитиpaн oт БHP.
    Πeтĸoвa пocoчи, чe oт цялoтo пoтpeблeниe нa пpиpoдeн гaз в cтpaнaтa - 3 млpд. ĸyб. мeтpa, пoлoвинaтa ĸoличecтвo в paзмep нa 1,5 млpд. ĸyб. мeтpa гaз щe бъдaт дивepcифициpaни чpeз дocтaвĸитe нa дoгoвopeнитe ĸoличecтвa cиньo гopивo oт Aзepбaйджaн и дocтaвĸитe нa втeчнeн пpиpoдeн газ !!!! Божеее , как ще му дърпат ушите на Руменчо , ако иде при вожда , ахахаххахахха !!!!

    Коментиран от #58

  • 57 Коментатор

    6 13 Отговор

    До коментар #51 от "русенец":

    Ей, русенски селяндур, що не се спреш или искаш още отровени българи, искаш руснаците да си направят още лагерчета като Камчия и да ти се подиграват руски патриарси и депутати, че и путин да командва с имперски тон колко бързо да строим газопровода...стига ли ти вече или мисленето ти е гладко шлифовано и не знаеш що е достойнство...

    Коментиран от #61

  • 58 гост

    5 10 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    Зa минaлaтa гoдинa дocтaвĸитe нa втeчнeн пpиpoдeн гaз зa Бългapия ca в paзмep нa близo пoлoвин милиapд ĸyбични мeтpa. "Toвa e вaжнa cтъпĸa зa yтвъpждaвaнeтo нa пpoзpaчeн, лиĸвидeн и нaдeждeн пaзap нa пpиpoдeн гaз нe caмo в Бългapия, нo и в peгиoнa", ĸaзa Πeтĸoвa. За тази и следващата се очаква съществено увеличение на вноса на втечнен газ !
    Русофилоски рев и сополи да започнат сега , хахаххахахха !!!
  • 59 Коментатор

    4 7 Отговор

    До коментар #54 от "Горд Българин":

    Поздравления за коментара!
  • 60 мани мани

    6 10 Отговор

    До коментар #26 от "Другия с коня":

    точно така е! подкрепям! никаква работа няма там, но ми се струва че ще отиде, понеже жена му е развей прах и много обича да хойка по дестинации и да се показва, понеже е комплексарка, а и президента ни е такъв! само желю желев не беше, но и той направи някои леки грешки, ама мир на праха му! след желю, то сме нямали друг читав! тоя парясания летец за нищо не става! трудно могат да го усетят обаче... хлъзгав е! труден за улавяне що за човек е! хич не е читав! но ще отиде там де, почти съм сигурен :)
  • 61 русенец

    9 2 Отговор

    До коментар #57 от "Коментатор":

    Лагерчетата са ги правили такива като теб с цел да се харесат на тогавашния голям брат! Робите сте сервилни. Иначе ако наистна те интересува, наистина ако искаме да се оправят нещата в Бг, то трябва да възстановим лагерите, че много плява се насъбра и само пречите на прогреса. Все пак има и българи, които имат чест и достойнство и някак си се срамуваме от действията на Борисов и кликата му. Изобщо не харесваме действията на комунистите, другарю! И Унгария е малка страна, но не е клекнала като Бг, нали? Ти на кого би ми препоръчал да се кланям? Чий задник да целувам. Имаш опит, със сигурност знаеш чий гъз е по-вкусен.:)

    Коментиран от #77

  • 62 мани мани

    5 6 Отговор

    До коментар #54 от "Горд Българин":

    абсолютно е така! подкрепям! за съжаление много българи са ментално увредени и едни се кланят на русия (30г. именце на страна с нов флаг - абсолютно посмешище), други се кланят на сащ (страна измислена и толкоз млада, че кенефа на дядо ми на село е няколко пъти по-стар, отколкото страната им и историята им) ... много мекерета българя има!
  • 63 Голем смях

    6 7 Отговор

    До коментар #19 от "Владимир Путин":

    Да,както руската армия е бягала от кавалерията на ген.Колев.Спряли са се чак в Молдова ,като повече от половината са ги изклали българите.
  • 64 мани мани

    5 11 Отговор
    тука има много утайки българя и руски копеленца, смески м/у продажни бг 'урви4ки, продажни копеленца българя женили се за миндили блядски пияни ушави колхолзници! ва е'а недоносчетата продажни, к'и българи сте вие ва уроди?! 'айде бягайте си в просия, 'айде другата пасмина си заминавайте в любимия запад и фащ, и ни оставете на мира да си оправяме кочината... че заради такива като вас е кочина! мама ви мръсна! да се кланям на просия? задето сме им дали религия, писменост, култура? те тука ще идват и ще се молят за прошка! анатема на такива неблагодарници!

    Коментиран от #74

  • 65 незнайко

    2 11 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: "Още не съм отговорил и не искам да спекулирам, преди да изпратя своя отговор") !!! Защо ни е такъв президент, който няма СОБСТВЕНО мнение и не може да отговори веднага ??? АКО ГО БЕШЕ ПОКАНИЛ ДАНАЛД ТРЪМП, ОЩЕ НА МОМЕНТА ЩЕШЕ ДА ОТГОВОРИ !!!
  • 66 До63

    13 3 Отговор
    Ами я си виж националния празник,:)) имената на руските генерали носещи улици и площади в цяла България, паметника на цар Освободител и ще си припомниш колко са били силициъе на нашите генерали и воини :), без Русия няма 3 март, тука щеше да пее мюизина:)
  • 67 До63

    12 3 Отговор
    И до Батак иди, черепите да видиш, да видиш без Русия докъде, те всички на Русия са се надявали и ако не те то другите са до чакали освободителка та си, та кръвта им не е отишла за нищо
  • 68 гост

    4 6 Отговор
    24 февруари е датата, на която през 1942 г. се е случила най-голямата морска трагедия в българската история – потъването на кораба „Струма“.Беззащитният кораб е забелязан от съветската подводница Щ-213, чийто капитан заповядва атака въпреки че държавата му не се намира в състояние на война нито с Панама, под чийто флаг плава „Струма“, нито с България. 24 февруари 1942 година се оказва фатална за 768 от 769-те пътници и екипаж на борда. Бягащите евреи и българският екипаж завинаги остават на дъното на Черно море, а екипажът на подводницата е похвален за ... проявена храброст (при потопяването на беззащитен кораб).
  • 69 До68

    7 5 Отговор
    И затова да отменят факта, че червената армия спаси евреите и без нея нямаше да има Израел, без грешен е само Господ, или какво да отменим 3 март,
  • 70 главоч

    2 1 Отговор
    ма прави се на интересен
  • 71 Бати Стефко

    7 5 Отговор
    Там трябва да бъде.И ние сме участвали и сме дали жертви.Мьи с групьи не делимся.На които не му отърва да не пише глупости.
  • 72 Николенко

    5 9 Отговор
    Какво ще празнуваш там бе малоумник окупацията на България ли ? Айде отивай и въобще не се връщай .
  • 73 Иван

    1 6 Отговор
    Радев и ти си марионетка на САЩ и Англия.
  • 74 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "мани мани":

    Мършо
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 стоян

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Коментатор":

    До 25 -браво за коментара -трябва да иде да четка окупаторите дето 50 години ни мачкаха и почти затриха
  • 77 Коментатор

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "русенец":

    Превъзходно! Що ли се чудим, че България е на това дередже?!:)
  • 78 Човек

    2 5 Отговор
    Няма работа на този парад. България беше третирана като загубила ВСВ. Нападната и окупирана от руснаците стигна дъното на историческото си пропадане. Ако отиде , то , въпреки че не понасям тиквоча и имам симпатии към президентската институция , като такава , просто ще спра да се интересувам от ставащото в България и окончателно ще я зачеркна като моя страна. И без това новата ми страна ми дава достатъчно да съм човек.

    Коментиран от #87

  • 79 2958

    1 8 Отговор

    До коментар #38 от "русенец":

    Бъркаш в две неща !
    1. Освобождението ни от комунизма и от комунизма като цяло от всички страни е благодарение на няколко събития на продиктувани от вярващи християни единия от които е папа Йоан 2 . Дори се опитаха да го убият бг комунистите срамна история...
    2. Ако един човек не желае да стори нещо,то той няма да го ! Демек Русията е желаела да ни пороби. Но айде да не се прааим на слепи,те ни освободиха за да ни поробят. Най-тъжното нещо от всичко е ,че българския русофил мрази България и е готов да унищожи всичко за мащеха русиа

    Коментиран от #93

  • 80 Валери

    2 5 Отговор

    До коментар #38 от "русенец":

    и да му обясняваш няма да разбере. защото е промит мозък без грам знания по история.
  • 81 Не ми пука за вас!!!

    2 5 Отговор
    Тези,които искат да отиде,да вървят с него Хубаво ще си пре карат,ще бъдат прекарани и оправени.Ще им хареса,на тях всичко ,което е оттам им харесва.Затова ,да не се връщат,там си стойте,няма да ни липсвате. Оставащите тук също не са за завиждане . Между тях не можеш да намериш двама да са на един акъл Това няма да доведе до нищо добро.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 джус

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Румен Радев смешника и дядо Бойко тикват":

    да не си я пробвал
  • 84 До81

    4 3 Отговор
    В Русия командват славяни и е християнска държава, това скоро Путин им обясни, че колкото и силно да вият дискриминация малцинствата това е, по тези закони се живее там, оправени може да бъдете тук по селата от ромеите ни и на запад от мигри те, примери много, такава гавра руснаците никога няма да позволят
  • 85 Коментатор

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "русенец":

    Ама наистина сме останали идиоти и охлюви тука. Той ви нарича в прав текст идиоти, а има 35 харесвания и 5 нехаресали.
  • 86 СВД

    6 2 Отговор
    Само да напомня на джендермените, че на 65 годишнината от една страна на Путин стоеше господжа Меркел, а от другата - китаеца! Първанов бе най накрая долу в редицата на гостите, на левия фланг! Та, госпожата Меркел да не би да е чествала разгрома на Германия1 според Вас бе, джендерюги? И през цялото време си говореше с Путин! Без преводач!
  • 87 ФАКТ

    5 1 Отговор

    До коментар #78 от "Човек":

    Дoблecтният бългaрcки гeнeрaл Владимир Cтoйчeв e учacтвaл в пaрaдa нa пoбeдaтa в Мocквa нa 24 юни 1945 г., в кaчecтвoтo cи нa кoмaндвaщ 1-вa бългaрcкa aрмия от cъстaвa нa 3-ти укрaинcки фрoнт.
  • 88 друм

    4 2 Отговор
    Със баба ви меца шега небива!
  • 89 ЗначиАздавикажа...

    2 4 Отговор
    Да отива и хич да не се връща, там му е мястото в пумията при пусин....Там е мястото на всички русофили, педофили и т.н.
  • 90 STEFCO

    1 4 Отговор
    RUMBA NE E POKANA A ZAPOVED TRYAVA DA OTİDESH DA DOKLADVASH NA PUTİN
  • 91 STEFCO

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Владимир Путин":

    VIRVİ NA MAİNATA Sİ BOKLUK SKAPAN
  • 92 ОРЕЛ

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Румен Радев смешника и дядо Бойко тикват":

    а плевньо има меко дупенце , като на детско барабанче, апа Петър Стоянов има конска глава и с кеф даму направим зъбите на такси , апа Иван Костов е циганин долен у цревата , с кеф да ми скинем главата до кръсто , А Г-Н ГОРГИ МАРКОВ Е ПРОДАЖНО И ТРОЛСКО ПЛЯМПАЛО ДЪРТО, УМРЕТЕ БЕ КРАВАРСКИ МИШОЦИ ДОЛНИ ПОДЛОГИ УМРЕТЕ , ВИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ УВАЖЕНИЕ ОТ ТОЗИ КОИТО ВИ СПАСИ ДЕДИТЕ ВИ И ПРА ДЕДИТЕ ВИ ОТ ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ 1944 ГОДИНА , И ВАС СЕГА НЯМАШЕ ДА ВИ ИМА И ДА ТРОЛИТЕ ТУКА ДОЛНИ УТРЕПКИ , ХОРА КОИТО НЕ ЗНАЯТ ИСТОРИЯТА И НЕ СА ХОДИЛИ В КАЗАРМА , ОСОБЕННО ОТ 90 НАБОР НАСАМ , ДА НЕ СЕ ИЗХОЖДАТ ПО ФОРУМА ,ЩОТО ЗАМИРИСВЯА НА КРАВЕШКИ ЛАИНА , ЯСНО ЛИ ВИЕ ,ПРЕДАТЕЛИ ДОЛНИ .
  • 93 ПЕРНИШКИО

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "2958":

    еии жална ти маикя , аре недеи да прехвърляш вината на Сергеи Антонов срещу АЛИ АГДЖА, нещо си не до чул баш , ама тролиш ли тролиш .
  • 94 СОС

    4 1 Отговор
    Искам да поканя официално президента Радев на традиционният Луковмарш другия месец да видиме дали е президент на всички българи или е президент само на комунистите (социалистите)
  • 95 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "ПЕЕВ":

    Ми на теб кой ти плаща бре Долнопробен Продажен Трол..???
  • 96 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "ПЕЕВ":

    А Боко Тиквата,Сюлейман Паси,Иво Минджев,Цв.Цв са продажни гниди на ФАЩ...
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    1 0 Отговор
    Що така бе Модераторе триеш на чивека коментара,а пък на разни Глисти ги оставяш да ръсят обиди и псувни и да пишат глупости...,че и имената им обидни чак
  • 99 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "мани мани":

    Защо сме победена страна? Та ние сме водили бойни действия само срещу Германия.
  • 100 Гого

    2 2 Отговор
    Естествено е, че Президента Радев трябва да отиде в Моска за парада на победата. Да не забравяме, на щиковете на кои войски се извоюва победата над Хитлеристка Германия. 20 млн. жертви дадоха руснаците за тази победа. За сравнение на всички останали войски, включително американците - жертвите са около 480 000. Май цифрите са доста кразноречиви. Американците се намесиха в последната фаза на войната, когато се видя, че и без тях Германия ще бъде смачкана. Уплашиха се за собствените си интереси, а сега размахват знамената. В същност приноса им в победата е нищожен. Америка от 7 декември 1941г. е във война с оста Рим-Берлин-Токио. Къде бяха до 6. юни 1944? Гледаха сеира. И на тези дупедавци днес искат да им се кланяме? Я да ходят на майната си. А тука нещастниците които пишат оди възхвалата им, да ходят и да им лижат топките. Те друго и не могат. Що се отнася до атаката на Гешев срещу президента само ще припомня уличните протести срещу избора му за главен прокурор. Беше обявен за агент на мафията. Е сега вече се легитимира като такъв и ВСС, които го подкрепиха дружно се видя откъде ходят да си получават пачките. Време е всите тези да се изметат и да им се даде голямата награда "Златната решетка" - доживот, заедно разбира се и с главния кукловод, който уж седи "ни лук ял, ни лук мирисал" Бойко Борисов. Срам за тях.

    Коментиран от #103

  • 101 gost

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "007":

    Защо мислиш че Българите са славяни? Славянско племе не съществува, то е плод на руската политика. Защо няма все още открит поне един славянски артефакт?
  • 102 gost

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Умно село":

    Да, знае се -това е разгрома на единствената истинска социалистическа държава съществувала до сега.
  • 103 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "Гого":

    Гого, дори Сталин не е присъствал на парада на победата. Защо?
    Пропускаш да отчетеш че от първият ден на войната на Германия срещу СССР Англия и САЩ постоянно снабдяват русия с военна техника, въпреки че американците си имат фронт с Япония и с какво са длъжни да отварят и втори за тях фронт в Европа? Не разрушиха ли с бомбардировки цялата немска индустрия?

    Коментиран от #104

  • 104 Гого

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "Българин":

    Ами като питаш, да ти припомня. Те САЩ снабдяват и Англия с още повече храни, оръжие, боеприпаси, доброволци и конвоите непрекъснато сноват Атлантика, ама нещо не виждам как Англия с тези помощи ще надвие Германия. То се видя какво щеше да се случи. Наскоро имаше и един фим за това. как за малко, благодарение на грешно решение на Хитлер, са щели да бъдат издавени и избити стотици хиляди войници. Така, че хайде да не си хвърляме прах в очите. Дето благодарение на американската помощ се е постогнала победата. Тя идва във въздуга на крилата на Як, Ил, Пе Ла, изтребители, бомбардировачи и щурмови самолети, идва с Т34, ИС, "катюша", Шпаген, Судаев и т.н. Все руски оръжия. А за помощта благодарско, но тя не извоюва победата.
  • 105 набюдател

    0 1 Отговор
    ами не са ме поканили как да отида
    а познаите на кого са думите
  • 106 Додо

    2 1 Отговор
    Най после след 3години някой да покани за нещо тоя поплювко.Ама да вземе и оная кобила,че без нея накъде.То зер друг няма да иде,пак излагация за нас...
  • 107 serjant

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Коментатор":

    I DOKATO BESHE okupirana ot rusnacite ,tija sashtite rusnaci ti postroiha darjava , kojato do predi 30 godini ,beshe za primer vsveta s mnogo neshta , a sled kato doidohte navlast s laja i izmama i vanshna pomosht ''vie demokratite'' ,uspjahte da zatriete darjavata , posledni sme po vsichki pokazateli ne samo v Evropa ami i v sveta....
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 тъп руски трол рубладжия

    1 1 Отговор
    А на бас че тоя руско надупен президент ще закара Деса простакеса да види джуджето на живо, пък и да преспи в 5 звезден хотел за една две вечери. Чудя се обаче джуджето като няма първа дама с кой ще се снима нашата примадона. И Руменчо като отидеш гледай да не се срещаш с ченгето Гундяев че пак ще те нахока!
  • 110 възмутен

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Румен Радев смешника и дядо Бойко тикват":

    ТИ ПРОБВАЛ ЛИ СИ Я, ЧЕ ЗНАЕШ ТОЛКОВА НЕЩА??? Е, ЧЕСТИТО!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 PlimP

    0 0 Отговор
    да отиде, щом е поканен ще има оферти, да внимава на какво се съгласява, тия преди Радев не ги бръснеха за нищо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове