Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 11:40 2 323 46

Зарков към управляващите: Дразните се, че президентът казва истината

  • крум зарков-
  • президент

Липсват реформи, изтичат пари - на всичко това трябва да се сложи край!

Зарков към управляващите: Дразните се, че президентът казва истината - 1
Снимка: БСП

Вчера българският президент Румен Радев обясни, че снема доверието си от правителството. Този акт е изключително важен, той не е безпрецедентен – други президенти са правили същото, а именно президентът Плевнелиев и президентът Желев. И ние може да не сме били съгласни с тяхната оценка, но никога не сме поставяли под съмнение правото им да се обърнат към българските граждани и да кажат, че правителството според тях не се върши работата. Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков от парламентарната трибуна.

Ето какво още каза той:

Много коментари имаше по отношение на това снемане на недоверие, но пропускате една ключова фраза на президента от вчера. Струва ми се, че тя е дори по-важна. Президентът Радев каза: „на всичко това трябва да се сложи край“. На кое трябва да сложи край? На розовите думи, които чухме тук? Да. На източването на публичните средства? Да. Но и на още нещо – на абсолютно неприемливото бездействие, което вкарва страната в безвремие. Бездействие на правителството в продължение на три години не само да чуе която и да е обективна критика, но и да предприеме абсолютно необходимите реформи.

Правителството, подобно на онези мъдреци, които спокойно чакат до реката течението, седи и гледа реката, но реката пресъхна, напълни се с умряла риба. Хората през 2020 година останаха без вода, а въздухът, който дишат, ги вкарва в болници. Вкарва ги в абсолютно порутените държавни и общински болници или в лъскавите и скъпи частни болници. Всяка година, в продължение на 3 години, гласуваме още 100, и още 200, и още 300 милиона бюджет на здравеопазването. Все повече и повече, за да изтичат, по признание на Здравната каса, тези пари в джобовете на спекуланти, докато истинските пациенти плащат чрез т.н. доплащане през собствения си джоб. И знаете ли кои доплащат най-много? И на кои тежи? На пенсионерите, които в продължение на повече от 3 години апелират да им се преизчислят пенсиите. Защото ние живеем в страна, в която двама човека, работили един и същ занаят, едно и също време, взимат коренно различни пенсии, защото са се пенсионирали в различни години. И всеки път, когато казваме, че това е неприемливо от социална и икономическа гледна точка, от гледна точка на справедливостта, вие ни казвате: „ама знаете ли колко пари струва да се преизчислят пенсиите? Откъде да вземем тези пари?“.

Ето няколко предложения – първо, като спрете течовете. Второ – като направим такова правителство, което да не проспива, че за години някакви хазартни босове не вкарвали достатъчно данъци в хазната. Ето оттам можем да вземем пари. Компетентното правителство е това, което може да осигури пари – за хората да живеят справедливо. И като споменахме и хазарта – нали разбирате, че докато чакаме Васил Божков да се върне от ОАЕ, българите все повече пътуват навън от страната и бягат оттук? Защо, не е само заради заплатите, а защото търсят и здравеопазване, образование за децата си, социална справедливост и истинско правосъдие.

За здравеопазване споменахме – за образование да си говорим ли? Проглушихте ушите на хората, че вдигате заплатите на учителите. Добре, но всеки учител остава затиснат от бумащина, която му пречи да посвети на нормалната си дейност. Във всички класации се вижда, че децата не са добре подготвени. Университети са готови да дадат дипломи и на 4-годишни, стига да обещаят да се запишат за този университет. Защото парите следват ученика. Е, докато парите следват ученика, ученикът бяга в чужбина, особено ако е добър. Това се случва в момента.

Със социалната политика – под натиска на протест, направихме пакет от закони. Под натиска на друг протест – отменихме влизането им в сила. Междувременно, в луфта се оказа, че хиляди хора се оказват без асистент, че до хиляди нуждаещи се не достига каквото и да е помощ. Държавата абсолютно абдикира, а вие играете танго – една напред и две назад, без да е ясно въобще какво мислите за този сектор утре. Сектор, в който също има милиарди и от който също изтичат милиарди.

Правосъдие – нима за някой е тайна, че атаките срещу президента са за и това, че той каза, че трябва да се направи нещо далеч по-значително в този сектор. Ще продължаваме ли да седим с широко затворени очи пред проблемите, които ни разтрисат и ще се радваме на тази или онази хаотична акция? Президентът постави и друг въпрос, от който бягате – този за честните избори. Съдия Марков тук го обяснява – какви победи и как мнозинството подкрепя ГЕРБ. Сигурни ли сте? Сигурни ли сте, че са за вас онези 400 хил. недействителни бюлетини? Сигурни ли сте, че има българин навън, който е убедим, че това, което сме ние тук, представлява наистина българския народ в неговата цялост? Съвсем не е така и вие го знаете. Това, което ви дразни в президента не е толкова, че свали доверието и не е толкова, че е критичен. Не е дори фактът, че с цялото си държание, той уплътнява функцията на президента. Това, което ви дразни е, че той казва истината. Вие я знаете, но не я приемате и на всичко това трябва да се сложи край.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа вълкът

    18 21 Отговор
    От на Румен Радев дупето в на Бойко устата
  • 2 Алфа вълкът

    11 16 Отговор
    От на Румен Радев дупето в на Бойко устата

    Коментиран от #20

  • 3 Един българин

    25 40 Отговор
    Тези кухи червени кратуни никога не са работили за България.
  • 4 България е член на НАТО и ЕС по волята

    20 35 Отговор
    на бългaрcкият нaрoд. Тoвa cтaвa нa 19 мaрт 2004 гoдинa. Oт 230 нaрoдни прeдcтaвитeли 226 глacувaт зa и чeтиримa прoтив влизaнeтo ни в НAТO. Въздържaли ce нямa. Cлeдвa мoмeнтaлeн укaз нa прeзидeнтa Гeoрги Първaнoв БCП. Нa кoитo нe им хaрecвa тoвa дa ce изнecaт в тaтaрcкитe cтeпи нa Руcия, дa cи нaпрaвят държaвa, дa cи избeрaт пaрлaмeнт и дa cтaнaт чacт oт Руcия aкo жeлaят. Тук нe cтe жeлaни и винaги щe бъдeтe мaлцинcтвo. Ниe чиcтитe бългaри кoмaндвaмe пaрaдa. Cрaвнитeлнo тъмнoкoжият Рaдeв мoжe дa cи гo взeмeтe c вac дa ви упрaвлявa кaтунът тaм...Тук нe.Там си организирайте пряка демокрация като в Швейцария с референдуми. Тук ние чистите българи колим и бесим и ако искаме ще станеме член на САЩ или на галактиката Андромеда, като това не е ваша работа, затваряте си циганските човки и млъквате смирено до второ нареждане.

    Коментиран от #12, #17

  • 5 Муцуната на янчева

    13 8 Отговор
    С къв майчински поглед
  • 6 Vojda

    32 16 Отговор
    Хайде педерасо-курвенски герберски боклуци започвайте да плюете, сега.

    Коментиран от #8, #46

  • 7 бочо

    17 20 Отговор
    к`ъв е тоя гейтак ,леф леген като го гледам и ме избива на садизъм

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 15 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е номер 1

    Коментиран от #19, #42

  • 10 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Слава на ГЕРБ":

    Черпя почвай ги

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Майка ти от гъза в устата ебах

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕":

    Татарски гей
  • 14 Майка ти от гъза в устата ебах

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕":

    Татарски гей
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ново

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "бочо":

    Виж вашите комунисти кръв пикаят от какво ли освен глупости покажими един смислен коментар простака си е простак /комунист/
  • 17 Муамар Кадафи

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "България е член на НАТО и ЕС по волята":

    Ама кой гласува бе ,кой депутати не военни,не полицаи не звмеделци,не обикновенния данъкоплатец,не народа ,а налапаните прасета в парламента,северняци и софиянци мръсно племе дебело мързеливо,професори и професорки от буржоазията,мамини синчета,изучени учени с по 5 висшета,днеска на уроци утре на море,други ден на пиано,как да лапат и да крадът ,без грам работа,а да лаят с устата.До тук докараха държавата тея западни ценности старците да умираъ сами в къщите и да няма ,кой да да ги намери с продължение на седмици.Бугария била член на НАТО И ЕС и какво е общото с там и тук,само тие в народното събрание са по-с бели от онея тамдруго нищо,всичко е лом.
  • 18 Надавам се

    7 10 Отговор

    До коментар #15 от "Хайл":

    Ти си пророк след 30-40год бсп ще доиде на власт ще чакаме луканова-виденова зима да доиде пари те да станат пенсия-300лева да стане300 000лева кеф някои го помни и магазина празен спесьяваш ги всички пари

    Коментиран от #30

  • 19 Видин

    14 11 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Какво става радев да не се развежда че е толкова посърнал тои реве нинова реве какво става явно са много засегна ти от боико

    Коментиран от #23

  • 20 Вълчица

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа вълкът":

    Обратните винаги за секс мислят злобниса защото не могат меки китки
  • 21 Герб

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Слава на ГЕРБ":

    Сигурно не можеш да се вредиш при вашата лидерка или имаш да връщаш но боико
  • 22 Гост

    12 7 Отговор
    Браво на прокурор Гешев и на Бойко Борисов, червената мафия е на колене.
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 7 Отговор

    До коментар #19 от "Видин":

    герб са мафия

    Коментиран от #26

  • 24 гост

    5 4 Отговор
    я бегом марш у землянката при другите геове
  • 25 чичо

    4 6 Отговор
    За да е ясно.1-понатрупах доста години живот,а с това и опит.2-никога не сам членувал в парти,но принципно съм ЛЯВО настроен.3-15год. бях военен в ВВС.Та на въпроса-в целия си съзнателен живот по-голяма излагация от тази на Радев,когото никога няма да нарека президент,даже и в БСП да ме приемат,не съм видял.
  • 26 боико

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ати си селянин
  • 27 месара

    5 4 Отговор
    тоя комсомолски секретар зарков се е взел много на сериозно 😂🤣😂🤣
  • 28 00000014

    4 7 Отговор
    Внимание! От ръководството на ГЕРБ обявиха ---- Троловее наши всички на барикадата, вожда-слънце да защитим, от нападките на враговете му да го спасим .... от президента .... от народа ..... ще получите финансови бонуси .... в атака на компютритеееееее .......
  • 29 Бай Стою касапина

    7 6 Отговор
    Крумчо, момче младо, защо твоят президент не каза нищо за Импексите на шефката ви?Да беше обяснил на любимите ти пенсионери как кака ви Кури е гепила едни народни пари и къде са отишли тези пари. Нали е морален стожер. Морален, ама друг път!
  • 30 Хайл

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Надавам се":

    Защо долара беше 3000 лв и кои събориха Виденов са същите които ти докараха царя и които поддържат гербаджиите в момента...ще се сетиш предполагам
  • 31 СссереМ

    6 6 Отговор
    ТОЧНО този ли ще ни поучава, не сме забравили тяхното управление, шиши шеф на ДАНС,спрени европари ЗАРАДИ ОГРОМНИ ЗЛОУПОТРЕБИ,ФАЛИТА НА БЪЛГАРИЯ когато заплатите бяха по 5 долара,заменките кон за кокошка и безброй безобразия още.
  • 32 Галев Маев

    6 8 Отговор
    коя истина бе ЗАРКО , че сушата присуши язовира ...а ДНЕС вали дъжд ...сега БСП - шаманите , да направят ритуал и да спрът ДЪЖДА ...нали тереа да има за кво да говорят !

    Коментиран от #41

  • 33 стефан софия

    7 5 Отговор
    слугите на МАСКВЕ - БСП И РАДЕВ - ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ШПИОНАЖИ -АРЕСТ !
  • 34 Галев Маев

    4 6 Отговор
    мисирките от БСП и на радев МИСИРКИТЕ В СИНХРОН ....ПЛПЛПЛПЛПЛПЛПЛПЛПЛПЛПЛПЛПЛПРРРРРРР....ЮППЮПЮПЮПЮПЮППППППЛП ЛП ЛП ЛП ЛП ЛП ЛП ЛП ЛП ..!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гошко

    6 6 Отговор
    По-лошо правителство от това на ГЕРБ няма. Кражби на еврофондове разкапваща се инфраструктура нови и нови заеми масова имиграция на млади хора в търсене на по добър живот извън България мръсен въздух от вносните боклуци които са по вина единствено и само на ГЕРБ приближени измисляне на нови данъци и нови администрации “калинки” с цел печелене на избори и още хиляди грешки които герберопитеците не виждат и плюят и преписват тези грешки дори на хан Аспарух.
  • 37 Галев Маев

    5 4 Отговор
    поталаша - талевизия на корнела са за арест всичките ...само спекулации за БЪЛГАРИЯ във външната ни политика , биле сме слуги на АМЕРИКА и тем подобни саботажи говорят па КУ КУ ТЕЛЕВИЗИЯТА НА КУРНЕЛАТА ...ФАКТИ БГ ..ТОВА НЕ Е НЕЦЕНЗУРНО ...РАДЕВ И КОРНЕЛА СЪВЕТСКИ ШПИОНИ И ПРЕДАТЕЛИ !
  • 38 Све

    4 3 Отговор
    Голяма реч на Крум Зарков ! Супер !Браво на момчето !
  • 39 гост

    4 2 Отговор
    крум бибичков да мълчи мека китка
  • 40 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Илияна Йотова предупреди Радев: „Сега ще се обърна и към г-н Радев. Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие, очаквано към Вас. Още днес в тази зала Вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад Вас, на всяка една личност. Защото пред себе си имате най-старата партия в България и не само в България, а почти в цяла Европа.Защото тук има достойни хора, които особено през последните години са мачкани, обиждани, гонени само заради това, че са верни на Българската социалистическа партия. И НАЙ-МАЛКОТО ДВИЖЕНИЕ ОТ ВАША СТРАНА СРЕЩУ ТАЗИ ПАРТИЯ НЯМА ДА ВИ БЪДЕ ПРОСТЕНО.”
  • 41 чичо

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Галев Маев":

    Явно и Зарко е толкова социалист колкото и Нинова,защото тази простотия, която Радев сътвори, е обида за истинските социалисти.Те,Радев, другите си го знаят.
  • 42 чичо

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Осъзнай се бе човек.Радев, от ученическите си години в „Г.Бенковски" до пенсионирането си ,от твоите парички е ял.Ще ти го напиша простичко-нито фирмичка е правил,нито работа и заплата е давал-нищо.Цял живот на твоя гръб е живял и с „големия" си опит,сега акъл ви дава как хляб да месите.Че,вие,дето плюсчета му давате,толкова ли сте я закъсали?
  • 43 баш истината

    3 2 Отговор
    Ха намерило се това нещастно момче Зарков да се прави на мъж. ГЕРБ може и с проблеми ама управляват а БСП за нищо не стават ,само глупости да говорят.Радев ез а затвора
  • 44 ТИЯ ОТ БСП СРАМА НЯМАТ!

    2 1 Отговор
    ХОРАТА СЕ ДРАЗНЯТ НЕ СЕЛЯНИНА С КОЛЕЛОТО КАЗВА ИСТИНАТА,А ЗА ТОВА ,ЧЕ НЕ СИ ПРИЗНАВА И НЕ КАЗВА ИСТИНАТА ЗА ДВАТА ТРУДОВИ ДОГОВОРА НА ДЕСА-МЕРЦЕДЕСА ЗА КОИТО ТОЙ ОПРЕДЕЛЕНО ИМА ВИНА.НЯМАЛО БИЛО КАНДИДАТИ?!А ТИ СМЕШНИК КОЛКО КОНКУРСА НАПРАВИ ЗА ТАЯ ДЛЪЖНОСТ?!ТОЗИ СЕЛЯНИН НЯМА МОРАЛ,ПРЕСТЪПИЛ Е ЗАКОНИТЕ И ИМА НАГЛОСТТА ДА СТАВА пРЕЗИДЕНТ!ТИЯ ОТ БСП СРАМА НЯМАТ!
  • 45 ани

    1 1 Отговор
    Разбрахте ли защо нашият президент ни в клин ни в ръкав се изтъпанчи да сее омраза .Защото неговият съдия е пуснал председателя на русофилите у нас да отиде ,за да си получи ордена,а това не се харесва на американците
  • 46 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Vojda":

    Кажи истината за белене скавена за преватезацията а не говорине без факти и как да се оправим
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове