Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 13:35 1 408 27

Калоян Паргов: БСП трябва да бъде партия на средната класа в България

  • калоян паргов-
  • бсп-софия-
  • политика-
  • държавност-
  • институции

Според лидера на БСП - София политиката е маратон, а не спринт на къси разстояния

Калоян Паргов: БСП трябва да бъде партия на средната класа в България - 1
Снимка: БГНЕС

''Политиката ми е страст и не ми е безразлично в каква кондиция ще излезем от предстоящата кампания. БСП трябва да бъде партия на средната класа в България'', това заяви лидерът на социалистите в София Калоян Паргов в предаването "Честно казано" с Люба Кулезич по телевизия "Евроком".

Той коментира горещите обществено-политически и партийни теми и призова младите хора да не се притесняват от факта, че са членове или симпатизират на БСП. Според него те няма как да носят бремето на миналото и на всички грехове, в които е обвинявана социалистическата партия вече 30 години. "БСП чия партия е? На работниците, които днес вече не са с червени потници, както преди 100 години по време на класовата борба. Според мен, БСП трябва да бъде партия на средната класа. Има хора, които са с леви убеждения и не са "скъсани и бедни", те са част от средната класа и имат добър бизнес'', каза Калоян Паргов.

''Вижте "жълтите жилетки" във Франция. Това не са някакви неудачници, излезли да крещят и да чупят по улиците. Това са представители на средната класа. Борбата им е за повече права, за изправяне на неравенствата. Защото с промените след 1990-та година много от социалните права и придобивки започнаха да се губят, дори в развитите демокрации. Нали разбирате какво се случва в Европа?! "Жълтите жилетки" са много важен симптом за състоянието на Европа. Тя трябва да намери себе си сред постоянните опити на Запада и Изтока да я разделят", добави лидерът на БСП - София.

Калоян Паргов добави, че много би желал тази тема да бъде част от онзи разговор, който трябва да бъде проведен за БСП и за България. "Това е истинският разговор за бъдещето на БСП в периода на избор на личността, която да води партията. Защото няма идеален лидер. Никой не е идеален'', коментира той.

''Притеснява ме фактът, че започваме да се мразим вътре. Вместо да спорим за идеи, за политики, за поведение, за това какво трябва да излъчваме, някак свалихме дебата на личностно равнище. На ниво "харесвам те-не те харесвам" и "обичам те-не те обичам". За съжаление, това е част от грозна тенденция в обществото ни. Поляризацията е много силна и това няма как да не ме притеснява", заяви още Паргов.

Според лидера на БСП - София политиката е маратон, а не спринт на къси разстояния. "За мен тя е страст, емоция. Да правиш политика за мен означава да правиш добро,'' отбеляза Калоян Паргов.

''Политическото дълголетие е въпрос на умение. Политиката заема 99% от времето ми с всичките задължения, които имам - в общината, в Градската организация на БСП в София, като член на националното ръководство на партията. Затова не ми е без значение в каква кондиция ще излезе БСП от предстоящата кампания за избор на председател. Голямата ми отговорност в момента в Градската организация в София е да я преведа през сложното време в момента. Това е огромно предизвикателство. Но аз умея да нося отговорност и да се справям с работата. И вярвам много в еволюцията, а не на революцията'', категоричен бе социалистът.

''Когато си се хванал на хорото, винаги могат да те изкарат какъв ли не. Такова е времето, в което живеем. Но аз имам принципи, в които вярвам и ще отстоявам на всяка цена", отбеляза още той.

Една от големите тревоги на Калоян Паргов в момента е делегитимацията на институциите в държавата. "Институциите трябва да вдъхват доверие. А срещу президента в момента прилагат същата схема, която използваха срещу нашия кандидат за кмет на София на местните избори миналата година - Мая Манолова. Рейтингът на Румен Радев е доста висок, за нещастие на политическите му опоненти, затова те са решили да го смъкнат, за да не изпъква'', смята лидерът на БСП - София.

''Но президентът каза на глас нещо, което всички знаем: "Царят е гол!". В нашия случай в ролята на царя е държавността. Държавността е гола. Това е делегитимацията на институциите и на политическите партии. БСП също е наредена в тази редица, което е голям проблем. За него трябва да мислим много сериозно сега", допълни Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    22 3 Отговор
    На упадъка в България трябва да бъде партия, на шумкари и ватници!
  • 2 смок

    34 2 Отговор
    Дрогарю? Средната класа не са комунисти! Те си имат всичко.
    Комуняга става от ония, дето нямат нищо и искат да вземат от другите.

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дообре

    20 1 Отговор
    Вече не харесвате олигарсите ли? И бедните не ви допадат!
  • 5 кметът на Крушовица

    21 3 Отговор
    Комунистите не сте средна клада, а аутсайдери.
  • 6 Гост

    23 0 Отговор
    Партия на работниците?Не знаех че Гергов,Бенчев,Първанов,Р.Овч. и т.н. са работници
  • 7 русенец

    14 1 Отговор
    След като в лявата партия членуват хора с Ролс Ройси, какви ли ще са хората, членуващи в една средно буржоазна партия?!:))))))))))) Бе комунистите, стига сте се пребоядисвали според актуалния за сезона цвят! Това, че си вярвате на някакви идеологии, които си ги натъманявате според очакванията на електората си е ясно, ама защо се опитвате да ни карате да вярваме в глупостите ви?
    ...
    Всички български пастии са продукт на БКП. Казво ляво, дясно и средно ми говорите - еднакви сте!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 bbb

    8 1 Отговор
    Е как тая сталинистка партия ще бъде партия на средната класа.Това е нонсенс,дървено желязо.
  • 10 322

    11 0 Отговор
    Българска Капиталистическа Партия, е гениална. Бедните си мислят, че защитава тяхните интереси. Вервайте!
  • 11 Маркиз дьо Отзад

    7 2 Отговор
    И вие от БСП-то сте същите крадци като ОПГ ГРОБ, от едно котило сте всички! Цялата политическа класа - на стадиона - чак тогава има шанс да се оправим!
  • 12 ДрОгарят Сталин

    4 2 Отговор
    Е да трябва да има някой който защитава соцялната справедливост, нещо което сега не го прави.
  • 13 Хахахаха

    11 1 Отговор
    Средната класа ! Хахахаха Хахахаха ! Да го духат бедните ... както се казва
  • 14 TnT

    9 3 Отговор
    В повечето общества средната класа е тази класа която реално работи, кога комунистите са работили, когато 45 години разсипаха и раздаваха държавата на свои протежета, активни борци или подобни... Че то ако комунист работи само мизерии прави, я кака Ви Нинова за кратко в бизнеса (не че е работила, те управителите много много не работят, ама айде мир да има) а пък милата от недоимъка дето я мъчи забравила че си купила апартамент. От тук като тръгнете далеч ще стигнете, ще намерите точно тази прослойка която отговаря на това от което имате нужда и как хората ви припознават.
  • 15 браво краво

    7 0 Отговор
    бсп партия на среден пръст..
  • 16 Нещастник си брат

    8 2 Отговор
    Благоев, Габровски и Димитров се обръщат в гробовете си!!!
    Но така е, когато цял живот си бил на партийна хранилка и нямаш 1 работен ден извън партокрацията.
  • 17 кнаус 485

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "смок":

    Съгласен съм с вас....Елита на БСП е средна и над средната класа....имат много редови членове и симпатизанти,които са на прага на оцеляването....изказването на Ларгов е автогол за БСП...БСП не е това,което е призвано да бъде и за това никога не гласувам за тях...
  • 18 Жоро гоцев

    7 0 Отговор
    ДОЛЕ БСП.
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    управлява ни мафия
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    Истинска социална политика може да провежда само богата държава. Богатата държава се състои ог богати граждани, а не от подпомагани. Социалната държавна е измислена от германския канцлер Бисмарк. Чрез нея се отнема от човек отговорността за личното му здраве, деца, старини и т. н. и се прехвърлят на филанкишията, т. е. на държавния чиновник олицетворяващ държавата. Бисмарк е създал тази система за да се подкрепи промишленото производство, като превърне отделния човек в придатък системата...
  • 21 Axaxa

    3 1 Отговор
    Герб е партия на едрия бизнес, Бсп на средния, а партия на работници и пенсионери ще има ли?
  • 22 Хахха падам, къде е Курни да те шибне

    3 1 Отговор
    Е как само олигарси милионери па на средната класа, алооо ти немормален ли си бе шУепс:-)
  • 23 Собственик на 433 крави и три мандри

    4 3 Отговор
    Първо предупреждение за по-разумно използване на думата кравари! Един от големите производители на млечни продукти в Северозападна България съм, и напоследък наблюдавам обидите на комунистическо настроените коментатори към нашата професия. Вcички руcoфили, aтaкиcти и кoмуниcти глeдaт дeнoнoщнo caмo aмeрикaнcки филми и пo-тoчнo вoeнни eкшъни и фaнтacтикa, възхишaвaт ce нa Хoливуд, cънувaт ги дaжe, нo вeчeр прeди дa cи лeгнaт иcкaт млякo...!!! Дaли зaщoтo ca нeдoкърмeни, дaли зaщoтo ca нeдoнoceни, дaли зaщoтo ca мнoгo глaдни, нo cвързвaт тoвa c крaви, крaвeфeрми и крaвaри?? Cтрaннo... дaйтe рaзяcнeния?? КOЯ OТ ТРИТE ПРИЧИНИ ВИ КAРA НEУCТOИМO ДA ТЪРCИТE КРAВE МЛЯКO И КРAВEФEРМИ В ИНТEРНEТ?? И кaк гo прeдпoчитaтe, пряcнo или киceлo и нa кaквa цeнa?? Кaжeтe нeщo и зa крaвeтo мacлo и cмeтaнaтa, битa oт крaвaритe, нa филийкa ли cи рaзмaзвaтe?? Кaк кoнcумирaтe прoдуктитe прoизвeдeни oт крaвaритe и уcпявaтe ли дa ги плaтитe или тeглитe зaeми?? A cирeнцe oбичaтe ли.... cиньo, или caлaмурeнo, a кaшкaвaлeц...?? Млeкoпрoизвoдитeлитe в Бългaрия, кoитo ca някoлкocтoтин хиляди души, oт някoлкo дни зaпoчнaхa дa oтчитaт oбидитe нa руcoфилитe, aтaкиcтитe и кoмуниcтитe към трудът и прoфecиятa им....и нещата могат да отидат на зле...
  • 24 време е за коалиция

    1 2 Отговор
    БСП да си направят коалиция с герберите понеже са еднакво политически ориентирани,борят се за едно и също и управляват по един и същи начин,облагодетелстват една и също прослойка от далавераджиите.
  • 25 Отстъплението започна

    6 0 Отговор
    Поредния "брилянтен" ход на паргов. В името на лидерската борба е готов на всичко... Къде са работниците, селяните,служителите, безработните? Те ли са средната класа у нас другарьо или вече се извън нея? Падението не е еднократен акт, то е процес..., който не води до оставка.
  • 26 Кой68

    4 0 Отговор
    Що,сега на какво сте партия?!?
  • 27 7732

    2 0 Отговор
    Неадекватник. Средна класа в България няма, няма и да има. България е сред държавите с най-висок коефициент на Джини. В България няма и реална икономика; вместо нея имас някакво уродливо източване на бюджета за обществени поръчки и усвояване на евросубсидии.

    Тази партия е вредна за здравето. Събрала е некадърни кариеристи с алчни милионери, скрили се зад миналото й.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове