Last news in Fakti

28 Януари, 2020 17:02 11 134 125

Прокуратурата: Разследваме Радев за това...

  • румен радев-
  • имунитет-
  • десислава радева-
  • ввс-
  • разследване

Анализът на проведените телефонни разговори разкрива, че същите са по повод вероятно извършвана проверка от КПКОНПИ

Прокуратурата е установила данни за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност на президента. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

От съобщението става ясно, че в разследване срещу командира на Военно-въздушните сили ген. майор Цанко Стойков има данни за престъпление, извършено от президента Румен Радев. То не е извършено в качеството му на държавен глава, но като такъв има имунитет.

"Затова главният прокурор Иван Гешев е искал тълкуване дали може да бъде разследван президента, тъй като при проверка за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС, когато Радев е бил командир, се оказало, че има укрити документи", съобщават от прокуратурата.

В разследване срещу командира на ВВС генерал Цанко Стойков прокуратурата е попаднала на данни за извършено евентуално престъпление от страна на държавния глава Румен Радев.

Това става ясно от разпространено от прокуратурата прессъобщение заедно с доказателствен материал - звукови файлове от експлоатирани от ДАНС СРС-та. Те се публикуват след разрешение на наблюдаващия прокурор.

На 22 януари наблюдаващите прокурори са извършили цялостен анализ на доказателствената съвкупност по наказателно производство спрямо командира на ВВС.

"При така извършения анализ са констатирани данни и доказателства "за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност - президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му", посочват от прокуратурата.

Телефонните разговори са по повод вероятно извършвана проверка от КПКОНПИ по отношение на г-жа Д.Р, посочват от прокуратурата. Според наблюдаващите прокурори може да се приеме във висока степен на достоверност предположението, че пълното извършване на тази проверка на КПКОНПИ е била осуетена поради укриване на документи.

Наказателното производство е спряно на 23 януари, тъй като съгласно Конституцията на Република България държавният глава се ползва с имунитет. Наблюдаващите прокурори са приели, че това би било единственото правилно процесуално решение при липса на трайна практика на КС и ВКС, като всяко друго такова може да бъде предприето, респективно осъществено в нарушение на забраната за наказателно преследване срещу президента.

Припомняме, че вчера главният прокурор Иван Гешев отправи искане до Конституционния съд за тълкуване обхвата на имунитета на държавния глава. КС образува дело по искането. Днес главният прокурор заяви, че прокуратурата разполага с данни за извършено престъпление.

Въпросът бе повдигнат и по време на отчета на президента, като Румен Радев заяви, че няма никаква идея за какво се отнася питането на главния прокурор Иван Гешев, но е убеден, че не е вършил нищо нередно.

Прокуратурата на Република България прави публично и постановлението за спиране на наказателното производство със заличена информация, която няма отношение към посочената причината за спиране на наказателно производство.

Ето и цялото съобщение:

Предвид призива на президента към главния прокурор на Република България да обясни мотивите си за отправеното питане към Конституционния съд за задължително тълкуване на чл. 103 от Конституцията, високия обществен и медиен интерес, Прокуратурата на Република България предоставя следната информация:

В хода на образувано и водено от Специализираната прокуратура наказателно производство, наблюдаващите прокурори на 22 януари 2020 г. са извършили цялостен анализ на доказателствената съвкупност, включително и на приобщени по делото веществени доказателствени средства (събрани чрез използването на специални разузнавателни средства експлоатирани от ДАНС, спрямо командира на ВВС генерал-майор Ц.Ст.).

При така извършения анализ са констатирани данни и доказателства „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му“.

Анализът на проведените телефонни разговори разкрива, че същите са по повод вероятно извършвана проверка от КПКОНПИ по отношение на г-жа Д.Р. Наблюдаващите прокурори считат, че може да се приеме във висока степен на достоверност предположението, че пълното извършване на тази проверка на КПКОНПИ е била осуетена поради укриване на документи.

С постановление от 23 януари 2020 г. наказателното производство е спряно, тъй като съгласно Конституцията на Република България държавният глава се ползва с имунитет, изразяващ се в неотговорност за действията, извършени при изпълнение на служебни функции, със изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията (чл. 103, ал. 1 от КРБ) и неприкосновеност за задържане и за възбуждане на наказателно преследване (чл. 103, ал. 4 от КРБ).

Наблюдаващите прокурори са приели, че това би било единственото правилно процесуално решение при липса на трайна практика на КС и ВКС, като всяко друго такова може да бъде предприето, респективно осъществено в нарушение на забраната за наказателно преследване срещу президента.

Във връзка с горното, Прокуратурата на Република България публикува постановление за спиране на наказателно производство от 23 януари 2020 г., от което е заличена информацията нямаща отношение към посочената причината за спиране на наказателно производство, ведно с част от ВДС (аудио-файлове).

Предоставената информация се разпространява след разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл. 198 от НПК.

Прокуратурата на Република България заявява, че всички поставени на вниманието на обществеността въпроси, са подробно изяснени в отправеното от главния прокурор на Република България искане за задължително тълкуване на чл.103 от Конституцията и така публикуваните материали от досъдебното производство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    238 38 Отговор
    "То не е извършено в качеството му на държавен глава" сега ще търсят пот вола теле понеже Боко 3 ще падне от власт! :)

    Коментиран от #8, #79

  • 2 Някой си

    182 20 Отговор
    Със санкцията на кой съд са използвани СРС-та и има ли въобще подобна?

    Коментиран от #117

  • 3 Тия работи

    150 23 Отговор
    С една компютърна праграмка можеш да покажеш че си записал самия Тръмп.
  • 4 Хк+йххххйххх

    178 20 Отговор
    А за продажник кабинет на ББ 3 кога. Марионетки на чужди държави.
  • 5 ХА ХА

    59 226 Отговор
    ВИДЯХТЕ ЛИ ГО ПРОСТИЯТ КЛЕПОУХ ФАТМАК ЩО ЗА МИШГА Е.!
  • 6 Стамат

    51 183 Отговор
    Тоя отдавна си е за панделата!
  • 7 МИШО БИРАТА

    91 13 Отговор
    КОГА?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ужас

    185 27 Отговор
    Жалки сте, народа вече не вярва на скалъпени обвинения!! Яд ви е, че ежедневно ви изважда кирливите ризи и осуетява безграничните ви кражби!!!
  • 10 Шефьор

    179 21 Отговор
    Гешев, Гешев, кой ти даде диплома? С какви глупости Прокуратурата занимава народа..цъ цъ.цъ. Нема да спя сега, че командира е назначил пи-арката на ВВВС, па после се е оженил за нея. Чудо голямо!

    Коментиран от #46

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    114 19 Отговор
    това ако е истина не е извършенокогато ГЕНЕРАЛ РАДЕВ Е ПРЕЗИДЕНТ а защо не закачат истинските престъпници ИВАН КОСТОВ АЛЕКСАНДЪРТОМОВ ЛУПИ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И МНОГО ДРУГИ
  • 12 Последния софиянец

    146 20 Отговор
    Ей, много отмъстително и долно човече е Гешеф.

    Коментиран от #55, #95

  • 13 El pepi

    100 9 Отговор

    До коментар #8 от "EL FATMAK HASKOVSKI":

    Какво стана с Нено и Аврамова? :)
  • 14 Пендо

    144 22 Отговор
    Всичко това се прави с цел да се окаля президента,поискано от премиера.
  • 15 Йосарян

    139 27 Отговор
    Диктатурата е Официална! Президента да обяви военно положение, за да изринем тая Паплач герберастка. И не само. 1000 калашника все още имаме.

    Коментиран от #123

  • 16 Бойко Гешево ПРОСТОТИИ.

    92 12 Отговор
    Смешковци...
  • 17 Лекар БГ

    141 18 Отговор
    Шайката ще прави БГ импийчмънт на Президента.
    Толкова го мразят,че са готови на всичко,само и само да не е Президент втори мандат.Бандити.
  • 18 ГЕШАКА ТАШАКА

    130 20 Отговор
    Гешев трябва да бъде раследван дали не се е ЧАЛНАЛ ТОТАЛНО. Няколко въпроса веднага изплуват, КЪДЕ Е ДЪРЖАВНАТА ИЗМЯНА ..., КАК РАЗПРОСТРАНЯВА СРС-ТА, от чутото в разговорите става ясно, че РАДЕВ Е ЗА ПРОЗРАЧНА ПРОВЕРКА, и казва знам за тези простотии и цитира наредба ,която опровергава всички твърдения на КОНПИРИТЕ... ГЕШЕВ Е ПОЗОР, ГЕШЕВ Е ПОЗОР , ГЕШЕВ Е ПОЗОР и РАДОСТ, ТАКАВА ПРОСТОТИЯ НЕ ВЯРВАХ ЧЕ НОРМАЛЕН ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЪТВОРИ.....
  • 19 Eee

    89 11 Отговор
    Какво ни занимавате с глупости,вода ни дайте.
  • 20 гешефтурата

    121 20 Отговор
    Само толкова ли успя да измисли Еднокнижният? Когато Радев стане премиер,цялата тази бандитска шайка ще емигрира вкупом или ще търкалял наровете.Радев е куче,няма да им прости.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Фантазиите на прокурора

    94 12 Отговор
    Е по опашати и без мозъчни предположения дори умствено изостаналия Цв Цв не може да измисли.
  • 23 тошко

    76 12 Отговор
    Уйдорма на Тикваря
  • 24 132

    90 10 Отговор
    А ало Ваньо няма ли да го разровите там има явно престъпление
  • 25 Рабад

    61 9 Отговор
    Нямали данни имали данни видока степен като им знаем номерата с пръскачките пред НС.
  • 26 anonim

    82 11 Отговор
    То се знаеше.То затова и беше назначен,да удря където му кажат.
  • 27 Гола вода

    91 11 Отговор
    Вместо да се мъчат от 9 кладенеца вода да носят да му "сипят" да бяха оправили Перник ! Всичко което се чува и казва е в сферата на оредположенията ??? От тези записи не се чува нищо "особено" което президента да казва !? Говори основно човек, който му се обажда ? Пита се защо подслулват Президента, правилно ли е това и кой го подписа ? Не знам на мен всичко ми смърди на ченгеджийска партенка ? Окалване, докато няма нищо конкретно освен "предположения" си е окалване? Ми като са почнали да пуснат записите на Борисов, Пеевски, Доган и сие ! Само да не казват, че нямат и не е имало за какво да ги подслушват ?

    Коментиран от #37

  • 28 ???

    53 8 Отговор
    Имало голяма степен на вероятност. Малко като начина на отговора на въпросът :Какъв е шанса да видиш теранозавър Рекс? Мъжът0.0....... 1%. Жената -или ще видиш, или няма да видиш.
  • 29 Само глупаци и вербувани страхливци се и

    37 9 Отговор
    Продалжаваите така само страха от зависимости ве дарби живи от наи малкия до най големия всики имате място в ада.
  • 30 катя

    77 9 Отговор
    Поръчката идва от един самозабравил се нарцис.
  • 31 Тринити

    72 12 Отговор
    А за уронване престижа на президентдката институция публично с недомлъвки някой може да се сдобие с обвинения!
  • 32 боцмана

    78 10 Отговор
    Разследвате Радев , а Борисов Кога ? Той и без разследване е отдавна за сапунисана вратовръзка или високоволтов стол за масажи.
  • 33 Браво

    78 11 Отговор
    Щото на Гешев му се свършиха язовирите, боклуците, къщите за гости, терасите, та започна да разследва президента. Направо на Шива се прекръсти.
  • 34 Румяна Костова

    25 82 Отговор
    Прoмeнeтe зaкoнa и му cвaлeтe имунитeтa! Ocъдeтe гo зa държaвнa измянa тoзи прeдaтeл нa Рoдинaтa, турчин oт турcкитe ceлa. В зaтвoрa прeз 15 минути щe му викaт ''Руми, Руми иди cюдa и вoзми eгo'':):)

    Коментиран от #64, #66

  • 35 хахах

    21 72 Отговор
    Не ревете червени чугуни, ами събирайте дрешки за вашият избранник за врачанския затвор!

    Коментиран от #69

  • 36 Извода:

    92 14 Отговор
    Щом нападат така грозно президента Румен Радев значи президента е прав за всичко!
  • 37 Последния софиянец

    41 3 Отговор

    До коментар #27 от "Гола вода":

    Много си наивен. Подслушва се всичко и всички.
  • 38 ха ха ха

    74 15 Отговор
    За пореден път вместо да му извадят очите, му изписаха веждите на Президента Радев!
  • 39 9689

    63 15 Отговор
    Гешев,смърдиш от всякъде.Ще дойде видов ден.Чорбаджията ти мутра ти поставя задачки.....
  • 40 Съдията Дред

    65 12 Отговор
    Какви да тези приказки за висока и ниска степен на вероятност? ИЛИ ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЛИ НЯМА, КАКВИ СА ТЕЗИ ИЗМИСЛИЦИ ЗА
    СТЕПЕНУВАНЕ НА ВЕРОЯТНОСТИ? ТОВА ДА НЕ ИМ Е,, КВАНТОВА ФИЗИКА" ДА ИЗСЛЕДВАТ ТЕОРИИ НА ВЕРОЯТНОСТИТЕ!!!! Мирише на хвърляне на кал.

    Коментиран от #61

  • 41 Гост

    55 13 Отговор
    Само каква невероятна аргументация и колко много думи и изрази без никаква стойност!Евентуално имали данни за евентуално престъпление преди години!Зеленчука от Банкя и доктор на маркучите е просто заслепен и бесен на президента, а завистта и злобата са му пословични!Тук обаче с лекето Гешев ще се ударят здраво!
  • 42 Жалкари

    44 11 Отговор
    Дори и да е вярно, което се съмнявам, точно в БГ ли назначаването на "свой човек" е държавна измяна?
  • 43 Гражданин

    49 9 Отговор
    Грозно шишалкавене махленско!
  • 44 popo

    29 8 Отговор
    Този президент скрил като командир на ВВС сблъсъка на американците със извънземните във Авиобаза Безмер.
  • 45 ЪРП

    59 9 Отговор
    ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ВМИРИСАНИ ПОДЛОГИ ИЗРИНАХА ДЪНОТО НА ТЪПОТАТА И МЕРЗОСТТА!!!!!
    ПОТРЕСАВАЩО ЖАЛКИ СА!!!!!!!

    Коментиран от #57

  • 46 dan4o

    34 4 Отговор

    До коментар #10 от "Шефьор":

    И това държавна измяна ли е?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Народа на Бг

    46 8 Отговор
    Прокуратурата защо не разследва мутренското минало на псевдо-премиера бприсов. Факти и документи има, колкото искате : Справка Уикипедия и поверителен доклад на бивш посланик на Америка !
  • 49 Помним

    48 9 Отговор
    А за Мишо Бирата кв'о стана с разговорите..... укриване на нарушения и отклоняване на проверки. Какво стана...
  • 50 Андро

    44 11 Отговор
    Това е за замазване на кризите с водата, боклуците, здравеопазването. Гешев вместо да си върши пряката работа хукна да лови вещици. Е как да се оправим ???

    Коментиран от #54

  • 51 Голата истина

    54 8 Отговор
    Абе вие слепи ли сте какво става около вас? ДРАГОМАН- пожар/ ХАСКОВО - пожар/ ДУРАНКУЛАК - пожар / ЧАЯ-отравяне на реката / МАРИЦА- отравяне на реката / ТОПОЛНИЦА - отравяне на реката / БОТЕВГРАД - суша-кражби за милиони / СОЗОПОЛ - замърсяване-тръби-кражби за милиони / ПЕРНИК - суша-кражби за милиони и т.н. ....
    А ГЕШАФТА иска да разследва президента за измяна . .. Май е време за извънредно положение.

    Коментиран от #62

  • 52 Генерал

    13 48 Отговор
    Факта , че го наричаш Боко 3 трябва много да ти говори. Той вече е в историята, а ще управлява още, защото пак ще го изберем. Рано или късно ще слезе от власт. Само червените боклуци сдават властта след погребение. Колкото до червеното мекере Радев днес ме уби с прескомференцията си. Наложих си и с мъка я изслушах. Е, няма такова перде от което нищо да не зависи. Въпреки това държавата се крепи на него едва ли не, защото е главнокамандващ. Всички го слушат и ако има нещо положително, то е поради намесата му. Всичко останало е от правителството и дявола. Че и превъоръжаването на армията било негово дело. Отново оплю правителството и поиска едва ли не, някой да дойде и да го свали, понеже на него и на Нинова не им харесва. Червен нагаждач и как беше - беквокал на Нинова.

    Коментиран от #71

  • 53 От Народ

    35 6 Отговор
    Браво г-не....Браво. Ако не си назначен политически остави президента и вземи да се постараеш да осъдят един Бизнесмен укриващ данъци и ощетявал работниците. Ъди полезен за народа си а не маша на политически партии и олигарси.
  • 54 Rado

    11 34 Отговор

    До коментар #50 от "Андро":

    Нали искахте разследване на високопоставени политици, леца, ето ви, и пак недоволни. Иле червените не могат да се барат. И всеки е невинен до доказване на противното.
  • 55 Офицер от бялата гвардия

    14 35 Отговор

    До коментар #12 от "Последния софиянец":

    Тъй , тъй нали протестираха срещу него на организирани талази. С автобуси ги караха пред съдебната палата. Сега ще гризат дръвцето. Тоя червен плазмодий също да се готви.
  • 56 Живко

    12 38 Отговор
    Слушах записите. Хъка-мъка, за Деситу ставаше въпрос. И кроежите му с някакъв друг генерал. Работата отива към импийчмънт.
  • 57 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #45 от "ЪРП":

    еи мало умника оди се грамни бе
  • 58 Сорос

    17 7 Отговор
    Същото,като отрявянето на гебрев с гъби.И като момата,която хем е е..на хем не е.Пакистанците толкова са могли да измислят важно е драгата публика да се разсейва.
  • 59 Някой си

    23 10 Отговор
    Ай на бас, че е подслушвано по лично нареждане на Цвъки!
  • 60 РОДОЛЮБЕЦ

    13 38 Отговор
    Сега ми се изясни, защо президента и БСП бяха против Гешев. Явно нямат с какво да го контролират. Сега ще им изкара кирливите ризи.

    Коментиран от #65

  • 61 Бива Бива

    17 3 Отговор

    До коментар #40 от "Съдията Дред":

    Намирисва на Скрипал - възможност за основателни предположения
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 мразя кумунисти

    12 36 Отговор
    георги парванов независимо че беше кумонист когато стсна президент свички партии взеха да го уважават заради даржание и интелект атози радинител които явно реве и вие само за червените как да го понася и уважавт тъп ФАТМАК
  • 64 Бива Бива

    32 6 Отговор

    До коментар #34 от "Румяна Костова":

    Бай Х и Пунта Мара управляват България с "тинтири - минтири"
  • 65 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "РОДОЛЮБЕЦ":

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  • 66 дудука

    19 5 Отговор

    До коментар #34 от "Румяна Костова":

    Ти, Румянке май честичко си пребивавала в панделата и знаеш правилата там. От магистралата ли те прибират
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Паракси

    9 39 Отговор
    Защо защитниците на Радев изтъквате грешките на другите. Какво очаквате да направи Гешев. Да прости на Радев, защото някой някъде разбил някоя маза, и да хукне него да разследва. Неразбрахте ли, че Гешев е за едрите риби, а за дребните си има други прокурори.

    Коментиран от #73

  • 69 Хаджи хаджи Българин

    30 9 Отговор

    До коментар #35 от "хахах":

    Ако имаше прокуратура, а не назначен от шайката главен прокурор, отдавна доста кметове и властници, да вляха напълнили килиите! Ех бай Тошо ! Видя ли какви ги твори незаконният ти син!
  • 70 Сега е ред на големи

    42 10 Отговор
    ,,доказателства" срещу Президента.И малките деца разбраха начина на ГЕРБ.Прокурорче,НАШИЯТ Президент е избран от 2 млн.гласа,а ти от 20.Поспри се малко!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Ревизороооуууиу...

    23 6 Отговор
    ... Алоооууууу,бокоооо.....сичко панимах...само не разбрах,отде иде вудътъ......
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Всичко е радост

    16 6 Отговор
    Будизмът в България е религия на "буда"лите!
  • 75 goni

    23 7 Отговор

    До коментар #47 от "Айде бе":

    Не че нещо, ама почнем ли да си надничаме под завивките читав човек няма да остане!:) Да не говорим за жена!:) Няма как! Така си е от пантивека! Вари го печи го, на тиква мирише!:)
  • 76 наглите

    33 10 Отговор
    Защитникът на висшите крадци /Доган,Боко,Пеевски..../ показа истинската си същност!
  • 77 Baihoi

    11 3 Отговор
    Highly likely Gayshev беше дотук.
  • 78 Ало Ваньо

    33 5 Отговор
    "Ти си го избра", "Мишо Бирата" "40 т. суджук и 2 т. пастърма за шефа", "Чакъра", "Буда", "Лале", "Червей", "КТБ", "Двете каки", "Бойко взе парите..." - Дизел, к'во прайм брат ???
  • 79 Ицо

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    И по-точно това е пример за отвличане на внимание, докато Менда Стоянова ще се опита да прелапа резерва на България. И вероятно ще успее, защото ние като ларанчета сега ще се вторачим в президента и ще забравим за магариите ѝ, които тя ще прекара, прикрепени към разни закони.
  • 80 Тръмп

    7 20 Отговор
    Вие комунистите все викате, че Боко бил комунист. Ами като е комунист защо не гласувате за него, нали е от вашите. Защо сте против него?

    Коментиран от #83

  • 81 Абе маскари

    29 5 Отговор
    А, ало Ваньо ,кога ,а бе маскари ? Ще си отидете с камъни , така да знаете !
  • 82 алоооо

    33 8 Отговор
    Гешев , я провери един имот в Барселона , друг в Лос Анджелис за над 350 млн. $ чии са , с какви пари са закупени , порови по банкови сметки на Кайманите , не се занимавай с глупости , поразрови около магистрало строенето , облицовките със стиропор за над 2 млд. лева и ред още любопитни за обществото неща. Мишо Бирата , ало Ваньо , имаш работа за цял мандат и килии по затворите за пълнене.
  • 83 имаш халюцинации за комунисти

    4 12 Отговор

    До коментар #80 от "Тръмп":

    Щот е тъп и комунист е на баба ти фърчилото.
  • 84 Асът на асовете

    31 4 Отговор
    Боклуците ще се удавят в злобата си, няма да им мине номерът, имат срещу себе си един истински достоен човек, мъж и българин. От друга страна тази долна пукотевица наистина би могла и да е ход за отвличане на вниманието от някой тлъст зулум.
  • 85 koki

    20 5 Отговор
    Тези ченгета могат да зготвят и новородено.
  • 86 ГЕСТАПО

    32 7 Отговор
    Чета коментарите и анализирам ситуацията. Стигам до извода, че Радев е ПРЕЧКА на сегашните управляващи и те правят опит да променят закона, за да елиминират Радев.
    Забележете, аз не съм фен на Радев, нито си умирам за БСП (имам си лични мотиви с давност 43-48-ма година/ дядо ми е бил репресиран без нужда и е умрял без да види внук) Та аз не си пдам по БСП, ама тук ми намирисва на подлост и на същото от което е пострадал моят дядо. ГЕСТАПО се събужда! ГЕСТАПО е средство за разправа с тия, дето не харесват управляващите.
    ГЕРБ четат и изпълняват идеологията на Хитлер.... Няма да се очудя, да създат и концлагери под идеята за "защита на нацията", докато размножават роми и продават БГ.
    Няма да е дълго, макар че те не го виждат. Пак ще има Нарден Съд и пак ще дадат фира същите "интелектулаци" като през 44-та.
    Има стара приказка- "Не се радвай когато ти върви повече от акъла, защото скоро ще плачеш, че те е майка родила!"
  • 87 Ван дер Любе

    23 5 Отговор
    Тези зорлем ще изкарат хората на улиците. Както видяхме при Иванчева прокуратурата може да подхвърли "доказателства" и го прави. Сега неудобен е Радев. Дали ще подхърлят пари в автомобил на НСО? Може би докато возят Пеевски?
  • 88 Госあ

    22 6 Отговор
    Тоя така наречен прокурор от школата за ченгета у симеоново си пролича. Ако беше "завършил" право у НСА щеше да е същото. Калинка на мафията. Такива гротески и у средновековието не е имало
  • 89 Еблю

    25 5 Отговор
    Жалък опит на власта да отклони вниманието на общественноста от проблемите с боклука и водната криза.Да не говорим че цялото правителството заедно с премиера е за разтрел
  • 90 Кумчо Вълчо

    26 5 Отговор
    А да видим сега има ли хора в България да излязат и защитят президента си от полицейщината.
  • 91 Голата истина

    14 5 Отговор

    До коментар #62 от "финансист":

    Господине вие сте със социален дефект. От текста св вижда ,че сте доста тесногръд за рожба на неслучило се бъдеще и е жалко, че изпълнявате ролята си на крушка. Мога да ви препоръчам много добър психиатър. Аз не съм комунист не харесвам и зелените, не харесвам и хора като вас защото сте ограничен и не можете да предложите бъдеще. Но нещата си имат свойте истински имена. Тези имена са : Разруха, безконтролно строителство, много лош социален и екологичен отпечатък, който най лесно можете да измерите с демографският показател. А що се отнася до това дали ще се запишете някъде или не това никой не го интересува. Трябва да знаете, че в българия има много рожби на демокрацията (каквото и да е това)като вас и живота въобще не се интересува от вас и себеподобните ви,а именно за бъдещето на децата ни важат природните закони, физическите закони и т. н.
  • 92 истината

    13 8 Отговор
    Ха, с моя акъл разбирам че началник щаба на Чехльо е настъпал котето.Аз казах вчера че ако е акал накриво трябва да си понесе заслуженото а не да се прави на Рамбо. Чехльо си е чехльо.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Алфа Ромео

    20 9 Отговор
    Задача номер 1 на главния прокурор да нагребе ако може Радев защото казва истината за състоянието на страната.
  • 95 истината

    7 11 Отговор

    До коментар #12 от "Последния софиянец":

    Що да е отмъстителен бе Мижитурко.Нали знаеш какво е казал Г.Кирков -всички са маскари.МИ като е маскара,нали искаме да няма такива.Под ножа и толкова.Чехльо се очакваше да е червив ама го е крил и ето сега проблем
  • 96 Един

    8 21 Отговор
    Другарю президент,, ОСТАВКА,,

    Коментиран от #114

  • 97 Ало Ваньо

    15 3 Отговор
    Тиквата е невинен !!!!! Хахахаха
  • 98 Тринити

    21 4 Отговор
    Румен Радев към 2011г е бил командир на ВВС и е назначили Д. Радева за PR на ВВС но към 2011г Десислава - X фамилия не му е била никаква! За какви интереси става дума?
  • 99 ТОЧКАТА

    11 4 Отговор
    ДАННИ!!!/НЕ ФАКТИ!!!//за ВИСОКА СТЕПЕН НА ВЕРОЯТНОСТ!!!!///НЕОЛИБЕРАЛНА МАНТРА ТИП МЕРУДИЯ НА ВСЯКА ЧОРБА!!!/...ЗА СЪПРИЧАСТНОСТ!!!!!/ТОВА Е ПАК НЕОЛИБЕРАЛНА МАНТРА ЗА ...ВЪВЛИЧАНЕ В КАЗУС!!!!!!/...според идиотстката постройка на ПРАВОТО НИ по амерички модел!!!!....НИЩО НЯМАТ,но са СИЛНИТЕ!!!!!И МОГАТ ДА ПРАВЯТ ВСИЧКО,ЩОМ Мустафата кима.
  • 100 Работа,работа,работа!

    20 6 Отговор
    Алоо, това не ви е кметицата на Младост,а президент избран от над 2000 000 души мажоритарно.Ще си строшите зъбите с него.

    Коментиран от #106

  • 101 ТОЧКАТА

    9 3 Отговор
    Нали сме амерички образ и подобие ...та и тука -ИМПИИИИИЧМЪНТ!!!!Ала баба йоргу.
  • 102 вуйчо Ваньо

    10 2 Отговор
    Хората не ги интересува кой кого е назначил и каква информация са крили ВВС от ДАНС, хората ги интересува защо една медицинска сетра, машинист на влак, работник в предприятие ......вземат по 700-800лв. заплата, а чиновници които седят по цял ден без работа вземат от 2-5 хил., а президента 15 хил. заплата. Оправете несправедливото неравенство в заплащането или скоро всички ще ядете дървото.
  • 103 Истината

    12 5 Отговор
    Прегледах въпросния разговор и не разбрах какво е престъплението.Голяма разлика от изтеглите преди години раз говори с участието на главната Мутра на държавата .ТОГАВА УСТАНОВИХА ЧЕ СА БИЛИ СКАЛПЪЛНИ. И ГО ОПРАВДАВА. МИСЛЯ ЧЕ НИЩО НЕ МОГАТ ДА МУ НАВРЕДЯТ НА НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ.Само ще му повдигнат рейтинга още повече.А ЗАЩО ГОСПОДИН ПРОКУРОРА НЕ СЕ ЗАХВАНЕ ТАКА БЪРЗО ЗА ВНЕСЕНИЯ БОКЛУК ОТ ИТАЛИЯ И ВОДНАТА КРИЗА В ПЕРНИК.КОЙ РЪКОВОДИ и пази държавата от подобни рестъпления.Лично Премиера .И КАКВО ИЗЛИЗА СЕГА.КРАДЕЦА ВИКА ДРЪКТУ КРАДЕЦА.
  • 104 Сух

    10 2 Отговор
    https://e-vestnik.bg/10545/koy-uredi-pozharnikarskata-dashterya-kalina-s-diplomata-mente-i-s-shemetna-kariera/ , а ей тази калинка какво стана с нея нали беше с фалшива диплома? В затвора ли е или щото е под опеката на господин пожарникаря и няма проблеми.
  • 105 Истината

    16 6 Отговор
    Прегледах въпросния разговор и не разбрах какво е престъплението.Голяма разлика от изтеглите преди години раз говори с участието на главната Мутра на държавата .ТОГАВА УСТАНОВИХА ЧЕ СА БИЛИ СКАЛПЪЛНИ. И ГО ОПРАВДАВА. МИСЛЯ ЧЕ НИЩО НЕ МОГАТ ДА МУ НАВРЕДЯТ НА НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ.Само ще му повдигнат рейтинга още повече.А ЗАЩО ГОСПОДИН ПРОКУРОРА НЕ СЕ ЗАХВАНЕ ТАКА БЪРЗО ЗА ВНЕСЕНИЯ БОКЛУК ОТ ИТАЛИЯ И ВОДНАТА КРИЗА В ПЕРНИК.КОЙ РЪКОВОДИ и пази държавата от подобни рестъпления.Лично Премиера .И КАКВО ИЗЛИЗА СЕГА.КРАДЕЦА ВИКА ДРЪКТУ КРАДЕЦА.
  • 106 Hhhhhhh

    12 5 Отговор

    До коментар #100 от "Работа,работа,работа!":

    Не само зъбите. Ще се отървем о проказата герб.. Гешевтара работи за народа без да го знае.
  • 107 бай Шиле

    13 5 Отговор
    Бат Бойко настъпи мотиката.Пак.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Хунта

    10 3 Отговор
    Скоро ще става нещо в държавата такова е настроението на хората
  • 110 Един блокиран от дирниците

    8 6 Отговор
    Тъпaнaрa Гeшeв e прocтo изпълнитeл нa пoръчкa oт другия тъпaнaр - Тиквaтa. Бoкo oщe нe мoжe дa прeoдoлee бoлкaтa oт зaгубaтa нa прeзидeнтcкитe избoри и ce чуди кaк дa ce зaяждa c Румeн Рaдeв, нo тoй кaтo ИCТИНCКИ гeнeрaл - пилoт - изтрeбитeл c пo 2-3 изрeчeния
    му вкaрвa пo-някoлкo фишeкa в дeceткaтa. Нo нaй-гoлямaтa бoлкa нa Бoкo e, чe нямa дa му ce cбъднe мeчтaтa дa зaвърши "блecтящaтa" cи кaриeрa кaтo прeзидeнт. Кoлкoтo пoвeчe грaчaт cрeщу Рaдeв oтceгa
    e яcнo, чe щe cпeчeли oтнoвo кaтeгoричнo и втoри мaндaт.
  • 111 Румяна Костова

    9 9 Отговор
    Уредил е Радева с връзки на висша службичка във ВВС/бившата жена на Свиленски от БСП горкия отнеха му я с власт/ говори се в сересетата за апартаментите им кой ги е купил, кой ги е плащал и прикриват информацията за това. Този турчин от турските села, селяндур, бързо без имунитет да остане и го осъдете поне на 20 години. В затвора ше му викат през 15 минути ''Руми Руми, иди сюда и возми его'':):)Не сме го поставили там за да си урежда родата на сладки служби селянина фатмак от турските села по южната граница.

    Коментиран от #113

  • 112 Радев и айшето са на пангара

    4 4 Отговор
    До кога ще ни управляват цигани-в-костюми?
  • 113 алоо

    6 4 Отговор

    До коментар #111 от "Румяна Костова":

    Какви турски села? За сведение с. Славяново не е турско! Роден е в Димитровград все пак. Аман от заслепени от ярост хора.
  • 114 оставка ли

    2 5 Отговор

    До коментар #96 от "Един":

    Има много по-заслужили от президента. Той е накрая на опашката.
  • 115 ХайСиктерчо

    6 7 Отговор
    Ега си ФАШИСТА Гешев и неговите мутренски методи.... Заслужава куршум за посегателство към честта на български генерал! Пита се няма ли най-после кой.... кой...?!
  • 116 много ми е интересно

    5 1 Отговор
    тук всички джавкате против Бойко, а кой го избира?

    Коментиран от #118

  • 117 ЗНАЕЩ

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Кой ще образува досъдебно производство на Гешев?! :)

    Наказателен кодекс на РБ

    Чл. 145а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (1) Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.
    (2) Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева.

    ВКС и Висшия Съдебен съвет трябва да се самосезират по закон и да свалят имунитета на Гешев
  • 118 ИСТОРИК

    4 4 Отговор

    До коментар #116 от "много ми е интересно":

    ГРОБ си се само избират - мътрви души, ЦИК е под техен контрол
  • 119 до живот

    7 6 Отговор
    Мутрата Бойко Методиев Борисов НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ президент !Да не се надява изобщо ! С или без подкрепата на американските терористи той ще си остане една плоска мутра-пожарникар. До живот !
  • 120 цачо

    5 5 Отговор
    Като чета коментарите все повече се уверявам,че има много глупав и самонагаждащ се народ.
    Няма какво друго смислено да измислят и съчиниха това обвинение срещу президента.И има хора което е още по-лошото,че му се връзват.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ллъжи

    4 2 Отговор
    умиращата змия хапи наи-лошо
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ДОКО

    1 2 Отговор
    ОБВИНЕНИЯТА КЪМ ПРЕЗИДЕНТА СА - 1.ПРЕЧИ НА МАФИЯТА ДА ЖИВЕЕ СПОКОЙНО,2.НАРУШАВА СЪНЯТ НА МАФИЯТА,3.ГОЛЕМ ТРЪН Е В ДУПЕНО НА ГЕНЕРАЛА БОКО И 4.НЕ Е УДОБЕН
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове