Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 19:46 23 517 108

Васил Божков спасява чрез ЮНЕСКО музея си

  • васил божков-
  • музей-
  • фондация тракия

Агенцията на ООН започва спешна процедура във връзка с нелегитимното изземване на антики

Днес в 15:00 ч. Фондация „Тракия“ стартира процедура по оказване на спешна техническа помощ от ЮНЕСКО. Процедурата е във връзка с едноседмичните опити за незаконно изземване на частната колекция на Васил Божков и фондация “Тракия”.

Процедурата предвижда мигновено изпращане на международни експерти, които да направят оценка на законността на искането за изземване на античните предмети от страна на замесените институции, уточняват от фондация „Тракия“.

„Експертите ни вече разглеждат случая и ще изпратим екипи в най-скоро време“, заяви в разговор по телефона Директорът на Звеното за опазване на културното наследство към ЮНЕСКО.

Ще бъдат анализирани документите и причините за изземване, както и всяка една индивидуална опаковка, предвидена за всеки всеки предмет, специалните контейнери за транспорт, транспортните средства, предвидените застраховки и всички взети мерки за съхранение по време на транспортиране и съхраняване на безценните предмети. В случай, че експертите от ЮНЕСКО заключат, че не са спазени процедурите и международните стандарти, колекцията няма да може да бъде преместена.

Реакцията на Фондация “Тракия” е във връзка със съобщение от днес на Върховната административна прокуратура относно проверки за законността на колекцията на г-н Васил Божков и Фондация “Тракия”. До момента представителите на Прокуратурата многократно действат в разрес с действащото законодателство и показват неприемливо и нехуманно отношение към присъстващите членове на фондацията.

Категорично считаме, че подобно съобщение от Прокуратурата цели да легитимира и продължаващото и утре незаконно изземване на частната колекция на г-н Васил Божков без съществуването на каквито и да е законови причини. Твърдо заявяваме, че няма да позволим пренасянето на нито един предмет в чувал, кашон или по какъвто и да е начин, различен от установените с международна директива стандарти. А именно – изготвяне на паспорт за всеки предмет, двустранно описване на състояновето му, изработване на специална опаковка с уникално „легло“ по формата на конкретния предмет, наличието на огнеупорен, херметически затворен контейнер, климатизация и застраховка.

Припомняме на органите на реда и държавната администрация, че съществуват международни правила и конвенции за опазване и защита на културните ценности, собственост както на държавата, така и на частни колекционери.

Във връзка с изявленията от страна на Прокуратурата, че има спекулации и „хибридна атака“ относно твърдението за изнасяне на културни ценности в чували и кашони, прилагаме видео материал от 29 януари т. г., на който ясно се вижда изземването на законни културно-исторически ценности от лабораторията на фондация „Тракия“ на ул. „Дунав“ в кашони и чували.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 78 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ало Божков е

    62 15 Отговор
    Да,тук Голямата Косатка....слушам те...

    Коментиран от #88

  • 2 Гешо Иванов

    133 25 Отговор
    Експерти мексперти не ме интересуват, аз съм закона и тъпча наред с тежките си ботуши

    Коментиран от #7

  • 3 мали мали

    47 10 Отговор
    Хахаха
  • 4 Браво бе

    82 13 Отговор
    Тогава БНБ да вземе да спаси и Лотарията.
  • 5 бойко е отровния боклук

    310 51 Отговор
    БРАВО НА БОЖКОВ БРЪКНИ ИМ ЗДРАВО В ГЪЗОВЕТЕ НА КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ. МИНИСТЪРА НА ХУЛТУРАТА АЛО БАНОВ КАЗА ЧЕ БОЖКОВ Е РЕГИСТРИРАЛ КОЛЕКЦИЯТА СИ НО МЪРЗЕЛИВЦИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НЕ СА НАПРАВИЛИ ОЦЕНКА. МЪРЗЕЛИВО, ГАДНО НЕРАБОТЕЩО ПРАВИТЕЛСТВО ОСТАВИЛО ПЕРНИК БЕЗ ВОДА И ОБГАЗИЛО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ 740 000 ТОНА БОКЛУК ОТ ИТАЛИЯ И НИГЕР.

    Коментиран от #86, #95, #96

  • 6 Е. С.

    214 27 Отговор
    Слава Богу! Не може да се разграбва по талибански.

    Коментиран от #35, #81

  • 7 мали мали

    31 11 Отговор

    До коментар #2 от "Гешо Иванов":

    Е па аз кои съм ти кои си ,и тиквата кои е едно семеиство сикаджии сме ,или забрави ще ви върна старите спомени бъди мил,и аз ще бъда мил помни едно брат за брата
  • 8 444

    65 112 Отговор
    Божков е ебати пича, а и тези на които плаща. Накупил е имоти, антики, коли и какво ли не с пари, за които е ясно на всички, че голяма част са с незаконен произход, обаче всички, които мразят Гешев скачат, че било незаконно изземването. Нали има заповед на съда, това е положението. Лозан Панов не харесва Гешев, ама неговите хора са му разписали заповедта. Сега Юнеско, утре Хелзински комитет, вдругиден комитета на гейшите ще застане зад него.

    Коментиран от #9, #16, #57

  • 9 Athens

    102 12 Отговор

    До коментар #8 от "444":

    Какъв съд бре? :))) кога е било делото,?

    Коментиран от #37

  • 10 АНЕНЕРБЕ

    135 16 Отговор
    ЮНЕСКО - ИРИНА БОКОВА и сие, бяха съпричастни към премесването на едни безценни предмети на древната култура от НИНЕВИЯ днешен МУСУЛ от местния музей.

    МИСЛЯ, ЧЕ НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ КОЛЕКЦИЯТА НА БОЖКОВ Е БЕЗЦЕННА , И ГОВОРИ ЗА ВЕЛИЧИЕТО НА ЕДИН НАРОД, КОЙТО В МОМЕНТА Е УНИЩОЖАВАН ПО ЕДИН РАФИНИРАН НАЧИН ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ КОИТО СТОЯХА ЗАД ИДИЛ по чиято заповед четири години бе заличен целия генофон на местното население , наследници на древния и ВЕЛИК АСИРИЙСКИ НАРОД на Ашурбанипал !!

    Битката за вярата и душите на хората минава през РЕЛИГИОЗНИТЕ ВЯРВАНИЯ , и правото на всеки един народ да живее на замята в която са положени костите на дедите му.

    ЗЯМЯТА В КОЯТО СА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА И ЕЗИЧЕСКИТЕ ХРАМОВЕ НА НАШИТЕ ПРАОТЦИ , които представителите на някакви номадски племена се опитват да разрушат или ограбят.

    НЕ БИВА ДА ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА ИЗНЕСАТ ИСТОРИЯТА НИ БИЛО ТО ОТ ЮНЕСКО ИЛИ НЯКАКВИ МРЪСНИ КРАДЛИВИ АМЕРИКАНСКИ ХИЕНИ КОИТО НИ ГОВОРЯТ ЗА КОРУПЦИЯ , А ТЕ САМИТЕ СА НОСИТЕЛИТЕ НА ТАЗИ КОРУПЦИЯ.

    МРЪСНИ ГАДОВЕ.
  • 11 Шопо

    147 23 Отговор
    Сланината с каскета ще го закъса ! Божков не е за всяка уста !!!

    Коментиран от #76

  • 12 Внуците на болшивишката паплач...

    163 19 Отговор
    Много добре ,че ще се опише цялата колекция от ЮНЕСКО !Без тази инвентаризация всичко ще бъде разграбено от простите и грабливи гербажийски слуги!За тях РИТОНИ и ибрици са все едно и също,все за миене на бандитски задници и ,, предници."..

    Коментиран от #15, #23

  • 13 Браво на черепа 💀

    100 23 Отговор
    Започва ги
  • 14 Къде е Римската банка на Божков

    30 67 Отговор
    Няма никакви проблеми с преместването. Дължи на държавата 660 млн - разболява се от корона вирус и остава в ОАЕ. Гешев арестува всички врагове и приятели на Черепа и снема обяснения и информация за любимите му пътувания. От много древни времена се знае, че един "колекционер" се зарежда психически и емоционално само чрез допир с плячката. Този факт гарантира периодично
    пътуване до определен обект, от което следва, че истинското съкровище лесно може да се открие. СИЛАТА НА МАМОН Е ОГРОМНА. БОЖКОВ, ТИ ГУБИШ!

    Коментиран от #93, #97

  • 15 мали мали

    38 6 Отговор

    До коментар #12 от "Внуците на болшивишката паплач...":

    Мнооо точно исписано и казано
  • 16 Независим

    132 23 Отговор

    До коментар #8 от "444":

    За какъв гешев пишиш бе,това което се прави в момента с колекцията си е повече от варварство,добре че има международни пазители и дано те спасят това богатство от нашите хищници...

    Коментиран от #87

  • 17 123

    106 16 Отговор
    Варварите на 21 век. Плячкосват като за последно.
  • 18 Васил Божков 💀 хванете го за кокала

    69 19 Отговор
    Гешев смешника

    Коментиран от #29

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ххх

    91 6 Отговор
    Нали знаете , че което трябва е подменено и вече изнесено.. Това си е чист геноцид без да се обявява война. Избийте животните им, спрете производството, отровете въздуха, спрете водата, ограбете банките , пазете “ромите” защото са най-ценния и верен приятел (гласоподавател)! И не забравяйте че 500 години сме съжителствали с османската империя!!!
  • 23 АНЕНЕРБЕ

    48 6 Отговор

    До коментар #12 от "Внуците на болшивишката паплач...":

    ПРЕД ОЧИТЕ НА ЮНЕСКО И БОКОВА , КАКТО И ПРЕД ЦЕЛИЯТ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ ШЕПА ВАРВАРИ ДОУНИЩОЖИХА ПАЛМИРА , НИНЕВИЯ и всичко онова което остана след изнасянето му от ПРАВИЛНИТЕ ХОРА НА ЕДИН НАРОД КЪМ КОЙТО СЕ ЧИСЛЕШЕ БОКОВА , народ който не може да се похвали с такива паметници с такава история и наследство каквото е това на АСИРИЙЦИТЕ или пък на ДРЕВНИТЕ ТРАКИ!!

    ПРЕДИ ДА НАПРАВЯТ ЕТНИЧЕСКОТО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ДРЕВНИЯ АСИРИЙСКИ НАРОД , ГАДОВЕТЕ НАПРАВИХА "КУЛТЕРНО ПРОЧИСТВАНЕ" НА МУЗЕИ СЪХРАНЯВАЩИ ЕДНА ДРЕВНА ИСТОРИЯ НА ЦАРСТВОТО НА АШУРБАНИПАЛ !!!

    НАС НИ ЧАКА СЪДБАТА НА АСИРИЙЦИТЕ ОТ МУСУЛ ДРЕВНАТА НИНЕВИЯ.

    ЗАЩО НЯКОЙ ОТ ЖУРНАЛЯТА НЕ ОТИДЕ И НЕ ПОПИТА БОАТА ХЕРО КЪДЕ Е РОДЕНА И КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО И КЪМ ТОВА КОЕТО НАПРАВИХА ЯНКИТЕ И РУСКИТЕ ИМ "ПАРТНЬОРИ" ЗА ДА ОПАЗЯТ ПАЛМИРА И НИНЕВИЯ?!!

    МОЖЕ БИ НЯКОЙ ОТ ТЯХ ЩЕ ПОПИТА БОКОВА И СИЕ ОТ ЮНЕСКО КЪДЕ СА СЕГА МУЗЕЙНИТЕ ЕКСПОНАТИ ОТ НИНЕВИЯ И ПАЛМИРА?!!

    ЩЕ КЛЕПЕ И ТЯ КАТО БОАТА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО.

    Целият този геноцид ЕТНИЧЕСКИ и КУЛТУРЕН е в името на унищожаването на древните религиозни вярвания и знания в името на запазване историята на един народ, който не е дал никакви културни паметници на човечеството освен освен една книга, която дебелите цитират щяло и нещяло.
  • 24 нина

    79 15 Отговор
    Чисти пари -няма...Майсторът на коли-лъже...Плочкаджията -също..От най-долу до най-горе,без лъжи и измами..не става..Докторите лъжат...фармацевтите ,,,Биг Фарма,,направо убива...Рушвети от ляво и от дясно,за да ти свършат,че понякога и калпава работа...Светците са на небето...Г-Н,Божков поне е събрал нещо ценно и уникално,с което да се гордеем...Поръчковите журналисти,,поръчковите прокурори,,поръчковите знайни и незнайни,,,по-чисти,ли са..!?...Късмет,Г-н.Божков...Колкото пишат срещу вас,толкова повече ми харесвате..бе дори да ви познавам лично.....На някои им плащат да ви хулят,аз безплатно ви желая добро!..

    Коментиран от #28

  • 25 Ина

    79 7 Отговор
    Срам! Не мога да повярвам, че това се случва в една европейска държава! Много държим да сме европейци, нали?! С какво показваме, че имаме ценности, че уважаваме миналото си, за да заслужим бъдещето си? Възмутена съм! Независимо от всичко, трябва да имаме уважение към това, което са завещала предците ни, а колкото и някои да не искат да признаят, да уважим приноса и на този, който ги остави за нас и за пололенията ни в Родината ни! Малко срам нямаме ли? Продажни души колкото искаш в днешно време...
  • 26 Qwerty

    106 9 Отговор
    Божков може да е всякакъв но всички тези исторически предмети са събрани, съхранени и изложени за всеки който иска да ги види. Могъл е да ги изнася по неговите канали и да им вземе едни хубави пари ама не. Всички тези уникални ценности са тук и са обществено достояние. Той няма да си ги занесе в гроба -те са надживели хилядолетията

    Коментиран от #105

  • 27 Pen4o

    15 77 Отговор
    незнаех че юнеско е подлога на мутри вече ще знам бе ваща кожа

    Коментиран от #32

  • 28 Kur4o

    7 25 Отговор

    До коментар #24 от "нина":

    отзад поемаш лиго

    Коментиран от #33

  • 29 гост

    7 20 Отговор

    До коментар #18 от "Васил Божков 💀 хванете го за кокала":

    даму лижеш черепа
  • 30 Бай Славо

    37 14 Отговор
    Ще хванете Васко за хуяяяяяяяя помяри дава работа на много хора че не ви играе по сфирката го набедихте за най-Лошия а вие какви сте дето давате позиции пумияри
  • 31 Бай Славо

    48 9 Отговор
    Васко 30 години дава пари сега спря да дава и го искараха какъв ли не и тия найденови няюат визия на пешеходци иначе сфидетели срещу Васко
  • 32 ХУ Ю

    6 16 Отговор

    До коментар #27 от "Pen4o":

    лапай бързо и марш в леглото ,че ще ставаш за първа смяна
  • 33 сали кура

    8 5 Отговор

    До коментар #28 от "Kur4o":

    кире ,остави я тази твойта хралупа е номер 1 брат ,га съм вътре и скимтиш...... безценно
  • 34 Бай Славо

    32 9 Отговор
    Плащат на някой да говорят и пишат против г-н Божков бъдете жив и здрав те са по-лошите народа го знае но няма какво да направи.
  • 35 Гладиатор

    41 5 Отговор

    До коментар #6 от "Е. С.":

    От талибани какво да очакваш...Здраво се краде,и то отвратително нагло.Идиоти.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 777

    14 30 Отговор

    До коментар #9 от "Athens":

    А лак мислиш, че се изземва бе комуняго. Става със заповед на съдия, същото като със заповед за обиск и т.н. Ама вие знаете само да разстрелвате,

    Коментиран от #51

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Млад чеп

    34 7 Отговор
    Нека маймуните на Бойко да започват да пълнят чувалите сега....

    Коментиран от #54

  • 40 Отворко

    60 1 Отговор
    Какво пречи колекцията да стои там където е? Ще е много по-евтино за държавата и по сигурно за безценните експонати.Само ще трябва охрана да охранява антиките от държавната охрана.

    Коментиран от #42

  • 41 стар иманяр

    63 2 Отговор
    ЮНЕСКО няма права да преценява юридическите действия на българската прокуратура.Друг е въпросът,защо последната не запечата музея със съответната охрана и въпросът да се приключи.В това преместване има нечисти помисли.Гаранция.Гешев не е късно за заден ход.
  • 42 бузю

    39 3 Отговор

    До коментар #40 от "Отворко":

    Вярно , но така няма да могат да я разграбят
  • 43 ЯСНОВИДЕЦ

    8 30 Отговор
    ФАКТИ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ, КОИ Е ТОЗИ ТЪПАНАР КОИТО Е НАПИСАЛ ТАЗИ СТАТИЯ? КАТО ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК, ТАКОВА НЕЩО НЯМА. ЛЪЖЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ НИНОВА!
  • 44 💀 Е най достойния българин за 2020г

    40 6 Отговор
    Добре че е той да изкупи от световни колекционери Тва което други продадоха че да се върне пак в България това съкровище.
  • 45 Алекс

    16 29 Отговор
    Ееее, абе хора, вие нормални ли сте? Още малко и ще изкарате Божков герой. Ами орден му дайте! Май в днешно време за някои хора престъпността, измамите, безпардонностра са ценности.

    Коментиран от #49, #52

  • 46 АНЕНЕРБЕ

    51 3 Отговор
    ИМА НЕЩА КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗКАЖАТ И ОПИШАТ.
    ВИЖТЕ ЧАСТ ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА БОЖКОВ И РАЗКАЗА НА ПРОФЕСОР МАРАЗОВ ЗА НЕГО:

    https://trud.bg/тракологът-проф-иван-маразов-пред-т/

    Горд съм, че съм част от един народ дал толкова много на човечеството пред културата на който свеждат глави всички велики нации и народи.

    ГОРДЕЙТЕ СЕ И ВИЕ БЪЛГАРИ!!!

    И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТАЗИ ГОРДОСТ Я ДЪЛЖИМ НА БОЖКОВ , КОЙТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИТЕ ОЛИГАРСИ РЕШИ ДА ИНВЕСТИРА В НАЙ ЦЕННОТО ЗА ВСЯКА ЕДНА НАЦИЯ - НЕЙНОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО КЪМ КОЕТО ПРОТЯГАТ МРЪСНИТЕ СИ РЪЧИЧКИ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ БАНДИТИ?!!

    КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ С ИСТОРИЯТА НИ БЕ БАНДИТИ?!!

    БОЖКОВ БЕШЕ РЕШИЛ ДА ПРЕМЕСТИ ПРЕДМЕТИТЕ ОТ СГРАДАТА НА ХОЛДИНГ НОВЕ В СГРАДАТА НА БТК ПРЕВЪРНАТА ОТ НЕГО В МУЗЕЙ.

    А ВИЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ С КОЛЕКЦИЯТА, КОЯТО Е НАШАТА /А НЕ ВАШАТА/ НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ?!

    Коментиран от #48

  • 47 БСП София

    26 12 Отговор
    Божков е пич! Ние го подкрепяме! Остафка!
  • 48 Фен

    14 1 Отговор

    До коментар #46 от "АНЕНЕРБЕ":

    Ми то е вододел. Или потичаш към Радев, Нинова, Прокопиев, Божков, или към Бойко, Гешев, и т.н.
  • 49 АНЕНЕРБЕ

    30 3 Отговор

    До коментар #45 от "Алекс":

    РАЗБИРАМ, ЧЕ НИ СИ БЪЛГАРИН.

    ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ И ОТ ТВОЯ НАВЕРНО НОМАДСКИ НАРОД ОБИКАЛЯЩ В ПУСТИНЯТА СЪС СТАДО ОВЦЕ , НИЕ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ТРАКИТЕ ИМА КАКВО ДА ПОКАЖЕМ НА СВЕТА И С КАКВО ДА СЕ ГОРДЕЕМ.

    ТОВА ЗА ДОБРО ИЛИ ЛОШО Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОЖКОВ!!

    ТОЙ СЪБРА ТАЗИ КОЛЕКЦИЯ, КОЯТО ЩЕШЕ ДА КРАСИ ЧУЖДИ МУЗЕИ И РЕШИ ДА Я ИЗЛОЖИ В ПРЕВЪРНАТАТА ОТ НЕГО В МУЗЕЙ ПАЛАТА НА БТК!!

    БОЖКОВ ОСЪЗНАВАШЕ, ЧЕ НЯМА ДА Я ОТНЕСЕ В ГРОБА.

    ТОВА КОЕТО ОСТАВЯШЕ В НАСЛЕДСТВО НА МИЛИОНИ УНИЖЕНИ И ДОКАРАНИ ДО ОСКОТЯВАНЕ БЪЛГАРИ Е ГОРДОСТТА, ЧЕ СМЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ЕДИН ВЕЛИК НАРОД ДАЛ ТОЛКОВА МНОГО ЗА ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!

    БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОЖКОВ СВЕТА РАЗБРА ЧЕ НЕ НЯКОЙ ДРУГ А МОЯТ НАРОД Е БОГОИЗБРАНИЯ!!!

    ДАЛИ СМЕ ТОЛКОВА МНОГО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ ТАЗИ СЪДБА И ТОВА УНИЖЕНИЕ НА КОЕТО СМЕ ПОДЛОЖЕНИ ОТ ШЕПА БЪЛГАРСКИ КАПИТА !!
  • 50 ПЕТКОВ

    35 4 Отговор
    НИТО СТАЛИН И ПО ВРЕМЕ НА ОПАСНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ ИЛИ КОМУНИЗЪМ, КОМУНИСТИТЕ НЕ СА ОТКРАДНАЛИ ОТ МУЗЕЙ ЦЕННИ АРТЕФАКТИ МАКАР ДА ГИ ОБВИНЯВАТ ЧЕ СА БИЛИ ВАНДАЛИ, НО ТОВА КОЕТО СТАВА СЕГА Е ПОТРЕСАВАЩО ОТ ОБИЗУМЕЛИТЕ ЛИЧНОСТИ ПОСЯГАЩИ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО ОТ МУЗЕЯ НА БОЖКОВ КОЕТО ДОСТЪПНО ДА СЕ ГЛЕДА ОТ ВСЕКИ ЧОВЕК ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА, ДАНО ЮНЕСКО ГИ СПАСИ ДА НЕ ГИ УНИЩОЖАТ ИЛИ ОКРАДАТ !

    Коментиран от #55

  • 51 Бачо Киро

    24 5 Отговор

    До коментар #37 от "777":

    Идиот, никаква заповед не може да има за изземване, нищо няма още. Ти кои новини четеш, от Луната ли?

    Коментиран от #70

  • 52 Бачо Киро

    40 3 Отговор

    До коментар #45 от "Алекс":

    Когато властта действа по мутренски и гази закона е напълно нормално хората да симпатизират на лошия, въпреки че е боклук. Толкова са изнаглели вече Боковци, ГешефТци и тн, че няма повече накъде...
  • 53 Joer

    31 5 Отговор
    Какъвто и да Божков как решихте без доказателства да правите безчинства само щото един каскет се мисли за Бо тъпо това не Държава не оправдан Божков ма няма спазване на закона.Или закона е Бо е тогава Бегай бързо към Брекзит
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Зайко Байко многознайко

    25 5 Отговор

    До коментар #8 от "444":

    Мунчев, знеш ли че това се нарича пладнешки грабеж. Частната собственност е неприкосновенна, издирваните или арестуваните са невинни до доказване на обратното в легитимен съд!!! Гешев ако така действа и нагоре към върха на пирамидата ще е много добре! Ще си променя мнението само когато тури в затвора Цвъко КаунЬя, Тиквоций Едно, Пацо Терасата, Балкона, Стефчо мазната усмивка, Натуралния индоевропеец от Драгалевци, Дръндарския ибрик, Мадридското цукало, Божков, Трайков, Вълчев, Юпитата, Батко и Братко, мистър Бийн, пикаещият във Фонтаните, крадлата Поптодорова, Гоце Три#ера, Пешо Коня, СерГей, кака Курни, Р. Овч., Вальо Топлото, Румен Пингвина , които в една или друга степен са виновни за превръщането на Родината ни в безводна пустиня и място за " утилизиране" на европейските боклуци! Скоро гледах документален филм за Швеция, шведите има въпиюща нужда от боклуци за изгаряне, всички вносители на боклуци у нас за техна сметка да извозят контейнерите до Швеция и проблемът ще намери разрешение!
  • 58 Стоян

    27 6 Отговор
    Браво на ЮНЕСКО!
    Е, дано хората имат смелостта да се изправят срещу режима в България.
  • 59 волен фидеров

    4 14 Отговор
    АБЕ БОЖКОВ КРАЛ ВИЙ НА БОЙЧЕ ГО ПИШЕТЕ..СТИЯДАЙТЕ ВОТ НА ДОВЕРИЕ БЕ!НЕМА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ЗА ВЛАСТА ,ША ВА ВИКНАТ ДА ДАНСИТЕ!ПА И ПЕРНИШКО ГО ПРЕКАЛИЯ...ПОЛИВАА ДОМАТЕ ПРАВИЯ БАСЕЙНЕ ПА ГЕРБА ВИНОВЕН..МА ВЕ БОЛИ ЧЕ ВИ ПРАСНАХА ПАРТИЙНИТЕ КАСИЧКИ...А ГА СТАНЕ ЗЕМЕТРЪС ЛЮБКА КУНЧЕВА ВИНОВНА...
  • 60 ВОЛЕН ФИДЕРОВ

    5 16 Отговор
    НЕ СЕ ШАШКАЙТЕ,ТОЯ Е ГОЛЕМ ИЗМАМНИК !ОСТАВИЛ Е САМО МЕНТЕТА,СИЧКО Е ДАЛ НА САРАЦИНИТЕ ТА ЗАТВА ГО КЪТАТ..
  • 61 П*катиЯна

    24 0 Отговор

    До коментар #56 от "куро ми янко":

    От кога българското колтурно наследство е незаконно

    Коментиран от #67

  • 62 Закусвам ракия,вино и люто

    16 5 Отговор
    Васе,тия искат да те оберат,бе брат.Взимай мерки,че закъсня.Кълна ги непрекъснато
  • 63 гоги наебиги

    27 4 Отговор
    Едно ми е чудно,как човек със възможностите на Божков не ги ликвидира веднъж за винаги тея мародери,тези селски крадци.Ослади им се безнаказаната зулата от колекцията на Цветан Василев,но тук май ядец.
  • 64 мим

    19 1 Отговор
    простакът си е простак, на какъвто и пост да го качат.
  • 65 Спам

    25 4 Отговор
    Мразя герберастите, мразя и мафиотите, но в случая симпатизирам на Божков, защото е по - пич от гербавите мизантропи и техния цербер Гешефт.
  • 66 Буков

    15 11 Отговор
    Имам чувството, че тук са се изредили да пишат всички адвокати и служители на Черепа. Само пълни балами могат да мислят, че това е едно честно придобито музейно богатство. Или е крадено, или е купено на безценица, или с рекет. Не виждам нищо лошо да отиде в НИМ, макар че не знам защо толкова спешно се действа. Да не стане така, един ден да се връща.

    Коментиран от #74

  • 67 Смях

    8 3 Отговор

    До коментар #61 от "П*катиЯна":

    Първо научи как се пише "култура", па тогава се изказвай по такива теми.
  • 68 Илиев

    11 11 Отговор
    Ловя бас, че на 99 процента от разпалените защитници на Божков, кракът им не е стъпвал на изложба.
  • 69 Ние вие той

    11 10 Отговор
    По какъв начин е придобил антиките божката никой не говори. Не е само с мангизи

    Коментиран от #102

  • 70 Tty

    3 6 Отговор

    До коментар #51 от "Бачо Киро":

    Откъде знаеш че няма
  • 71 Брах ви лайката гербаджийска

    21 1 Отговор
    Видяха паринче се правят от лотария и я гепиха, видяха че колекцията е уникална и я гепих, видяха че народа е прост и го тъпчат... Гарантирано от гроб
  • 72 Лекар БГ

    29 1 Отговор
    Далеч съм от мисълта,да симпатизирам на Черепа.
    Знаем,че иманярската мафия в нЕкои отношения бие нарко тази.
    Божков,по някакъв си свой начин,е изкупил или присвоил много сериозни артефакти и произведения на изкуството.Направил е уникална сбирка.НО ТЯ Е ОСТАНАЛА В БЪЛГАРИЯ!!!,все пак.Алтернативата-арабски,европейски и задокеански "любители и колекционери",да ги бяха изкупили на черно,за да потънат в частните им,напълно скрити,колекции.
  • 73 Чудо голямо

    11 0 Отговор
    Е, нали не са взривили музея като талибите, макар че това е било замислено.
  • 74 Старото

    12 3 Отговор

    До коментар #66 от "Буков":

    Бука, прости на хората. Те не са виновни. ТЕ ВЕЧЕ ТОЛКОВА СА НАМРАЗИЛИ ПРЕСТЪПНАТА КРАТУНА, ЧЕ СА ГОТОВИ ДА НАПРАВЯТ ГЕРОЙ ВСЕКИ БАНДИТ, КОЙТО ЗАСТАНЕ СРЕЩУ НЕГОВАТА ШАЙКА. ТЕ И ТУК РЕАГИРАТ ПЪРВОСИГНАЛНО. Ако прочетат по внимателно ще видят, че ЮНЕСКО може да има претенции само по нерегламентираното пренасяне на оригинали (не на копия). Тук е конфликтът - смесени са оригинали и копия, които няма как да се отделят без изследвания с тежка апаратура, от каквато Черепа очевидно не е имал нужда. Но той и без това се е окопал дълбоко - и парите и артефактите ги няма. Сталин в такива случаи е прибирал всички законни и незаконни наследници. Същото са правили и Хитлер, римските и византийски императори, а и всички богати и силни владетели, любители на древна красота. Тъй като тази материя определено е чужда на Кратуната и има опасност да се загуби безвъзвратно, по добре е всичко да влезе в НИМ, да се опише и да продължи търсенето на оригиналите.
  • 75 Багера

    21 3 Отговор
    Вие всички отворковци където пишете тук...Защо Вие не събрахте тази колекция, човекът е имал средствата и умението и ги е събрал за разлика от повечето пишещи тук.И не ги е скрил а им е направил музей.Вие един кокошарник направили ли сте през живота си.Жалко за случващото се защото никой не може да гарантира че няма да се подменят експонати.

    Коментиран от #79

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 стефан

    17 1 Отговор
    Много пари е откраднал, но евала за тази колекция.Не трябва да се допуска тя да бъде преместена и иззета от същите хора, които направиха тази атака срещу Божков. Оставете ценностите по местата им, кофискувайте сградата след като приключи делото и я отворете за цялото общество да види историята, и да се запознае с тези предмети. Елементарно е, но явно някой иска колекцията в неговата къща!!!
  • 79 Кгрг

    6 9 Отговор

    До коментар #75 от "Багера":

    А бе вие толкова ли сте захлупени, та не разбирате, че там ги няма оригиналите на най-ценните артефакти. И изобщо някой от вас виждал ли е нещо от тях?
  • 80 778

    4 12 Отговор
    Божков е направо смешен! Нека се злепостави и ред ЮНЕСКО.
  • 81 Аз съм Шайкаджия

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Е. С.":

    От СДС-аро-СИК-аджийската Шайка никой и нищо не може да спаси, защото Шайката си има Държава.
  • 82 А така

    5 1 Отговор
    Златни ти уста, Османе!
    От анализът на случващото се в Бугристан излиза според тебе, че само Черепа може да спаси Стадото от СДС-аро-СИК-аджийската Шайка!
    А дано!
  • 83 Джулия

    20 3 Отговор
    Браво на Васил Божков за това, че е събрал такава невероятна колекция, за това, че строи музей в родината ни, за да й се възхищаваме всички сега, а и бъдещите поколения, и за това, че е сезирал ЮНЕСКО да я спаси от крадливите ръце на нашите бай ганьовци-управленци. Тръгнали да изнасят скъпоценни антики в чували! Това са неандерталци!

    Пожелавам успех на г-н Божков, да спаси колекцията си, а и себе си защото ако го върнат в БГ не го чака нищо добро. Ще го държат с години в ареста без присъда и ще се гаврят с него. На справедлив процес не може да се надява. Това е България, най-корумпираната страна в ЕС. И не, че не искам да видя олигарсите вършили престъпления в затвора. Искам, но докато най-големия от тях е премиер на държавата, всичко друго бледнее.
  • 84 Аахахаха

    12 3 Отговор
    Аахахаха ! Божков тепърва започва да отвръща на удара. Първо с законови средства а после не се знае , може и с други но няма да се остави на герберската мафия.
  • 85 Велинград

    12 4 Отговор
    Браво градски съсипи ги ама като ГЕОРГИ ДИМИТРОВ от ОБВИНЯЕМ стани ОБВИНИТЕЛ и до един в панделката па се кандидатирай да те изберем щото с твоя ум ще ни изкараш от калта ПОКЛОН ПРЕД ТВОЯ БАЩА учителя по математика КРУМ БОЖКОВ
  • 86 Приватезатор

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "бойко е отровния боклук":

    Само нас да не пипат че сеэираме ес че сме малотретирани
  • 87 Дилър

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Независим":

    Защо и наркотика няма тази защита след като го държа скрит и имам документ от къде е получин
  • 88 Георги!

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ало Божков е":

    Що тъй "честните "бизнесмени бягат от правосъдие? В България не е както след 1944 година без съд и присъда да се убиват хиляди българи,за това,че не искат комунистите да им отнемат имотите.Що збега Божков като бит пеераст? Да си наеме 10 адвокати и да се яви пред съда, ако всичко му е точно!

    Коментиран от #94

  • 89 Бай Иван

    7 9 Отговор
    Божков е олицитворение на комунистическият уродлив криминален преход.Не само пари,но и историята ни открадна.Сега да докаже тия артефакти от дядо си ли ги е наследил,или мутренската кохорта е разкопала редица могили! Ще се окаже,че колекцията е не само негова,а и на други по свисше от него партийни феодали!
  • 90 Наско мет

    5 4 Отговор
    Тези си мислиат че могат да си правят каквото си поискат и никои неможе да им направи нищо но има но ЕВРОА няама да им позволи на БОИКО И ДЕБЕЛАТА свиняа да грабят всичко наред ида си пълнят гушите и да тластеят БРАВО НА ЮНЕСКО
  • 91 Мунчо

    11 2 Отговор
    Ал Капоне ако беше жив,щеше да е пазач на Божков.Тоя надмина италианската мафия!
  • 92 НАСКО МЕТ

    8 2 Отговор
    БОИКО ПРАСЕТО ГЕШКО си мислят че могат да си заграбват всичко но си има европеиски ЗАКОНИ БРАВО наЮНЕСКО
  • 93 Кой

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Къде е Римската банка на Божков":

    Кой дължи тези милиончетата?Кой каза,кой доказа?Дай доказателства!Знам какво е станало и със сигурност знаеш и ти
  • 94 Кой

    8 2 Отговор

    До коментар #88 от "Георги!":

    Ти луд,б е!Гешев с наглееща усмивка му обеща скоростна психична помощ.Сещаш ли с какво ще стане в ареста и после в затвора!!!
  • 95 някой си някъде

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "бойко е отровния боклук":

    МНООГО СИ ПРАВ АМА МНОГО СА МУШЕННИЦИТЕ СЛЕД 89Г.РАЗДУХА СЕ ВЯТЪРА И ВСИЧКИ ГО ПОСЛЕДВАХА НЯМА ОПРАВИЯ ЕДИН КРАДЕ БАНКАТА ДРУГ ЛОТАРИИКИТЕ ВСЕ ХОРАТА СТРАДАТ
  • 96 дедо Ташунко

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "бойко е отровния боклук":

    Дедо му на Божков като копал землянката си у гората като шумкар,намерил тия ибрици и ги скътал за унука си Васко.Тъй чи те са му наследство от дедовия си... Сеги ша доди оня юнак Юнеско и че каже коя кадъна се пличкала с ибриците на Василчо.
  • 97 възмутен

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "Къде е Римската банка на Божков":

    Не подкрепям Божков и другите забогатели за наша с9метка, но питам-къде бяха до сега, Тиквата, Горанката, Министерство на културата и др? ЗАЩО ДО СЕГА СПАХА И БЕЗДЕЙСТВАХА? ПРОСПАХА ЗА БОКЛУКА, ЗА ПРАЗНИТЕ ЯЗОВИРИ, ЗА ИЗНОСА НА ЗЛАТОТО, ЗА АМЕРИКАНСЩИТЕ ЦЕНТРАЛИ, СУДЖУКГЕЙТ, АПАРТАМЕНТГЕЙТ и т.н.ТИКВУНА ЗАБЛУЖДАВА ХОРАТА, КАТО ОТСТРАНЯВА НЯКОЙ И ДРУГ БУШОН. КЪДЕ СКРИ Ку....а ИРЕНИЩЕТО СОКОЛОВОТО, АМА ТЯ Е БЛИЗКА НА БАНКЯНСКИЯ МУТРАК И НА ПЕРНИШКИТЕ КОТАРАЦИ, КАКВО СТАВА С КМЕТИЦАТА ЦЕРОВСКА? ЕХ МРЪСНА КРАДЛИВА, ПОДЛА, НЕ НАЯЛА СЕ ТИКВО! БОГ ДА ТЕ УБИЕ ЧАС ПО-СКОРО и тебе и ГРОБАРСКИТЕ ТИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ!!!!!

    Коментиран от #100

  • 98 Оцелял от "градежа" СДС-арски българин

    8 1 Отговор
    Мисля, че най-сетне идва деня, в който на тримата самозабравили се Шишковци ще им свети някой маслото.
  • 99 хаяско

    2 0 Отговор
    Аааа, търсиш бокова да помогне!
  • 100 тиквата

    4 0 Отговор

    До коментар #97 от "възмутен":

    Ти, къде беше?, "българино"
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Аку не ги е заемал той вече

    5 0 Отговор

    До коментар #69 от "Ние вие той":

    Отдаааавна тия антики да са в частните колекции на западняците
  • 103 www

    3 4 Отговор
    Ние сме си един много прост народ. До оня ден се молехме да има възмездие над онез които разграбиха държавата ни по време на"прехода" . Сега гледам как коментиращите се кефят на това, което прави един от знаковите "бизнесмени" на прехода!

    Коментиран от #106

  • 104 SDS

    4 1 Отговор
    Който никога не е правил дори малка колекция от неща ,НИКОГА, АМА НИКОГА ,не може да разбере размера на тази гавра с антиките.За тези съкровища са умирали хора в древноста ама май и в реалноста ще...
  • 105 безимен

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Qwerty":

    А сигурни ли сте че това не са дубликати,и оригиналите да са наистина изнесени и продадени за милиони,ако не и за повече
  • 106 безимен

    2 0 Отговор

    До коментар #103 от "www":

    Не,не мисля че се кефят,но точно това е начина да се разплете чорапа.Незаконно забогателите един друг ще си избодат очите от завист и отмъщение
  • 107 Димитър Георгиев

    5 0 Отговор
    Бива ,бива,бива,бива,бивааа..., ама бивол за мезе не бива! Толкова прости, малоумни,некомпетентни,крадливи и безочливи същества няма. Заслепени от лакомия ,даже не знаят и как да откраднат. Шайка гарбители и манипулатори. Тоя Дебил Банов за портиер не става те за културен министър го сложили ,това прасе къдраво просто! Идея нямат ,каква ценност е тази колекция и колко значима е в световен мащаб?! ГЕРБ на площада и разстрер!!!!
  • 108 ДОКО

    2 0 Отговор
    БРАВО БОЖКОВ ..ПОДАЙ ИМ ГО...ОТЗАД
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове