8 Февруари, 2020 16:39 8 826 108

Кольо Колев: Президентска партия може да помете политическия пейзаж

  • президентска партия-
  • румен радев

Необходима е нова политическа формация, вън от лявото и дясното, която да осъществи обединението на опозициите, каза директорът на социологическата агенция „Медиана“

Кольо Колев: Президентска партия може да помете политическия пейзаж - 1
Снимка: БГНЕС

Ако се появи пропрезидентска партия, е възможно тя да помете политическия пейзаж. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ директорът на социологическата агенция „Медиана“ Кольо Колев за свалянето на политическото доверие на правителството от страната на президента и реакциите след това.

С изказването си президента се позиционира по отношение на властта и определи разграничителните линии между себе си и управляващите.

Според Колев ГЕРБ не задейства процедура по импийчмънт, за да не героизира президента и за да не срине авторитета си. Освен това управляващите няма да допуснат обединение на опозициите – лявата и дясната. Необходима е нова политическа формация, вън от лявото и дясното, която да успее да осъществи обединението на опозициите, каза още той.

„Не само има място, а има огромна ниша за това. Видно е, независимо от растящото недоверие, скепсис и отвращение от управлението на ГЕРБ, основната опозиционна партия не може да се заяви като ясна алтернатива. Очевидно обществото търси нещо различно. Това е огромната ниша, която съществува и скоро ще бъде запълнена. Възможни са предсрочни избори, на които да наблюдаваме повече от една алтернативни политически формации“, каза той.

Според Кольо Колев е възможна появата на нови политически субекти, които да променят политическия пейзаж и развитието на България в следващите години.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отечествен Фронт

    150 60 Отговор
    Прездента Румен Радев във в момента е с най висок рейтинг от всички популярни,, политици"!

    Коментиран от #16, #106

  • 2 Президентска република

    112 51 Отговор
    Плевнелиев да го дха. Защо си против президентската република Плевнелиев? Ти герберски бивш президент. Никой не те аресва и уважава. Ти един самолет не можеш да ми летиш.
  • 3 Рашка с чашка

    85 43 Отговор
    Колев е известен с това че никога не е познал резултатите от изборите.

    Коментиран от #30

  • 4 Кирил

    37 43 Отговор
    Да има.
    Ще източи от комунистите и рашистите маргинали.
    А всъщност е вербуван там където е бил два пъти на специализация.
  • 5 СЛАВИ

    32 46 Отговор
    И ОТ МЕН ГИ Е СТРАХ...ЗАТОВА МЕ ПЛЮЯТ И ЛЕВИ И ДЕСНИ..КАКТО И ТУК В САЙТА..
  • 6 Хаха

    58 69 Отговор
    И с кой ще направи партия,с марсианците ли или Радко ще помоли руските учени да го клонират няколко хиляди пъти?А може той и баба Курник?

    Коментиран от #42

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Жан Валжан

    67 39 Отговор
    То затова е и цялата кампани по омъскаряване на президента Радев, вие какво си мисли целта е да му срутят рейтинга и да го компрометират!
  • 9 Целият народ иска

    70 47 Отговор
    Президентска република или нова партия с нов лидер-това е спасението

    Коментиран от #11, #12, #13, #51

  • 10 Госあ

    60 33 Отговор
    Нужен е човек, който да спре краварското източване на държавата с тецове,самолети и не знам к'во. Да обърне внимание на енергетиката и науката за да привлече реални корпорации в България, като в същото време унищожи напълно малкия и среден бизнес. След това може да има подобрение на здравеопазването, образованието ,културата и спорта. Не знам, ляв или десен...май най добре е да бъде фашист 😄

    Коментиран от #45

  • 11 Хаха

    19 22 Отговор

    До коментар #9 от "Целият народ иска":

    За китайския народ ли говориш?
  • 12 Ъммм

    19 8 Отговор

    До коментар #9 от "Целият народ иска":

    Предпочитам първото. Второто крие много рискове.
  • 13 Комуниста

    18 26 Отговор

    До коментар #9 от "Целият народ иска":

    На герберастнята това ли ви се иска? България не е пригодна при този политически материал за президентска Република
  • 14 Анонимен

    16 27 Отговор
    Нищо не става от България.
  • 15 Значи слушате мен

    35 24 Отговор
    Ако искате България да се оправи. Значи Франция далеч по добре от нас независимо че е президентска република. Сърбия е много по добре от нас независимо че е парламентарна република и извън ЕС с начело с Русия. А ние къв го дърлим да сме парламентарна република в ЕС като всички държави в ЕС са президентска република? Я ми кажете? Затова ли България е на последно място в ЕС?

    Коментиран от #17, #23

  • 16 Тошко

    29 27 Отговор

    До коментар #1 от "Отечествен Фронт":

    Особено ако начело на тази партия застане Коста Копейкин, защото курса на копейката очакваме да се вдигахахахаха.....
  • 17 Госあ

    28 9 Отговор

    До коментар #15 от "Значи слушате мен":

    Френската полупрезидентска република е най добрата система. Спомням си че на Макрон му беше доста притеснено от парламентарните избори. А с Франция няма как да се сравняваме по никакъв начин.
  • 18 НАЦИОНАЛЕН КУРС

    32 10 Отговор
    И Социална защита ! Държавата в служба на НАРОДА!
  • 19 Balgarin

    9 13 Отговор
    Kolio.kolef--komunist.
    BSP stava proebana prezidentsko partia.
    Kornelia zaminava Za USA da si gleda vnuzite,a na cervenata cuma se slaga krai vednaga I zavinagi.Otvaryat se Zatvorite v Belene,skraven,slancev udar Radef zaema myasto na Palaca Gogov.radef pokanva ruskite voiski,koito zavlladyavat Balgaria,kàto izbivat sto hilyadi.tova e szenariat na K munistite za badeshteto na Balgaria.
  • 20 Днешните партии са

    21 12 Отговор
    Един дол дренки ! Който и да кара влака - крайна гара е "МИЗЕРИЯ" !
  • 21 Русия е ПАЗАР

    21 14 Отговор
    А ПАЗАРА е ПЕЧАЛБА ! Санкциите са гъзобрък за нас !

    Коментиран от #79

  • 22 Дружба със всеки !

    21 5 Отговор
    НАЦИОНАЛЕН интерес - КРАЙНА ЦЕЛ.
  • 23 Парламентарна монархия

    13 26 Отговор

    До коментар #15 от "Значи слушате мен":

    Ние трябва да станем парламентарна монархия, повечето държави с най-висок стандарт са монархии. В Европа говоря. Трябва ни търновската конституция.

    Коментиран от #44

  • 24 Политолог

    37 10 Отговор
    Комунистът-капиталист, Кольо Колев с голф игрище и хотелски коплекс не казва истината. Колкото партията на Бареков или Телевизията на Слави щяха да пометат.. ама в сънищата им
  • 25 Цветко христов

    34 13 Отговор
    ЧЕРВЕН КОЬО,НАЛИ ТАКА ТИ ВИКАТ,КАТО НЕ РАЗБИРАШ ОТ ТИЯ РАБОТИ НЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ.ЗНАЕШ МНОГО ДОБРЕ ,ЧЕ ОТ 30 Г НЕСИ ПОЗНАЛ АБСАЛЮТНО НИЩО В ПОЛИТИЧЕСКАТА СВЕРА.НЕ СЕ ЗАНИМАВАИ С ТОВА КОЕТО НЕ Е ЗА ТВОИТЕ ОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ.НЯМАШ НИКАКВИ ДАННИ ЗА НАПРЕДЪК.
  • 26 Защита националните интереси !

    9 6 Отговор
    Всичко в служба и интерес на Обществото !

    Коментиран от #46

  • 27 ХХХ

    30 17 Отговор
    НАПРАВО ПРАЩА СЕГАШНАТА СГАН НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА...,КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО!!!
    ДАЙ-БОЖЕ ПО-СКОРО!!! АМИН
  • 28 Го4о

    31 17 Отговор
    Мамин, Червен Колю пак е пиян. Все му се привиждат Радев и Биволицата на "бяла кобила". Как си представяте президент, който е кандидат в парламентарни избори!?!?!?

    Коментиран от #48

  • 29 Кой ще съживи ВЯРАТА НАРОДНА и

    24 11 Отговор
    Обедини хората в ЕДИНЕН ФРОНТ срещу криминалният корумпиран Капитализъм ?
  • 30 Усмивката

    10 16 Отговор

    До коментар #3 от "Рашка с чашка":

    Напротив.Познава ги.Но резултати не са верни.Така ГЕРБ печелят.А Колю е неверник.Ти си верник
  • 31 среднощен

    10 5 Отговор
    " Политическата власт" е тази, която мотивира "млади последователи" да поемат по пътя на "политическите несгоди"... Когато избират те към коя партия да се "прилепят", естествено че върху избора им най-вече повлиява факта - кой е на власт..? От десет години на власт е "ГЕРБ" и също така прави впечатление, че тази партия използва кадрите на старото младежко СДС..? Бойко Борисов в момента е израз на реалната власт - това търсят "младите лъвчета"..? Дори г-н Радев да спечели изборите - от къде ще намери кадрите..? Защото другата "кухня майка" за кадри е БСП..?

    Коментиран от #35

  • 32 Ясновидец.

    6 14 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД Е АНАРХИЯТА,ПРИ ЕНАРХИЯТА НЕ СЕ ПЛАЩА ТОК ВОДА,ТРАНСПОРТ,МЕДУСЛУГИ,ХРАНА,ПИЕНЕ АБСАЛЮТНО НИЩО.
  • 33 Vor v zakone

    11 18 Отговор
    Radev e edin elementaren, neobrazovan fatmak... koito e na kaishka ot kremalskite pudeli...
    Edinstveno az, ako napravia partia shte pometa vsichki poluticheski lumpeni i cherveni izrodi... no imam mnogo pecelivsh biznes v USA...
  • 34 оня с коня

    24 10 Отговор
    Ще попитам "Разгорещен до червено" Кольо:ПЪРВАНОВ...- С ПО-НИСЪК РЕЙТИНГ от Радев ли беше и изкара ли 2 Мандата,докато на Радев ДОРИ тоя му е проблематичен?А СЪТВОРИ ЛИ Първанов "Президентска партия" за "Радост" на БСП,защото ОТХАПА ОТ ЕЛЕКТОРАТА Й ,с КОЛКО ДЕПУТАТА ВЛЕЗЕ в НС и ВЪВ ДЪЛБОКО ЗАБВЕНИЕ ли е в момента?Или тогава "нямаше ниша",пък сега има...?!Щял да се "Героизира" Радев ако бъде Импийчнат и ГЕРБ ги било страх - Глупости на Таркалета- Могат да го КАТУРНАТ за 0 време,ама не е там работата,щото точно ГЕРБ ОТСТЪПИХА УМИШЛЕНО длъжността "Президент" на БСП с кандидатура на слаб свой Претендент.Защо ли?Ами за да ПОЕМА НЕГАТИВИТЕ на Управлението съразмерно с Правителството,...ЗА ДА СЕ ДЪНИ!/както го и прави/,т.е. ролята му е на "Боксова круша" на ГЕРБ!И да се разбере Кольо със БСП - Те готвят Радев за Втори мандат,Той пък го детронира за да прави Партия...Луда работа:)
  • 35 Госあ

    18 19 Отговор

    До коментар #31 от "среднощен":

    Ами ако не друго, кадрите на БСП са класи над тиквите. Примерно, овчаров може да е голям мошеник,но много ми се иска да ги видя в диспут с теменужката 😄

    Коментиран от #39

  • 36 Питащ

    25 3 Отговор
    Е, как така? Хем нова партия, хем нито лява, нито дясна? С какво програма? Програмата определя ориентацията на една партия. И това ти го заявява социолог с претенции!

    Коментиран от #37

  • 37 Госあ

    12 9 Отговор

    До коментар #36 от "Питащ":

    Националсоциалистическа партия - нито твърде лява,нито твърде дясна 👌
  • 38 Експерт

    16 21 Отговор
    Някой трябваше да каже "Царят е гол"! Адмирации за Кольо Колев! Време е да се ликвидира тази мафиотска система която 30години влачи България по течението и направи така,че българите да проклинат собствената си Родина ! Президентска република,независима външна политика и пълен неутралитет.А Радев да засили до максимум охраната си по личен избор ,защото нищо добро не го чака докато не се утвърди на власт.
  • 39 среднощен

    8 4 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    "..Примерно, овчаров може да е голям мошеник,но много ми се иска да ги видя в диспут с теменужката 😄"; Нито Овчаров, нито "теменужката" имат шанс в бъдещето на политическата сцена "персонално"..! "Поколенията" и във властовите структури на Великите се сменят... Цитираните по-горе нямат шанс в новите реалности на официалната политика..! Но има и "задкулисие" - там те все още са "фактор"..!

    Коментиран от #56

  • 40 Cerven Kur

    10 9 Отговор
    za cerven Kolio!
    Nai nagliat cerven bokluk i Nekadarnik e cerveniat oligofren Kolio!

    Kolio de.bila ne spira, niama sram, niam savest!
    Kolio e prost shaman na cervenite kradci i hubavoto e ce NIKOGA ne poznava, no kato magiosnik predskazva tocno obratnoto:
    Edna partia na galosha ot Slavianovo shte oznacava krai na cervenite bokluci v Balgaria!
    Dai BOZE!
  • 41 Смях

    24 9 Отговор
    Червен Колю голем го извади! Има ли толкова фатмаци за голяма, мощна партия? Естествено, че не.
  • 42 Как с кой?

    15 14 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    И баба Стойна ще вземе. Тя и без това не знае на кой свят е...
  • 43 Plovdiv

    14 20 Отговор
    Аз, както и поне 60% отхората в България, смятам Радев за прав и го подкрепям. Но не съм сигурен, ако той утре застане начело на властта в държавата, дали няма да се превърне в същия опинец, като РазБойко... Не знам защо всеки от 1990 г. насам, на когото хората повярваха и гласуваха за него, от Анакин Скайуокър се превърна в Дард Вейдър - Димитров, Костов, Симеончо... За да стигнем накрая до еманацията на отричането от ангажиментите, които имаш към хората, а именно - Лицето бб...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Напомням

    18 13 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Тук е НАТО и ЕС бе, ватник.

    Коментиран от #54, #55

  • 46 Думи

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Защита националните интереси !":

    Думи,думи...
  • 47 Никой

    3 7 Отговор

    До коментар #44 от "pepy":

    Не е казал, че трябва непремерно Симеон да е цар.

    Коментиран от #50

  • 48 Аз ли?

    12 6 Отговор

    До коментар #28 от "Го4о":

    Представям си го като провала на агент Гоце.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 pepy

    16 5 Отговор

    До коментар #47 от "Никой":

    "... Трябва ни търновската конституция."

    Възстанови ли се Търновската конситуция /не че е реално/ - той е легитимният монарх.

    Всичко друго са фантазии.

    Коментиран от #53

  • 51 Старото

    12 9 Отговор

    До коментар #9 от "Целият народ иска":

    Нова партия не трябва да се допуска, защото паразитите от старите партии моментално ще се накачулят, за да "помогнат с каквото могат и със своя опит"! Да не говорим за калинките! Нужна е само президентска република : Президент с големи пълномощия, персонална отговорност,но САМО С ЕДИН МАНДАТ!!!!! Колко пъти искахме всеки депутат да се подписва под гласа си, но тези дебелосерковци винаги отхвърляха идеята - криеха се зад "колективната отговорност"! Затова ВЪН!
  • 52 Ivan

    5 3 Отговор
    Всички големи медии заедно с власта и парламента изяждат и изпиват нашите пари нашите данъци и държат народа в невидение и принудителен стрес 30 години. Само робите търпят робство защото така ги възпитават. Незачитане на всички закони написани от крадци и продажници национализиране на всички големи хранителни вериги и медии БЕЗПЛАТНА храна за народа това е начина за промяна.
  • 53 Съгласен

    2 15 Отговор

    До коментар #50 от "pepy":

    То е ясно, сакскобуговците ще са царете. Но той има синове, нали? Може някой от тях на стане цар, а той само да напътства младия ни цар. А защо да не може да върнем старата конституция? С, какво е по-лоша от сегашната?

    Коментиран от #59, #83

  • 54 Не за дълго обаче, герберско

    8 16 Отговор

    До коментар #45 от "Напомням":

    Тролче, както и за всеобща радост! 🤪 Съвсем скоро този изкуствен балон наречен ЕС ще се спука и тогава ще стане интересно, а от терористите НАТО няма да има и помен! 💥
  • 55 Госあ

    8 15 Отговор

    До коментар #45 от "Напомням":

    НАТО съвсем скоро няма да съществува, поне във вида в който е. Ще има европейска армия начело с Германия и Франция. А от тея 6 бойни американски коптори без въоръжение няма да има никаква полза. И изобщо в ЕС никой не го е грижа за комисионните на продажните плебеи от говедарите. Първо от вас ще се започне,нали знаеш?
  • 56 Госあ

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "среднощен":

    Те по младите са още по некадърни и продажни. Първо никой читав няма да тръгне по партии да ходи и второ 80% от читавите са навън.

    Коментиран от #58

  • 57 тхйт

    9 7 Отговор
    Румен Радев – ПИНГВИНА
  • 58 среднощен

    14 1 Отговор

    До коментар #56 от "Госあ":

    Това е защото партиите се превърнаха само в икономически проект..? Бяха изоставени "идеите" и националните ценности и приоритети..? "Партия" днес звучи "цинично" и се превърна в "нарицателно", защото просперитета на едни е за сметка на други..! Властта загуби хуманността си и се превърна в проводник на наднационални корпоративни интереси..! Тъжно..!

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гост

    11 5 Отговор
    Трябва нов народ! С тоя нито Тръмп, нито путин никой нищо не може да направи. Факт. Който и да води бащина дружина все тая. Пак ще се краде. Това си е национален спорт. Важно е да сме живи и здрави
  • 61 Госあ

    3 7 Отговор

    До коментар #58 от "среднощен":

    А принципно трябва да бъде обратното, националните интереси да бъдат наложени над корпоративните. И всичко да си дойде на мястото. Капитализма постави потреблението и капитала над всичко. Толкова излишно производство, толкова боклуци и труд на вятъра. Само и само да се поддържа някаква безмислена динамика на капитала.

    Коментиран от #64

  • 62 Дддддд

    5 2 Отговор
    Този колко хотела имаше?
  • 63 Дддддд

    3 2 Отговор
    Този колко хотела имаше?
  • 64 среднощен

    7 3 Отговор

    До коментар #61 от "Госあ":

    "..Капитализма постави потреблението и капитала над всичко. Толкова излишно производство, толкова боклуци и труд на вятъра..."; Никой не може да принуди човек да "свръх потребява" ако сам не го желае..? Проблемът не е само идеологически и икономически, той е най-вече ценностно-морален..? Съвременният човек осмисля живота си с постоянното придобиване..? Това е "автоимунното заболяване" на днешния век..!!

    Коментиран от #65

  • 65 Госあ

    4 6 Отговор

    До коментар #64 от "среднощен":

    Ами след Сартр, може би Бегбеде може да се нарече писател. От там нататък някакви бози за това как да успеем в живота (направо ми се повръща) ,всяка втора плеймейтка пише монография (Сталин не е имал,но всеки втори парцал държи да сподели "формулата на успеха") . А какво стана с музиката? С изобразителното изкуство. Какъв морал могат да имат хората с цялата тази боза около тях ? Затова, е наложително да се помисли за цензура. Да, цензура в изкуството, цензура в производството и потреблението.

    Коментиран от #67

  • 66 "Алъш - Вериш" трябва да има за всички !

    2 5 Отговор
    От както сме в ЕС , нито зенчуци, нито месо, нито ЖИВОТНИ можем да изкараме ДОРИ НА СВОЯ ПАЗАР ! Алъш Вериш няма ли , да ти Таковам на Запада !

    Коментиран от #68

  • 67 среднощен

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "Госあ":

    Човекът е свободен - това е прекрасно..! Не бива да му се отнема свободата! Трябва да се назовават грешките с истинските им имена и да се възпитават младите в непреходни ценности..! Ако старото поколение не намери сили да изрече своите грешки пред младите, то обрича своите деца да минат отново по пътя на страданието като път на своя личен опит..!!Проблемът е, че изоставихме ценностите заради временни материални блага..!

    Коментиран от #69

  • 68 Госあ

    2 6 Отговор

    До коментар #66 от ""Алъш - Вериш" трябва да има за всички !":

    Чакай малко, кой ти е виновен, че си мързелив, некадърен и продажен ? Че не можеш да си произведеш зеленчуци и месо. Вносните са по евтини, дори с транспорта. И знаеш ли защо? Заради субсидиите, които страните отделят. ЕС допълнително дава такива. К'во се случва с тях? А защо държавата не отделя също, вместо да асфалтира и строи шадравани за десетки милиони ?
  • 69 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #67 от "среднощен":

    Истинската свобода означава да следваш пътя си при всички обстоятелства. Наскоро го проумях. В крайна сметка обаче, човек трябва да има посока. Посоката се задава от обществото,от еволюцията. Ако в обществото цари хаос и шума е твърде висок,хората няма да могат да видят посоката. Не мисля че анархията е решение, по скоро мисля че йерархията е верният път. Възникването на структури и по сложната организация е йерархична. Та затова си мисля, че трябва да има правила и цензура.

    Коментиран от #71, #73, #75

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Матей

    2 3 Отговор
    Президента няма право да си прави лична партия,може да има все пак,но да е зад кадър.Всъщност не му трябва за да обяви извънредно положение и да управлява с укази,а после да състави експертно правителство на националното спасение.

    Коментиран от #82

  • 73 Чикиджия !

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Госあ":

    Какъв знаят въртиш бе , царвул, че щастието те е озарила! Гомньо ? С какво си по-учен, по-начетен и по-находчив от другите ? Отвори просветителски клас - на национална ниво и помогни на НАРОДА! Какъв го дъвчеш ти та си тъй блажен ? ПОСЕРКО!

    Коментиран от #76, #77

  • 74 Госあ

    0 5 Отговор
    Аха,ти си дребен или среден търговец. Знаеш какво мисля, трябва да бъдете унищожени. Ще дойде Байер,КВС,Монсанто,Канека,Лимагрен,Синджента и т.н. Те си знаят работата, имат ноу хау,рисърч и ресурс. А ти ще можеш да работиш за тях, за каквото ди квалифициран .А пък те ще ти плащат заплата и осигуряват постъпления за социална политика.
  • 75 среднощен

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Госあ":

    Свободата не е плод на "еволюция"..! Свободата е израз на най-големия дар в този свят - любовта..! Но любов може да има само между две свободни Личности..!Ще се аргументирам... Смъртта обезсмисля всичко в битието на човека, защото го лишава от неговата свобода да бъде творец..? Както и да живее човек, накрая умира... Има ли смисъл човешкия живот ако накрая ще умре...? Има ли смисъл да организира обществото, в което живее след като накрая ще умре..? "Непреходните ценности", колега, изискват победа на живота над смъртта..!! Стигнем ли в разсъжденията си до Вечния живот - трябва да приемем "идеята" за Бога..? От къде е в човека идеята за Бога като Вечносъществуващият, когато смъртта е факт..? За християните е много по-лесно, защото те вярват във Възкресението като най-възвисената и непреходна ценност..!! Ние християните вярваме във Възкръсналия Христос - Той победи смъртта заради нас, за да бъдем свободни..!! Защото ни освободи от проклятието на смъртта и отново ни е оставил СВОБОДНИ..!! Но, тук вече трябва вяра във битието на Бога..!!

    Коментиран от #78

  • 76 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Чикиджия !":

    Това направиха румънците- Монсанто (Вече Байер) отидоха в Румъния и осигуриха работни места,за такива като теб- на полето,а за такива като мен в лабораторията. А за държавата- данъци. Виж колко е просто

    Коментиран от #90

  • 77 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #73 от "Чикиджия !":

    Приеми курса на днешния свят и не се ядосвай. Въпросът е, че корпоративните интереси трябва да служат на обществените, а не обратното.
  • 78 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #75 от "среднощен":

    Както съм писал, свободата за мен е изборът да вървиш по пътя си,въпреки всичко. Посоката е непреходна,защото се определя от еволюцията и остава в небитието,откъдето се е появила. Пътят е преходен, а смъртта е най добрият съветник по пътя,защото е фиксирана.
  • 79 хохо

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Русия е ПАЗАР":

    Русия е пазар за калпави стоки! Произведи нещо стойностно, и го продай в ЕС( 4пъти-по голям, и заможен пазар). Та какво качествено правим викаш? Я, да си произвеждаме боклуци за русия!

    Коментиран от #84, #88

  • 80 среднощен

    2 0 Отговор
    Колега, "еволюция" която ни води до смъртта не е никаква еволюция..? Смъртта е "препятствие", което човек не може да преодолее сам..? "Старата госпожа с косата" обезсмисля всичко..! Факт!!

    Коментиран от #81, #85

  • 81 среднощен

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "среднощен":

    Коментарът ми е към #78..
  • 82 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #72 от "Матей":

    Пълни глупости. Председателят на парламента е единствения по Конституция който може да обяви извънредно положение. Друг ако го направи и преврат. Как ще стане в ЕС не е ясно без да го думнат до час.

    Коментиран от #89

  • 83 Хаджи хаджи Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #53 от "Съгласен":

    Само виж физиономията на " княгинята" и ще ти се отще монархия!
  • 84 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #79 от "хохо":

    Плодове и зеленчуци като за начало. Млечни продукти, вино и колбаси. Бяла техника и калашници. Трамваи и тролеи що да не можем да правим, кораби. Сензори и изчислителна техника като капак.
  • 85 Госあ

    0 7 Отговор

    До коментар #80 от "среднощен":

    Ако бог е нашият отец,еволюцията е нашата майка. Ние само нея познаваме. Не бива да се отричаме от майка си,за да търсим напразно баща си.

    Коментиран от #86, #87

  • 86 среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "Госあ":

    Ако наречете "еволюцията" с друго име, примерно "опитно познание за злото", съм съгласен..! Да, цената на това познание е смъртта, но нашите прародители не са имали опита за смъртта и затова са се поддали на изкушението да вкусят "забранения плод"..? Отново говорим с понятия на вярата, видно е че не можем да обясним разумно битието си без нея..!!

    Коментиран от #92

  • 87 Чикиджия !

    5 0 Отговор

    До коментар #85 от "Госあ":

    Ти бе мадурчо , какъв занаят въртиш , че да помогнеш и на други , да са благочестиви и и доволни ? Форума е за ТУЙ - да изведем всинца на правото "шосе " ! И нека признаем че хората са различни , НО ЕЛИТА ОТ НАРОДНОТО СБОРИЩЕ - следва да дава шанс всеки му според труда и възможностите ! Но СБОРИЩЕТО днешно шанс не дава. ЕЛИТА има свои интереси в които НАРОДА място няма ! НАРОДА иска ШАНС а не милостиня, , подаяния, съжаление , пренебрежение и ОГРАНИЧЕНИЯ ! НАРОДА сам може да се изхрани но ЕЛИТА , шанс не дава ! ЕЛИТА ДУШИ НАРОДА ! Проблема е ЕЛИТА ! Рибата мирише от главата !
  • 88 Гомньо , ти какво произвеждаш ?

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "хохо":

    Че си толкоз възвишен и тачен на Запад ? Царвули, подкови, сапун, кибрит и ламбени шишета ? Навуща , вълна ? Вино ? Сирене ? Нищо свястно нямаме ! Ти що за х/йня произвеждаше та се тъй гордееше? А ?

    Коментиран от #98

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Лайномет сте уважаеми господин лаборант

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Госあ":

    От вашата лаборатория колко ДДС фъръгате в хазната ? И как туй се отразява на хората в страната ? Лайномет ! Ние говорим че НАРОДА продукция вади а реализация НЯМА а той сравнява своя труд с тоз на земеделеца ! Сиреч ти си във висините а кой те храни бе ЧИФУТ ? ХРАНИТЕ селското стопанство което принизяваш а ти какво му даваш - дай да те турим на кантара ? Пачаври гнусна !

    Коментиран от #93

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "среднощен":

    Смъртта е нашата кръстница. Нека така да го каже. Най добрият ни съветник. "С отварянето на очите си сутрин,трябва да мислим за смъртта "

    Коментиран от #94

  • 93 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "Лайномет сте уважаеми господин лаборант":

    Не можете да се оправите. Не се реализирате, защото сте некадърни. Ревахте за земи,а сега ревете,че не можете да се оправите с тях. Видяхте ли, като имаше ТКЗС имаше и износ дори,не само за вътрешния пазар. Затова, сега ще фалирате тотално, както и трябва, и ще дойдат изброените, които ще се справят. България има плодородна земя,селекционери и инженери, които да работят за тях. Както казах, освен работни места, ще плащат и високи данъци. Ти к'во, мързи те да работиш или си инвалид ? Ако имаш проблеми, от данъците, ке получаваш социална пенсия.
  • 94 среднощен

    5 1 Отговор

    До коментар #92 от "Госあ":

    "..С отварянето на очите си сутрин,трябва да мислим за смъртта.."; Ако е така, защо тогава изобщо да мислим за "партията на Радев" и дали нещо ще се промени...?

    Коментиран от #95

  • 95 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #94 от "среднощен":

    Защото трябва да живеем достойно и да вършим нещата така,сякаш това ще бъде последният ни ден. И няма да съжаляваме за нищо.

    Коментиран от #96

  • 96 среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #95 от "Госあ":

    Ако ще даваме отговор на "смъртта" - няма смисъл..?

    Коментиран от #97

  • 97 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "среднощен":

    Посоката е непреходна, но пътят на всеки завършва със смъртта. Приемайки я като съветник, пътят ни ще бъде по лек. Посоките се определят от векторите на вселената, образувани заедно с нейното начало, но те не са статични, а самообучаващи се. Динамични. Вселената е динамична. Това е еволюцията.
  • 98 Айде бе

    7 0 Отговор

    До коментар #88 от "Гомньо , ти какво произвеждаш ?":

    Миналата година само за ЕС сме изнесли продукция за 26 милиарда лева. Мисля, че не са били опинци.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #99 от "Фабрикант с две фабрики":

    Върви ли лютиницата ве селски ?
  • 101 Джулия

    2 5 Отговор

    До коментар #99 от "Фабрикант с две фабрики":

    Глупости. "Комунистическа пропаганда" няма във Факти.бг. На мен ми харесва, че публикуват наистина факти, а и мнения на хора с различна политическа позиция. Не виждам основание за критики.
  • 102 Джулия

    5 8 Отговор
    "Според Колев ГЕРБ не задейства процедура по импийчмънт, за да не героизира президента и за да не срине авторитета си."

    Така е. Аз също си мислех и се надявам, че Радев ще направи своя партия. Рейтинга му е висок и има крещяща нужда от нова политическа формация, която да обедини прогресивната част от обществото.

    Аз лично не бих гласувала нито за ГЕРБ, нито за БСП, ДПС и т.н. Те са от едно котило, с един и същи манталитет и от тях промяна на статуквото не може да се очаква, защото те са статуквото!

    Дано ген. Радев да не пропусне момента.
  • 103 Кольо Любовски, от Фейсбука

    4 2 Отговор
    За Радев ще гласува предимно електората на БСП.
    Това означава смърт за Нинова и Шайката й.
    А иначе и за Славчо така редричсха Молдовците - че евентуална негова партия щяла да помете политическия пейзаж... Е, навремето използваха царя за тази цел. Вярно, първия път помете, после очаквано след като бе употребен и изтъркан, безславно бе изритан в девета глуха. Това е съдбата на марионетките. Радев го чака същата съдба, но нека му. Важното е, че ще погребе псевдосоцЕалистическата шайка!
  • 104 Кольо Любовски, от Фейсбука

    2 0 Отговор
    * молдовците= да се чете Кольовците
  • 105 Петя Плевен

    2 2 Отговор
    Имаме един истински президент!Браво на Президента за думите му.Президента трябва да свали доверието си и от кметовете.Това е пародия на държава! Държавата ни трябва да се управлява от президент само!
  • 106 до 1

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Отечествен Фронт":

    това са пьлни глупости и измишльотини,в момента има един саит по който тече анкета , и анкетирани отговори на над 12 500 души ,кого предпочитате.Бойко Борисов или Румен Радев,53 процента са заБорисов,а32 процента за Радев,така че какви ми ги плямпате за високия рейтинг на Радев глупост на тьркалета.
  • 107 Просветление

    0 0 Отговор
    Президентска Република с ндобходимите прифесионални министри да си вършат работата. Няма нужда от240 кърлежа да разхищават парите на бюджета и да живеят в охолство и да си уселичавт заплатите на три месеца отделно фирми и комисии. За коледа вземаха заплатА плюс тринадесета и 6000лв бонус. НАП И НОЙ да сзели 30милиона за некадърната си работА. Само крадат хората от данъци. Подкрепата на Борисов. Нямат насищане. С нечистите пари дали ще се излекуват от вирусите? Има да чакат. Господ не и, целявА и не помага на неверни кфадливи уроди/изродени човешки съществА/каквито са всички власт имАщи. Не се мислете за недосегаеми извисени материалисти които нямате грам жалост за народа. Пред Бога всички са безсилни. Идва и вашият ред на възмездие. АМИН.
  • 108 Гого шипара

    0 0 Отговор
    От край време квото каже Кольо все обратно става до сега трябваше 10 пъти да си скъса дипломата и да подкара козите на село но докато има балъци да му плащат за да пуска слухове ще има и такива като Кольо дето да се правят на социолози да не забравяме че Андей Райчев от социология построи голф игрище и хотел !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове