Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 14:21 2 089 11

Шофьорът на джипа, прегазил човек на спирка, бил с отнета книжка

  • сливен-
  • автобусна спирка-
  • спирка

Употребата на алкохол е 0,48 промила от химическото изследване, което е в допустимите граници

Шофьорът на джипа, прегазил човек на спирка, бил с отнета книжка - 1
Снимка: БНР

Джипът, прегазил човек на спирка на градския транспорт в Сливен, е навлязъл с висока скорост в района, удряйки се в предпазна мантинела и два бордюра. От полицията не уточниха каква е била скоростта. Удареният мъж е починал в болницата от раните си.

Главен инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция“ коментира, че шофьорът, причинил смъртта на пешеходеца, от септември 2019 е с временна заповед за отнемане на книжката за неплатени глоби и няма право да шофира, съобщава БНР. Взета му е кръвна проба за алкохол и наркотици.

"Употребата на алкохол е 0,48 промила от химическото изследване, което е в допустимите граници, съгласно закона.", посочи Николов.

Заместник-кметът Румен Иванов обяви, че пътят отскоро се стопанисва от общината и вече е започната процедура по обезопасяването на спирката.

"На такива възлови спирки ще бъдат поставени и колчета за обезопасяване на тези места.", добави Иванов.

Хората живеещи наблизо коментираха, че смъртните случаи на тази спирка са повече от 5.

"В годината поне един път има смъртен случай. Тук трябва да има катаджии", посочват още те.

По досъдебното производство вече е изготвено постановление за привличане в качеството на обвиняем на лицето, което е управлявало превозното средство, блъснало пострадалия. То ще му бъде връчено на 07.02.2020 г., тъй като неговите защитници са възразили относно реда на призоваване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дон

    19 1 Отговор
    За какво ти е книжка в тази държава?

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Бе да ги

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дон":

    За да имат повод да те питат: "И се'а, к'во пра'им?"
  • 4 сдад

    19 3 Отговор
    Във всяка нормална държава този ще лежи доживот или поне 30г. за подобно погазване на правилата, защото това се класифицира като умишлено убийство.

    Коментиран от #10

  • 5 дсдс

    13 0 Отговор
    При положение, че хванаха толкова лаборанти които срещу няколко стотака вписват безопасна доза алкохол, как да вярваш на това? В МВР е пълно с корупция и само факта, че този кара без книжка е достатъчен да го вкарат поне 30г., но у нас вероятно след години точене на дела ще му сложат една осъдителна присъда, ама условна. Явно тези същества не разбират, че карайки пили кола с високаскорост е много по-рисково отколкото ако излезе и започне да стреля с оръжие на посоки, за което ще влезе в затвора, ама за убийство с кола няма. Малоумно е. В развитите страни дават назидателни доживотни присъди, а у нас дори за убийство с насилие я са дали 2,3г. ефективно, ама май повече условни дават, на патладжаните основно.
  • 6 кючук чобан Калитко

    4 1 Отговор
    Ако на снимката е показана спирката, където е прегазен човек, и ако коментарите на живеещите наблизо са истина, че смъртните случаи там са повече от 5 – то тези, които са платили за изграждането ѝ на това място са направо за затвора!
    1. Спирката е на кръстовище – виждат се два пътя, единият от които е включен към другия под остър ъгъл.
    2. Спирката е на завой, макар и с голяма крива.
    3. Няма очертани пътни ленти, но и с просто око се вижда как след спирката те (пътните ленти) стават поне с една по-малко – ПЛАТНОТО ЗА ДВИЖЕНИЕ е повече от наполовина по-тясно.
    Ако българските институции, които се занимават с безопасността на движението по пътищата, си вършат компетентно работата, такива опасни места няма да съществуват.
    В нормалните държави проектантите и всички длъжностни лица след тях, допуснали да има автобусна спирка на място като показаното на снимката, ще са в затвора с вечна забрана да се занимават с проектиране и харчене на пари на данъкоплатците, с които пари са създали условия да загиват хора/данъкоплатци.

    Коментиран от #7

  • 7 дсдсед

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "кючук чобан Калитко":

    Аз не виждам спирката да е проблемна. Да, маркировка няма както по 95% от пътищата, дори и да е налична някаква, тя не е светлоотразителна, така че на тъмно все едно я няма. Навремето всеки един знак светеше на светлината на фаровете, сега не е така, запитайте се кой ги слага и кой разписва фактурите. На спирката има маркировка, кръстовище е силно казано, по-скоро локално платно. Сам можеш да прецениш, че разстоянието от мантинелата до спирката е поне 30м. Една съвременна кола има спирачен път от приблизително 40м от 100 до покой, и оттам се замисли този с каква скорост е карал, за да се вреже в спирката и да убие човек. Нито инфраструктурата е виновна, нито спирката, че се намира там, а човекоподобното същество зад волана на колата. Ако кола се движи с 50км/ч, ограничението за населено място, то тя спира за 20м., за да убие човек трябва да го удари силно, с голяма кинетична енергия, което не става при ниска скорост и контакт.
  • 8 Borislav Popov

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дон":

    Вие със сигурност нямате пак коментирате! Човека като няма книжка не го прави виновен, виновен е пешеходеца, който е пресичал там! Aз не съм комунист като вас А МОДЕРЕН ЧОВЕК и всеки има право да кара!
  • 9 дявола

    2 0 Отговор
    Присъда бесило
  • 10 РЕАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "сдад":

    Говориш глупости - ти го изкара едва ли не ,че шофьора умишлено е прегазил мъжа на спирката искайки да го убие ! Няма такъв филм - изтървал е управлението на колата поради неспазване на ограничението от 50 км вследствие на което губи контрол и убива мъжа на спирката - тоест имаме птп със загинал човек или СЛУЧАЙНО НАСТЪПИЛО НЕУМИШЛЕНО ДЕЯНИЕ ! Нито тоя с джипа е искал да се разбива в спирката нито другия да го газят ! Така ,че и дума не може да става за УМИШЛЕНО ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ! Престъплението е НЕУМИШЛЕНО !!! Вече защо кара кола с отнета книжка е ДРУГ ВЪПРОС !!!
  • 11 Бай Благой

    0 0 Отговор
    9мм в главата и на място...такива не заслужават да живеят..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове