Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 17:23 3 159 23

Скандално предложение на общинар в Каварна: Медиите да плащат ”такса вход”!

  • община каварна-
  • журналисти-
  • достъп

Това е записано в действителен текст от новия Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет

Скандално предложение на общинар в Каварна: Медиите да плащат ”такса вход”! - 1
Снимка: БНР

Община Каварна ще пълни дупки с бюджета чрез такси от журналисти. Това е изводът от едно решение, прието с пълно мнозинство от местния съвет на 28 януари. Според него журналистите, които искат да информират обществото за дейността на управата в Каварна, ще трябва да платят такса в определен размер и то само след разрешението на председателя на Общинския съвет, съобщи БНР.

Това е записано в действителен текст от новия Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация в Каварна. Предложението за въвеждането на тази точка идва от общинския съветник и бивш председател на Общинския съвет в Каварна Красимир Кръстев.

Според въпросната точка №5 заседанията ще станат закрити, освен ако медиите не си платят “такса вход”.

Решението на общинските съветници беше върнато като незаконно от областния управител на Добрич Красимир Кирилов преди два дни. А и как иначе? Подобно решение означава, че местната власт в Каварна ще може да приема всичко на тъмно и без въпроси.

Това обаче е в противоречие с член в Закона за местното самоуправление, според който заседанията на общинския съвет и неговите комисии са открити.

Мотивът за предложението обаче бил бизнес-ориентиран, става ясно от думите на Красимир Кръстев.

“Само преди три месеца бяха местни избори. Всички местни медии ни искаха пари за минута. Правилникът позволява да се заплаща по определена тарифа. Искам тези медии да плащат една минимална такса. Както те взимат пари по време на избори за всяка реклама, така и ние създаваме някаква продукция, което е редно да се заплаща, нали така?”, обясни пред БНР Кръстев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    9 9 Отговор
    Браво на общинаря.
  • 2 Митко

    14 0 Отговор
    Този от коя партия е? Народа Вие сложил за да бъдете обективни!

    Коментиран от #8

  • 3 Кофти

    13 0 Отговор
    Явно няма да получаваме новини от там
  • 4 Миризлив пор

    12 1 Отговор
    От как Цонко сдаде поста нещата там вървят от зле на по-зле.
  • 5 Последния софиянец

    8 3 Отговор
    Правилно. За мисирки и други животни трябва вход.
  • 6 Колко

    2 3 Отговор
    Струва минита реклама, при Слави, примерно? Да плащат мисирките! Всяка услуга се плаща! За тръбите може, за драскачите-не? Защо?!
  • 7 нека

    7 0 Отговор
    Баба Яга Николова: Мисирки сме, Сашо.
  • 8 Чичо

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Митко":

    Кметът и общинските съветници (без трима) са от тиквената партия.
    Предполагам сега ти е ясна хавата?
  • 9 Информацията е стока

    1 0 Отговор
    Защо придобиванията я иска да не отчита обороти? Да е в сивият сектор, като фризьорки и козметички, например? Тя, ги защитава, илрасителките, Менда Стоянова, защото не знае, че най-добрият художник, е мъжката пишка, с мерак! Нооо студията , за красота, гонят по богатство хирурзите, и то сърдечноте! 😳
  • 10 Лекар БГ

    3 1 Отговор
    Нещо като "потребителска такса ",един вид...абсолютни нещастници.
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    простаци нали сме демокрация идиоти
  • 12 Гост

    2 1 Отговор
    хехе на предизборните им искали пари - че някой да ги кара да излъчват агитации? Нали ако бяха безплатни аз като потребител щях да страдам от вечната пропаганда с която щяха да ни залеят???
  • 13 Ушев долен бандит на луканка

    2 0 Отговор
    Правилно решение. Хай сега да ви видя, хиени гладни!
  • 14 Брах ви лайката гербаджийска

    2 0 Отговор
    Такса мисирка ама така е като 95 процента от журналята са подлоги на боко
  • 15 Прост народ

    2 1 Отговор
    Нещо за свободата на словото някой каза ли или ми се причува нещо... гулю гулю гулю

    Коментиран от #17

  • 16 Име

    1 0 Отговор
    Тоя е от РЗС, на оня льохманин, дето беше сложил билбордове, че щял да сваля Бойко Борисов. Напоследък са си големи дружки с Цонко Цонев, който реално е от около 60% ромски и 40% български произход. Двамата Цонко и циганския кмет Мартин Башев обиколиха Русия, Румъния.... навсякаде заедно. Може и да са си бъркали по дупките, че бяха като дупе и гащи.Алкохол , наркотици... Та след последния мандат на Цонко не остана какво да се продава в обшината. Огън и жупел бълваше срещу кметицата която беше след него, все пак и тя краде колкото можа. А сегашната кметица ми изглежда като клиентка на психиатрично заведение. Мутрата Цуцито който качи и свали Цонко от власт след като му е набил поне един шамар все оше си е в играта. Кучетата си лаят, керванът си върви.
  • 17 Какъв е проблема

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Прост народ":

    Простолюдието може да слуша безплатно. Който иска да печели, ще дели. Словото си е свободно
  • 18 Коло-Коло

    1 1 Отговор
    Каварна не беше ли в Румъния?
  • 19 Другия с коня

    0 0 Отговор
    Цонко доведе в България най големите в Рока ,които мечтаете да видим на живо,да пием по бира с тях и да кафене на любимата ни музика.Що се хвана с Лузери бре Цонко....Що си Малоумник.....След теб в Каварна се пяха Настилки и Намали от Русия оскверниха Свободата ни.. Хеви Метъл,Пич.....Още те Обичаме....
  • 20 Другия с коня

    0 0 Отговор
    Бах ти сайта....Пишеш едно,то се показва друго....След теб в Каварна се пяха Частушки и Мамаши от Русия оскверниха Свободата ни.. Хеви Метъл,Пич.....Още те Обичаме....

    Коментиран от #21

  • 21 Име

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Другия с коня":

    Не го обичай, той е измамник! Тоя фестивал дето беше, наистина беше добре, нооо има една малка подробност. Обвързал е фестивала със собствената си персона и иска дял за всеки участник. След като остави общината в плачевно състояние няма кой да му плаща. И той си премести каквото можа - джулай морнинг, ала бала, ама не прокопса. Тоя човек сипе злъч и отрова където и да иде. Много е способен в мръсните номера, циганската връзка е много силна при него, има си наказателна бригада. Не струва!
  • 22 Гай Юлий Цезар

    1 0 Отговор
    В римката империя, всеки който е искал да присъства на заседания на сената е трябвало да отдели малка част от паричка. Тази малка част се изсича на момента или на входа на палатата, като според много историци това е една от основните причини, старинните монети да са били в неправилна форма. Знаем също, че римската империя е дала на света невероятен демократичен апарат, който е довел до нейната гибел.

    Така де... хайде сега и населението да иска такса работа от тези, които му искат такса вход. От такса на такса, в крайна сметка - ни управление ще имаме, ни народ, ни журналя, ни държава.

    Каварна???
  • 23 така така

    1 0 Отговор
    ДА БЪДЕН УВОЛЕНЕН!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове