Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 09:05 2 798 57

Крум Зарков: Нямаме време да чакаме

  • крум зарков-
  • срс-та-
  • андон миталов

Реформите липсват и няма индикация, че те ще се случат до края на това управление

Крум Зарков: Нямаме време да чакаме - 1
Кадър бТВ

"Реформите липсват, липсват и мерките, и няма никаква индикация, че те ще бъдат предприети. Ние нямаме време да чакаме - виждате какво се случва около нас - светът галопира със страшна скорост, а ние стоим на едно място, страната ни се изпразва от съдържание и хора. Президентът правилно констатира, че така повече не може да се продължава - на всичко това трябва да се сложи край". Това каза Крум Зарков, зам.-председател на "БСП за България", пред bTV.

Според него изходът от тази ситуация е качествено ново управление на страната и нямаме време да чакаме още една година. "Какво очаквате да се случи в тази година - ще започне ли най-накрая реформата на здравеопазването или след година ще влеем още 200 или 300 милиона в пробитата каца? Ще започнем ли да работим в посока на борбата с корупцията или ще чакаме чужди държави да посочват корумпираните? Какво ще се случи през тази година, за да я чакаме да мине", пита Зарков.

По думите на социалиста президентът в продължение на три години е направил всичко възможно, за да изправи правителството пред своите отговорности, а на всяка негова критика се е отговаряло с контраатака.

"Управляващите трябва да знаят, че в демократична държава на прага на новото десетилетие, тези които са на власт, отговарят на въпросите, а не атакуват тези, които ги задават. Румен Радев изпълнява функциите си на президент така, както беше обявил, че ще го прави - като поставя онези въпроси, за които други мълчат", каза още Зарков.

Според него скандалът със СРС-тата не е в двора на президента, а в двора на главния прокурор. Той не намира и основание за импийчмънт, който се иска при държавна измяна или нарушение на Конституцията, а индикации президентът да е направил едното или другото няма.

Крум Зарков коментира и обвинението на САЩ към съдия Андон Миталов в корупция: "Толкова се концентрирахме да видим кой ще е човекът, посочен от Съединените щати, че сякаш пропускаме факта, че е изключително унизително българин да бъде вкаран в този списък. Самият факт, че там присъства българин, който не е осъден в нашата страна, показва отношението и разбирането на САЩ каква е нашата правосъдна система. При нормалните взаимоотношения би трябвало, ако има данни за такива неща, едните служби да ги предоставят на другите. Тук става дума за публично оповестяване, което има силата на политически знак от страна на Щатите, че в България няма система, която да наказва корумпираните".

Според Зарков нищо добро няма да ни се случи докато чакаме Съединените щати, мониторинговият механизъм на ЕС или някой друг да ни каже това, което ние всички знаем, но се страхуваме да произнесем - корупция прояжда страната ни на високите нива.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосифус🥵

    51 40 Отговор
    Миндил нещастен, мамин златен.
  • 2 007

    30 22 Отговор
    Рaзум, хoрa, имaйтe рaзум! Нeкa нe ни изпoлзвaт зa пoлитичecки игри. Прoмянaтa e иcтинcкa, пoлужитeлнa и нaдявaм ce нeoбрaтимa; нeуceтнo прecкoчихмe някoлкo дeceтилeтия нa бaвни и трудни прoмeни c рeвлюции в кoмуникaция, трaнcпoрт, уcлуги, мeдицинa (тeхникa, нe чoвeшки фaктoр). Пoчти нямa нeплaщaнe и зaкъcнeниe нa плaщaнe нa зaплaти. Рaбoтa имa и кoйтo имa ръцe и глaвa e дoбрe, зa кoитo нe ca имa coциaлни пoмoщи (12 милиoнa тaкивa имa в Гeрмaния!!!). Бъдeтe умни!

    Коментиран от #15, #55

  • 3 Анонимен

    22 3 Отговор
    Мдаа даже и наблюдаващия прокурор по КТБ не смееше да каже за ДП и ДП1
  • 4 смърт на комунизма

    47 26 Отговор
    докога тази пасмина , която фалира 3 пъти България ще има наглостта да излиза и говори ???
    изроди нещастни !!!

    Коментиран от #10, #17

  • 5 76543

    32 19 Отговор
    Младежо, ако пак съсипите живота ни след още едно управление (ако се докопане) обещай (закълни се), че ще рапусните партията си поради негодност!

    Коментиран от #27

  • 6 вони

    40 25 Отговор
    Посерко ! От където и да го погледнем Крумчо - все си е посерко.
  • 7 ВНИМАНИЕ

    28 19 Отговор
    Възрастните хора да не се плашат и вярват на садиста мъчител на дядовци Болшевика Курум Зърков Излизайте на вън с придружител
  • 8 Цако

    23 30 Отговор
    Ако паднат от власт ще бъдат съдени за геноцид към народа. Затова герберите ще драпат със зъби и нокти да останат на власт. Цената за тях не е важна.

    Коментиран от #57

  • 9 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    22 29 Отговор
    Да изметем престъпниците от властта на 7.2 от 12ч пред парламента !!!!!!!!!!

    Коментиран от #14, #49

  • 10 Гошо

    31 22 Отговор

    До коментар #4 от "смърт на комунизма":

    Като пишеш глупости, знаеш ли изобщо, че най много бивши членове на БКП и агенти на ДС има в редиците на Вашите любимци от ГЕРБ , които с действията си и бездействието си съсипаха тая държава за 10 години!!!!!
  • 11 бочо

    33 19 Отговор
    да ти eбa майката комунистическа,педалче грозно

    Коментиран от #37

  • 12 Колев

    32 19 Отговор
    Този професионален революционер дали е сложил тухла върху тихла през живота си?
    Откъде накъде ще налага на обществото как да живее. Да вее червения байрак в къщи и да обяснява на Заркова старша нещата от живота.

    Коментиран от #52

  • 13 rumen

    34 19 Отговор
    Наглец .... 3 фалита не ви ли стигат ???
  • 14 бочо

    25 15 Отговор

    До коментар #9 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    пий си хапчетата педалче

    Коментиран от #23

  • 15 Анонимен

    14 21 Отговор

    До коментар #2 от "007":

    Хехе и какво се опитваш да кажеш, че ако не беше Боко на власт щяхме да сме изостанали ли? В момента изоставаме и то от тези където бяха зад нас преди 10 години.Виж Румъния преди 10 г и сега.Виж и С Македония и те скоро ще ни изпреварят а даже по пенсиите са ни изпреварили.Минималната им е по висока от тук.А Турция дори не е член на ЕС и не получава от там пари и тя е по напред.

    Коментиран от #26

  • 16 Све

    18 15 Отговор
    Информацията, която излезе за прокурора Гешев е: ЗА 6 ГОДИНИ НИТО ЕДИН ОСЪДЕН БАНДИТ ПО НЕГОВО ОБВИНЕНИЕ - САМО СПОРАЗУМЕНИЯ !!!!!!!!! Така се става главен прокурор !!! По аферата КТБ не разпитва основните играчи !!!!!!!! Активите на КТБ, под зоркото му око отидоха при Лили, братя Велчеви.....
  • 17 Viva БКП

    15 19 Отговор

    До коментар #4 от "смърт на комунизма":

    Най-добре е пак комунистите да дойдат. За една седмица в България ще има ред, законност и спокойствие, а всички престъпници ще минат през народен съд и ще прекарат спокойно старините си на остров Белене.
  • 18 Гост

    13 20 Отговор
    След като падне от власт сегашната тоталитарна върхушка, ще остави България опустошена, както никога до сега в историята !!!!

    Коментиран от #50

  • 19 Истината

    26 12 Отговор
    Червените кхмери са озверели от глад и искат да се докопат до властта на всяка цена. За да фалират още някоя банка като КТБ.
  • 20 кой лъже

    10 17 Отговор
    Според НСИ от 1945 до 1987 г. любимите на Буда комунисти (впрочем и той е такъв) са построили 14923 километра пътища, 4336 километра електропроводи, 1714000 жилища, 9839 заводи, фабрики и цехове и цехчета, 3386 почивни станции и санаториуми. Хайде сега, другарю БорисОф, сложи от другата страна на уравнението "построеното" от теб

    Коментиран от #32, #56

  • 21 месара

    19 8 Отговор
    е вие бсп ли ше сте качественото ново управление бе другарю комсомолец? видяхме ви и качеството, и управлението - за 20г. съсипахте България!
  • 22 Другия с коня

    20 5 Отговор
    Като не можете да чакате ,посочете корумпираните,предложете промяна на здравната система.Какво праВите в НС освен да платите властта,да вземате.тлъсти заплати и да обслужват руснаци и Олигарси,червени цървули мързеливи....
  • 23 Ххх

    14 21 Отговор

    До коментар #14 от "бочо":

    ГЕРБ е поддържан само от мургави или безмозъчни мутри
  • 24 Мамина Гугутка

    25 8 Отговор
    Маминия той От както спря да си играе с куклите какъв мъжага стана
  • 25 Митко

    21 4 Отговор
    Много години бяха нужни на Вашият електорат да проумее, че Вие нямате кадри които да променят нещата към по-добро в България!
  • 26 007

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    Нещата се получават не заради политиците, а въпреки политиците; просто няма място за революции в името на която и да е партия. Трудно вече някой може да води хората като стадо поради масовта и моментална комуникация. Отдавна отмина времето когато с една реч на "революционен водач" овцете тръгват с тъп поглед към...пропаста, за светлото бъдеще на ...?..
  • 27 😃АНАЛлизатор😂

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "76543":

    Не, така лесно няма да им се размине - с "политическа одговорност". Този път ще висят по кестените на бул. Руски с главите надолу.
  • 28 Българина

    4 6 Отговор
    За 10 г кой сектор не изостананот света, образованието, здравеопазване, бдж, пътища, вика, демографска катастрофа и сметища.... Накрая и валутния борд ще бутнат
  • 29 87654

    4 2 Отговор
    Както знаете всевишният е от наш и ни пази от уруки и уруди. За утре е предвидил студ , поледица и малко вятър за овчата тълпа; ярките бабеци ще падат като круши, ще се простудят, пресипнат и грипосат (с още по-нов вирис).
  • 30 Срс

    6 11 Отговор
    Помйината яма ГЕРБ заклокочи.Мръсната пяна се разля по всички студия,лебедова песен.
  • 31 Българин

    3 4 Отговор
    Споделяйте.да ви.Олекне...Значи ,имаме напредък....Сложете си и един портрет на Бойко и го млатете с пръчката,с метлата,заплюйте го ,псувайте го.....И форуми има да си излееете ядовете....Е тва е Демокрация и за това скача народа по площадите...
  • 32 имало

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "кой лъже":

    е и над 6000 км жп инфраструктура
  • 33 НРБ

    11 1 Отговор
    Абе Крумчооо, наистина и представа нямаш от живота под железния юмрук на БКП !!! Дядо ти ген Кацамунски ,шеф на Следствието, баба зъболекар с частен кабинет, майка топ журналистка, баща качествен хирург, ти учи в Сорбоната с бая пари и сега пак тия роднини ти купиха жилище на Дондуков , а ти си депутат от партията на олигарсите в България !!!! ????. Кога си виждал ти как живее обикновения българин, с каква заплата, колко труд и пот хвърля да гледа дом и семейство???.Как децата му въпреки ,че са с висше не могат да намерят работа с твоята заплата от 5000 лв....стига с твоето признание, стига с измисления ти комунизъм !!!!
  • 34 STEFCO

    2 2 Отговор
    TOVA LISNATOTO MAMİNO SİNCHENSE Mİ PRİLİCHA NA GEİCHE DAİTE GO V PANDİZA PRİ MANGALİTE SHE STANE SUPER GADJE
  • 35 Тони

    1 1 Отговор
    Трябва промяна в мвр здраеопазване и пенсионна реформа. Няма значение кой ще я направи
  • 36 Танас

    6 0 Отговор
    Пълно е тука с изкуфели старци и безработни мързеливци.А иначе тоя ми е любимия комсомолски секретар.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 малииии

    9 2 Отговор
    тоя нещастен миндил наистина си вярва!!!!!!!!
  • 39 бреиии

    7 0 Отговор
    няма краи червената наглост!!!!!!!
  • 40 Политолог

    6 1 Отговор
    Другарю Зарков, с какво ви помогна на кариерата ви, дядо ви, ген.Кацамунски от ДС ? Нямате ли угризения за репресивните действия на ДС през комунистическия период?
  • 41 Алексей Сергеев

    5 1 Отговор
    Не мога да проумея, как всички червени лидери, непрекъснато лобират за Русия, стоят наведени пред Путин...но гледат да учат на запад-САЩ, Франция, Англия? Червеното семейство на Ирина Бокова пък, си купува апартаменти в Лондон, Париж и Ню Йорк.. а не в Хабаровск. На Корнелия пък сина завърши в САЩ, а не в Русия или Северна Корея и забрави да се върне. Как живеят в гнусния, кървав, гниещ империалистически свят? Поживейте и в Русия...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 долу бкп

    4 0 Отговор
    Прави са американците, българският съд е изключително корумпиран и липсата на осъдени политици и знакови за прехода криминални фигури го доказва недвусмислено.
    Още по гнусно е, че партията на Другаря Зарков ни докара тази корупция и точно тя е развъдник на корупция, който стимулира развитието на олигархичния модел на управление.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Balgarin

    1 0 Отговор
    Krum zarkov da varvi v Sibir.
    A drugarkata Kornelia otiva v USA pro sinat si.
    Kornelia I'ma mnogokratna USA visa,Kato golyam investor.
  • 47 Зарков премиер

    0 0 Отговор
    Само Зарков ша нъ упрай....................
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Кои си ти след бръмбър да тръгнеш ще те завиде на л____но мерси
  • 50 Домакин

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    И ти като автора искаш да доиде времето на преватезация пак да се налапате защо не се изказват старите крадци а изпращат младите глупаци
  • 51 Янко Партизанина

    2 0 Отговор
    Залоствайте Мандрите Кошарите Дюкяните и къщите си Шумкарите се активираха по линия на Интернационала и ще набиват Шумата Готвят се за акции
  • 52 Ново

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Колев":

    Тухла може Да не е сложил ама клечи на брега на реката вече 15год и чака да доиде власта в неговата партия но идват все умрели лидери и нищо не става
  • 53 Пачо Пича

    3 0 Отговор
    Този неврастеник като му зашия 2 шамара и ще ми се начурка в ръцете.
  • 54 12345

    2 0 Отговор
    Аман от връзкари, визирам и тоя убавец на снимката.
  • 55 Димитър Захариев

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "007":

    Подкрепям. Не съм гербаджия, но трябва да се гледат фактите. Плюс, че избори са излишни 1 г. преди изборите и ще струват 100 млн на данъкоплатеца.
    Хората да не се връзват на президентски и политически игри.
  • 56 Zezo

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "кой лъже":

    Като са направили всичко това, защо нашите деца избягаха от този комунистически рай.
  • 57 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Цако":

    Да се чул някои от бсп да каже ще оправим българия не пак криза долар =3000лв празни магазини затваряне на границите/робите да работят/партиини и комс секретари. Не мерси да ходят да правят опити в веницуела или сев корея ако ги искат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове