6 Февруари, 2020 13:29 93 880 158

Комисията по хазарта „разкости“ Васил Божков

  • васил божков-
  • хазарт-
  • национална лотария

"Национална лотария" е нарушила Закона за хазарта и години наред е плащала по-ниски държавни такси

Комисията по хазарта „разкости“ Васил Божков - 1
Снимка: БГНЕС

От Държавната комисия по хазарта (ДКХ) излязоха с официална позиция по повод разразилия се скандал с фирми на Васил Божков, които за последните 5 години не са внесли дължимите държавни такси и по този начин са ощетили държавния бюджет с над 500 млн. лева.

От ДКХ са категорични, че дружествата на Божков не са плащали дължимия по закон данък от 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра, а са заплащали 20 на сто такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз. Публикуваме позицията на ДКХ без редакторска намеса:

"СТАНОВИЩЕ

ОТНОСНО: Изчисляване и внасяне на дължимите държавни такси за поддържане на издаден лиценз по чл. 30, ал. 3 от Закона за хазарта /ЗХ/

Във връзка с извършени проверка от Агенцията за държавна финансова инспекция, при които са констатирани нередовности при изчисляването и внасянето на дължимите държавни такси за поддържане на издаден лиценз по чл. 30, ал. 3 от ЗХ, изразявам следното становище:

Съгласно чл. 30, ал. 3 от ЗХ „За поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри – традиционна лотария, томбола, моментна лотария, тото, лото, бинго, кено и техните разновидности игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, с изключение на онлайн залаганията, се събира държавна такса в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра, а за хазартни игри, за които се събират такси и комисиони за участие - в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони“. В хода на извършените проверки е констатирано нарушение при прилагането на цитираната норма, изразяващо се в това, че различните организатори на хазартни игри заплащат различни такси за поддържане на издадения лиценз за едни и същи видове хазартни игри (в частност – лотарийни игри), а именно – една част от организаторите заплащат такси в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра, а друга част заплащат такса в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони.

Предвид изложеното следва да имате предвид, че нормата на чл. 30, ал. 3 от ЗХ разграничава две хипотези при формирането на основа за изчисляване на дължимите държавни такси за поддържане на издаден лиценз за организиране на хазартни игри:

- За организиране на традиционна лотария, томбола, моментна лотария, тото, лото, бинго, кено и техните разновидности игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, с изключение на онлайн залаганията се дължи държавна такса в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра;

- За организиране на хазартни игри, за които се събират такси и комисиони за участие се дължи държавна такса в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони. Следва да имате предвид, че по смисъла на ЗХ такси и комисиони се събират при организирането на предвидените в закона турнири между участници в хазартни игри (чл. 64 и чл. 73 от ЗХ).

Следва да имате предвид, че всички организатори трябва да приведат дейността си в съответствие с разпоредбите на ЗХ. Съгласно нормативното изискване на чл. 41, ал. 5 от ЗХ всеки хазартен оператор следва да изготви и представи за утвърждаване пред Държавната комисия по хазарта правила за организиране на съответните хазартни игри. Тези правила следва да бъдат съобразени с разпоредбите на действащото законодателство, да не му противоречат и чрез тях да не се стига до заобикаляне на закона. С оглед на това, всички организатори на хазартни игри, които попадат в обхвата на разпоредбата на чл. 30, ал. 3 от ЗХ, следва да приведат изготвените правила за организираните от тях хазартни игри в съответствие с изискванията на посочената норма в зависимост от вида на организираната от тях игра, както и да съобразят това обстоятелство при следващото подаване на декларация по чл. 30, ал. 6 от ЗХ.

При неизпълнение на нормативните изисквания на ЗХ при подаване на декларация, в която изчислената държавна такса не е съобразена с изискванията на чл. 30, ал. 3 от ЗХ, на съответния организатор на хазартни игри ще бъде наложено административно наказание по реда на чл. 104, ал. 3 от ЗХ, съгласно който „На организатор на хазартна дейност, който не посочи или посочи неверни данни или обстоятелства в декларацията по чл. 30, ал. 6 и 7, водещи до определяне на таксата в по-малък размер, се налага имуществена санкция в размер на неначислената такса, но не по-малко от 5000 лв.“

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз, припомня novini.bg.

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил Божков, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително.

Самият Божков и неговите приближени - собственикът на мажоритарния дял акции във ФК "Левски" Георги Попов и управителят на "Еврофутбол" Александър Тумпаров (член на надзора на "Левски") са задържани в ОАЕ. Преди ден стана ясно, че Васил Божков е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди. Към момента на Божков са повдигнати седем обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и още две деяния.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    305 29 Отговор
    Стефан Софиянски усмихнатото лице на корупцията какво мисли по въпроса че защитаваше господина преди 10дни

    Коментиран от #10, #135, #154

  • 2 Гаргамел

    227 20 Отговор
    а цеките кога в затвора или чакаме и те да се изнесат?
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    107 107 Отговор
    БОЖКОВ крадец убиец изнасилвач той поръча убийството наМАНОЛ ВЕЛЕВ

    Коментиран от #13

  • 4 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    58 79 Отговор
    Божков ще ходи в гроба 👍
  • 5 Някой си

    402 21 Отговор
    И това сега ли го разбраха?!
    Лотарията я има от 2016 година, ако не се лъжа?
    Къде е оставката на тази комисия и на Горанов, като пряко отговорен също?

    Коментиран от #44

  • 6 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🆘️

    81 111 Отговор
    Божков го чака ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР без право на замяна!!!!!!

    Коментиран от #148

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    106 62 Отговор
    спечелите уж джакпот са поставени лица
  • 8 Президента

    133 13 Отговор
    Стига с хазартните измами. На това трябва да се сложи краят
  • 9 Последния софиянец

    184 15 Отговор
    Тия са смешни. Те му направиха закон да плаща данък върху печалбата. И той с фалшиви печалби изкарва че няма печалба.

    Коментиран от #69

  • 10 Valio

    146 14 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Ми кво да мисли като чавето му е жена на сина на Божков.И единия краде като беше кмет и другия заедно с него.Не може в родата единия да пада по долу от другия.

    Коментиран от #57

  • 11 Смях

    199 8 Отговор
    Май тая комисия всяка седмица е целила джакпота...
  • 12 💀 Божков

    47 56 Отговор
    Божков 💀= кухият череп!
  • 13 Toli

    33 19 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И сестрите белнеиски

    Коментиран от #32

  • 14 Факт

    127 11 Отговор
    Е друго си е да откраднеш 4 милиарда лева ......
  • 15 Centurion

    273 16 Отговор
    Кой даде лиценз на Божков???Кой подписва ежемесечно отчетите на лотарията???Не е ли Горанов???

    Коментиран от #17

  • 16 Не Комисията по хазарта

    136 4 Отговор
    новото ръководство на комисията по хазарта дава това становище, а какво е становището на освободените по живо и здраво членове на ръководството на комисията за сега е неизвестно и едва ли ще разберем някога.
  • 17 Фактите Говорят

    103 7 Отговор

    До коментар #15 от "Centurion":

    Да! Ама нали и той иска мезонет за 2 милиона лева като колегата си Ц.Ц
  • 18 ДДРОнег

    173 8 Отговор
    Убуу, де, досега що спаха и вземаха заплати от НАШИТЕ ПАРИ ???!!!
    Сега "на умряло куче нож вадят" …
    И КОЙ е позволявал цялата тази схема да съществува и да работи ???!!!
    Питам аз и отговор няма да дочакам, осен ако въпросните лица не изпаднат в немилост като лицето божков ...
  • 19 Йозеф

    110 6 Отговор
    Не е луд тоя, дето яде баницата...
  • 20 Лекар БГ

    227 9 Отговор
    НЕкой мисли ли,че Черапа е невинен?!Лично аз-не.Къде обаче спаха "институциите "досега?Или нЕкой им подсказа да го"разкостят "....
    Плащам осигуровки и данъци всеки месец за 12 души. Стотинки ако задължнея към НАП и НОИ,НЗОК,започват да ме бомбардират със СМС,какво всичко дължа.Череп,длъжник с милиони или Златев с милиарди...не пип,че пляс!
    Темата "На мама дебелото"не ми се зачеква.

    Коментиран от #23

  • 21 Психиятъра

    143 5 Отговор
    А през тухй време държавните органи които трябва да следят плащанята спаха! Сапа и НАП, Министерство на финансите, Хазарна комисия всички спаха!

    Коментиран от #83

  • 22 999

    107 16 Отговор
    И в заключение: Божков ще се смее последен.
  • 23 Психиятъра

    96 3 Отговор

    До коментар #20 от "Лекар БГ":

    Излиза, че институциите не са от тук, а някъде от островите в пасифика!

    Коментиран от #38

  • 24 Въпроси ?..Въпроси?

    161 6 Отговор
    Тези другари които са били в комисиите по контрола на хазарта и са си спали сладко с пълни джобове през тези години не трябва ли да се запознаят по отблизо със закона и физическата болка от неговото прилагане!А шефа от висините със звучната фамилия Горанов,не трябва ли да преспи няколко месеца в ареста ,за да си спомни за далаверите които е правил с всички бандити от средите на мафията?После ще може спокойно да се запознае по отблизо с избирателите от мургавата колона на ГЕРБ в тяхния естествен хабитат-ЗАТВОРА..
  • 25 ПИПЕРОНИ

    177 8 Отговор
    И кво стана, ядоха и пиха заедно и накрая само Васил Божков виновен хахахаха хахахаха пародия!

    Коментиран от #129

  • 26 Митко

    60 9 Отговор
    Трябваше отдавна това да се случи, но по-добре късно отколкото никога!
  • 27 От Народа

    115 4 Отговор
    Тия всичкиъе от комисията са за затвора и повече никога да НЕ ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ. ТАКА ЩЕ СЕ СПРЕ С КОРУПЦИЯТА
  • 28 Релевантния

    92 10 Отговор
    Обаче според козяк съдия Андон Милтанов е корумпиран.
  • 29 Прост народ

    90 7 Отговор
    А защо лотарията продължава да функционира о да се продават и търкат билетчета и да забогатяват все повече и повече
  • 30 бисмарк

    87 18 Отговор
    Не ми казвайте че вярвате на поредния филм измислен от герб, начело с тиквата - ха ха ха. Ако в това имаше и капка истина, някой до сега трябваше да е с пробита глава и 2, под земята.
  • 31 Гражданин

    77 6 Отговор
    Вие си плащайте редовно, че Ахмед си чака парите за ТЕЦа и още милиарди трябват за асфалтиране на маг. Струма!

    Коментиран от #102

  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 5 Отговор

    До коментар #13 от "Toli":

    БЕЛНЕЙСКИ ги изнасили и убиха малкия ганстери ПЕТЪРНЕЙЧЕВ
  • 33 123

    64 15 Отговор
    Божков не е от вчера в бизнеса досега беше меценат супермен сега вече е боклук защо сега мирише смърди на политически боклук повече от внесения, да живее демокрацията ха ха ха
  • 34 Философа

    41 3 Отговор
    Гьон сурати!
  • 35 Дид

    91 9 Отговор
    Е разбира се за това е пръв по богатство!500 млн представяте ли си?!?Само за 3-4 години един бивш дилър от Магура!Е няма такава държава.Дребния бизнес е стиснат за гушата от проверки,а нашия се състезава с Ермитажа за разни съмнителни по произход артефакти за милиони левове.
  • 36 Трибъл

    70 9 Отговор
    Сега ще се покаже месията и ще обяви, че комисията по хазарта са я назничили БКП и всичко ще приключи за корумпетата.
  • 37 Наблюдаващ милионер отстрани

    82 6 Отговор
    Излиза някакъв казва еди кой си дължи 500 милиона, цялата държава се юрва, арести, обиски,арестувания и накрая казва той дължи 500 милиона. Та въпроса е ако ония не беше казал че се дължат тия 500 милиона всичко щеше да си бъде по старому.
  • 38 Лекар БГ

    24 4 Отговор

    До коментар #23 от "Психиятъра":

    Абсолютно.Ама от оня френски Пасифик,където през 20в.са си провеждали ядрените взривове.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Божков

    17 6 Отговор
    Всички над-под мен да 💨🍜.
    Слава 🇪🇬
  • 41 Bay Hoy

    22 4 Отговор
    Това в кантората на адвокат Ангелов ли е писано ? :)
  • 42 Законо Коментатор

    68 2 Отговор
    Ама и дефинициите на закона са си e..и m...та... Нарочно са приети така, та да не става ясно кой точно и за какво и колко дължи! Кой прие закона за хазарта в този му вид? Да не би да не са знаели народните изедници, пардон - избраници?!? Знаели са и още как! Корупцията е като дърво с осева коренова система - толкова е дълбока... И сега В.Б. ще оспорва, ще обжалва и .... ще е прав, тъй като законовите норми не са еднозначни! Аман вече, докога!!!
  • 43 Българин

    70 16 Отговор
    Махайте хазарта, лотарията и тем подобни глупости.Само в бачкането е истината.Може да ти платят и по-малко , ама си го изкарал ти и това е твоя труд. Другото са балони с въздух- тоест нищо.
  • 44 някой

    112 7 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си":

    Ако Министъра на финансите не е знаел че не се плащат данъци,кой да знае.Ако шефа на НАП не знае че не се платени данъци, кой да знае. Това асо не е престъпление по служба, не знам какво друго да е. Значи 5 години не се плащат данъци, гоним тоя който не ги е платил, добре, ама кой контролира събиранено и плащането на данъци? Горанов, за един неиздаден касов бон затваряте заведение и пишете актове,а за 500 милиона? Да излезе и оня,говорителя на НАП да разясни как стават тия неща.

    Коментиран от #49

  • 45 ГГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 24 Отговор
    ВАСИЛ БОЖКОВ поръчал съпругът на ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА МАНОЛ ВЕЛЕВ
  • 46 СССР

    37 7 Отговор
    ЗАЩО ЧАК СЕГА?

    Коментиран от #58, #75

  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 6 Отговор
    у нас се шири корупция мутризация мафиотизъм бандитизъм
  • 48 Един въпрос

    64 7 Отговор
    Тоя го подкараха, добре! Но истина ли е че го чистят за да седне прасето от ДПС на мястото му! Това ме интересува!
  • 49 Някой си

    32 4 Отговор

    До коментар #44 от "някой":

    Точно!
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 17 Отговор
    БОЖКОВ е мутра
  • 51 Що не пискахте преди 3 месеца😂😂😂😂

    38 4 Отговор
    Що лапкахте рушветите затва😂😂😂и как видиш ли сички се сещат че тея пари са за пенсионерите😂😂😂😂
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Никой

    36 2 Отговор
    Дайте цифров пример. Какво е трябвало да плати, а какво е плащал

    Коментиран от #124

  • 55 ssaev

    83 6 Отговор
    Преди Комисията по хазарта "да разкости" Васил Божков, някой трябва да разкости Комисията по хазарта, да изследва за "сънна болест" министър Влади Горанов и да се убеди, че Менда Стоянова не е внесла някои съществени промени в Закона за хазарта чрез Преходните и заключителни разпоредби на някой друг закон!
  • 56 Athens

    60 4 Отговор
    А кой е сътворил закона да се плаща 20% на печалбата? Направили специален закон за Божков? Защо? Защото е много красив ли? Или комисията са имали друг мотив да сътворят този закон? А Горанов защо е мълчал?

    Коментиран от #67

  • 57 привикнал

    26 5 Отговор

    До коментар #10 от "Valio":

    е бате стефко е превикнал беше неземно богат но го занулиха оставиха му за семки и бонбонки...та няма да се очуди и свата да го сполети съдбата му

    Коментиран от #86

  • 58 един от народа

    41 5 Отговор

    До коментар #46 от "СССР":

    А светнаха ли народа, че при 20 000 000 тираж на билета ще спечелят печалбата когато цъфнат налъмите! Ето тука е заровено кучето, а Народа търка ли търка и не осъзнава, че пълни някому гушата. Е 5, 10, 50 лв. може, но и това е рядко

    Коментиран от #59

  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 6 Отговор

    До коментар #58 от "един от народа":

    до когато има шарани будали ще има и тарикати доячи
  • 60 Сойка Присмехулка

    37 2 Отговор
    Това вече си го изяснихме. Да не би и в момента в други отрасли на икономиката да има проспиване на изтичането на милиарди?
  • 61 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 6 Отговор
    БОЖКОВе ощетил хазната с пари за 10 години коледни надбавки а колко е дал за гръб и чадър
  • 62 Грую

    21 2 Отговор
    От закона за хазарта става ясно, че само моментната лотарийна игра т.е. билетчетата и след това томболата от непечелившите билети на Националната лотария не могат да се организират он-лайн. Другото всичко може. До това доведе "Изтрий народе възродени" ................................

    Чл. 30. (3) (Нова - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г., доп. - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) За поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри ......
    4) (Нова - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.) За издаване и поддържане на лиценз за онлайн залагания се събира двукомпонентна държавна такса.....
    Чл. 41.Хазартните игри по ал. 1, с изключение на томболата и моментната лотарийна игра, може да се организират и онлайн ...
  • 63 костенурков

    27 6 Отговор
    Разкостване е възможно само когато му изгният костите в панделата, другото е прах в очите.
  • 64 Охо

    38 5 Отговор
    И сега какво, само един ли е виновен ? Божко ? Питам от любопитство .
  • 65 Минев

    67 4 Отговор
    Смешници! Къде бяха до сега с тези разяснения? В сладка дрямка? НАП не е събрала 16 милиарда за последните 10 години, но правителството "НАГРАДИ" шефката й с ново увеличение на заплатата! А санкции за допуснатия теч на лични данни на над 5 милиона българи? Мафия! Партийни калинки и усвояване на обществени ресурси!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Бачо Киро

    51 8 Отговор

    До коментар #56 от "Athens":

    Е как кой? Не знаеш ли, че питаш? Комунистите и Бай Тошо са виновни, кой друг. Евентуално може и Путин. Никога обаче бастуните, които от над 10 години са на власт. Те все не знаели, не разбрали, не чули, все някой им срал в гащите, а те били на Марс през това време....
  • 68 И аз да кажа

    34 10 Отговор
    Най- ми беше смешно, че някои твърдяха, че Божков бил много умен и способен бизнесмен: то ченгеджийството струи отвсякъде- купил проверяващите, избил конкурентите, курдисан бизнес с безмитните магазини, спонсорство за ЦСКА, ама да налапа спортната база... и за пискюл- меценат на културни ценности (а нали му видяхте кичозната кутия с Че Гевара). Божееее, егати елита! А, и купони по Алпите с танцьорки! Само не забелязах как е с Православието? Те щото такива са и набожни- кой ктитор, кой архонт !
  • 69 256

    30 30 Отговор

    До коментар #9 от "Последния софиянец":

    Кои "те" му направиха?! Направи му Георги Кадиев - айде, четете малко не се обаждайте неподготвени. Големи разбирачи. Сега когато дойде Видов ден за черепа, Арабаджиеви, Баневи и пр. родни комунистически приватизатори, пак сме недоволни!!! Списъка е доста дълъг - успех на Гешев и Борисов! Чакаме реда и на Корнела и много други социалистически капиталисти!!!

    Коментиран от #72

  • 70 Челмето

    22 2 Отговор
    Хак му е на тоя тъп народ
  • 71 Пурко

    38 3 Отговор
    Горанов кога?
  • 72 Бачо Киро

    37 12 Отговор

    До коментар #69 от "256":

    И поради каква причина смяташ, че е дошъл Видов ден? Че и пожелаваш успех на Борисов и кучето му Гешев? Борисов какво? Не е престъпник? Малко е свършил? Гешев само миналата седмица наруши закона няколко пъти, които в нормална държава биха го пратили зад решетките до края на живота му... Това 80-те процента сте голяма работа - избирателна пропускливост, а? Като амебите...

    Коментиран от #76

  • 73 baldyin

    18 2 Отговор
    Бачо Киро прав си само Путин е виновен никои друг
  • 74 Команча

    29 2 Отговор
    Къде изчезна цеката, че взе да ми става мъчно. Не съм го виждал два три дена

    Коментиран от #85

  • 75 Кико

    15 10 Отговор

    До коментар #46 от "СССР":

    Защото сме,бивша Задунайдка република!
  • 76 Перник

    7 7 Отговор

    До коментар #72 от "Бачо Киро":

    Наруши законно, оти си говедо!
  • 77 Balgarin

    7 12 Отговор
    BSP clenove mnogo zashtitavate kradeza boshkof--povece nema da vi dava paricki.
    Vapros.S kakvo pari kradlivata partia so napravi televizia?
  • 78 Румпел Щилцхин

    28 1 Отговор
    Всичко е много-добре, само че Божков никога повече няма да се мерне в БГ!!!
  • 79 Анонимен

    7 3 Отговор
    АМЕБИ
  • 80 ДЖОТО

    34 2 Отговор
    БОЖКОВ,ДАЙ ГЛАСНОСТ И ГОВОРИ,ГОВОРИ ЗА МУТРАТА И ШАЙКАТА ОКОЛО НЕГО!!!

    Коментиран от #88

  • 81 holokosta

    12 4 Отговор
    bohkov nama vina
  • 82 сайря

    23 1 Отговор
    И Ал Капоне май имаше нещо с неплатени данъци? А да видим кво ши излезе от цялата дандания.
  • 83 BB 88

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "Психиятъра":

    Не са спали бъди сигурен
  • 84 Чичо

    40 2 Отговор
    И как пък точно днес го разкости, тая пуста некорумпирана комисия! Що не го разкости вчера! Що не го разкости преди месец! Къде и срещу колко пари спа Горанов! Нали и вчера и преди 5 години все той бе министър на финансите! Нали точно Влади Горанов е министърът, подписал всички лицензи на Божков за Националната лотария през 2015 година!!!! Как точно днес се сетиха всичките тия "некорумпирани" герберасти, че Божков не плаща?!? Може би щото вече не плаща на тях?!?
  • 85 сяйра

    19 1 Отговор

    До коментар #74 от "Команча":

    Ама той цеката още в РБ ли е?
  • 86 сяйра

    11 3 Отговор

    До коментар #57 от "привикнал":

    А бе ти бате стефко не гоп мисли той има и за внучета и правнучета и за още
  • 87 Георги

    25 2 Отговор
    Добре,а някой ще обясни ли защо продължава тази лъжа по всички телевизии.Всяка вечер си правят теглене на топчета,билетчета има във всеки магазин хората продължават да купуват надежда,а в същото време уж е незаконна лотарията,Божков се крие.Да забранят излъчването по тв крайно време е.
  • 88 Balgarin

    3 8 Отговор

    До коментар #80 от "ДЖОТО":

    Bogkof to li napravi televiziata na bspeto I s kakvo pari?vigdAm bspeto za blagodarnost mnogo te zashtitavate.bspeto sazdadoha mutrite,a te Sega I'm davat pari za blagodarnost.
  • 89 Розата

    39 2 Отговор
    ВЛАДИ ГОРАНОВ ДА СТАНЕ АБОНАТ НА ГЕШЕВ.КОЛКО ПАРИ Е ВЗЕЛ,ЗА ДА СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ?И СЕГА СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАН.
  • 90 Цирк

    24 4 Отговор
    Поредния американски цирк.Слугите са същите безродни и от гроб!
  • 91 Иф1944

    36 2 Отговор
    Оня с каскета да арестува ГОРАНОВ
    НЕ сега да плюят Божков. Горанов няма и морал.За познаване на материята ,ьа не говорим
  • 92 14444

    36 1 Отговор
    ГОРАНОВ В ЗАТВОРА! ТАМ МУ Е МЯСТОТО.ДА НЯМА СТРАХ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ
  • 93 Четири братя педе аси

    16 1 Отговор
    Решили да е ат баща си
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Розата

    36 2 Отговор
    Гешев да разпотеди проверка на имуществото на Горанов.Имате ли идея той каква прогимназия си е построил?Нямате.Нека изкарат и за него всичко.Па да види Гешев.
  • 96 петър

    25 6 Отговор
    Г-н Президентът ви каза в какво състояние е доведена държавата. Целият български народ го вижда. Защо сега се занимавате с глупости! ВОЛЪТ РИЕ - НА ГЪРБА МУ ПАДА. УСЛОЖНЯВАТЕ СИ ПОЛОЖЕНИЕТО. ОТ НАРОДНАТА МЪСТ НЯМА ДА ИЗБЯГАТЕ. ПРЕДАЙТЕ СЕ! НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО НА ДЪРЖАВАТА ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА - С ВАШИТЕ ОТКРАДНАТИ ПАРИ, ЕСТЕСТВЕНО. ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА! НЕГОДНИЦИ!
  • 97 ТРАК

    24 3 Отговор
    Държавата е мафия. От 1989 до сега са обрали от народа и тогавашната ни държава вече 200 МИЛИАРДА лева. Всички горе са за народен съд. Време е да се запознае официално Европейския съд - КЬОВЕШИ! Сега отвличат вниманието с дребни риби - цаци, а големите КИТОВЕТЕ И АКУЛИТЕ? Точно те сега се занимават с глупости, като че ли не знаем кой какво е правил и не виждаме с какво ни занимават! Народе, докато си спинкаш у дома, държавата ни отиде на кино! Излезте навън, нищо че е зима и е студено! Колко хора се самозапалиха, самоубиха се 30 000 за 27 години. Нас от какво ни е страх! Човек по-добре да умре прав, отколкото да живее клекнал! Да защитим президента и г-н Малинов от Движението русофили!
  • 98 dif ot cc

    26 3 Отговор
    а кой ще разкости герберските крадци?
  • 99 Арон

    28 0 Отговор
    Какво казва ДКХ от2015 директорите на комисията, директорите на дирекции и на отдели са спестили на държавата 500 милиона. Т.е те са си затваряли очите . А защо са на свобода иа сори някой от тях са издигнати на други държавни постове???
  • 100 селянин 1

    28 1 Отговор
    Кво става..божков 60 месеца,плаща 20% комисионни,и изведнъж он е престъпник,оти чадъро се строши,а сега некой ще го попраии-и аиде отначало,само че ще варди друг собственик..у хазарто са най големите облаги,цел парламент се занимава с,,четенета,,първо,второ и.т.н...а румъния вдигна пенсиите и заплатите,и дръпна напред..а в бг.чекат да не,,фалират,,като гърците.
  • 101 Икономист

    24 0 Отговор
    Носят се слухове , че Горанов е бил тройкаджия в Свищов. Някой учили с него да кажат така ли е. Че струва ми се слаб финансист.
  • 102 Голям

    20 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гражданин":

    студен резерв 52млн кой?! го `лапна`......
  • 103 дико

    29 0 Отговор
    А КОЙ Е ПАЗИЛ БАНИЦАТА ДОКАТО БОЖКОВ Е ПОХАПВАЛ . А СИГУРНО Е ХРАНИЛ НЯКОЙ ДРУГ ОТ ТАЯ БАНИЦА >
  • 104 незнайко

    15 1 Отговор
    Кой ненормален написа тази статия ? Повторението всички знаем до къде води, но в случая ДО НИКЪДЕ !!! ДРЕМЕ МУ НА БОЖКОВ от държавната комисия по хазарта .
  • 105 Борисов

    20 4 Отговор
    е в течение на всичко, което е ставало. Затова носи служебна и лична отговорност! А сега командва какво да става, кой какво да прави - нарежда и на правосъдието, нали веднъж си назначи главен прокурор, значи и следващите двама е назначил. Цялата държава е в катастрофа. Сега решиха да нападнат президента - най-голямото нахалство. Преследват най-дребните виновници! Вярват им само в САЩ. Всъщност не им вярват, но им се нарпави това, което става в България. От ЕС нали ги потупваха и одобряваха действията им, после започнаха да ги критикуват... Къде са сега НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ - КОГАТО БЪЛГАРИЯ ЗАГИНА? АКО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ Я ИМА - ЛЪЖЕТЕ СЕ! Гледайте Евроком и БСТВ, всички други обслужват унищожителите на България! Катастрофата на България говори само за това!!!
  • 106 Чакай малко

    17 2 Отговор
    Тази лотария е частна, на божков, защо я наричат национална лотария?!
  • 107 Българист

    11 0 Отговор
    Да не вземете да си служите с епитетите, които употребява Борисов, че леле-мале, какво ще си помислим за вас? Не обогатявайте езика ни с такива простотии. Нашият език е най-богатият в целия свят, имаме около 1 млн. думи, но не са събрани.
  • 108 Azззззз

    27 1 Отговор
    Гешев да не се занимава с кокошкарите, Ами да подпука всички от комисията по хазарта и непременно Горанов. Там е корупцията. Ако разбира се е главен прокурор с топки. А не някакъв лаладжия по медиите.
  • 109 Активист на БКП

    30 0 Отговор
    И Влади Горанов е намазал от Божков !!! Къща за 2 000 000€ не се строи току-така!
  • 110 ТРОШАЧА

    20 0 Отговор
    Няма да могат да го върнат от ОАЕ. Ще стане като с Цветан Василев и Таки ... копи пейст!
  • 111 Чукча

    16 0 Отговор
    Само два жипа Божков плащат задълженията му към НАП... Що пипат антики те??? Или ги готвят за подаръци с Великденски заек за слушкалите
  • 112 Чукча

    10 2 Отговор
    Само два жипа Божков плащат задълженията му към НАП... Що пипат антики те??? Или ги готвят за подаръци с Великденски заек за слушкалите
  • 113 Зара

    13 1 Отговор
    Спящите се събудили!Ви главен с мазника Горанов!
  • 114 Дали

    11 1 Отговор
    По-рано се трепеха докато си разпределят сладките места. И който им знаеше похожденията - и него трепеха. Сега като се изпокарат, понеже в тоя живот нищо не остава скрито-покрито, сами ще си разкажат игрите. Стой та гледай! Но нямаме време за чакане, всеки ден е загубен. Ако не действаме, къде ще живеем после? Не трябва да си напускаме земята на дедите! Но да не седим със скръстени ръце, а да станем достойни заради тях!
  • 115 Йован

    23 0 Отговор
    Нанесените щети да се търсят от хората които са допуснали това години на ред а не да търсят Божков или който и да е да ги внася.Служителите в затвора и иземване на имоти.
  • 116 дгд

    10 0 Отговор
    лотарията попада точно във втората хипотеза защто печалбите са
    разнесени птедварително по билетите а не се определят с изтегляне
    на случайни числа. Хипотетично лотарията може и да фалира
  • 117 Дундьо

    21 1 Отговор
    Какво да мисли Стефан Софиянски. Едната му дъщеря омъжена за сина на Божков, по-малката уредена с цехове за пакетиране на сушени плодове и зеленчуци в ройона на Велико Търново с Европейско финансиране. Човека си гледа материалния интерес с всички средства. Няма да мисли за демокрация я. Това вече не носи дивиденти.
  • 118 Боко

    21 0 Отговор
    Всички членове на Д А Х взатвора веднага и да върнат заплатите които са получавали за тези пет години за това че не са забелязали тези нарушения
  • 119 Браво✌️

    9 5 Отговор
    На прокуратурата писна ни от тарикати като черепа.
  • 120 Кой68

    20 0 Отговор
    Да не ни баламосват със глупости....Като прокуратурата и съда са толкова правдиви,независими и за точката от закона,нека обяснят-къде са били и какво са правили досега всички държавни органи/служби които са задължени да слесят и контролират -хазарта-?Да не обвиняват само Божков защото той не е виновен че му е позволено да си прави "бизнеса"...Гешев какво ще кажеш?
  • 121 Антре

    21 2 Отговор
    Абе тоя Василчо с партизанското име Черепа от вчера ли е Мафиот. Да не би никой не го е знаел с какво сее занимавал. Щото аз го знам от 1992 година с Карамански Маджо и Царя Слънце. Ходеха с Бухалките и застраховаха всичко наред. Който не се застраховаше бизнеса му приключваше. Сега се сетиха за него щото на шлангажията рейтинга му падна а му трябва висок за изборите догодина. Чрез Черепа си мисли че ще го вдигне. Ало той от пу,,, тка не ти става та от Черепа ли.
  • 122 Десислав Методиев

    15 0 Отговор
    А Пеевски какво?

    Коментиран от #127

  • 123 Готин

    13 3 Отговор
    Странно, у нас е възможно да се направи монопол от определени лица. Контролните органи са се превърнали в огнища на корупция. Един държи хазарта, друг монополизира доставките на газ, трети продава уж електроенергия и всичко е с лъжа и 300% печалби. Я сега малко да се попровери и далаверата на Овергаз, защото врътката с отчитане на обем и плащане по енергийна стойност на разреден газ е твърде нагла!
  • 124 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #54 от "Никой":

    след като при 15% данък е трябвало да внесе над половин
    милиард лева, то чистата му печалба е около три милиарда и
    половина.
  • 125 Емира

    12 0 Отговор
    Даваме възможност на г-н Божков с бизнес прозвище Камиларя, даа вложи парите си в легален бизнес -надбягвания с камили! Камилата Боко с коеф 1,22 е фаворит в залаганията, следва го Гешо с коеф 1,48, но това не са коеф. за интелигентност....които, те клонят към нула!
  • 126 факт

    11 0 Отговор
    отговорните лица кога ще си понесат наказанието за бездействие и липса на контрол с години!?

    Коментиран от #128

  • 127 Пеевски

    7 1 Отговор

    До коментар #122 от "Десислав Методиев":

    Аз съм чист, ...плащам си редовно и дебелея! :)
  • 128 Дубъл факт

    4 5 Отговор

    До коментар #126 от "факт":

    Безотговорни лица няма! Такива е имало при Комунизма! Сега сме 21 век ей..?
  • 129 baihui

    12 0 Отговор

    До коментар #25 от "ПИПЕРОНИ":

    Същата схема приложиха Бойко, Маджо, Бориславова и други, когато произвеждаха нелегални цигари в с. Крайморие навремето. Набедиха Емил Райков за организатор, осигуриха му канал да избяга в Дубай и ....битят бит, ебаният-ебан.
  • 130 Владо

    9 1 Отговор
    От,, не внесъл 500000000лв", до,, укрил 500000000" има голяма разлика! Ще си ги внесе и пак ще работи. А смешниците от Прокуратурата ще си чешат теметата. Хахах
  • 131 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    19 0 Отговор
    Ало Горанов,къде спа толкоз време бре Мастийо продажна..?? Ми ти бе Гешев,кой и как те сложи на този пост,за който трябваше да ходиш няколко пъти отвъд океана с Тиквоча на работна закуска(инструктаж,ЦРУ- та,ФБР- та),след като с една кметица от Младост не успя да се справиш..?? Ми дай като си Гл.Прокурор,да осветлиш бизнесите на Еднокнижника(Буда),на Пеевски(доскорошен ортак с Божков,и бъдещ приемник на цялостния бизнес),на Доганчоолу за един ТЕЦ и 52 милиона студен резерв,на Домусчиеви с фармацевтичните заводи,БМФ (уволнени3000-4000 души) и едни 65 милиона задължения към Държавата,закупуването на Нова ТВ( Нова Броудкастинг Груп) за да може ГЕРБ да си има собствена ТВ( с кви пари я купиха), сега взеха целия пакет на НетИнфо, и те ще колят и бесят на IT пазара,за един чисто нив завод в Пещера който Баце откри,където хорят отпадъци,и още един който почти е готов...,на Ковачки,Златев,ТИМ,Пашата,Фандъчката и самият Вожд( нека той излезе и каже целия си бизнес,доходи и прочие и те колко са платили като данъци към Държавата...??? И накрая Гешев искам да се сезирате ти и Цацата за закрила на Корупционните Гербаджийски схеми,Държавен рекет над бизнес и фирми,празни и законови нарушения( последните са от акцията ви срещу Президента,с твоето и на Тиквоча разрешение ,което трябваше да е съгласувано и подписано от Военния прокурор)...!!?? И накрая,след като закона разпорежда да се плащат единствено 20% върху печалбата,и е плащано толкова,а вие сте решили,че е могло п
  • 132 Независим

    12 1 Отговор
    Какво значи откраднал,правете малко разлика,за мен нее краднал,а е имал глава с мозък как да ги изкара ,може не 4,а 40 мил-да да са,а че има корумпирани държавни служители те са за чер печат и да върнат парите!!!
  • 133 Пешо

    9 1 Отговор
    Само в мафиотска държава виновниците не се обявяват от съда. В нормалния свят има презумпция за невиновност в правото. Който както иска да го разбира, но нашата страна не е нормална. И не става дума за Черепа, а по принцип.
  • 134 Лили

    16 1 Отговор
    Накрая Божков ще осъди държавата, заспалите лапачи до най висшия пост в държавата. Ще платим ние, защото той задължения няма, плащал си е данъците. Гешев му пришива туй онуй, ама да видим, до колко може да ги докаже. Съмнявам се че всичките глупости ще му издържат в съда. Цялото правителство трябва да свали шапките и да си ходи заради проспаните несъбрани данъци, които държавата е трябвало да поиска, за да ги плати Божков! Той е можел даплати, и е щял да плати. Просто някой си хареса бизнеса му, утре ще хареса и нечий друг бизнес и така.... Валерката пак ще го пуснат по пързалката.
  • 135 Рони

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Би трябвало и Софиянски да разследват за ограбването на Общинска банка!Той е един от най-големите манипулатори и корумпиран крадец!
  • 136 123

    3 0 Отговор
    Абе пичове....четете малко....при залог и/или комисионер.....кое е 15 и кое е 20..... дупката е черна......един не дваесе адвокати и........нищо....
  • 137 Стефания

    10 2 Отговор
    Божков е акционер, има ли право който и да е прокурор да го квалифицира като престъпник преди да е доказал вината му? В случай, че е нарушил закона се наляга глоба, ако не плати запори. Каква е тая държава? На кой е? На Гешев и на Бойко ли е? Кой има право да съсипе нечий бизнес, защото така е решил? Репресии, корупция, клевети, самооправство, много си повярваха тия хора! Дали ще са вечни! Ще ги осъди Божков, и всички репресирани по арестите, Ветко, Баневи, и т. н. Какво правите до сега? Не сме чули доказателства и за съдебни процеси за досега задържаните! Лежиш 8 месеца в ареста, ако не прехвърлиш бизнеса си доброволно- още 8 и така. Военно положение трябва да обяви Радев, и всички тия недосегаеми да влязат зад решетките за по минимум година....и! Президенскарепублика!
  • 138 Пипито

    13 0 Отговор
    Сега хазарт трябва да има само в пограничните райони. Например - в хотелите на Валери, защото от оградата парите не му стигнаха. Казина да си направи човечеца.
  • 139 байкото

    8 0 Отговор
    не е луд божков,важното е кой му е давал зелника:))
  • 140 baihui

    4 0 Отговор
    Наистина хазарта трябва да се ограничи в две-три изоставени села, където мошениците да инвестират в казина, хотели, публични домове, охрана и т.н. както е в САЩ - Лас Вегас и Атлантик Сити!
  • 141 Селянин

    4 0 Отговор
    Божков винаги е знаел, че това някога ще се случи. Бизнеса му е печеливш но е виртуален. Изнесъл си е капиталите и вероятно няма да разчита на държавна пенсия. А по отношение на колекцията от грънци и тенекета някои не се досещат, че е ирония от типа на "спукано гърне".
  • 142 Ти да видиш

    10 1 Отговор
    той назначил и корумпирал комисията в продължение на години, а тя го "разкостила" за един ден... ц,ц,ц
  • 143 Добърден

    6 0 Отговор
    Браво бе. Тея от комисията по хазарта 5 години гушиха подкупи и чак сега се сетиха.
  • 144 Али Баба

    3 0 Отговор
    Гледам си порното и си пия ракията.... И си викам: "Дамаджана отвори се!"
  • 145 Извънземният

    1 0 Отговор
    Извънземните гледат... ;) Биг Брадъра и Биг Систъра също... :)
  • 146 Гражданин

    6 0 Отговор
    Винаги, когато се заклати правителството, се измисля някакъв грандиозен процес. Преди беше Иванчева, после Баневи. За да отклонят вниманието от водната криза в Перник и назряващото недоволство, сега подхванаха Божков. Стар номер...
  • 147 Tio

    3 0 Отговор
    Браво, а на шефката на НАП и вдигнаха заплатата за добре свършена работа!
  • 148 Дълъг и охолен живот

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🆘️":

    Го чака,нещо се бъркаш.
  • 149 Банскалия

    3 0 Отговор
    А кога ще погнат тотото.Господарите на ефира показаха всичко.Какво се чака.Нямало достатъчно основание за проверка.Сякаш два записа за едно и също теглене не е достатъчен.И идиотите продължават да играят...да пълнят нечии гуши...какъв народ ,какво чудо...!
  • 150 Боли ма

    0 0 Отговор
    Швепса!
  • 151 Убавец

    3 0 Отговор
    наред са Цекитата и Домуса
  • 152 гост

    2 0 Отговор
    А Пеевски?
  • 153 marquise

    0 0 Отговор
    Деклaрацията на ДКХ е много закъсняла, и е последица от арести на членовете, и образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура. Къде бяха те и нейният приципал през тези пет години? Актът на ДКХ представлява проява на рядко срещан свръхцинизъм в най-новата ни история.
  • 154 marquise

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Софиянски и Божков са сватове. Голям късметлия е веселото момче! Сега смехът му ще бъде с тъжна нотка.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 ЦАЦАРОВ

    1 0 Отговор
    ЗАЩО чАК СЕГА ГОРАНОВ ?
    УУУУУУУУУ
    МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ
  • 157 Дон корлеоне

    1 0 Отговор
    Гръмнете го и всичко ще се опрсви
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове