Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 19:48 7 191 67

Христо Иванов: САЩ ни казват да стоим далеч от Русия

  • христо иванов-
  • андон миталов-
  • забрана

Иска ми се България да не се е довела до състояние на бананова република

Христо Иванов: САЩ ни казват да стоим далеч от Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Tук става много повече дума за политически сигнал, отколкото за осъждане. Политическият сигнал е затова, че продължава американският натиск над България да стои далече от Русия и нейната сфера за влияние. Много ясно се казва на българското управление да остане в евроатлантическото пространство, заяви в предаването "Лице в лице" по bTV съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод днешното изявление на държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео и забраната на българския съдия Андон Миталов да пътува зад Океана заради корупция.

"За мен това е изключително тъжен момент, защото ми се иска България да не се е довела до състояние на бананова република, че трябва чужди правителства да ни посочват замесен в корупция съдия. Много е важно да оздравим своите институции и да върнем доверието към тях, заяви Иванов.

"Това, че беше обявено името на съдия, е особено чувствително за българската съдебна система. Това говори за провала на България в правосъдната реформа", смята Христо Иванов.

Той отбеляза, че в последните дни главният прокурор Иван Гешев се държи като политик и го призова да се върне към юридическото говорене. Трябва да отбележа и положителното - най-накрая някой се сети да оказва натиск върху сръбските власти за връщането на Цветан Василев. Само че ако става дума за сериозен натиск, той трябва да бъде осъществен от българското правителство чрез Министерството на външните работи. Сериозният начин е връщането на Цветан Василев да бъде поискано от управляващите, категоричен е съпредседателят на "Демократична България".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станчо

    41 8 Отговор
    Много ясно, не може да си русофил и тръмпофил...

    Коментиран от #3

  • 2 Тия не могат да команват тук

    123 23 Отговор
    Ще си стоим до Русия, ако ще турско да стане и при една война, всички сме на страната на Русия! А на бас! СМЪРТ ЗА САЩ!!!

    Коментиран от #7, #22

  • 3 El pepi

    53 1 Отговор

    До коментар #1 от "Станчо":

    бананова република

    Коментиран от #6

  • 4 Професора

    72 4 Отговор
    Абсолютно ни заповядват!
  • 5 Сссссссссс

    7 50 Отговор
    И правилно.
  • 6 Джон Уик

    64 10 Отговор

    До коментар #3 от "El pepi":

    Префектура с префект! Ди там ли го фокатахме след уж 30 демокрация да загубим суверенитет? Да си бяхме седели в социализма, имахме държава тогава суверена!
  • 7 Иван.

    38 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тия не могат да команват тук":

    Щом Ран'ът работи значи командват. А това значи, че ние не можем. Каквото и да си мечтаем това е реалността, вече имаме и човек с персона нон грата....
  • 8 мразя кумунисти

    15 56 Отговор
    всички плъхове мишки и порове взеха да излизат от дупкитеси осещащи мръфка и пресрочни избори ама няма няна само на боико шланга ще хрускате

    Коментиран от #47

  • 9 ТОЧКАТА

    22 15 Отговор
    БЕ Иванов,Хрисим иванов!!!!КАКВО ТОЧНО!!!!каза бе????Знаех си че и ТИ си ...,,...в миналия живот си бил ,ирландска пастирка,,.
  • 10 Eeee

    40 12 Отговор
    Само СССР👍
  • 11 Ххх

    59 8 Отговор
    Откога корупцията е тъждествена на симпатии или връзки с Русия ? У нас има други, които действително са символ на корупцията. Само че, интересно защо те не бодат очите на САЩ и не им се забранява достъп до "великата" държава. А на този съдия аз така и не разбрах, какво точно му е корумпираното ? Едно време, по комунистическо се бореха със западното влияние, за връзки с лица от западни държави и посолствата им. Е, нали се отрекохме от тези порядки ? Или само сменихме посоката на господарите, а методите и порядките много не се различават !

    Коментиран от #14, #21, #31

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 М. Иванов

    48 4 Отговор
    Уважаеми дами и господа, знаете ли какво е протекторат. Ето извадка от уикипедия : Протекторат (от лат.: protection – опека, защита) е форма на политическа зависимост, при която държавата, при съхраняване на държавно си устройство, е зависима в политиката си от по-силната държава – протектор.[1]

    Протекторатът запазва някои свои институции, държавния си глава, правителството и администрациятаси, но се намира под контрола на чужда държава, която управлява външните ѝ отношения, примерно външната политика и международната ѝ търговия.
    Мисля че е ясно на всички.
  • 14 Обезверен

    43 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    Много добре казано! В далечните години получих награда " Лагер в ГДР", но моите не бяха от комунистите, та се разминах. После имах възможност да отида в много страни, но нали това беше целта и мечтата на едно цяло изгубено поколение, вярвало в идеите на демокрацията. Всички ни излъгаха– от 1989г до ден днешен!

    Коментиран от #19

  • 15 Серго

    28 3 Отговор
    Мале, Мале, до каде сме я докарали.
  • 16 Хем така хем инак.

    30 7 Отговор

    До коментар #12 от "боцмана":

    По принцип си прав.
    Но с туй робско племе краварите си правят ко искат и присвояват кото щат.
    Така,че близоста нее фактор.
    Робско племе лесно се командва.
    Ко ми говориш за граници и близост а?
  • 17 Някой си

    6 2 Отговор
    Е те това поне за сега няма как да стане!
  • 18 Корчо

    33 8 Отговор
    Слава на русия слава слава
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Borislav Popov

    11 32 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    Отдаааавна каскет, отдаааавна, тойта Русия се отъждествява с корупцията и не само с нея, но и още мноооого лоши работи.
  • 22 Цар Борис 3

    33 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тия не могат да команват тук":

    В отказва на Цар Борис 3 на Хитлер, да изпрати Българската Армия на руският фронт с аргумента- " Когато аз изпратя Българската Армия ( с главни букви) да се бият на фронта срещу руснаците, те до един ще преминат от другата страна, заедно с готвачите от обора и военната музика" ! След завръщането си от Берлин, царят умира " скоропостижно"! Днес нещо да ви подсеща за подобен сценарий? Затова и Роско клекна и започна да " воюува" с РФ ! Желю Желев и той изгуби дъщеря! Тодор Живков също!

    Коментиран от #23, #33

  • 23 Цар Борис 3

    31 3 Отговор

    До коментар #22 от "Цар Борис 3":

    Готвачите от обоза! Поправих се! Мислете хора, каква атака, срещу суверенитета на България се води!
  • 24 САЩ само

    29 5 Отговор
    Проблеми. Да наложи сНкции на Сащ. На нашия пазар няма нищо от САЩ.
  • 25 Един българин

    12 40 Отговор
    САЩ е със България и България е със САЩ, повече руския миризлив ботуш не трябва да стъпва в нашата страна.

    Коментиран от #28

  • 26 САЩ само

    21 5 Отговор
    Проблеми. Да наложим сакции на Сащ. На нашия пазар тжняма ни 8ксщо от САЩ.
  • 27 Краварска работа

    31 4 Отговор
    Казват ни да стоим далеч от Русия защото Путин не им е казал да стоят далеч от България.
  • 28 Ххх

    28 8 Отговор

    До коментар #25 от "Един българин":

    Яж си боклуците на САЩ сам, Боко.

    Коментиран от #29

  • 29 003

    13 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ххх":

    Точно така, ние ще изберем кой ще ни опрашва.
  • 30 Значи

    34 6 Отговор
    16 република не може , а 53 щат може и още как а? Че то с тези изпълнения сме си чисто станали 53 щат щом като други ни нареждат какво да правим.
  • 31 ххх

    29 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    И какво ни казаха сега? Съдиите да внимават ,мафията в РБ си е платила и е наша!
  • 32 оня с коня

    10 19 Отговор
    ИвАнов Христо откри Дъждовната вода с дълбокомисленото "САЩ ни казват да стоим далеч от Русия"...СЯКАШ НИЕ НЕ ГО ЗНАЕМ.А КОИ сме това "НИЕ"?Ами СЪЩИТЕ,КОИТО с Гласовете си ДЪРЖИМ ГЕРБ НА ВЛАСТ!И ПРОДЪЛЖАВА ДА ГРЕШИ в разсъжденията си Лицето Иванов:"Много ясно се казва на Бълг.Управление да Остане в Евроатлантическото Пространство"...А В КОЕ ПРОСТРАНСТВО да отиде според тебе бе Умник - в Руско-Азиатското ли?ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДРАЗНЕЩА е обаче "Врътката" Му,че УЖ Америка нареждала на Правителството ни какво да прави,а ВСЪЩНОСТ НИЕ - ИЗБИРАТЕЛИТЕ Изискваме с Гласовете си такава Правителствена ОРИЕНТАЦИЯ и ако То се отклони "на Изток",ще ГО ЗАМЕНИМ С ДРУГО!
  • 33 Айде бе

    9 21 Отговор

    До коментар #22 от "Цар Борис 3":

    Сигурно заради американците след Чернобил комунягите си изписваха храни и вода от Холандия, а нас пратиха на манифестация за Бойния празник на труда! Грехота е да се правят такива намеци, най малкото за Людмила. Знаем кой убива с отрови зад граница ,вашите азиатски кумири!
  • 34 Активист на БКП

    25 11 Отговор
    Днес робството не е турско ! По-страшно е - американско !!!
  • 35 1234

    18 4 Отговор
    аз пък искам сащ да прекратят отношенията с канада и юамерика!
  • 36 така така

    4 5 Отговор
    гръцкото леке пак се... из....каза.
  • 37 Психо Доктор

    20 1 Отговор
    Щом сте взели в ръце българското правосъдие и издавате присъди, ако наистина сте толкова принципни обявете за виновни всички от парламента, департамента и държавната администрация на най-корумпираната държава в Европа. А ако не го направите си гледайте вашите мизерници и не правете повече циркове от рода "Очаквайте кой ще е героят в шоу на Взел-Дал" Сигналите са ясни който е с нас да гребе с лопатата, няма да му се случи нищо, който симпатизира на опонентите ни, ще му разкатаем фамилията. Примери много, Ирак, Либия„ Сирия ......
  • 38 Чъки

    21 3 Отговор
    Е тая подлога 2014г организира протестите в София срещу правителството на Пламен Орешарски! Протестна мрежа е на тоя навлек. Много бързо отписа бившия си колега Андон Миталов. Никой не се връзва на прикаьките за корупция това е политически акт срешу бг магистрат! Съдебната власт е независима и разни чужди държави без солидни аргументи нямат право да нападат Съдиите в РБ!!! Държавата е бананова затова, че не защитава гражданите си.
  • 39 jorj

    7 16 Отговор
    РАЗКОНСПИРАЦИЯ НА ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ПЛЪХОВЕ!!!! БЕЛИССИМО !!!!
  • 40 gggw

    24 4 Отговор
    що па да не стоим далеч от САЩ? кво хубаво сме видяли от тях? освен да цоцат от тецовете и да крепят доган и пеевски друго няма... жалкари..
  • 41 КОНТРАТА

    14 3 Отговор
    Ицо Иванов е (Б) отбора на сороснята по полека с хвалбите към него,, Протестна мрежа " той и дърпаше конците 2014година! Това че се мотаеше пред сградата на ВСС беше театро за набиране на симпатии, хитра лисица но не за всички умните го знаят що за стока е!
  • 42 Чакам покана

    11 5 Отговор

    До коментар #19 от "ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ":

    За моя гордост и твое успокоение имах късмета да съм на парада по повод ВОСР в една далечна година, но ако сега ме поканят, както Президента Радев, направо ще е велико преживяване.
  • 43 gggw

    20 3 Отговор
    редовно американските медии публикуват изказвания на някви бити карти само щото са проамерикански... кат тоя иванов.. то вече франция и германия почнаха да не им се връзват, па тия наште първи американофили
  • 44 Docenta

    4 22 Отговор
    И все пак ПедеРусия ке падне,и всичките внуци на партийнините величия ще връщат ресто
  • 45 Кой68

    5 4 Отговор
    С такива като теб и за "бананова" не ставаме......
  • 46 Един българин

    4 12 Отговор
    Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая
  • 47 уйна ми

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "мразя кумунисти":

    скрий се някъде бе неграмотняк смотан..
  • 48 Гост

    4 11 Отговор
    Значи, аз ще ви кажа, как е най добре да стане! Значи ГЕРБ пада и идват БСП, лелеее каква алтернатива 🤣Всичките ви проблеми се разрешават,Бълария става НАРОДНА РЕПУБЛИКА,,Бай Тошо го замества двойника му Радев,и нещата хукват да бягат през глава🤣НАРОДНИЯ СЪД,се справя с НАРОДНИЯ ВРАГ ГЕРБ,всички привърженици на ГЕРБ в лагери,някой може и да ги разстреляте в ИМЕТО НА НАРОДА и започвате строителството на СВЕТЛИЯ СОЦИАЛИЗЪМ,този път!ВЕНСЕРЕМУС,ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА,в това е истината!🤣Ваш ПУРКО 😎
  • 49 волен фидеров

    1 12 Отговор
    фидeрoв


    34
    23:09
    05.02.20
    Oтгoвoр


    Крaйнo врeмe ,e Вacaлнa Руcия дa oгрaничи aпeтитa и мeгaлoмaнcкoтo cи aгрecивнo пoвeдeниe пo oтнoшeниe нa cувeрeнни държaви!Прeдлaгaм им дa прeнacoчaт внимaниe към вътрeшнитe cи бeзбрoй нeрeшeни прoблeми.Aнaлoгичнo нaпoмням нa някoй caмoзaбрaвили ce бългaрcки грaждaни,чe ca житeли нa НAРOДНA РEПУБЛИКA БЪЛГAРИЯ!C увaжeниe към тeхнитe чуcтвa и прeдпoчитaния към брaтcкитe Руcки oлигaрcи,нo дa нeзaбрaвят чe пaтриoтизмът и cувeрeнитeтa нa Бългaрия e нa първo мяcтo.В нoвoтo гeпoлитичecкo и икoнoмичecкo рaзпрeдeлeниe нa бaлкaнитe Бългaрия e cувeрeннa cвoбoднa държaвa cъc coбcтвeни прoблeми и интeрecи,тeзи грaждaни кoитo нe cпoдeлят нaциoнaлният интeрec имaт избoр дa нaпуcнaт cтрaнaтa и избeрaт cъoтвeтнaтa към кoятo тяхнoтo пaтриoтичнo чуcтвo e пo гoлямo.Ниe кaтo пoдaнници и пaтриoти нe cмe длъжни дa търпим чуждo влияниe и вмeшaтeлcтвo!Припoмням чe,aпocтoлът зa cвoбoдa ЛEВCКИ,дaдe живoтa cи зa cвятa и нeзaвиcимa рeпубликa,кaктo и бeзбрoй cинoвe и дъщeри нa бългaрcкият нaрoд.Ниe cмe мaлкa икoнoмичecки cлaбa държaвa нa фoнa нa cвeтoвнитe кocмoпoлити и тoчнo зaтoвa трябвa дa зaпaзим cвoятa нeзaвиcимocт и индиeтичнocт.Рaздeлeниeтo нa нaциятa в трудeн мoмeнт грaничи c държaвнa измянa,и cкъпи cънaрoдници нe ce пoддaвaйтe нa въздeйcтвия и мaнипулaций oт cтрaнa нa кaквитo и дa e aгeнтурни фaктoри .БЪЛГAРИНЪТ E CВOБOДEН CИЛEН И CВOБOДНO МИCЛEЩ CAМO В COБCТВEНAТA CИ ДЪРЖAВA A ТЯ CE КAЗВA
  • 50 Джони

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "боцмана":

    Русия е на 150 години държава бе шизи ..земи чети и се образовайте поне малко
  • 51 сорос вън

    19 1 Отговор
    Опааа, щом тоя соросоид ни казва, че сме бананова република под протектората на сащ, значи работата е много по-зле.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Христо

    15 2 Отговор
    У нас се нарича корупция, а в демоничния Запад се нарича Лобизъм. Въпрос на терминология.
  • 54 тарикат от

    2 0 Отговор
    село...
  • 55 Стоян, София, 46г

    15 4 Отговор
    Нагла намеса във вътрешните ни дела и независимата съдебна власт! Тоя иванов е никой, но да видим сега съдиите как ще защитят колегата си, дали ще имат смелост и доблест пред световния рекетьор да отстоят независимостта си? Дали са принципни или ще покажат че са мишки? Или само могат да помилват ромски и австралийски килъри?
  • 56 България ЕС Нато 🇧🇬🇪🇺🇺🇲

    4 9 Отговор
    Всички болшевики пеете в един хор но помнете че това е Лебедовта ви песен
  • 57 Окупаторите от нато вън

    13 2 Отговор
    Каква лебедова песен бе мисирке? Направихте ни колония и боклучарник, чака ви Народен съд!

    Коментиран от #58

  • 58 Сладур

    5 3 Отговор

    До коментар #57 от "Окупаторите от нато вън":

    Ще се къпеш от народната любов в пандиза гнидо продажна
  • 59 НАТО ВЕЦ

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ ни казват да стоим далеч от Русия - Хубаво бе Ице, ма пусто сме на Балканския полуостров, а не Юкатан примерно ;)))
  • 60 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    ...Скромен въпрос....КОЛКО СА ЗАГИНАЛИТЕ АМЕРИКАНЦИИИ!!!!ЗА НАШАТА!!!СВОБОДА...пък и демокрация!!!!???КОЛКО?
  • 61 Полина

    7 1 Отговор
    Да де, но ако България се е довела до състояние на бананова република, за това не е ли виновен от части и Христо Иванов. Известно време беше министър на правосъдието - имаше възможност да направи нещо, но не направи нищо. Лесно е да се говори, но трябва преди това да се мисли!
  • 62 Иван

    4 0 Отговор
    Христо, а какво ти казва твоя ментор Ивчо Прокопиев?
  • 63 Mid

    6 1 Отговор
    Христо Иванов - вечният говорещ по всеки възможен въпрос, по всяка една актуална тема. Винаги всичко знае, всички критикува и знае какво трябва да се направи. Ама само на думи. Така всеки може.
  • 64 Щерев

    4 0 Отговор
    тоя за сефте е праф! Само дето не е казал, че мин. предцедател е американския посланник дето е публична тайна майна.
  • 65 Боби

    5 0 Отговор
    Браво бе Ицо, ти откри топлата вода! Естествено, че САЩ това ще кажат. Въпрос на разделяне на зони на влияние.
  • 66 Росен

    2 1 Отговор
    Банановата република ни е сигурна, ако се оставим да ни управляват „разбирачи“ като Христо Иванов и Тома Белев.
  • 67 Libre comme air

    1 0 Отговор
    Най добре е да стоим далеч от САЩ... колкото и да мъчат медиите и САЩ да ни обработват с американска култура няма никога да се настроят българския народ срещу Русия защото чувствата на българите към руснаците са в кръвта ни...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове