Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 10:40 2 498 32

Съдия Дечев за санкцията на САЩ за Миталов: Обидно е

  • емил дечев-
  • андон миталов

Той напомни, че засега изявлението на държавния секретар на САЩ Майк Помпео не е подкрепено с документи и сериозни доказателства

Съдия Дечев за санкцията на САЩ за Миталов: Обидно е - 1
Кадър бТВ

На мен лично ми е доста обидно чужда държава да казва кой съдия или кой висш държавен служител е корумпиран. Това каза пред bTV съдия Емил Дечев от съюза на юристите в България по повод новината, че Андон Миталов от Специализирания наказателен съд е гражданинът, на когото се налага забрана за влизане в САЩ заради корупция.

„Така или иначе това се е случило – ние сме съюзници в НАТО, ако има корупция това влияе на националната ни сигурност. САЩ са преценили, че ние сме застрашени като техен съюзник. Това, че го правят открито, означава, че нямат достатъчно доверие, че ние ще се задействаме, ако не бъде обявено публично“, коментира още съдия Дечев.

Той напомни, че засега изявлението на държавния секретар на САЩ Майк Помпео не е подкрепено с документи и сериозни доказателства засега. Също, че дали някой е корумпиран се решава чрез дело в съда.

„Това безспорно е вид намеса – от една страна не ми харесва, но от друга страна – ние самите, за съжаление, вероятно не сме направили достатъчно да решим нашите проблеми и се стига до това да ни ги посочват“, уточни Емил Дечев.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНЕНЕРБЕ

    41 6 Отговор
    Американците не ни смятат за хора , а за получовеци НЕРАЗБИРАЩИ СМИСЪЛА НА ПОНЯТИЕТО "КОРУПЦИЯ".

    Очаквам да се покаже БОАТА ХЕРО и ни обясни каква корупция има в това което е направил този никому неизвестен съдия.

    Коментиран от #13, #23

  • 2 Учуден

    22 8 Отговор
    А не ти ли е обидно, другарче, че нашата съдебна система е затънала в корупция?

    Коментиран от #11

  • 3 Колективна фирма ЖМЕЛ

    49 2 Отговор
    Стига глупости,
    Целият български народ очакваше да чуе от тях - други имена на много по-извести лица.
  • 4 SOS

    37 4 Отговор
    Не само е обидно, това е недопустимо!!!
  • 5 ХЕРО

    8 2 Отговор
    За разлика от вас КЮРДИТЕ ние сме били и ще пребъдем и като народ и като ДЪРЖАВА.
  • 6 русенец

    16 2 Отговор
    Да, ама посочената особа от правораздавателния бизнес очевидно не му пука. Ако беше човек с достойнство щеше да съди САЩ, нали? И щеше да спечели много милиони. Ама той си мълчи, снишил се е да премине бурята. :)))) После защо в Бг на 30-40 години се спретва я "Народен съд" , я някакво друго изтребление на такива ! Време е да се случи отново!
  • 7 ЪРП

    5 4 Отговор
    ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА И НА ТАЗИ ИЗУМИТЕЛНО ДОСТОЙНА И ДОБЛЕСТНА БЪЛГАРКА, ЕЛЕНА ГУНЧЕВА:
    https://fakti.bg/mnenia/444120-sadiite-trabva-da-slushat-kravarite-za-da-ne-badat-smachkani
  • 8 gggw

    19 0 Отговор
    тия си мислят, че ние не знаем какво е корупция. много добре знаем, господа американци. символите за корупция са доган и пеевски, а вие именно тях подкрепяте.
  • 9 Само питам

    3 22 Отговор
    Защо ли изведнъж всички руски подлоги взеха да се обиждат? Защо те се обижда а когато руснаците се гаврехо с България?

    Коментиран от #25

  • 10 Панов

    6 6 Отговор
    Всяка страна има суверенното право да решава кой да не допуска на своя територия.
    За мен,няма нищо обидно като знам за затъналата в корупция бг правосъдна система

    Коментиран от #27

  • 11 gggw

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    ти въобще имал ли си досег със съдебната ни система?
  • 12 Генерал

    22 1 Отговор
    Американска подигравка с територията, на която някога имаше Българска държава. Пълно падение. В страната на Борисов, Пеевски, Доган, Пацо Терасата , Цветан с апартаментите ... посочиха за ГЛАВЕН КОРУМПИРАН някакъв съдия, без доказателства ! По чисто политически причини.
    А, кво правим с принципа за ненамеса в работата на независимата съдебна система, с презумпцията за невиновност и най-вече с националния ни суверенитет.България суверенна държава ли е все пак, или това е само фикция?!
    Егати, чужда държава заповядва да се организира наказателно производство.
    Не беше ли правилният начин просто да изпратят сигнал до Прокуратурата и тя да си го разследва? Очевидно сигналът е: Русия трябва да бъде изолирана с всички средства и всеки, който не изпълни това, ще бъде ударен.
    Смешници! Американски жалки смешници! Та, това ли е пример за корупция?
    Пиндосите се интересуват от корупцията в България на куково лято. За тях няма никакво значение дали държавата изобщо работи, ако Герб продължават да поднасят на тепсия националните интереси. Така че, Цветанов е прав, няма кой да го накаже, наистина.
  • 13 Казуар

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "АНЕНЕРБЕ":

    Корупция е да се нарушават правилата и законите за да се направи услуга на друга държава. А въпросният съдия прилича малко на сибиряк.
  • 14 Висша Свински Съвет

    2 1 Отговор
    ОСТАВКА МЪРШИ
    Махайте се доброволно , за де не ядете американски ракети като терориста Касим
    МАГДАЛИНЧЕВ ГЕШЕВ МЕГЛЕНА И СОТИР ЦАЦАРОВИ
    ЩЕ ЯКО ПОВРЪЩАТЕ ПРАСЕТА МРЪСНИ
  • 15 Генерал

    16 1 Отговор
    Защо направо вместо съдебна система, обвиняемите не ги водят при Мустафата и тя да определя, кои са виновни и какво да им е наказанието!
    Май някои още не зацепват, че пиндосите сами си стреляха в краката - настъпиха ла*ното, сега е в ход размазването. Смрадта ще се засилва и имам чувството, че Путин ордени ще раздава пак, Помпео може да е лауреат.
  • 16 боцмана

    9 0 Отговор
    Корупция в България има колкото си искаш и още толкова , но да си гледат скапаната държава и лудия президент и колкото по малко се занимават с България , толкова по добре. Още им помним добрината с харизаната царевица. Ако ли пък искат да посочват корумпирани Българи , да почват от баша и до края всички са в кюпа. Ха наздраве , че стана време за обедното лекарство против корона вируса.
  • 17 Недоразумение

    3 9 Отговор
    Вместо да се правиме на обидени, отговорните лица за корупцията в съдебната система, показана ни от САЩ да поемат отговорност и си подадат оставките.
    Анализа на чувствата не е основен и не трябва да се превръща в такъв.

    Коментиран от #21

  • 18 Balgarin

    0 2 Отговор
    Drugaru Sadia I me me e sram,ce vcera balgarski Sadia osvobodi ubiez,Kato mu namali prisada za ubiistvo ot 20na 4 g.
    Sadiite v Balgaria imat interes ot Tova Balgaria da e na posledmo myasto v Evropa,zashtoto sa cerveni komunisti.
  • 19 Асен Илиев

    0 3 Отговор
    Обидно е да те нарекат - българин! Синоним на ХУНСКИ ДИВАК :)
  • 20 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    Странен е ,,демократичният,, език!!!!!!НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИИИИ,НАМА ДОКАЗАТЕЛСТВА,НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ!!!!!!!!Ми то да ви кажа ТОВА ЗАВИСИ ОТ СТАТУТА!!!!ЛЕГИТИМНИЯТ СТАТУТ на държавата!!!Той е КОЛОНИАЛЕН!!!Това означава че понятието,,,НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ,,,!!!касае ТАЗИ НА САЩ!!!!въобще не нашата!!!!ТЕ казват кои са ТЕХНИТЕ врагове и заплаха!!!!Затова забраняват влизане У ТЯХ!!!!!!!А съобразно нашият статут!!!!!ни показват С КОГО!!!ще воюват на ,,,наша,,/ТЯХНА/ територия!!!!...кратко ,ясно,точно!!!!ТЪЛКУВАНЕТО ЗАБРАНЕНО!къф ти ЕС!????
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    съдия ДЕЧЕВ!!!!Преди доста години ЛЕВСКИ бе ,,обиден,, от ,,,османското присъствие,,,!!!ЗНАЕШ КАКВО НАПРАВИ!!!!ПЪК И НЕ само ТОЙ>>>
  • 23 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "АНЕНЕРБЕ":

    а бе пич ТЕ си го казаха,,, ние работим добре с ПРАВИТЕЛСТВОТО на....../няма значение кой подред/....За хХОРАТА,БЪЛГАРИТЕ,НАРОДА никъде не е казано и дума.../в подкрепа на първото ти изречение/....Това че НИЕ НЕ СЛУШАМЕ!!!и си МИСЛИМ!!!!НЕЩО СИ!!!!си е за наша сметка....
  • 24 vala22

    7 0 Отговор
    На вниманието на посолството САЩ имам двама съседи пият само руска водка и не искат и да чуят за уиски моля наложете им санкции
  • 25 Другия с коня

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    Руснаците Продължават да се гаврят с България.45 години Окупация искат да празнуваме като Освобождение.Заради Унищожаването на Царство България да ги наричаме Братя....Заради убийствата на финансовия елит на България да ги наричаме духовни възродители.....Комунистическата Риторика няма край.. .Поне си признахте Геноцида,червени цървули....
  • 26 антон

    2 0 Отговор
    няма нищо за чудене,американците винаги са защитавали свойте интереси и в случая това показват,просто не желая това лице да посещава страната им
  • 27 Шляхтиц

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Панов":

    Нека си решава, но когато съответният човек поиска да пътува до САЩ, да му откаже виза или влизане. Но не да пуска по продажните медии празни обвинения без каквито и да било доказателства. Още повече, че се касае за човек от друга държава. Какво им влиза в работите на САЩ, че български съдия е недоказано корумпиран. Корупцията трябва да бъде доказана от БЪЛГАРСКИ СЪД СЪГЛАСНО БЪЛГАРСКИ ЗАКОНИ. Краварите да си гледат обора !!!!!!!!!!!!
  • 28 123

    1 0 Отговор
    На ГЕРБ не им е обидно те се са хванали за палците и им е гот
  • 29 БАЙ ОНЗИ

    1 0 Отговор
    ДОСТА ОБИДНО Е ДРУГИ ДА НИ ВАДЯТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ ЩОМ НИЕ СИ МЪЛЧИМ! ПОРАЗРОВЕТЕ МАЛКО И ЩЕ НАМЕРИТЕ МНОГО НЕЩА ЗА ПРОКУРОРА С ПАГОНИ И НЕГОВИТЕ ДАЛАВЕРИ! ТОВА Е СРАМ ЗА ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗАЩО СИ ТРАЕХМЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ! ЯВНО СЪДИЯТА НЕ Е САМ А ДАНО СИ ПОВЛЕЧЕ КРАКАТА ЗА ДА ИЗЛЯЗАТ НА БЯЛ СВЯТ ВСИЧКИ ДАЛАВЕРИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ, А НЕ Е ЛИ ОБИДНО СЪДИЯТА ДА СЕ КРИЕ ЗАД БОЛНИЧЕН ЛИСТ? А КОЙ ПЛАЩА БОЛНИЧНИТЕ? БЪЛГАРСКИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ! А ТОВА НЕ Е ЛИ ОБИДНО?!?!?!
  • 30 ДАН

    0 0 Отговор
    ИМА ЛИ ОРГАН В БГ ДА ГО ПРОВЕРИ ТОЗИ СЪДИЯ. . ДА АМА НЕ.
  • 31 ЕИИИИИИ

    0 0 Отговор
    ЩОМ НЕ Е ИСТИНА ЗАЩО СЕ КРИЕ ЗАД БОЛНИЧНИЯ СЪДИИЧЕТО

    Коментиран от #32

  • 32 898

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "ЕИИИИИИ":

    Да излезе,че "умни"като теб да си правят гаргара със семейството му ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове