Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 18:52 3 671 60

Д-р Тренчев: Приватизацията в България бе бандитска и дивашка

  • константин тренчев-
  • приватизация

КТ „Подкрепа“ има ясна позиция

Д-р Тренчев: Приватизацията в България бе бандитска и дивашка - 1
Снимка: БНТ

Едва ли има друга организация, освен КТ "Подкрепа", която да е скачала толкова срещу дивашката приватизация в България. На Иван Татарчев носих папките със сигнали за нередности при приватизацията с пикап, на Никола Филчев ги носих на ръка, при Борис Велчев спрях, защото вече нямаше смисъл.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ д-р Константин Тренчев, почетен президент на КТ "Подкрепа" по повод разпореждането на главния прокурор ДАНС да извърши пълна проверка на приватизационния процес у нас. "За следприватизационния контрол съм се карал със Сергей Станишев, ходил съм при Бойко Борисов, но нищо.

Аз не знам в България да е развалена някоя голяма приватизационна сделка, която е ощетила държавата. Кой пише правилата? Със сигурност това не са профсъюзите. Ние сме предавали огромно количество документи, с които сме доказвали нередностите в приватизацията. Въпросът е дали може да бъде наказан приватизаторът, който вместо да инвестира, е нарязал всичко за скрап. Юристите казват, че не може и има давност. Не знам, не съм запознат. Знам къде ще се скрият всички виновни - зад общата безотговорност. Наистина нещата са много закъснели, защото даден завод или предприятие може да е препродадено, а най-вероятно е въобще да го няма. Така ще се скъсаме от дела. Хубавото е, че може да излезе истината и да кажем - ето ги престъпниците. Народът се чувства ограбен от тази приватизация.

Надявам се да има някакво възмездие, но като цяло съм скептично настроен", прогнозира д-р Тренчев.

"Аз познавам всички големи сделки в България. Има доста успешни, но те са почти изцяло осъществени от западни фирми. Има и няколко успешни български сделки. Тук приватизацията бе извършена бандитски. Хората са се примирали и с масовата приватизация, защото и там бяха измамени. Те си казват - е нищо, не е за първи път. Включително и аз имам бонова книжка, но нито се интересувам, нито някой ме е информирал", разкри почетният президент на КТ "Подкрепа".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прокопий

    47 2 Отговор
    Ако са много загрижени може да започнат с разграбването на еврофондовете, нагласените обществени поръчки, апартаментите, къщите са гости и куб други скорошни престъпления преди да е изтекла даеността.

    Коментиран от #46, #51

  • 2 Къде си скачал

    19 5 Отговор
    Бе?! Защо лъжеж младите? Я дай факти , документи! Нанай си, бе малцинатвото лъже по-малко от теб. И като Кръстю Петков,чесното милионер! Него Бог го прибра, но теб колко ли ще те благославят. Хората! А и защо да те прибира Бог?

    Коментиран от #24

  • 3 Колю

    23 2 Отговор
    Може ли големите синдикални лидери да идете на обучение в Гърция... На ваши разноски
  • 4 тренчев

    36 2 Отговор
    И ти беше вътре
  • 5 Другия с коня

    39 2 Отговор
    Твоя Профсъюз,Тренчев,прибира по 20 милиона всеки месец Профсъюзен членски внос....Това прави по 240 милиона годишен приход и7 милиарда за 30 години съществуване.....Без да вдигнете Нито една Стачка. ...Нищо в защита на Членуващите.....Обясни за какво ги похарчите,плащайте ли се данък за Дохода и Къде са парите на Работниците......Обясни.Всички знаем как те ”арестуваха” месец май и на 10 ти ноември излезнат репресиран.....Доктор ,Патоанатом,с родители лекари.....Как защити милионите оставени на Тротоара без лев,със заеми и в Нищета.. ..Кажи си Тренчев....Няма да боли....Какъв ти е псевдонима в ДС. ...Кой ти заръчваше да ги правиш тези неща....Кажи си....
  • 6 дедо

    31 1 Отговор
    Ти нали си прибра пая от КТБ, бе докторе, какво ти пука за приватизацията!
  • 7 Дисидент бил

    17 1 Отговор
    Тренчев?! Лъжа е младите... Не е истина!
  • 8 Носел папки?

    19 0 Отговор
    Цитирай един входящ номер. Нали си опитен?! Къде е твоят екземпляр, с входящият номер на институцията? Нямаш ли? Е , значи лъжеш!
  • 9 така така

    15 6 Отговор
    Костов – кафевият пингвин.
  • 10 Правда.Нет

    7 5 Отговор
    Мисирките кълват на фейк нюзове .....
  • 11 Народът

    14 0 Отговор
    Иска да ви оправи, теб Тренче и Манолев. 😳, за заслугите Ви ще да е...
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 7 Отговор
    СДС ИВАН КОСТОВ приватизира БЪЛГАРИЯ ЗА 1 ЛЕВ 1 ДОЛАР съсипахте икономиката заводи фабрики предприятия цехове обрекохте арода на безработица бавна гладна мъчителна смърт

    Коментиран от #14, #40

  • 13 1:1

    29 1 Отговор
    А ти къде беше, докторе? На софрата с приватизаторите и чуждите "консултанти"?
  • 14 За един лев ли

    7 6 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Казваш? Но към левът прибави задължения в хиляди, дири милиони... Разбра ли какво ти написах?

    Коментиран от #18

  • 15 В Америка ли

    19 1 Отговор
    Си Тренчев? Съвет безплатен , но много скъп, за материялното ти състояние. Стой си там. За теб България е опасна!
  • 16 12345

    9 2 Отговор
    След като Тато бе в затвора(де останаха хиледи заводи след него) я ся и църния бързо беж там
  • 17 Петър

    17 0 Отговор
    Толкова, много време съм работил в заводи и къде ли не, как един от синдикатите не дойде да пита как сме ние работниците. И винаги началството по стар връзкарскобългарски обичай знаеше, кога ще дойде проверка, те те юркат в последния номент всичко да е изрядно. И искате тази държава некой политик да я оправи, който и да дойте българина обича да си надцаква държавата и оправия няма да има.
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "За един лев ли":

    ИЗВИНЯВАЙТЕ госпожо господине но кой съсипа БЪЛГАРИЯ ВИЖДАТЕ ЛИ КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА ГЛАДНИ БОЛНИ ЖАДНИ БЕЗРАБОТНИ УНИЖЕНИ БОЪКО се хвалеше щото хапвал филия мас аколко хора в момента плачат гладни болни нещастни
  • 19 Комуниста

    14 1 Отговор
    Кво философства тоя с-е-д-е-с-а-р? Забрави с кои
    дружеше 90те!!! Сега и Черния С-е-д-е-с-а-р трбва да излезе и да заклейми приватизацията! Другарите от запада държаха да се случи приватизацията не забравяйте този факт ГЛФОНИ И ГАЛФОНКИ!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Трънчев

    19 2 Отговор
    Ако Тренчев и Подкрепа бяха толкова активни борци срещу престъпната приватизация колкото, при смяната на директорите на предприятията с правоверни демократи, в България нямаше да има приватизация. Нали неговите съидейници от сдс извършиха приватизацията що чак сега ги плюе? Отдавна тези номера не минават докторе. Трай си да не те ревизират и теб.

    Коментиран от #22

  • 22 Комуниста

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "Трънчев":

    Тоя Тренчо е пълен демагог! Нали знаеш, при първи петли всички ще се отрекът 3 пъти.
  • 23 123

    17 1 Отговор
    Ти. нали яде от баницата що плюеш сега бе боклук
  • 24 Дебърски

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Къде си скачал":

    Най -долния и корумпиран доносник на ДС.Мултимилионер от такива серсеми,като нас е станал!
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 7 Отговор
    ИВАН КОСТОВ В ЗАТВОРА
  • 26 бандитска и дивашка

    10 0 Отговор
    каквито хората - такава и работата (приватизацията) им.
  • 27 Swiss

    13 1 Отговор
    А защо в Швейцария има фирма от 1463 година и още не са я унищожили ? А по света има десетки фирми по на 300+ години и на никой не му идва на акъла да ги приватизира/национализира/унищожава ? Защо има държави като Япония които не си сменят държавното устройство през годините ? Като си отговорите, ще разберете защо България е обрулена.

    Коментиран от #39

  • 28 Кой68

    14 1 Отговор
    Появи се?Как скачаше ти и оглавяваната от теб "организация"? Ей смешник скрийсе и не се показвай.......
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    то и АЛЕКСАНДЪРЙОРДАНОВ ПЕТЪР СТОЯНОВ и много други забогатяха от мъката на хората натрупаха кървави пари
  • 30 Шопо

    12 1 Отговор
    Да ти €в@ майкята у ченгето ! Ти къде спа тогава ???

    Коментиран от #33

  • 31 Фактъ

    9 2 Отговор
    Ходил при Б.Борисов , но нищо. А , някой да е очаквал нещо друго , питам ? Борисов е фундаментален комунист , парашутист в политиката и има склонност към диктатура.
  • 32 Erich Hartmann

    4 0 Отговор
    zashto chak sega revete kade biahte prez tezi godini prosto vsichki biaha nomenklatura na bkp drugoto beshe teatar za pred naroda
  • 33 Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "Шопо":

    А вие къде спахте та позволихте да ви бъде разграбена икономиката(казвам вие защото тогава аз съм бил на 2години) Обвинявам и родителите ми и цялото заспи общество. Поляци, Чехи, Унгарци, Словенци не позволи народа им разграбване, и са в пъти по добре сега от нас. Типично е вечно мрънкащия българин да обвинява дригите, като Тренчев и никога себеси.По добре, че тук там се намират и будни граждани.

    Коментиран от #38, #42

  • 34 боцмана

    11 0 Отговор
    Скачала , звънци и вие бяхте наредени на яслата. А колкото до скачането , видяхме ви как скачахте по площадите като маймуни и до къде ни докара това скачане.
  • 35 Хаджи Папурко

    12 2 Отговор
    НЯМАШ СРАМ,НЯМАШ СРАМ, СЕРСЕМИНО.
  • 36 Доктор Тренчев

    5 1 Отговор
    Колко остаря човека...!!!
  • 37 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    скача,скача ,хвана банана1!!!!И НЕ!!!!последва божиите заповеди!
  • 38 Тренчев е най виновният ...

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Иван":

    Грешката е ,че народа трябваше да разстреля тази паплач,както направиха румънците!Резултата е ,че България е вече унищожена от тези червени термити....
  • 39 стоян

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Swiss":

    До 27 ком -Отговора е много прост -Там в Швейцария и другаде не са стъпвали руските червени гладни крепостници -наречени кумунисти и да им сменят социалния строй
  • 40 Вчера официално

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Изнесоха данни, че от приватизацията в държавната хазна са постъпили 18,7 милиарда лева. За какъв един лев бълнуваш?

    Коментиран от #45

  • 41 Ganiu tzarvula

    2 1 Отговор
    A Trenchef efendi,marhaba!!Jiv li si?
  • 42 Спали сме

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Иван":

    Както спиш сега ти, защото в момента се извършват не по- малки кражби и престъпления, а не съм видял никакви сериозни протести. Спим си, слушкаме и папкаме, а държавата ни я няма.
  • 43 ЗАЩО ???

    5 2 Отговор
    А ЗАЩО ВСИЧКИ досега мълчаха ??? Никой не се надигна срещу ЧЕРВЕНАТА СГАН,която ограби нашите родители и нас работещите !!! Имам предвид отговорните институции,организации и съдилищата !!!
  • 44 НЯКОЙ

    3 0 Отговор
    Нямаше кой да ни защити от нашите ГРАБИТЕЛИ !!!
  • 45 до ВЧЕРА ОФИЦИАЛНО

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Вчера официално":

    май ти бълнуваш
  • 46 3333

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прокопий":

    Много точно подсещане. Има достта скорошни разкрития и сигнсли по еврофондовете и обществените поръчки. Защо не се стигне там до край ами се хващат за нередности от преди 20 г? Хората искат възмездие и за приватизацията, но по всичко личи че отново ще гледаме само пиар акция.
  • 47 Монолог

    2 0 Отговор
    Тренчев след като режима се саморазруши след 89 година, защо оставихте същите провалили се хора да се правят на демократи още 30 г. ? Направо да те питам защо се продадохте за жълти стотинки?
    Не си глупав човек, но си боклук.
  • 48 0000

    3 0 Отговор
    Ти с твоята паразитна организация също участваше в това дори и косвено.ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ ЕДНО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕЩО НЕ НАПРАВИХТЕ ЗА РАБОТНИЦИТЕ ВЪПРЕКИ,ЧЕ ГРАВИТИРАШЕ ОКОЛО СЕДЕСАРИТЕ И ЦАРЯ И КОМУНИСТИТЕ И ТУРЦИТЕ .ТИ И ОНЯ КРЪСТЬО-УМРЕЛИЯ.АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ СМИСЪЛ ОТ ВАШЕТО ПРИСЪСТВИЕ.САМО ТЕЖИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И БИЗНЕСА И ДОТЯГАТЕ НА ХОРАТА С ПРОСТОТИИТЕ СИ.ПЪК И ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ СИ БИВШ ШЕСТАК,ТА ЗАТОВА ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СИ ТЪРСИШ РАБОТА
  • 49 Кокото

    4 2 Отговор
    най-големият мафиот от ПростСъюзите, д-р по Простащина

    Коментиран от #59

  • 50 Михлюзина

    2 0 Отговор
    Ма верно ли бе?тцтцтццтц ний чак сега да разберем,че са ни мамили......вбелене!!!!
  • 51 ТОЗИ-ОНЗИ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прокопий":

    Профсъюзи ли? Браво! Тях ги има масово само там, където и без това няма мачкане: армия, полиция, просвета, държавни оръжейни заводи и прочие...В моето предприятие /800 човека/ никога не е имало синдикат,-забранено е от собственика .Всички са на миним. заплата+ бонуси, които се режат, ако си в болнични, отпуск по твое желание,макар,че имаш право на платен! Т. Е. не ти се плащат!Но във фиша се начисляват, но за сметка на бонусите!Т.Е.-законен рекет.Не се плаща извънреден труд-НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕМ! НЯМА КОЙ ДА НИ ЧУЕ!!!
  • 52 tha boogeymen

    2 1 Отговор
    всички знаем имената на мафията дет ограби българия
  • 53 movieman777

    1 0 Отговор
    и имената и адресите на банките дет изпраха парите ни
  • 54 emilyano

    1 0 Отговор
    то и сега ни управлява мафията дет ни ограби
  • 55 Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец

    0 0 Отговор
    требе да се подчертаече от цру и моссад командват тая операция с мафията и ограбването и разсипването на българия
  • 56 никой

    1 0 Отговор
    Приватизацията беше дивашка и бандитска, а сегашния грабеж не е ли дивашки и бандитски? Защо никой не се заема със сегашния грабеж, а тръгват да ровят какво станало преди 30 год?
    За да заметат случващото се по върховете днес, изместват фокуса към кокошкарските истории по села и квартали.
  • 57 никой

    1 0 Отговор
    В ГДР в зората на демокрацията са приели закон- старите комунисти да не се допускат на висши постове и в държавната администрация. В Бг стана обратното- БКП-БСП тайно решиха техните кадри да се подкрепят по всички начини и пак комунистите, комсомолските секретари и дружинните ръководителки да бъдат назначени на държавна работа на всяка цена. А обикновените хора- да се гърчат в частния сектор.
  • 58 АГЕНТА ОТ 6 то

    0 1 Отговор
    КОИТО ЗАПАЛИ ПАРТИЙНИЯ ПАК ГО УПОТРЕБЯВАТ, СИНЪТ МУ Е ДЕПУТАТ, НАГЛА ИЗМЕТ
  • 59 така така

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Кокото":

    тази титла е запазена за идиотите от КНСБ.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове