Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 06:10 21 273 60

Европа ни гласи жестоки санкции заради отпадъците

  • отпадъци-
  • санкции-
  • европа-
  • милиони-
  • искра михайлова

Размерът им може да надмине 500 милиона евро

Европа ни гласи жестоки санкции заради отпадъците - 1
Снимка: БГНЕС

България може да понесе санкции от европейските институции в размер от над 500 милиона евро заради недоброто управление на отпадъците в страната. Това заяви пред Българското национално радио евродепутатът и бивш министър на екологията Искра Михайлова.

Тя коментира случая с откритите на пристанище Варна тонове италиански боклук. По думите на Михайлова към момента страната ни е поставено под наблюдение от Брюксел и трябва спешно да предприеме мерки, за да бъдат избегнати евентуалните последствия:

"Санкциите могат да бъдат от всякакво естество - като се започне от специална проверка за инвестициите, направени с европейски ресурси в управлението на отпадъци, а те не са малко. Мине се през спирането на финансиране на такива дейности за управление на отпадъците. И се стигне до общи механизми за това, че ние не прилагаме европейското законодателство на територията на България", поясни Искра Михайлова.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    207 8 Отговор
    Голем праз, нема да плаща тиквата и ковачки,

    Коментиран от #14, #60

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    257 41 Отговор
    Ей това е желязната логика на "братята" европейци. Искат да превърнат държавата ни в сметище и искат ние да си го плащаме. Очевидно трябва да го считаме за привилегия че техните благороднически отпадъци са решили да изхвърлят тука.

    Коментиран от #19, #59

  • 3 Зомбайо

    223 12 Отговор
    И тоя съюз ще сасипем. Тея европейци представа си нямат с кого си имат работа.
  • 4 Село

    85 18 Отговор
    Супер всеки трябва да си понесе заслуженото.
  • 5 Усмивката

    230 8 Отговор
    Да припомним ли на уважаемия зрител как Бойко Методиев от джипъ разгърден и с едната ръка в джоба гневно ни обиаясняваше колко завода НИ е построл със средства на партията , за боклуци. И как София , преди неговото управления е тънел в боклуци. Сега Главното страшилище на Републката неко го провери и него

    Коментиран от #16

  • 6 Българин

    80 104 Отговор
    Най-мръсен е боклука на Дондуков 2 и Позитано 20.

    Коментиран от #21, #42, #53

  • 7 Лекар БГ

    170 7 Отговор
    Както винаги.НЕкои"наши"хора са си реализирали печалба от вноса на боклуци.Схема.Великото Правителство,Майка и Бащица на Народа,умишлено е проспал случващото се. Има плащане-има дълбок сън.
    И както винаги,ще плащат българите евро санкциите.
    Виновни пак нЕма да има.
  • 8 нико

    142 4 Отговор
    нЕ ДАИ СИ БОЖЕ ДА БРЪКНАТ НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО Б Б Е ПОЛЗВАЛ ЕВРО СРЕДСТВА , НЯМА ДА НИ СТИГАТ ПАРИТЕ ЗА САНКЦИИТЕ . НО НА НОВИЯ ЕВРО ПРОКУРОР ТОВА ЩЕ МУ Е РАБОТАТА . КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТА/

    Коментиран от #11

  • 9 А бе защо

    123 3 Отговор
    Само жени са на снимката? Кога мъжете ще чистят боклуци? Защо само жените трябва да ги чистят? Защо плащаме 63% скъп ток? Когато горим най много боклуци в България? Защо така българският народ плаща? Я ми обяснете това?

    Коментиран от #12, #35

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    96 4 Отговор
    да глобяват КОВАЧКИ ИТАЛЯНЦИТЕ защо БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #13

  • 11 Усмивката

    84 4 Отговор

    До коментар #8 от "нико":

    Нема стршно. Бойко ще вземе от лошите и с конфискуваното ще платим на ненаситните европейци.Но тепърва има да доказва че са най лошите от лошите. И по лоши от тех нема.Казват че всички огледала в кабинета му са премахнати. Злите езици разбира се . ,,ГАДОВЕТЕ"
  • 12 Дон Чико

    135 2 Отговор

    До коментар #9 от "А бе защо":

    Защото българският “народ” е едно заспало стадо. Затова.
  • 13 Усмивката

    61 2 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Щродаваме един златен ритон на Божков и България излиза на чисто
  • 14 гого

    74 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Златев, и ковачки захлебиха от далаверата някой друг милион. Ние ще платим 500млн. санкция заради тези "големи българи"
    Ти колко изкара, или ти си от недоволните плямпачи.

    Коментиран от #36

  • 15 да наказваш потърпевшите е европейско

    87 3 Отговор
    Та кого сега ще санкционира всъщност тая ''Европа'' тези ли , дето главанаците на именно нейния главен главанак тровиха с тези всъщност преобладаващо нейни боклуци ? Някога тази ''Европа '' да е снела доверие към правителството на този главанак и към него лично , да е отказала да го приема и да го гали по кратуната?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Фактъ

    78 4 Отговор
    След герб, потоп.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Някой си

    78 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Чукча,ти писател само? Вземи и стани читател...ама не само на заглавията и да бързаш да драскаш,да не би някой да те изпревари. България е получила милиони евра от ЕС за инвестиции точно в тая сфера,управление и контрол на отпадъци,без значение от къде идват.Нашенските си боклуци са същите като тия от Италия,Африка и тн.Някой е усвоил евросредствата за построяване на инсталации за горене,филтри,еко, месо и пр, ама нищо не е направено,а парите къде са ? Затова сега ще ни изтряскат тая глоба,и аз ,и ти ,и всички ще я платим косвено,а който е лапнал мангизите на него нищо
  • 20 Българина

    82 9 Отговор
    Европа хем ни зарива с боклук хем ни глобява. Такава наглост и при ссср нямаше. Същото като шоколадът ни е по качествен от шоколадът ти
  • 21 чистача

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Ти към кой спадаш ?
  • 22 бай Коста

    78 4 Отговор
    да глобяват депутатите , те са виновни за всичко , парламента е хранилището на крадци и бандити
  • 23 баба ви Стойна

    76 5 Отговор
    да ги плати Бойко от неговите си джобни крадени пари от народа , той е един от милиардерите в България
  • 24 Спасов

    50 4 Отговор
    Трябва да се изринат всички боклуци!!!
  • 25 Собственик на 400 крави и три мандри

    14 43 Отговор
    Един от големите производители на млечни продукти в Северозападна България съм, и напоследък наблюдавам обидите на комунистическо настроените коментатори към нашата професия. Вcички руcoфили, aтaкиcти и кoмуниcти глeдaт дeнoнoщнo caмo aмeрикaнcки филми и пo-тoчнo вoeнни eкшъни и фaнтacтикa, възхишaвaт ce нa Хoливуд, cънувaт ги дaжe, нo вeчeр прeди дa cи лeгнaт иcкaт млякo...!!! Дaли зaщoтo ca нeдoкърмeни, дaли зaщoтo ca нeдoнoceни, дaли зaщoтo ca мнoгo глaдни, нo cвързвaт тoвa c крaви, крaвeфeрми и крaвaри?? Cтрaннo... дaйтe рaзяcнeния?? КOЯ OТ ТРИТE ПРИЧИНИ ВИ КAРA НEУCТOИМO ДA ТЪРCИТE КРAВE МЛЯКO И КРAВEФEРМИ В ИНТEРНEТ?? И кaк гo прeдпoчитaтe, пряcнo или киceлo и нa кaквa цeнa?? Кaжeтe нeщo и зa крaвeтo мacлo и cмeтaнaтa, битa oт крaвaритe, нa филийкa ли cи рaзмaзвaтe?? Кaк кoнcумирaтe прoдуктитe прoизвeдeни oт крaвaритe и уcпявaтe ли дa ги плaтитe или тeглитe зaeми?? A cирeнцe oбичaтe ли.... cиньo, или caлaмурeнo, a кaшкaвaлeц...?? Млeкoпрoизвoдитeлитe в Бългaрия, кoитo ca някoлкocтoтин хиляди души, oт някoлкo дни зaпoчнaхa дa oтчитaт oбидитe нa руcoфилитe, aтaкиcтитe и кoмуниcтитe към трудът и прoфecиятa им....и нещата могат да отидат на зле...

    Коментиран от #33, #54

  • 26 Byg

    9 30 Отговор
    Нищо от това няма да се случи. Политик от ДПС, министър на околната среда и водите в кабинета Орешарски 2013, мисля че това е достатъчно . А и мерките които се взеха , връщането на контейнери , проверки , санкции като сложим и ограниченията за внос които се наложиха , това че ще минават само през определени кпп-та , задължителна проверка на самата граница преди да освободят контейнера ще откажат голяма част от мошетата които се заиграха с боклуците , можем да кажем че проблема намери бързо решение.По големия проблем са глупаците които горят всякакви простотии , колите от които не слизат.
  • 27 Лицемерия

    67 5 Отговор
    Значи така. От европа идват тонове боклук, преминават морета и океани, железопътни маршрути и в крайна сметка се оказват в BG.
    Европейците, разбира се нищо не знаят за тая практика, която е от много години. И ни наказват, че горим техния боклук.
    Ми, дайте и ние да ги накажем, че имат мафия, която изпраща боклука в БГ, а те не могат да се справят с тия престъпници. Дайте да им наложим санкции, задето ни превръщат в кочина и на всичкото отгоре ни наказват за това!
    До кога ще ги търпим тия, с двойните стандарти? Тия откровенни лицемери, които разсипаха държвичката ни и ни превърнаха в най-бедните, най-болните и най-нещастните хора в Европа?
    Спите ли? Не виждате ли, че от членството ни в тоя съюз в кавички, имат полза само определени кръгове от мафиоти и всички останали страдаме и плащаме?
    Каква му е ползата на бай Михал от едно ловешко село, ( дето вече една седмица няма ток), че можел да отиде без виза до париж да си пие кафето? Каква му е ползата от това че във Виена има Пратер и той може да иде да го види? Той, бай Михал, никога не е искал да види тия чудесии на запада. Той иска да може да си плати лекарствата, ама не му дават пари.

    Коментиран от #31, #32, #51

  • 28 Бай Кольо

    9 12 Отговор
    Тая беше от кабинета на Орешарски, така че празни приказки
  • 29 Европата

    23 1 Отговор
    И да не режите катализаторите на колите ейй...тарикати..
  • 30 некойси

    37 2 Отговор
    За кои отпадъци става въпрос? За тези техните дето пристигат от ЕС ли?
  • 31 Б. Борисов

    19 21 Отговор

    До коментар #27 от "Лицемерия":

    Ти защо не бдиш? Това е,и твоят дом? Аз да не съм слънце да грея! Ти какво направи за общият ни дом??? Има много предатели, има чужди интереси, затова всеки трябва да дебне, и като види нещо нередно, хоп 112. ОК ли си? Немците, са застрашени, от чужди интереси, много пришълци, паплач! Затова немеца, преди, и след работа, обикаля квартала, индустрията, и оглежда за нередности(с колата, за своя сметка)! Не мъца по сайтовете цял ден! Нашият дом, е обща отговорност

    Коментиран от #37, #49

  • 32 Големия хур

    13 28 Отговор

    До коментар #27 от "Лицемерия":

    Ами да ти кажа,отворко, и по времето на КОМУНИЗЪМА пак бяхме най бедни от целия соц.лагер,така че е нормално пак да бъдем най бедни, нищо ново
  • 33 Шошош

    25 1 Отговор

    До коментар #25 от "Собственик на 400 крави и три мандри":

    Доиш мляко от мъжки магарета!
  • 34 Ввв

    42 4 Отговор
    Така е,когато управлява мухлясала тиква
  • 35 киро

    33 2 Отговор

    До коментар #9 от "А бе защо":

    щот няма народ. има просто племе. като каза вожда"лош матрял"
  • 36 Рошко

    12 14 Отговор

    До коментар #14 от "гого":

    През фурката ми е на мене, който живее у бегето той да му мисли, ако може да мисли
  • 37 Komapak

    20 4 Отговор

    До коментар #31 от "Б. Борисов":

    Ей на това му се казва доносничество и пллицейщина. В щатите е същото!

    Коментиран от #57

  • 38 Някой

    18 3 Отговор
    И кадето да сме съюз империя никога не е просъществувала.Византия,османска империя съюз с Германия После с СССР сега и Ес.скоро и той няма да го има.ако боко иска по дългосрочен съюз с Фащ да има в реда на мисли до 30 години Сащ ще е съединени бойково щати или няма да има сащ
  • 39 ЙОРДАН

    32 1 Отговор
    Гъде си Гешев? Нарочно с малка буква. Нали си много силен. Богата тема за размисъл. Колко сте жалки. Позор за името Българин. Смешници и английски. Подлоги бе, Подлоги.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гарантирано от герб

    35 1 Отговор
    борисоФФ от алчност, гладен за пари, превърна Красивата ни България в Сметище на Европа, а като допълнение, че приемаме канцерогенните боклуци на ЕС, ще бъдем и осъдени да плащаме милиони в евро, пак ние обикновените хора!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Регистратор на овчата дрямка

    15 2 Отговор
    До тук я докарахме, да мажем черен пастет и да ни се услажда,горко на децата ни,но тези които не са в езиковите гимназии
  • 44 Ти да видиш

    20 5 Отговор
    хем си изхвърлят боклуците у нас, хем ще ни санкционират, ще не го "правим" като тях ... то и по по време на турското присъствие не е било така
  • 45 Отец нафарфории

    11 0 Отговор
    Нищо вярно няма в тая бълвоч ,кой каквото сере да си го рине ,отнася се както към Европа ,така и към вносителите.
  • 46 благодарим ти ЕС

    18 2 Отговор
    Ние в България сме сметището на ЕС и се гордеем с това.Да живее ЕС!
  • 47 незнайко

    16 1 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИМА БЪЛГАРИЯЗИД !!! Какво получихме от ЕС ??? Техни заводи с които да ни експлоатират !!! ТОВА Е ИСТИНАТНА !!! Помощите които ни дават са много по малко, отколкото нашия членски внос !!!

    Коментиран от #58

  • 48 karl hoker

    19 1 Отговор
    ами това е то! мръсните милионери от гроб стават милиардери а сметката ще я плати отново изстрадалия български народ!!докога бе хора????????
  • 49 Лол

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Б. Борисов":

    Много му е правилен и точен коментара на Лицемерия, а ти какво викаш: - Аз ще крада, а вие ще градите "общият ни дом" Все е отговорност, с една малка разлика, че отговорността ти ще е за имотите ти, сметките ти и акциите ти по света, а на другите да опъват каиша и заради теб.
  • 50 Udri

    1 3 Отговор
    по Ганъо,Кухата Кратуна.
  • 51 робин от Крузо

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Лицемерия":

    Значи, като пораснеш малко по-голям и започнеш да мислиш, предполагам, че ще престанеш да пишеш глупотевици. Да ти припомня една стара българска поговорка, валидна дори и на моя остров.
    „Кой ми сра в гащите?“
    Значение: Човек, който обвинява другите за нещо лошо, което той сам е извършил или е причина то да стане.
    Поздрави от Isla Más a Tierra.
  • 52 Driving pleasure

    9 1 Отговор
    Колкото по-бързо ни спрат парите - толкова по-бързо ще се оттървем от мутрите
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 офчу месу

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Собственик на 400 крави и три мандри":

    кравите ти са 401резултат от последното преброяване
  • 55 злобар

    5 1 Отговор
    Много интересно как тия от ЕС са забелязали отпадъците в България след като ние самите сме си отпадък .
  • 56 Янко

    5 0 Отговор
    А другарят Ковачки го боли какво ще ви спрат . На него нищо няма да му спрат.
    РевизорО каза "Не можем да спрем вноса на боклук "
  • 57 Б. Борисов

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Komapak":

    Знаеш ли защо го правят! Както казва "Джаро" за да не се събудят с празен портфейл, и нарязани тъшоци. В днешни дни държави се превземат от вътре
  • 58 И аз да кажа

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "незнайко":

    Нищо подобно! Даже комунягата Калфин признава, че сме нетен бенефициент на ЕС. В различните години вноската ни : получени средства е 1:6 до 1:2,8. Ако лъжеш съзнателно, това е Грях!
  • 59 До 2

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Търсят идиоти, затова ни взеха в ЕС!!! Пращат си боклуците и мръсните производства при нас, затварят ни АЕЦ, а после ни глобят за мръсен въздух, въглеродни емисии, отпадъци и прочие. Целта им е следната - дават на БГ мафията да правят бизнес унищожаващ държавата, а после глобяват държавата и народа плаща от празнитв си джобове. Така Брюксел обезкървяват държавата и слага ръка над нея
  • 60 .Д.Кънев

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Европа щяла да ни наказва обикновенните.От къде на къде.Каква вина имам и моите близки.Виновни бил.Като сепочне от комуниста Бойко Борисов минеш през един куп приближени до Бойко и стигнеш до Ревизоро Язовири,който не отговори на мой въпрос защо Симеон го изрита като шеф на митниците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове