Last news in Fakti

31 Януари, 2020 08:21 14 644 45

„Фейсбук“ за новата "лотарийна" игра "Къде е Божков"

  • васил божков-
  • хазарт

Прокуратурата пита Езикови справки за дефиниция на понятието "чужбина", за да открие къде точно е това, че да хване Божков

„Фейсбук“ за новата "лотарийна" игра "Къде е Божков" - 1
Колаж с Васил Божков/mediapool.bg

След като прокуратурата изведнъж видя проблем в дългогодишния бизнес на хазартния бос Васил Божков, но той бе напуснал страната преди да го арестуват и отказва да каже къде е, коментарите в социалните мрежи не закъсняха, обобщава сайтът Mediapool.bg.

Някои правят паралел между Божков и бягството на бившия банкер Цветан Василев в Сърбия през 2014 г, когато по сходен на сегашния сюжет прокуратурата нахлу в офисите на КТБ. "Ако и Божков се укрие в Белград, сръбската столица ще стане новата Браила на българските емигранти", написа Марио Мишев от "Българска история" във „Фейсбук“.

Други пък също залагат на Сърбия, но по друга причина. "Божков бил отишъл при Сретен Йосич да го пита нещо", пише журналистът Васко Мавриков. След като напусна МВР и стана кмет на София през 2005 г., настоящият премиер Бойко Борисов се движеше с охрана на НСО, защото сръбският наркобос Сретен Йосич бил го "поръчал".

Създателят на "Не!Новините" също разсъждава над темата къде е Божков. "В "Под прикритие" Джаро се беше скатал в Турция", пише той и добавя: "Прокуратурата пита Езикови справки за дефиниция на понятието "чужбина", за да открие къде точно е това, че да хване Божков".

"Поука: Щом премиерът спре да ти вдига телефона, унищожавай доказателствата и говори по телефона с ясни изречения и недвусмислено, че на прокурорите им е трудно после да ги разтълкуват", пише още Петканов.

Коментари има и за думите на главния прокурор, че той с олигарси не се срещал, виждал се само с обикновени хора. Причината – само преди половин година Гешев и Божков, определен сега от главния прокурор като "поредният олигарх, който бяга", бяха на среща и то официална.

"Трябва да е кристално ясно, че акциите на Гешев нямат нищо общо с правосъдието, справедливостта и държавността. Той е проста бухалка в мутренските войни на Територията", пише карикатуристът Христо Комарницки.

Според Петко Ковачев от Института за зелена политика пък "бавно и полека полусъстоялият се "тиквен режим" се превръща в "прокурорски режим". А #КОЙ се крие зад #Гешеверадос, добавя той.

"Не защитавам никого. Но щом се случва с един от най-силните и богатите, можем само да си представим какво може да се случи с малкия човек. Как така без съд и присъда? Какво е това чрезвичайно право на глутницата? Кой гарантира, че се прави опис? Това го направиха и с безценните картини в сградата на КТБ. В момента се проверява колекцията от антични предмети на фондация "Тракия". Сред тях има стотици безценни артефакти, които се съхраняват при специални условия. От други имоти пък се изнасят колекции с картини на Васил Божков", пише журналистът Илия Вълков.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 8 Отговор
    НА ВАСИЛ БОЖКОВ лейтенанта ме е водача на турската мафиотска групировка сивите вълци а БОЖКОВ е в ДУБАЙ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ДДРОнег

    73 15 Отговор
    "Нe зaщитaвaм никoгo. Нo щoм ce cлучвa c eдин oт нaй-cилнитe и бoгaтитe, мoжeм caмo дa cи прeдcтaвим кaквo мoжe дa ce cлучи c мaлкия чoвeк. Кaк тaкa бeз cъд и приcъдa?

    Може и със съд и присъда, нима забравихте ИВАНЧЕВА !!!
    Без истински доказателства, с изтръгнати насила и после отречени признания, я осъдиха на ДВАДЕСЕТ години затвор !!!

    Коментиран от #22, #30, #41

  • 4 Срам ме е от управниците ни

    62 11 Отговор
    Тиквеногешефтарски режим с бутафорна опозицийка ! Жалко за България !!!

    Коментиран от #21, #42

  • 5 Рошко

    40 8 Отговор
    Идеята, за лотарията, открий Божков е моя, новите търкалки трябва да са със снимките на тиква, зурла, череп, шкембе, козел, дупетати, и балкански страни

    Коментиран от #34

  • 6 Истината

    64 3 Отговор
    Всичко, което се случва има просто обяснение- овчедушието и робското самосъзнание на българите! Хитреците само се възползват!
  • 7 Бай ганю

    51 1 Отговор
    Искам някой холивудски продуцент да снима криминален сериал в стил кръстникът или нсркос, само да ни гледа новините и правителствата от 89 насам, бас лова че ще счупи рекорда по света

    Коментиран от #32

  • 8 Анонимен

    29 6 Отговор
    На снимката от вчера в медиите,където е сниман в библиотеката вижте по внимателно кои книги са Сталин и Сталин ll.Това ли чете Гешев?

    Коментиран от #43

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 1 Отговор
    а мутрите сролс ройса уж били ГРУЗИНСИ неса ли от сивите вълци те пазят ВАСИЛ БОЖКОВ У НАС МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА А ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК СТРАДА
  • 10 Пешка

    37 0 Отговор
    4 Април 2012
    Пореден показен разстрел разследва полицията в София. 40-годишният Йордан Динов от Благоевград е бил прострелян смъртоносно в главата тази сутрин на кръстовището на улиците "Будапеща" и "Кирил и Методий" в центъра на столицата, съобщиха от МВР.Динов е управител на букмейкърската къща "Скай Спорт - 365 – България" ООД, чиято дейност многократно е била проверявана за черно тото. Къщата е конкурент на най-големия букмейкър у нас "Еврофутбол".
  • 11 5555

    36 1 Отговор
    Целият цирк, е борба за територии!
    Нищо няма да се промени!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 11 Отговор
    БОЖКОВ е сериен изнасилвач но има гръп а покрито мляко котки го не лочат

    Коментиран от #20

  • 13 Анонимен

    16 5 Отговор
    Награди ще има ли в играта"Къде е Божков"
  • 14 Бегайте кои къде му видат очи

    24 5 Отговор
    Тва не е дъъжава и никога не е било
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 боцмана

    40 1 Отговор
    Добре ще е Гешев да отговори , как така човек на когото се прави проверка за сериозни финансови нарушения е оставен със самолет регистриран в България да си духне просто ей така , имайки на предвид колко време се търкаляха по улиците и под камерите две жени недоказано осъдени за сума която е като джобни на Божков.

    Коментиран от #24, #36, #44

  • 17 Хунвейбин

    32 11 Отговор
    Черепа, жена му, децата и целия му род да бъдат вкарани до живот в затвора ! Всички "бизнесмени" с приходи над 1 000 000 лв. също за по 20 г. в затвора ! Имуществото им да се национализира ! Няма как в България с честен труд да изкараш 1 000 000 лв !

    Коментиран от #31

  • 18 СИЙЧЕ, кажи му на твоя шеф

    11 2 Отговор
    Къде е Черепа ли? Дедо Вангьо ще ви каже - там, където са парите му. Дедо Вангьо ще ви каже и още нещо - имането на Черепа е заровено под неговия череп. НАЛИ ТАКА СТЕФЧО???
  • 19 Pompev

    4 3 Отговор
    Тука Божков,там божков,ти веде ли господински къде е Божков,Сърбия,Турция...кой виде ли печели
  • 20 goni

    26 9 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това с изнасилването е пълна глупост! В днешно време няма жена, поне в България, която да не ти пусне за пари!:) Човека не е стиснат. На повечето дори не e и плащал в брой, защо да ги обижда?!:) Просто им e вършил малки услуги!:) Какво му коства един телефонен разговор и живота на дамата е променен, като с магическа пръчка!:) Живот като но кино!:)
  • 21 NewБГ

    26 3 Отговор

    До коментар #4 от "Срам ме е от управниците ни":

    Каквато си я направим държавата, такава ще е! Щом сме овце и гласуваме за тях - така ще е!
  • 22 Време беше Божков да си плати

    17 8 Отговор

    До коментар #3 от "ДДРОнег":

    Ми къв съд и присъда като го няма бе бастун, кой да съдят тебе ли? Много си тъп, Божков е един престъпник, има разработки за него от Американците, един от най големите престъпници на прехода, поръчал десетки убийства завзел бизнеси изнудвал и откраднал безброй идей за бизнес, какво си мислиш че е някъв страшен мозък, няма такова нещо, чиста мутра си е просто малко по умен от другите тъпи мутри затва е още жив:-) като си тъп и не разбираш не коментирай поне:-)
  • 23 Жоро

    9 3 Отговор
    Добре работят новите братушки от Американското посолство.
  • 24 Рано или късно ядеш папура

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "боцмана":

    Щот има пари, ама не пари ами много много пари, даже не можеш да пройзнесеш колко пари има, а в БГ с пари се прави всичко, затва така е обичана от престъпниците и не живеят по света ами тука, щот са недосегаеми, но все пак трябва да спазваш добрия тон срещу други като тебе, иначе ше ядеш папура както и става в момента, помисли се за безсмъртен и ей го резултата, крие се като мишка:-)
  • 25 оня

    14 1 Отговор
    Най голямата корупция е в парламента. Овчи народ. Да им обещаят пак безплатни смартфони в парламента, бомбаааа и народа е свободен да решава бъдещето си.
  • 26 23ERTHJ

    8 5 Отговор
    САМО МАЛОУМНИЦИ МОГАТ ДА МИСЛЯТ ЧЕ С ЧЕСТЕН ТРУД НЕ МОЖЕ 1 МИЛИОН ДА СЕ ИЗКАРА ЩОТО ТАКА ИЗЛИЗАТ ХИЛЯДИ СПОРТИСТИ И ОСОБЕНО ФУТБОЛИСТИ ПРЕСТЪПНИЦИ .
  • 27 КЕРПЕДЕНА

    8 2 Отговор
    ТЪРКАИТЕ БАЛЪЦИИИ НАДЕЖДАТА УМИРА ПОСЛЕДНА ТЪРКАИИИИ ПИРАМИДИ ФАРАОНИ РИБИ ТЪРКАИ ПРОСТ НАРОДЕЕЕЕЕ
  • 28 Логик

    10 0 Отговор
    Вашият Божков е пропуснал едно главно правило на хищниците- "Ако искаш да си хищник, пари като тях". Ама то за това се иска акъл а не 30-годишен "чадър", осигуряван от управляващите!
    Когато лъвицата роди, алфа-мъжкарят убива новородените, ако не са негово потомство (за особено интелигентните ще поясня, че ако амфата не е ПРАВИЛ бебетата, той ги убива)
    Вашият Божков, поради вроден кретенизъм, пропусна раждането и укрепването на Пеевски и превръщането му в алфа-мъжкар, а сега това му изяде главата.
    А вие си търкайте билетчета!
    Поздрави:
    Юрий Козирев
    6-ти отдел на НКВД

    Коментиран от #38

  • 29 нова постановка

    12 3 Отговор
    на провинциалното театро за да се отвлече вниманието народа от темата за боклука, водата, галопиращата инфлация, африканските заплати. Не че съм фен на Божков.
  • 30 2323

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДДРОнег":

    И няколко пачки в багажника, де ;)
  • 31 Ти си червен

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Хунвейбин":

    Нали? В България може честно и много повече от 1 милион да се изкара, това че ти не си предприемчив е само твои проблем.
  • 32 Коректен

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай ганю":

    Вече се прави , нарича се "Под прикритие" сериала.
  • 33 Шляп

    4 0 Отговор
    Малкият човек е в безопасност,понеже няма какво да му вземат или с други думи хищниците са станали толкова големи,че малката плячка вече не представлява интерес.
  • 34 Брошков

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    Точно така - дупетати, г.зоподаватели и професиоаналисти! С други думи - пасмина:)
  • 35 gost1

    5 1 Отговор
    много интересно как боко тиквата сега разбраха къкво е правил Божков и защо смятат народа за малоумен нали се знаят от много години явно е спрял да се отчита или се отчитал на Цветанов както предните задържани заможни хора изжеднъж разбират ,че на ми легални нещата,а тоя шушумига Гешев е изпълнитела на Боко сегашният му пост е награда за добре потулени неща свързани с КТБ
  • 36 Име

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "боцмана":

    Лесно. Ако искат да го приберат първо го привикват да даде показания и го прибират. Ако не искат, започват да вдигат пушилка и който е достатъчно умен се изнася. Ама не искат, щото ако го хванат може и да проговори. Не се знае какво ще каже. Същата работа с Цветан Василев. Явно уговорката е "бягай с каквото може да носиш, а ние ще разкостим останалото".
  • 37 волен фидеров

    2 3 Отговор
    ИМАМ АЗ ЕДНА МЕЧТА..ИМАМ АЗ ЕДНА МЕЧТА,ТОПЛА ЛЕЩА ДА ЯДА!ПА ДА ИМА И КРАВАЙ НА ГЛАДО ДА ИМА КРАЙ!ДА РАЗВЕЕМ ЗНАМЕНАТА ДА ОБЕДИНИМ СТРАНАТА,ЧЕ НАРОДУ ИЗПУСТЯЛ ХИЧ ГО НЕМА ОСТАНАЛ...ДА ИЗМИЕМЕ СРАМА ОТ ГЛАДА И НИЩЕТА ТА ДЕЧИЦАТА НИ КЛЕТИ ДА НЕ КАРАТ НА СОЛЕТИ...ДА СИ ВЪРНЕМЕ ПАРАТА ДА ОСВОБОДИМ СТРАНАТА ОТ ДУШМАНИ И ТАНТУПЦИ КОЖОДЕРИ СРЕБРОЛЮПЦИ!НА ТРАПЕЗАТА НИ РОДНА ВЕЧНА МЪКА ОТГОВОРНА ДА ВЪЗВЪРНЕМ ТАБИЕТА БЕЗ КИТАЙСКИ МУРАВЕТА..ИСКАМ ЛОЗОВИ СЪРМИЧКИ ,ПЪЛНЕНИ ЧУШЛЕТА И ШКЕМБЕТА А САМО СПОМЕНА ОСТАВА ЗА ОХОЛНА МЕШАНА СКАРА!ОТ БАНКЕРИ ОСКОТЕЛИ ВЕЧ СМЕ СИТЕ ПОЛУДЕЛИ,ЧЕ НИ СДИРАТ СЕТНИ КОЖИ И СЕ КИПРАТ КАТ ВЕЛМОЖИ!А НАРОДА НЕ ИЗДЪРЖА НЕМА ЩО ТУК ДА СЕ СДЪРЖА,СТРЕМОГЛАВО КЪМ ЧУЖБИНА РИПА РОДНАТА ПАСМИНА..ЩО ПАСМИНА А НЕ НАРОД,ЩО ДА ДЯНИ МОЕ САМО ИДИОТ!ГЛОБИ ЛИХВИ ДАНЪЦИ ЮНАШКИ -ЛЪСНАХМЕ ПО ДОЛНИ ПРАШКИ..ГАЩИТЕ НИ СВАЛИХА И НЕ ЯКО НАПИНИХА..ИМАМ АЗ ЕДНА МЕЧТА ДА СИ ИМАМЕ СТРАНА ПА ДА СТАНЕМ ПАК НАРОД А НЕ ЦВЕТЕН ТАРАКОТ...СИНИ ЧЕРВЕНИ И БЕНБЕНИ КАТ ДЪГАТА ОЦВЕТЕНИ,СЕКИ ИЗКА ДА ПРИФАНЕ ОТ НАРОДНОТО ИМАНЕ,ТО ИМАНЕ НЕ ОСТАНА ДАЖЕ НЕМА ВЕЧЕ ДРАМА ЩО НАРОДА Е ОКРАДЕН И БЕЗБОЖНО Е ОКРАДЕН!ЧЕРЕПИ И ТАЛАСЪМИ ДА ГИ ВИДИМ ПО НАЛЪМИ,ТА НАРОДНАТА ПАРА ДА СЕ ВЪРНЕ У ДОМА!ТА ДЕЧИЦА ДА НАХРАНИ И СЪД ЗА ВСИЧКИТЕ ДУШМАНИ...МНОГО ДЪЛГО ПРОДЪЛЖИ НЯМА ВЕЧЕ И МЕЧТИ...И МЕЧТИТЕ НИ ОБРАХА ТИЯ ДЕ ЗАБОГАТЯХА!ПА ША ИМАЛО РОКАДИ,СТИГА ТРЯБВАТ БАРИКАДИ!СИТ НА ГЛАДЕН ВЕРА НЕМА САМО ВПРЕГА ГО В ЯРЕМА....ДА СЕ РАЖДАШ В БЕДНОТИЯ ЩО ЗА ДОЛНА ОРИСИЯ..РОБСТВОТО НЕ СИ ТРЪГВАЛО СОЦИАЛИСТИ МАЙ ИМАЛО
  • 38 goni

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Логик":

    Съгласен съм. Само една малка забележка. Новия алфа, който е прогонил, или направо убил предишния убива всички малки лъвчета, защото не само че са от предишния, а и докато лъвиците кърмят няма да се разгонят. Понякога убива и по-големите. Не са от него.
  • 39 Рошко Божков

    1 0 Отговор
    Ще ме хванете, ама друг път.
  • 40 ддд

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Какво е това чрезвичайно право на глутницата ако 95% са бедни 5 % богати тия 5 ли са българия или глутницата е българия?
  • 41 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДДРОнег":

    Явно се си чел доста за народния съд кажи кои кого съди прокурарв не съди/комунистите искат да искат че божков е осъден тои еследствен как-то президента/ не знам кои съдаде белене скавена може бе там много хубаво
  • 42 Прогледни

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Срам ме е от управниците ни":

    Виж какъв каун президент имаме защитаващ спонсора на бсп божков един мошенник и те е срам а от партииния билет не те е срам
  • 43 Общественик

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Ами тези книги бяха в всеки кабинет на партииния секретар комсомолския и директор на предприятие преди1990год кажи един от бсп които не ги е чел това ви бяха настолните книги
  • 44 Моряк

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "боцмана":

    А ти кажи как може да се разхождат свободно в българия хора които създадаха белене които се възползваха от преватизацията кои то края и унищощават документи и са генерали и са на лидерски позиции
  • 45 Иванов

    1 0 Отговор
    В същото време какво направи прокуратура и държава, за да екстрадират и Цветан Василев? Абсолютно нищо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове