2 Февруари, 2020 19:49 1 531 22

Връщаме на Италия 28 контейнера с боклук

  • италия-
  • контейнери-
  • боклук

Получател на 127 контейнера е фирма "Блацион" ООД - регистрирана в София

28 от пристигналите до момента 127 контейнера с италиански боклук на пристанище Варна-запад са получили разрешение за реекспорт. Това е част от товара, пристигнал на пристанището от 9 октомври до 25 ноември 2019 година.

Беше установено, че смесеният боклук, който по документи е пластмасови отпадъци и каучук, но съдържа текстилни, стъклени и дървени отпадъци.

Получател на 127 контейнера е фирма "Блацион" ООД - регистрирана в София. Отпадъците от Италия са били предназначени за Trash Universe ЕООД в град Гълъбово, където е трябвало да бъдат изгорени. Боклукът ще бъде върнат на изпращача - италианската фирма "Дентиче пантелоне" от град Салерно.

Реекспортът ще бъде осъществен от контейнерния превозвач Maersk. 40-футовите контейнери с италиански боклук са в режим на временно съхранение до 90 дни, срокът е изтекъл за по-голямата част от тях.

По вноса на контейнерите с отпадъци от Италия се води досъдебно производство в Районната прокуратура във Варна по член 353г, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Новината съобщи във Варна главният прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че за незаконен внос на отпадъци от Италия се заговори в началото на декември 2019 г, когато италианските власти заловиха незаконно натоварени във влак 815 тона боклуци, предназначени за България. Търговската стойност на боклука се изчисли на 130 хиляди евро. От Министерството на околната среда и водите увериха, че българското правителство не води преговори с Италия за приемане на отпадъците и отрекоха при тях да е постъпвала официална информация по случая.

През януари вносен италиански боклук бе открит и на пристанището в Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AБВ

    11 0 Отговор
    Много бе !
  • 2 мали мали

    8 0 Отговор
    И за бонус малус 240 от жълтите павета като лихва за дето сме пазили боклука ,а наще ще се возят в 1 класа с еднопосочен билет без право на връщане
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 анонимен

    14 0 Отговор
    Ако може и 240 боклука от жълтите павета добре ще бъде!
  • 5 мали мали

    5 1 Отговор
    Ще върниме в италия производство и ще го пишеме боклук а тои ще е тук и пак ще се изгори,нема как далавера да има ганио види едно и чува ама друга е картинката какво ще стане те си знаят
  • 6 Питам

    8 0 Отговор
    Имена?
  • 7 Детска игра

    6 1 Отговор
    Дай си ми куклата, на си ти парцалките, но покрай тях вървят и други неща.
  • 8 пещерец

    18 1 Отговор
    В Пещера има подписка за референдум против депониране и изгаряне на боклуци от фирма на Домусчиев.Като се има предвид огромното количество боклук намиращо се на пристанище Варна и предполагаемо внесени с корабите на Домусчиев може да се предположи кой е основният играч с боклука в България.
  • 9 държава на мафията

    9 0 Отговор
    Интересно, с този вносен боклук, какво още се внася? Излиза, че до сега никой не го е проверявал. В тези контейнери и танк може да се побере....

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Инспектор Дюдю

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "държава на мафията":

    Пишеш хаотично. Боклукът още от 2000-та година о изпитан канал за пренос на наркотици. Не ти ли прави впечатление, че винаги приблизително еднакъв брой "колети" се късат при получателя?
  • 12 Името на бъдещето

    1 0 Отговор
    Транш Юнивърс
  • 13 Шкембе чорбъ

    10 0 Отговор
    Дебелия човек с джипа на нсо каза че останалите 100 контейнера ако всичко е наред ще ги изгорим.Само дето в документите пише един боклук ,а пристига друг -леко токсичен,ама на кой му пука договорите са подписани и капарото е взето и то не от измислените шефове от македонската фирма.Лекия проблем е че договора е сключен с калабрииската мафия или с някои от фирмите им,а пък ако не спазиш договора с тях ще хвърчат глави.
  • 14 Хохо

    8 0 Отговор
    Кои знае колко са изгорени вече после мръсен бил въздуха
  • 15 Да питам

    2 0 Отговор
    Кой ще плати превоза? Пак аз ли с данъците си? Долни мутри! Оставка!
  • 16 222222

    2 0 Отговор
    Ама големи олигофрени са нашите управляващи
  • 17 Анонимен

    2 0 Отговор
    Че то във Варна на пристанището са само толкова..... Аз викам да им пратим и нашият за сметка на изгорения......
  • 18 Активист на БКП

    1 0 Отговор
    А кой ще плати връщането ??? Народът,нали ???
  • 19 Връщаме 28 контейнера

    0 0 Отговор
    от 127 , и то май само на документи ще ги върнат
  • 20 aВашто

    0 0 Отговор
    мале защо 28 от 1000
  • 21 Ясно е за кой е Боклука

    2 0 Отговор
    ТОЗИ БОКЛУК Е ЗА ТЕЦ ГЪЛЪБОВО НА КОВАЧКИ ОТ ИТАЛИЯ КАКВО СЕ ПРАВЯТ НА ЛУДИ ЧЕ НЕЗНАЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,НО НАЛИ ВЗИМАТ КОМИСИОННИ И СЕ УСЛУШВАТ,КАК ТАКА Е ВЛИЗАЛ ТОЗИ БОКЛУК В БГ.БЕЗ ТЯХНО ЗНАНИЕ ПИТАМ?!?
  • 22 Бате СЕР ГЕЙ

    0 0 Отговор
    А сега като върнем боклука, как да вдигнем данъка на колите , я орките да палят гуми, че въздуха ще стане чист и кво праим.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове