Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 20:39 4 126 57

Джамбазки прихна срещу намалената присъда на убиец

  • ангел джамбазки-
  • бяла-
  • алекс ангелов-
  • валентин маринов

Циганинът Валентин Маринов ще лежи 4 вместо 20 години. Действал по непредпазливост. ЧЕТИРИ вместо ДВАДЕСЕТ – пет пъти по-малко!, гневи се евродепутатът

Джамбазки прихна срещу намалената присъда на убиец - 1
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Ангел Джамбазки е силно възмутен от намалената присъда на убиеца на 18-годишния Алекс Ангелов от град Бяла. Днес Апелативният съд във Велико Търново замени 20-годишна присъда на Окръжния съд в Русе с 4 години "лишаване от свобода", тъй като смъртта на жертвата е настъпила след "лека телесна повреда."

Ето какво написа Джамбазки по повод решението на магистратите:

Присъда - по непредпазливост. Достатъчно!

Пореден съд, поредна намалена присъда – на убиеца на Алекс в Бяла.

Циганинът Валентин Маринов ще лежи 4 вместо 20 години. Действал по непредпазливост. ЧЕТИРИ вместо ДВАДЕСЕТ – пет пъти по-малко!

От решението на Апелативния съд във Велико Търново излиза, че за убийство ти се полага по-малко наказание, отколкото например за кражба на вещ. Преди месеци Русенският окръжен съд постанови 20 години лишаване от свобода за убиеца.

През лятото на 2018 година едно 18-годишно момче намери смъртта си, защото имало неблагоразумието да откаже поискана цигара от Маринов. 32-годишният тогава циганин го удря с юмрук в лицето, момчето пада и удря главата си. Лекарите не успяват да го спасят.
Но пък ето какво пише Съдът в мотивите за намаляване на присъдата:

„…Според събраните по делото доказателства, нанесеният от подсъдимия удар с юмрук е бил слаб или с умерена сила, което изключва възможността загубата на равновесие да е причинена само от ударното въздействие, а се дължи на комплекс от причини. Подсъдимият не е можел да знае точната степен на алкохолно опиване на починалия Алекс, нито е предполагал, че евентуална реакция на последния в опит да се предпази ще доведе непременно до неговото падане, като се има предвид, че малко преди това Алекс е избегнал по същия начин опит за удар от друго от присъствалите лица, на което в последствие сам е нанесъл удар…“

Александър остава завинаги на 18, а рецидивистът ще бъде пуснат на свобода на 38 години, да живее спокойно живота си. А дали и след четири години няма друг човек да му откаже цигара? Дали няма по някакъв друг начин да го ядоса и Валентин Маринов да нанесе удар… ей така, по невнимание.

Да, българският съд трябва да спазва буквата на закона, но също така трябва да показва на обществото, че има справедливост. Мястото на убийците е в затвора. За дълго. А за рецидивисти, които не се поправят и за тях не важи принципа на превъзпитание – доживот.

Ако съдиите не дадат справедливост на обществото, то само ще си я поиска и евентуално ще я вземе. Със сила и не, не по непредпазливост, а напълно умишлено!


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    30 2 Отговор
    Следващия път да бъде по-предпазлив като Божкоф! ;)
  • 2 Шопо

    24 1 Отговор
    Райд !!!!
  • 3 Скептик

    45 2 Отговор
    И? Не е ли вярно? Отказваш да почерпиш и си убит?
    За това 4 години?
    Мммм..... Не е нормално.
  • 4 Буков

    35 43 Отговор
    А бе, Джамбо. Отърва присъдата за каране мъртво пиян и сега ти е много весело. Егати наглеца!
  • 5 Джамбаза

    35 20 Отговор
    Толко се е ядосал че ще вземе да се напие ,..........пак !!

    Коментиран от #10, #11

  • 6 А Джамбаски с манипулираните

    33 19 Отговор
    Кръвни проби колко получи?
  • 7 Йосарян

    29 1 Отговор
    КРУМОВИ ЗАКОНИ!
  • 8 Дааа...

    43 8 Отговор
    Герб се грижи за електората си! Бог да прости всички българи. Амин!
  • 9 Каракачамбо

    21 19 Отговор
    Абе Джамбазки казах ти да се криеш известно време.
  • 10 Бай Шиле

    16 12 Отговор

    До коментар #5 от "Джамбаза":

    Ти на колко ракии си я момента?
  • 11 Бай Шиле

    10 9 Отговор

    До коментар #5 от "Джамбаза":

    Ти на колко ракии си я момента?
  • 12 Домашно вино

    7 5 Отговор
    е по убаво от ракия.
  • 13 Хаджи хаджи Българин

    19 5 Отговор
    Не се притеснявай народе, за правосъдието в България! Разменната монета е - Мешерето! обещани са 5000 гласоподаватели! От ромски произход! И сделката е готова! БЪЛГАРИ! Евакуираните си децата , или им купете по една димяща тръба! Научете ги да боравят с нея, докато са малки!
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 7 Отговор
    при соца убийците ги разтрелваха а ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ отмени смъртната присъда а ПЕТЪР СТОЯНОВ помилва и амнистира хиляди престъпници

    Коментиран от #15, #17, #19

  • 15 Дядо

    10 8 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А бе, сине. Поне веднъж се опитай да кажеш нещо умно...

    Коментиран от #18, #20, #26

  • 16 тнт

    10 7 Отговор
    Този не беше ли юрист? Защо не стане съдия да го видим какви присъди ще раздава?!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Споко

    9 5 Отговор

    До коментар #15 от "Дядо":

    Той толкова си може, та не се кахъри. Понякога си забравя лекарствата, но това е от болестта.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 бюлетин

    28 1 Отговор
    С цел опазване на живота им, Апелативния съд във Велико Търново, призовава гражданите, да си носят в джобчето, пакетче цигари /от евтините/. Съществува вероятност, да бъдат убити по невнимание. За по голяма сигурност, носете си още ракия, мезета, лубрикант, тоалетна хартия и т.н. - не се знае, на кого, какво му трябва.
  • 22 КрасиКебапчиев

    3 11 Отговор
    Браво джамбо,само така бори се за следващ мандат ...утре ще има надпиване ракия с вино,и надяждане сланинка с македонска мадеНица та предлагам да идем двама ти пиеш аз ям и драйфам за да събера повече нА муфта все пак ,не знаеш до кога ще сме на власт
  • 23 Behemoth

    5 3 Отговор
    Прихна означава че се е разсмял....
  • 24 За пример

    1 7 Отговор
    Джимбо, докара го до" Подръж ми ку.во коп.лето, да се посмея на оная уро.пия"
  • 25 Анонимен

    5 1 Отговор
    Спрете да плещите всички заплатаджии, а започнете да действате
  • 26 ГРАД КОЛОДУЙ

    9 9 Отговор

    До коментар #15 от "Дядо":

    дядо вие виждате ли реалния живот ИВАН КОСТОВ съсипа икономиката при соца имаше ред сигурност спокойствие работа а сега престъпност особено ромска безработица болести глад животът стана такъв с пари в рая без пари покрай рая а ЖАН ВИДЕНОВАТА зима а постната пица на ДЯНКОВ много хора нямат в момента какво да ядът на студено са болни са гробищата сенапълнихаумират хората някой се само убиват ще кажеш капитализъм ми то при капитализъм социална справедливост няма на днешно време да не си болен нямаш ли пари попаднеш ли на некадърни доктори си дотам с краката напред то не е за живеене нито за умиране разбрали дядо

    Коментиран от #31, #33, #37

  • 27 Бесен Язовец

    4 11 Отговор
    А бе наивници, какво я подкрепяте тая пиана невестулка? Това е едно не искре човече което минава между капките и се свира в ЕП!
  • 28 Някой си

    8 4 Отговор
    Млъкни бе педалоалкохолик!
    Ти нямаш думата!
    С Шкембето сте АУТ!
  • 29 Новичок

    9 3 Отговор
    Тоя джамбазин фашист хич го не долюбвам,ама и тия съдии от апелативния във В.Търново са за разстрел.Как 4 год. те са минали 2 след още 1 и го пускат за добро поведение.Срамота...
  • 30 Бесен Язовец

    4 5 Отговор
    Кой бе кой съд я е намалил присъдата? На инстанция 1 са му дали 20г на истанция 2 са му намалили на 4г сега отива на ВКС който ще я върне пак на Апелативен който ще гледа делото отново и нищо не се знае още окончателно! Тоя пианица популист с какви очи се обажда изобщо да критикува? Тоя черен не е много важен за никого, че си мислите, че му се прави реверанс заради цвета на кожата!
  • 31 Дежурен в спешното

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "ГРАД КОЛОДУЙ":

    Козльо, време е за илачите! Лека нощ! Утре може да си по–добре!

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Абе

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "ГРАД КОЛОДУЙ":

    Онзи, малък ли си,та не знаеш!?Някое помощно училище ли си завършил!???Не е Костов!Българската икономика я съсипа Луканов!!!!Още със смяната на социализма,гореспоменатия другар с куфарчета,окраде държавата!Раздаде ги на "верни хора" които трябваше да контролират финансово държавата с цел червените партийци да манипулират властимащите,независимо кои са и в какъв цвят са пременени!!!Само не си даде сметка,че българина е в схема винаги когото става въпрос за чужди пари,или с други думи казано крадец!И когато се усети, като им потърси сметката ,защо не му играят по свирката, го гръмнаха! Обаче късно ,държавата със всичките си активи беше разграбена!! От тогаз насетне, та досега ,всички които идват на власт,се опитват да преразпределят тези активи, опитвайки се да щипнат най-апетитната хапка от баницата,със същата цел ,да си осигурят вечно и безоблачно управление контролирайки финансовия поток но уви !Кражбата на Луканов вече разори България !!

    Коментиран от #38

  • 34 да,бе

    2 1 Отговор
    Точно този да говори, за прилагане на закона, ми е в повече!Как оттърва затвора,с колко промила беше!?Защо никой нищо не разбра!?? Трябваше преди това ,да те съдят за гавра с българския народ,за предизборни лъжи!! Абе, защо още си в политиката!???
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Дежурен в спешното":

    ей отвортко 1 не съм психо болен 2 ти ако си това си е твой проблем 2 изглежда си ром боклук не обиждай БЪЛГАРИТЕ пии си твойте хапове не мие нужно твойто леканощ чупка
  • 36 анонимен

    6 0 Отговор
    Да ти пикам на правосъдната система!
  • 37 При соца

    0 5 Отговор

    До коментар #26 от "ГРАД КОЛОДУЙ":

    Се докарваха цигани от Югославия, Румъния и Гърция. Тъй, че тоя индивид е продукт на социализма.

    Коментиран от #39, #40

  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Абе":

    А БЕ училището в ПАВЛОВО ГРАД СОФИЯ е соу за деца с увреден слух ти ако си бавен не казвай щото другите са бавни да ИВАН КОСТОВ съсипа икономиката ни с масовата приватизация за 1 лев А , БЕ ГЛЕДАЙ КАК ЩЕ СТИГНЕШ ТИ с тая твоя злоба

    Коментиран от #41

  • 39 град Козлодуй

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "При соца":

    да ама друг път при соца за убийство си имаше смъртно наказание а ако престъпника е психо болен го вкарваха в КАРЛУКОВО знам за лагерите в БЕЛЕНЕ за агентите на дс идруги неща но ПЕТЪР СТОЯНОВ амнистира и помилва хиляди престъпници дуго има ли да се заяждаш още
  • 40 град Козлодуй

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "При соца":

    да ама друг път при соца за убийство си имаше смъртно наказание а ако престъпника е психо болен го вкарваха в КАРЛУКОВО знам за лагерите в БЕЛЕНЕ за агентите на дс идруги неща но ПЕТЪР СТОЯНОВ амнистира и помилва хиляди престъпници дуго има ли да се заяждаш още

    Коментиран от #44

  • 41 Абе

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Като си с увреден слух ,трябва ли да си полуграмотен идиот!???Или се опитваш да лъжеш!??Всички знаем откъде започна кражбата и каква я свърши,Луканов!Всичко след него е следствие,не причина!!!

    Коментиран от #43

  • 42 Божинката

    1 1 Отговор
    Циганите са роми ,а ромите са недосегаеми !!!
  • 43 отговор до АБЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Абе":

    никой не може да спаси БЪЛГАРИЯ разбра ли а за грамотен полу грамотен неграмотен всеки себе си най големите лъжци са политици банкери зърнари чси а кой създаде мутрите ЛУКАНОВ ГОЦЕВ И най вече ДС а БОЙКО ви БОРИСОВ е мутра от сик

    Коментиран от #45

  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "град Козлодуй":

    до АБЕ а кой разграби заводите предприятията хиляди останаха наулицата то не бе БЕРОВ ТО не бяха сдс то не бе ЖАН ВИДЕНОВ господин а бе как живеят хората днес някога човек вучеше гордо а сега човекза човек вълк хората болни гладни отчаяни

    Коментиран от #46

  • 45 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "отговор до АБЕ":

    Прав си!Ама, защо Бойко ВИ Борисов,казваш!???Сами си го избрахте!!!Забравяш как се тупахте в гърдите и ми обяснявахте, че той като мутра им знаел всичките чалъми и щял да "цака" точно мутрите!!!Да ама не ,"цака" само балъците гласували за него вече 3-ти мандат!
  • 46 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Така,де!!!Май си дойдохме на думата!!!!Значи не бил само Костов,нали!???Щото до преди него, казваш,че цъфтяхме и връзваме ли!???А така ,преди него изброй ги точно крадците,и не забравяй,че всичко започна от Луканов!!!!!!!!!

    Коментиран от #47

  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Абе":

    скачахте найвно приуж демокрацията при сдс дойде царя пак скачахте с колко дни излъга щял да оправи БЪЛГАРИЯ всеки на власт гледа да оправи себе си и деца внуци до девето коляно няма честен политик нито честна мутра защото мутрата взема не дава мутра кръв повръща кръв не връща

    Коментиран от #48

  • 48 СОФИЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    най умеят да лъжат тия който говорят истината

    Коментиран от #49

  • 49 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "СОФИЯ":

    Така ли!????А тия дето откровено лъжат, истината ли казват!??????Абе,нещо ви е сбъркан компаса!

    Коментиран от #50

  • 50 СОФИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Абе":

    най откровено лъжат политиците

    Коментиран от #51

  • 51 Абе

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "СОФИЯ":

    Както казах, господин "ГРАД КОЗЛОДУЙ " сбъркан ви е компаса!Лъжат българските политици!!!Идете на запад и ще видите, че не е точно така!!!!Там лъжат или крадат ,за народа има хляб!!!!А тук и истината да казват,крадеца си остава крадец!
  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИН съм знайте малко са свестните роми и ромки има ги но малко са
  • 53 Novus ordo seclorum

    2 0 Отговор
    Карагьозов , ти не си журналист, ти си човешки отпадък! Вземи тълковен речник да та таковам у главата куха , провери какво значи " прихвам" и си оправи заглавието ! Шимпанзе в човешко тяло ! Журналистически леш , може ли в заглавието си да ползваш думи , които не разбираш.
  • 54 Вилнеят

    2 0 Отговор
    Те са като башибозук вилнеят навсякъде и са строги и жестоки към нас , по богати са вече и често привличат българки към себе си , И така ще ни претопят. Ето аз съм от бургас тук имаме три преобладаващо цигански квартала Комлука, Горно Езерово,Акациите, половината от мина Черно море 1/5 от Долно Езерово. Голяма махала в най големия комплекс Меден Рудник около 10000 души само там,в Банево имат катун,В Комлука са около 20000 хиляди в горно Езерово около 5 хиляди в Акациите също3-4хиляди, в мина Черно море около 1000 в Меден Рудник около 10000 хиляди в останалите мини йатунчета из града правят около 50000 хиляди и с този темп на намаляване на населението на младите бургазлии и застаряващото население по бг кварталите скоро ще плъзнат към Лазур, изгрев ,Славейков центъра, и даже може на някой от следващите избори да си изберат кмет.
  • 55 Чичо

    2 0 Отговор
    Че Джамбази е боклук няма съмнение, но че т.н. магистрати, постановили това скандално помилване са за публичен линч също трябва да е без съмнение!
  • 56 123

    1 0 Отговор
    Акъл от пияница
  • 57 ДОКО

    1 0 Отговор
    РЕШЕНИЕТО Е САМО НАРОДЕН СЪД И ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОКЕНЕФА..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове