Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 22:17 2 890 24

Председателят на ПП МИР: Борисов беше неподготвен по темата за машинното гласуване

  • машинен вот-
  • парламентарни избори-
  • правителство-
  • машинно гласуване-
  • бойко борисов

''Днес министър-председателят не направи нищо повече от това да спази закона. Неговият изказ днес беше абсолютно недопустим за един министър-председател'', заяви още Славчев

Председателят на ПП МИР: Борисов беше неподготвен по темата за машинното гласуване - 1
Снимка: БГНЕС

''Поздравления към всички български граждани, които подкрепят каузата за честни избори чрез машинно гласуване. Днес е е един от най-хубавите дни за българската демокрация. Само през машинното гласуванв в България може да се проведат честни избори. Министър-председтелят беше изключително неподготвен по темата. Хубаво е като се вземат такива решеният, неговият екип да го подготви'', това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком, като поводът за думите му е днешната активизация в Министерски съвет относно въвеждането на машинно гласуване за следващите редовно парламентарни избори, които трябва да се проведат през пролетта на 2021 г.

''Той каза, че може да има хакерски атаки ( бел. ред. визира Борисов), а машината не е свързана с интернет и ток. Днес министър-председателят не направи нищо повече от това да спази закона. Неговият изказ днес беше абсолютно недопустим за един министър-председател'', заяви още Славчев и добави, че от ПП МИР искат промяна в Изборния кодекс, с която да се въведе машинно гласуване и за българите в чужбина, защото ако се запазят сегашните текстове, то тук ще гласуваме машинно, а сънародниците ни в чужбина ще трябва да продължат с хартиените бюлетини.

''Няма да спре нашият протест, докато не получим съответните гаранции, че следващите редовни парлментарни избори ще се проведат чрез машинно гласуване. С писмо бяхме поканили министър-председателя да гласува машинно, а днес видяхме, че той и понятие си няма от машинно гласуване'', декларира лидерът на създадената през 2018 г. политическа партия.

ПП МИР предлага граждански съвет за наблюдение на въвеждането на машинното гласуване, защото се опасяват, че премиерът би могъл да си промени решението, както вече се е случвало по други теми.

В студиото бе и инж. Александър Чобанов, който е изобретател на българска машина за гласуване. Той направи демонстрация в ефир как работи машината и заяви: ''Няма държава по света с толкова невалидни бюлетини. Изборите са национална сигурност и не могат да бъдат поверени на чужди фирми''.

Инж. Чобанов отбеляза, че изследване на Сова Харис е показало, че българската машина е най-добра и подходяща за целите на предстоящите избори в нашата страна.

Водещата Кулезич не пропусна да попита лидерът на ПП МИР Симеон Славчев и за ситуацията с кмета на Ботевград - Иван Гавалюгов. Той е кмет на града с подкрепата именно на ПП МИР: ''Цялата държавна машина са впрегнали, за да отстранят един от най-честните кметове. Но това няма да стане. Има силна гражданска подкрепа за г-н Гавалюгов'', коментира Славчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алооооу

    32 3 Отговор
    Айде ромския електорат беше дотук,сега ще има драстичен спад на изборната активност ,от 35 % на 12%.
  • 2 Петър

    39 2 Отговор
    Борисов е неподготвен(разбирай тъп)не за много неща ,а изобщо....

    Коментиран от #5

  • 3 народе

    32 2 Отговор
    Дано да дойде началото на края на грабливата групировка ГРАБ !!!!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 2 Отговор
    да на машиното гласуване да има и образователен ценз
  • 5 Народа

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Пешо, коментара ти се приема с пълното единодушие на народа. :-)
  • 6 gggw

    4 15 Отговор
    ненам колко траа си тьп, че да мислиш, че машинното гласуване е нещо по-честно от хартиенето. програмист може да тури коефицент 1.5 в машината за която партия му кажат.. кой и как ще докаже какьв е софтуера вътре в машината? ама радвайте се .. невежеството е блаженство.. аз бих казал край на изборите.. оттук нататък всичките избори ще се програмират . нито ще може да се преброява паралелно, нито да се обжалва...
  • 7 Някой си

    4 10 Отговор
    КъФ тоя, не съм го чувал.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 3 Отговор
    дано това да е началото на края на пп герб
  • 9 Робовладелец

    6 13 Отговор
    Всички русофили, атакисти и комунисти гледат денонощно само американски филми и по-точно военни екшъни и фантастика, възхишават се на Холивуд, сънуват ги даже, но вечер преди да си легнат искат мляко...!!! Дали защото са недокърмени, дали защото са недоносени, дали защото са много гладни, но свързват това с крави, кравеферми и кравари??? Странно... дайте разяснения???КОЯ ОТ ТРИТЕ ПРИЧИНИ ВИ КАРА НЕУСТОИМО ДА ТЪРСИТЕ КРАВЕ МЛЯКО И КРАВЕФЕРМИ В ИНТЕРНЕТ?? И как го предпочитате, прясно или кисело и на каква цена??? Кажете нещо и за кравето масло и сметаната, бита от краварите, на филийка ли си размазвате??? Как консумирате продуктите произведени от краварите и успявате ли да ги платите или теглите заеми??? А сиренце обичате ли.... синьо, или саламурено, а кашкавалец...???Млекопроизводителите в България, които са няколкостотин хиляди души, от няколко дни започнаха да отчитат обидите на русофилите, атакистите и комунистите към трудът и професията им....

    Коментиран от #11

  • 10 Коl4о

    12 2 Отговор
    Е,АМИ ТО БОРИСОВ НЕ САМО ПО ТАЗИ ТЕМА НЕ Е ГОТОВ.ТЕМИ МНОГО,АМА ВРЕМЕ ВЕЧЕ МАЛКО...
  • 11 Лудницата Карлуково

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "Робовладелец":

    Връщай се обратно в лудницата ТЪПАНАР, и си взимай ФИЛИЯТА с МАС....Масло не ти се полага, защото твоя ГОСПОДАР ТИКВА е ял МАС.....хахахха.
  • 12 Асен

    10 4 Отговор
    Машинно гласуване и външен независим контрол!
    Стига корумпирана власт!
  • 13 оня с коня

    4 11 Отговор
    Вече 10г БСП губи Избори след Избори и винаги ги обявява за Манипулирани от ГЕРБ.Ако ПАК ЗАГУБЯТ "Нинова и Сие" следващите Избори въпреки Машинното гласуване,С КАКВО ЩЕ СЕ ОПРАВДАВАТ?Ама да се чуди човек Борисов с какъв акъл им угажда на прищевките на тия полит.Аутсайдери и дава тия милиони за Машини,вместо за вдигане на Пенсиите примерно!А защо НЕ ЗАДАДЕ Кулезич въпроса КАКВА Е ЦЕНАТА 1 ГЛАС при Машинното гласуване което се практикуваше частично при отминалите избори и тая на гласуване с Хартиен носител?А Гугъла е категоричен:59лв цена на глас с мащина,срещу 0,77лв с Хартиен носител/традиционните бюлетини/.И после ЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО ТЕГЛИ ЗАЕМИ...?!

    Коментиран от #14

  • 14 Ти си най-простия герберски катър!

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Герберско тролче, я удари една тутурутка на шефа си Дон Тиквун и оди у лево! 🤪
  • 15 Матю

    9 2 Отговор
    Тиквата и Гешев да не се джиткат по света и у нас като политкомисари чекисти и ще икономист народни пари колкото за машинното гласуване
  • 16 Тиква

    10 2 Отговор
    Щом боката най-накрая е приел да спази закона, значи ,че (придворния умник м. константинов,) е намерил начин да се манипурират резултатите и от машинното гласуване. Нали не си мислите, че боката изведнъж, просто така, е решил да спази някакъв си закон, и да загуби властта.
  • 17 Левскар

    6 0 Отговор
    Че той по коя тема е подготвен. Пунта Мара.
  • 18 MiltonObelf

    0 0 Отговор
    Възстановяване на водопроводната мрежа в Москва
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове