2 257 38

3 бона глоба за баща, теглил сина си с кола (ВИДЕО)

Според адвоката на родителя, ситуацията не е била опасна

3 бона глоба за баща, теглил сина си с кола (ВИДЕО)

3000 лева глоба е санкциониран бащата от Сливен, който тегли сина си с шейна, вързана за лек автомобил. Клипът набра популярност в социалните мрежи, а поведението на бащата предизвика стотици реакции. Неговата книжка ще бъде отнета също така за 1 година.

Видеото е заснето в местността Карандила в неделя следобед. В него се вижда как кола тегли шейна с дете, на заледен пътен участък.

Зад волана е 38-годишният баща, а момченцето е на осем години.

Това е несправедлива санкция и ще я обжалваме, когато излезе наказателното постановление, коментира Момчил Пантелеев, адвокат на бащата.

По думите му 38-годишният мъж е изключително отговорен баща, а ситуацията не е била опасна за детето.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Панов

  39 5 Отговор
  Оправдано е тъй като скоро имаше един министър който с моторна шейна уби детето си

  Коментиран от #15

 • 2 Митко

  50 20 Отговор
  И сега доносничето дето е снимало с телефончето добре ли се чувства? Не виждам да е кой знае какъв проблема. Нито кара бързо, нито безотговорно. Ама вместо с три бона да купят нещо за къщата ще гладуват.

  Коментиран от #4, #28

 • 3 kvy

  53 2 Отговор
  А онзи с моторната шейна? Него няма ли да го накажете?

  Коментиран от #32

 • 4 Да те светна

  20 28 Отговор

  До коментар #2 от "Митко":

  Нямаш толкова акъл за да разбереш какъв е проблема...

  Коментиран от #8, #10

 • 5 ДДРОнег

  33 1 Отговор
  Абе че е опасно, опасно, но и много други изпълнения са опасни ! А тази глоба е необосновано висока и най-вероятно след обжалването ще се намали драстично или ще изчезне !!! А и както се забеляза - на оня министър, дето си уби детето, нищо не му направиха, е, вярно той сам си го направи, но юридически нищо не му сториха !!!
 • 6 БГ-САЩ

  28 5 Отговор
  Стигнахме ги американците, че и ги задминахме. Как ще пораснат децата без лудории и какво детство ще е то тогава и какви нерешителни ще са после като са научени, че всичко е опасно и забранено и наказуемо?

 • 7 Прокурора

  27 0 Отговор
  Как ще го осъдят като видеозаписа не се води доказателство по закон?

  Коментиран от #23

 • 8 Минчо

  29 9 Отговор

  До коментар #4 от "Да те светна":

  Хайде да ни обясните, понеже не разбрахме точно. Ще се забие в колата ли? Ще се натрови о ауспуха или ще хвръкне извън пътя? Хванаха най-големия бандит в страната. Може да спим спокойно

  Коментиран от #11

 • 9 Наблюдател

  5 22 Отговор
  Трябва да му се отнеме книжката и да му се назначи психиатрична експертиза. Ако има проблем книжката се отнема до живот... + Глобата
 • 10 Митко

  20 3 Отговор

  До коментар #4 от "Да те светна":

  Аха, ти като си бил малък си живял в балонче. Виж, че кара с 3км в час.

  Коментиран от #12, #36

 • 11 Да те светна

  7 9 Отговор

  До коментар #8 от "Минчо":

  И ти си за отнемане на книжката. Не виждаш ли, че кара по път а не в двора на село.

  Коментиран от #18

 • 12 Да те светна

  7 4 Отговор

  До коментар #10 от "Митко":

  И евентуално коата от среща като занесе ... или някой от зад кара и не успее на спре навреме на снега ...

  Коментиран от #16

 • 13 ЪРП

  5 10 Отговор
  ТОТАЛЕН ОЛИГОФРЕН!!!!!!!!!!!
 • 14 Byg

  13 5 Отговор
  Аз не виждам каква е разликата ако това дете с тая шейна се пусне по баира. Даже бих казал че по баира скоростта ще е по голяма , вероятността там да се шибне в някое дърво е в пъти по голяма, от тук производителя , на това опасно съоръжение - шейна, трябва да понесе цялата строгост на закона.
 • 15 Този министър

  16 4 Отговор

  До коментар #1 от "Панов":

  Бившият министър Ивайло Московски на пияна глава уби сина си с моторна шейна, но нито го осъдиха да излежава сина си, нито го глобиха. Той беше най-некадърния и безхаберен министър на МТИТС и за награда, затова че след като уби детето си подаде оставка, но по друг повод, го преместиха на синекурна длъжност като заместник директор на международната Черноморска банка. Така ще може безметежно да продължава да си попийва хубаво вино в кабинета, докато прелива от пусто в празно. Хвала на ГЕРБ - ГРОБ за България!
 • 16 Byg

  14 4 Отговор

  До коментар #12 от "Да те светна":

  А каква е разликата ако го дърпам на ръка и същата кола отново поднесе или не може да спре , може би разликата е че ще отнесе и бащата който е извел детето,като един грижовен родител да се порадва на снега. Глупости не ми се четат.

  Коментиран от #19

 • 17 Психиатър

  6 13 Отговор
  Този е Слабоумен Трябва да се освидетелства и води под отчет Държавата да си влезе в ролята
 • 18 Минчо

  7 1 Отговор

  До коментар #11 от "Да те светна":

  Така като гледам има трафик като на Цариградско шосе там, че да се натресе друга кола. Но както и да е. "Ти" си карай твоята кола или каквото караш. А за моята книжка не се притеснявайте. Аз карам Само на село в двора.
 • 19 Да те светна

  2 6 Отговор

  До коментар #16 от "Byg":

  Разликата е в диагнозата на родителя. Ама като някой човек ги смели, после и той ще го отнесе и ще му съсипят живота .

  Коментиран от #26

 • 20 Да бе

  7 6 Отговор
  "изключително отговорен баща, а ситуацията не е била опасна за детето." Хич не е опасна ако шейната занесе в отсрещната страна на платното или ако се обърне, докато се разминава с друга шейна. Този учен адвокат би ли се осмелил да задмине с колата си шейна теглена от друга кола? Защото ако прегази детето, кой ще му адвокатства в съда?
 • 21 Plameni

  11 1 Отговор
  Интересно по кой член от закона е нарушението

  Коментиран от #22

 • 22 Да те светна

  1 6 Отговор

  До коментар #21 от "Plameni":

  На гробищата ще го узнае
 • 23 няма лошо

  9 2 Отговор

  До коментар #7 от "Прокурора":

  Че бащата е глупак е ясно. Че е извършил нарушение на Закона за движение по пътищата също е очевадно. Но че видеозаписът няма да издържи в съда е положително и важно! Защото в противен случай в хотелите ще наслагат видеокамери навсякъде, дори и в тоалетните гърнета, за да гледат как говната на клиентите се изнизват и цопват във водата. Не вярвате? Само гледайте, ако всяко незаконно видео може да се превърне в доказателство. Съгласно Конституцията на Р. България никой не може да бъде филмиран, записван, подслушван без негово съгласие, освен в разрешените със закон случаи. И това е едно от добрите неща в нашата Конституция.

  Коментиран от #25

 • 24 Петър

  11 3 Отговор
  Аз съм правил същото с детето ми,ама по пътища които не са включени в републиканската пътна мрежа.
 • 25 НП АУАН

  2 1 Отговор

  До коментар #23 от "няма лошо":

  На обществено, тоест общодостъпно за всички хора място можеш да бъдеш записан, а след приобщаването на записа към преписката по досъдебното производство, той става напълно годно доказателство, тъй като е спазен съответния процесуален ред. В случая става дума не за престъпление, а за административно наказание. Спокойно ще му напишат акта на базата на свидетелските показания и разпространения запис, пък той после нека обжалва наказателното постановление и да доказва, че не е извършил нарушението.

  Коментиран от #35

 • 26 Plameni

  1 0 Отговор

  До коментар #19 от "Да те светна":

  Да ме светнеш как някой може да ги смели без вина
 • 27 Казуар

  4 0 Отговор
  Ако се намира в Норвегия, детето се отнема.
 • 28 Учуден

  3 4 Отговор

  До коментар #2 от "Митко":

  А ако се наложи внезапно да спре и детето се забие в колата. Тогава ти, господине, добре ли ще се чувстваш?
 • 29 Бай Стою касапина

  3 6 Отговор
  Бащата е пълен бунак и учи сина от малък на шантавии. Утре това дете ще си върже шейната, колелото или лагерната количка за някоя друга кола, може и камион, за да пробва по- голяма тръпка и само един господ знае какво ще се случи. И тогава някой невинен ще си скубе косата заради"отговорния баща" и приятеля му адвокат.
 • 30 фАКТ

  11 1 Отговор
  Откакто всеки ползва модерен смартфон, с камера, изведнъж всички станаха много будни граждани. За всяка трагедия, катастрофа и прочие, вместо да се помогне, и да се реагира адекватно се вади телефона, и се започва едно снимани едни възклицания. Жалък народ, който никога няма да се оправи и ще затъва все повече и повече занапред, добре е да знае!!!

 • 31 мутренски времена

  6 0 Отговор
  колко бона е глобата на тиквата Буда , дето сам си кара джипката без колан, прави видеа и няма пътен лист ?
 • 32 гого

  4 1 Отговор

  До коментар #3 от "kvy":

  той е наказан от господ
 • 33 МП4

  5 2 Отговор
  Въобще не е опасна , само момента когато шейната отива в ляво, тогава ако изкочи един бус или камион, ме ми се мисли....Интересно и забавно е, но когато се прави на обезопасена зона, заградена , без мпста...а не на шипка, от едната страна довар 50м надолу, от другата страна риск да изкочи автомобил . Глупаво племе сме ние българите , доста :/
 • 34 Стига де!

  3 2 Отговор
  И при комунизма на Карандила винаги се е случвало това! Тогава никой не е снимал, но и не беше опасно, защо да е сега!
 • 35 200 от валета

  1 1 Отговор

  До коментар #25 от "НП АУАН":

  Така се прави, но в нарушение на закона и то на Основния, пред който падат всички останали. Защото "доказателства" събрани в нарушение на закона са неприложими от всеки уважаващ себе си съд. В случая става въпрос за "доказателство" извършено в нарушение на Конституцията, освен ако в специален закон не е изрично постановено, че подслушването, филмирането и записването на всички обществени места е допустимо, т.е. позволено. Но в такъв случай и вобществената тоалет на до рецепцията на хотела записването, филмирането и подслушването ще бъде позволено. А ако се прецени, че стаите, баните и тоалетните на хотела също са обществени места, защото са за обществено ползване, то и там филмирането, записването и подслушването ще трябва да са позволени. ТОВА Е МЕКО КАЗАНО ФАШИЗЪМ. НЕ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ БИ ТИ ХАРЕСАЛО ДА СИ В ХОТЕЛ С ТАКИВА ЕКСТРИ!

  Коментиран от #37

 • 36 а така

  1 2 Отговор

  До коментар #10 от "Митко":

  какви 3км в час бе? нормалната скорос на пешеходец 4-5км! тоя кара поне с 15 че и как се суче шеината в завоя и това на път с движение! що за баща е това без грам акъл в главата!
 • 37 Лозан Панов

  0 1 Отговор

  До коментар #35 от "200 от валета":

  Веществено доказателство е всеки предмет съдържащ данни, следи, информация за извършеното престъпление, включително такова е и видеозаписът. При положение , че доказателството е приобщено към доказателствения материал по реда на НПК, то е годно. Ако счетеш, че си бил противоконституционно заснет от някого, докато обезглавяваш своята жертва в тоалетната примерно, то можеш да го съдиш, че е нарушил конституционните ти права да не бъдеш заснеман и да искаш обезщетение, ако въобще ще ти е до това в така създалата се ситуация. Но фактът, че си заснет в нарушение на твоите права, не прави записът негодно доказателство, тъй като същият е събран по реда на процесуалния закон и съдържа данни за извършеното престъпление . Да не говорим, че самият ти ще си в брутално нарушение на конституцията и законите, защото си отнел най-висшата човешка ценност- животът. В случая не е отнет живот за щастие, а само е извършено административно нарушение, но принципът на тълкуване е същият.
 • 38 Дорина Чепишева Пирд

  0 0 Отговор
  Cърцeтo ми нe e квaртирa, тeб дa тe прибирa, c чeрни cълзи щe тe тaтуирa, дeн и нoщ дa мe прoклинaш, бeз дa пoдoзирaш чe любoвтa ми към тeбe нe умирa. Кaк дa тe ocтaвя и дa тe зaбрaвя, ти дa ce прaвиш нa кoзeл oт Пръчищe! C тeзи уcтни нe дoпуcнaх дa пoзнaвaт вceки бeлeг мoй, oтнece живa, нe мe брoй! В кутиятa c чувcтвa eднo ocтaнa ли? Тoвa тe измъчвa, нo пaк мълчиш, дaли щe ти кaжa, чe cпя нa дивaнa oткaктo тe нямa в живoтa ми. Нo днec въпрocът щe тe ядoca, кaквo нe ти дocтигa, зa дa бъдeш щacтлив? Нe бях тaкaвa, кaквo ми cтaнa? Прeвърнaх ce в лудa oт тoвa чe бoлиш. Ти държиш любoвтa ни c мръcни ръцe, зaщo нe иcкaш тaзи бoлкa дa cпрe? Гoтoв нa вcичкo дa мe прeчупиш нaли, кoгaтo cтрaдaм aз, знaм чe cтрaдaш и ти. Нe мe нaричaй c други думи любoв, дa прoдължиш бeз мeн дaли cи гoтoв? Нe мe пoглeждaй ти c лeд в oчи, aз тaйнo пaзя тe в cърцeтo ми.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.