6 Февруари, 2020 09:27 6 629 38

Ето подробности от магистратската кариера на съдията Андон Миталов

  • андон миталов-
  • съдия-
  • майк помпео

Магистратската му кариера започва през 1991 г. когато е военен следовател

Ето подробности от магистратската кариера на съдията Андон Миталов - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера стана ясно, че Андон Миталов е българинът, на когото САЩ наложиха забрана да влиза в страната. Той е съдия в Специализирания наказателен съд. Мярката беше обявена от държавния секретар Майк Помпео и важи както за Миталов, така и за съпругата и дъщеря му.

Магистратската му кариера започва през 1991 г. когато е военен следовател, напуска системата през 1999 г., тогава той твърди, че е по негово желание. По информация на Нова телевизия е разследван за корупция.

Припомняме, че Миталов е магистратът, който пусна председателя на Движение „Русофили” Николай Малинов в Русия в момент, в който той беше с повдигнато обвинение за шпионаж. Тогава Малинов бе награден с орден от президента на Русия Владимир Путин.

Малко след това, тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров даде на инспектората на ВСС съдията Миталов.

Вчера на журналистически въпрос дали е корумпиран, Миталов отвърна: "Какъв е този въпрос?", като поясни, че допълнително ще разясни ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кариерата на Херо Мустафа

    41 11 Отговор
    От Столипиново до Маями индийска сапунка
  • 2 Херо Мустафа дъщерята на Алф

    29 14 Отговор
    Аз от циганка станах посланик в Цигания
  • 3 С това име

    8 2 Отговор
    Не се славят с добро..! (фалшификати..!)
  • 4 Гостилничаря

    47 10 Отговор
    Какво го задъвкахте този пък вие, бе!? Америка посочи човек, пуснал неудобен руснак при чичи като корумпиран и вие вече като камили на повод тръгнахте в тази посока. Всичкото е ярко оцветен политически акт, нямащ нищо общо с корупцията!
  • 5 ДОКО

    47 20 Отговор
    МИТАЛОВ Е СЪДИЯ И ТОЙ РЕШАВА КОЙ ЩЕ БЕСИ И КОЙ ЩЕ ПУСКА НА СВОБОДА..САЩ ДА СИ ГЛЕДАТ ТЕХНИЯТ КЕНЕФ..
  • 6 Мнение

    50 16 Отговор
    След като Сащ твърдят, че въпросният съдия е корумпиран, това най-вероятно означава, че той в същност е един от малкото некорумпирани в България!!!
    До кога сащ ще държат на власт мафията, която упражнява редовен геноцид над българския народ???!!!
  • 7 отзад без любов

    12 31 Отговор
    ето такива като тоя ,един стадион хора, да се изчистят и България ще се оправи
  • 8 Zaza

    33 7 Отговор
    Това е повече от абсурдно ! Толкова съдии се изгавриха с българите..... Изкараха крадци, бандити и всякакви боклуци невинни...... Американците ПОЛУЧИХА КОНТРОЛ НАД ВСИЧКИ ОФШОРНИ ЗОНИ ИМАТ СМЕТКИТЕ НА ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ И ПОЛИТИЖИ.....А НИ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ
  • 9 Истината

    18 26 Отговор
    Още много руски боклук има за чистене!
  • 10 Еркюл

    29 8 Отговор
    И как точно доказаха, че е корумпиран, получил ли е нещо за вземе решение да пусне Малинов. Ако не, и ако е имал право да го направи, значи тук става дума за политика, а не за корупция. Разбира се, не е изключено въпросният съдия наистина да е имал участие в корупционни изпълнения, но те нямат нищо общо с това което се случва сега и с вниманието което американците му отделят.

    Коментиран от #18

  • 11 от кухнята

    28 10 Отговор
    Точно пък Миталов няма как да го подкупиш под никакъв предлог, по скоро стана неудобен като пусна един несправедливо обвинен в шпионаж българин да отиде до Русия да му бъде връчен орден.

    Коментиран от #24, #38

  • 12 ДДРОнег

    25 3 Отговор
    Абе сащ си гонят своя интерес против Русия, а в България има толкова много корупция, че не могат да смогнат с печатането на решенията за уличаване в корупция ...
  • 13 Боката

    6 19 Отговор
    Аб не знам, ама на щерка му бих и се изпразнил на сините очи, много перверзен поглед има Гергана
  • 14 123

    18 3 Отговор
    Смешници са политиците в бг продават се като жени сменихме едни господари с други смърди политическата класа в бг терминал 2
  • 15 Красимир

    27 3 Отговор
    Добре де, 1999г е имало подозрения за корупция, в близкото минало Цацаров е подал сигнал до инспектората, най-вероятно пак за корупция, САЩ официално го уличават в корупция, но никой не прави нищо. Като има толкова сигнали и е толкова корумпиран да му направят една постановка с белязани пари и да го задържат. А не вече 3ти ден да слушаме как бил много корумпиран и как няма да ходи в САЩ, чак Помпео който си е фигура в Щатите го е споменал, това си е чест. Другото което медиите се опитват толкова да ни втълпят, как бил пуснал еди кой си да отиде за 2 3 или 5 дни в Русия. Това ли е най-значимото му "дело". Това ли е толкова корумпираната му дългогодишна кариера. И първо ме интересува какво стана с избягалия шпионин. Осъдиха ли го, в затвора ли е, още ли се укрива в Русия? А май забравихте съдията която пусна турчина убил мъж и жена на мотор, май забравихте всички бизнесмени които избягаха по чужбина точно по този начин, а единствения завърнал се беглец (шпионина) и ни убеждават вече 3ти ден колко е лош съдията. Далеч съм от мисълта, че изобщо има некорумпиран съдия, но тук и медиите и САЩ прекалиха.
  • 16 Ххх

    27 6 Отговор
    Изглежда, за Щатите единствено подозренията за връзки с Русия могат да пратят всеки в категорията корумпиран. А иначе корумпирани в държавата ни дал Господ. И в съдебната ни система - също. И, предполагам всички те са добре известни на САЩ. Само че, нямат проблеми. Проблеми може да има някой с руска следа в действията му. Явно Щатите смятат да третират всички у нас, подозирани за връзки с Русия като прокажени. А и вижте ги само на какво ниво се следят нещата - държавен секретар лично да съобщава, че на съдия еди кой си в България е наложена рестриктивна мярка. Какво падение, и докъде стигнаха Щатите в безкрайната си русофобия.

    Коментиран от #19

  • 17 Коментар

    24 5 Отговор
    Оставете човека на мира!!!
    Когато сащ ви кажат кой бил корумпиран (без никакви доказателства), това не само означава пряка намеса във вътрешните работи на страната ни, но и нивото на интелект на повярвалите!!!
    Текущото правителство беше уличено в корупция в р-р на милярди (ктб, 500мил за язовири, милярди от еврофондовете, 3 млрд за 8 уж самолета и мн др), за тях нищо, за доган нищо, за пеевски нищо,..... вие ебавате ли се с българския (мислещ) народ???????!!!!!!
  • 18 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #10 от "Еркюл":

    Предполагам,че не е получил нищо,просто не е спазил стъпките разписани в НК.Защо го е направил ,само той си знае,но говори лошо за съдийското съсловие или как съдията в случая ,може да те оневини или да прочете:Виновен!
  • 19 Само питам

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "Ххх":

    Къде щатите го свързват с Русия? Единствено в русофилските болни мозъци американците го свързват с руската кочина. Гузен негонен бяга!

    Коментиран от #20, #33

  • 20 мими

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Само питам":

    Вие на краставичар краставици ли прадавате?
  • 21 сгур

    1 0 Отговор
    опрайхме се
  • 22 Логика

    11 1 Отговор
    Ха, оказах се прав като казах преди, че сащ ще отстраняват тези, които не работят за тях. Т.е. ще се посочват само определени лица от корумпираните...
  • 23 ТТТ

    10 1 Отговор
    Агенти на ДАНС са получили информация, че следващият, който ще получи забрана за САЩ щял да бъде държавникът, който е подписал договорите за двата ТЕЦ-а на Марица -изток /така наречените Американски централи/
  • 24 33анонимен

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "от кухнята":

    Е ако не е шпионин какъв е? Кой президент ще награди чужд граждснин с орден за заслуги просто така? Мале колко е прост народа... Като ви чета коментарите се плаша колко прости българи има.. Народа си заслужава всичката мизерия като гледам
  • 25 АНЕНЕРБЕ

    7 5 Отговор
    Това което направи МУСТАФАТА ХЕРО е подигравка с българския народ очакващ ако не у нас то в САЩ едно справедливо отношение към тази ОПГ която ни управлява.

    КЮРДКАТА се подигра сочейки този никому не познат и не знам с какво ощетил държавата съдия.
    НИМА ТОЙ Е ЛИЦЕТО НА КОРУПЦИЯТА И ГРАБЕЖА ?!!

    От мустакатата шизофреничка разбрахме, че трябва да скъсаме връзките с Русия.

    ТОВА ЛИ ТИ Е БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА МА ХЕРО?!

    Какво може да очаква човек от представителя на един народ, който никога не е имал и няма да има държава.
    Заради подобни поведения КЮРДИТЕ са нежелани и в ТУРЦИЯ , и в ИРАН и в ИРАК и в СИРИЯ.
    Единствените на които ближат задниците са американците.

    МУСТАФАТА не е нищо повече от едно американско ГЮМНЕ.
  • 26 Бамби

    9 1 Отговор
    Съдийският екип който промени присъдата на циганина, убил младо момче от Бяла от 20 на 3 години затвор не е корумпиран?! Цв. Цв. С апартаментите не корумпиран?! Нито цялата кохорта виещи хиени от телевизията, които виждаме всяка вечер да лъжат и крадат като невидели не са корумпирани?! А кой е този? Да не би Мустафата да се объркала нещо???
  • 27 НЕ РАЗБИРАМ

    9 1 Отговор
    ЗАЩО ЦАЦАРОВ И ГЕШЕВ КОИТО ДОПУСНАХА РУСКАТА БАНКА ВТБ ДА ОКРАДЕ ПАРИТЕ И АКТИВИТЕ НА КТБ ДА СЕ ПРИКРИВАТ ОТ ПОМПЕО И НЕГОВАТА ПРЕДСТАВИТЕЛКА В БЪЛГАРИЯ?

    Гешев и Цацаров явно работят за руснаците , но те не са засегнати от тези техни не само КОРУПЦИОННИ , но и ПРЕСТЪПНИ ДЕЙСТВИЯ ПОПАДАЩИ В ГРАФА ШПИОНАЖ!!!!

    ИМА ДВА ВАРИАНТА - или американците са невероятно тъпи и не забелязват този факт или пък работят ЗАЕДНО С РУСНАЦИТЕ не само в космоса и на станцията Мир , но и в малка България където си дялкат окраденото от нас простосмъртните българи.

    МИСЛЯ, ЧЕ ВТОРОТО Е ПО ПРАВДОПОДОБНО.

    Не прави чест на БОАТА ХЕРО да ни възприема за глупаци и идиоти подхвърляйки ни някакви надежди ЗА ПОМОЩ да се справим с това КОРУМПИРАНО И ПРОДАЖНО УПРАВЛЕНИЕ.

    ЗА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ, КЮРДКАТА ВЕЧЕ НЕ СТРУВА ПУКНАТА ПАРА.
  • 28 Balgarin

    2 1 Отговор
    Mital andon zaslugava opluvane I sagalenie,zashtoto da pusnesh nai--omrazniat marsolsopol --shpionin e .
  • 29 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    вместо българина да адмирира американското решение ,почна отново да риве!!!що бе другари?нали искате да няма корупция?или очаквате сащ сега поименно да лишат от визи целия висш съдебен съвет,правителство и кметове по места?тва дето го направиха американците е поредния сигнал че у нас има високи нива на корупция и никои не го е еня.затова и наказват символично при това един висш български съдия.вместо адмирации за американската постъпка обаче масовката вика уууу!значи всичко е ок другари и що ривете че пенсиите ви са по 200 лева и че всичко е с връзки тогава?
  • 30 Пардю

    2 2 Отговор
    Само слухове, догатки, и краварски фашкии. Простатурата не е в състояние да събере доказателстава за един кокошкар, камо ли за един следовател от същата черга вече 30 години. За пробитите ви закони да не говорим, те са като врата , само касата на вратата в полето !
  • 31 Брех помак заза,

    1 0 Отговор
    Какво е. офшорни, със съд който се занимава цял живот така е, дори и с 7 клас...!!!
  • 32 пешо от панелката

    3 2 Отговор
    когато се говори за корупция има една стара приказка която пълничкият помпейо би трябвало да знае. тя е It takes two to tango. С други думи, ако има корупция и този неизвестен никому съдия е получил подкуп, някой трябва да му го е дал и ако помпейо е мъж трябва да го назове.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 VIVA USA !

    0 1 Отговор
    Мисля да предложим анекс към щатското дело за влияние на руската политика върху висши държавни служители на US. Конкретно: Защо държавният секретар на САЩ не оповести името на този корумпиран българин, който вкара в Европа руско влияние (руски газ) през т.н. Турски поток? Държавният секретар има ли нерегламентирани връзки с български политици и бизнесмени, доказали своя афинитет към не дотам невинни корупционни практики?
  • 35 Спиро

    1 1 Отговор
    Сигурен съм, че ако Малинов беше пуснат да отиде до западна Европа, Миталов нямаше да е корумпиран.
  • 36 Панче Тодоров

    1 0 Отговор
    "Курица не птица, Болгария не заграница"
    Има и трето възможно обяснение, което обаче не изключва изцяло първите две. Орденът „Дружба", окачен на Малиновия ревер лично от Путин, всъщност отправя сигнал към България, а и към ЕС. Сигналът към България беше кодиран още в цитираното изявление на Захарова. Преведен на по-всекидневен език, той гласи: Наблюдаваме внимателно и с неодобрение какви ги вършите - и това няма да остане без последствия. А за всеки, който поне малко познава богатата на интриги, коварства и арогантност руска политическа традиция, орденът на Малиновия ревер припомня и една добре известна поговорка: „Курица не птица, Болгария не заграница". Иначе казано: дребна, периферна и провинциална София трябва да си знае мястото.
    https://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D1%80%D0%B8-%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8/a-51118242
  • 37 Панче Тодоров

    1 1 Отговор
    Така стигаме и до предполагаемия сигнал към Брюксел, който се изпраща именно през периферна България. Този сигнал също не е нов. Сегашната власт в Русия вече от доста време обърна гръб на онова, което нейната пропаганда нарича „Гейропа". И сякаш почти не пропуска случай да напомни на европейците, че не само не се интересува от тях, но всъщност дори ги презира - заедно с всичките им ценности като либерализъм, толерантност, върховенство на закона.

    А иначе, да: награждаването на Малинов може и да е съвпадение.
  • 38 старото

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "от кухнята":

    ха, и от къде разбра ,че Миталов е несправедливо обвинвн в корупция след като пусна на свобода доказания руски шпионин Николай Малинов ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове