889 58

Цвета Караянчева: Парламентът е най-прозрачната институция

''В никакъв случай не мисля, че правя чадър на някого, за да не идва в Народното събрание'', заяви Караянчева

Цвета Караянчева: Парламентът е най-прозрачната институция
Снимка: БГНЕС

Аз много пъти съм казвала, че парламентът е най-прозрачната институция. Българските градждани на интернет страницата ни могат да следят какво правим'', това заяви пред Сашо Диков председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева, като разговорът им бе изълчен в предаването на журналиста - ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком.

Караянчева все пак уточни, че поведението на някои народни представители може би отслабва авторитета на институцията, но: ''Нищо по-различно не се прави в това Народно събрание от другите'', допълни тя.

Диков в прав текст заяви, че приемането на промените в Закона за хазата за толкова кратко време му се виждат като поръчка, но Караянчева възрази: ''Няма поръчка. Събранието работи по установения дневен ред - постъпват законопроектите, аз имам определен срок да ги разпределя по комисиите, после комисиите ги гледат. Това е ваше мнение, г-н Диков. Аз като председател на този орган ви казвам, че този закон мина по пътя, по който минават и всички останали. Няма нищо под натиск, ние си вършим работата.''

На обвиненията към нея, че осигурява комфорт на премиера Борисов да не идва в парламента за парламентарен контрол, Цвета Караянчева отговори така: ''Такова впечатление оставят колегите от опозицията. Аз мога да ви направя пълна справка, колко въпроса са зададени по общополитически теми към министър-председателя. В повечето случаи колегите насочват въпросите си към конкретния ресорен министър. Виждате, че премиерът Борисов идва на парламантарен контрол''.

Тя допълни, че по конституция министър-председателят не е задължен да идва за вота на недоверие и в заключение заяви ''В никакъв случай не мисля, че правя чадър на някого, за да не идва в Народното събрание.''

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Коста

  2 24 Отговор
  Парламента е най-важната институция която раздава благоденствие на всеки гражданин
 • 2 Този коментар е премахнат от модератор

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор

 • 4 бую бею бую

  29 2 Отговор
  Са не моем да сфанем на тая мисирка пречи ли и нещо тая прозрачност през която ясно се види некадърност и корупция. Май и пречи , пречи и това , че се види и как главният мисиркаджия се разпорежда в курника , като да си е дома.
 • 5 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕

  1 16 Отговор

  До коментар #3 от "Цветелина Янева курвата":

  Почвай ги за закуска,черпя ама остави и на оная ненаситница майка ти.

  Коментиран от #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14

 • 6 Тая

  25 3 Отговор
  от Пекин в Индия ли се изака???

 • 7 Хасан Азис

  1 18 Отговор

  До коментар #5 от "🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕":

  Гяур съжалявам майка ти я изкормя и в бидони 🔪,сега на суджуци ще я правя ммммммммм

  Коментиран от #15

 • 8 Хасан Азис

  1 16 Отговор

  До коментар #5 от "🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕":

  Гяур съжалявам майка ти я изкормя и в бидони 🔪,сега на суджуци ще я правя ммммммммм
 • 9 Хасан Азис

  1 15 Отговор

  До коментар #5 от "🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕":

  Гяур съжалявам майка ти я изкормя и в бидони 🔪,сега на суджуци ще я правя ммммммммм
 • 10 Цветелина Янева курвата

  5 5 Отговор

  До коментар #5 от "🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕":

  Аз ги почвам педалче
 • 11 Цветелина Янева курвата

  6 5 Отговор

  До коментар #5 от "🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕":

  Аз ги почвам педалче
 • 12 Цветелина Янева курвата

  3 3 Отговор

  До коментар #5 от "🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕":

  Аз ги почвам педалче
 • 13 Цветелина Янева курвата

  3 3 Отговор

  До коментар #5 от "🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕":

  Аз ги почвам педалче
 • 14 Цветелина Янева курвата

  3 3 Отговор

  До коментар #5 от "🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕":

  Аз ги почвам педалче
 • 15 ВНИМАНИЕ

  16 1 Отговор

  До коментар #7 от "Хасан Азис":

  ТЕЖЪК ПАТОЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ.!!!

  Коментиран от #16, #17

 • 16 Внимание

  0 7 Отговор

  До коментар #15 от "ВНИМАНИЕ":

  Педал си знам
 • 17 Внимание

  1 7 Отговор

  До коментар #15 от "ВНИМАНИЕ":

  Педал си знам
 • 18 Лора, внимавай...!!!!

  19 3 Отговор
  Цвета, бих ти казала на теб така, първо, най свестния председател на Народното събрание, второ, нима като говори някой от трибуната с ,, гръмки и празни слова,,и трето много от колегите ти се прозяват, може би няма мухи. или пък дремят, това ли е прозрачността , според теб...! (Аз отдавна спрях да гледам,, и парламентарния контрол,, точно поради тази причина, че е безинтересно и не полезно...!)
 • 19 Някой си

  27 1 Отговор
  За това ли все внасяте поправки между първо и второ четене? Караянчева, коя е столицата на Бангладеш?
 • 20 Столицата на Бангладеш

  19 1 Отговор
  Е село Николово....!
 • 21 9852

  25 2 Отговор
  Пекинската патица и 240 разбойника са с IQ 0.001%.
 • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  28 1 Отговор
  КАРАЯНЧЕВА се пребоядиса заради кокала КАРА ЯНЧЕВА БЕШЕ ЧЛЕН НА БКП

  Коментиран от #43

 • 23 А ти си АЛКОХОЛИЧКА!!!

  26 1 Отговор
  ГЕРБ са ПСИХОПАТИ с проблеми.

  Коментиран от #37

 • 24 Мирко

  23 0 Отговор
  Шеф на парламента с познания по география и история като 5 годишна. Жалка картинка.
 • 25 възмутен

  25 0 Отговор
  Пекинската патица, Тиквата я влачи още от своето кметство в СО, но като толково години е по такива сладки длъжности-НИЩО НЕ И Е ВЛЯЛО В ГЛАВАТА, Е ЩОМ НЕ ЗНАЕ И СТОЛИЦИТЕ, ДОБЛИЖАВА СЕ С ИНТЕЛЕКТА НА черната Зладка, дори мисля, че Златка се постара да се ограмоти в някои направления, за разлика от ПЕКИНСКАТА ПАТИЦА!
 • 26 Шпагат

  23 0 Отговор
  Толкова ниска топка за Председател на парламент историята непознава. Справка: Петко Каравелов Александър Цанков Фердинанд Козовски Стефан Савов Благовест Сендов
 • 27 Минчо Празников

  20 0 Отговор
  Дърта шаврантия.
 • 28 АНОНИМНА

  6 0 Отговор

  До коментар #3 от "Цветелина Янева курвата":

  защо слага те на някой ник който н е той
 • 29 Bingo

  19 0 Отговор
  Права е жената толкова много прозрачни мозъци никога не е имало в парламента. Пекинската патица не бих я сложил и за служител в градска тоалетна, какво остава за председател на парламент. Но предвид умствения потенциал на цялото правителството тя си е точно на мястото.
 • 30 Гост

  18 1 Отговор
  караянчева е НАЙ-ПРОСТАТА ЖЕНА, която някога е влизала в парламента, а и е една от НАЙ-ПРОСТИТЕ, въобще, на територията на България за всички времена. ПРОСТА ЖЕНА....

  Коментиран от #32

 • 31 цвета кошмара на нормалните

  19 1 Отговор
  Цвети е царица по география и кудкудягане.

  Коментиран от #33

 • 32 Пешо от панелката

  16 0 Отговор

  До коментар #30 от "Гост":

  Това е целта на занятието, пред Виетнамчева и Барни Ръбъла, Баце изглежда като Леонардо, Шекспир и Айнщайн събрани в едно и също лице
 • 33 Къде да беше

  5 1 Отговор

  До коментар #31 от "цвета кошмара на нормалните":

  Като Цвета, иска ти се,, батут, 🐷...!
 • 34 Алфа Вълкът

  1 6 Отговор
  Тая и Нинова ще ги дупя и двете анално.
 • 35 Каква идилия!

  15 1 Отговор
  На никой българин вече не му пука дали парламента е прозрачен или не, защото българите вече се изселиха от България и живеят в чужбина и тях това не ги интересува. Тук останаха само пенсионери, роми и турци. Българите пенсионери в България не са много, защото по-голямата част от хората тука, умират преди да достигнат пенсионна възраст. По официални данни, средната продължителност на живота в България сега е 74 години, но това не е вярно. Ако отидете в гробищата, ще се убедите със собственните си очи от надгробните плочи, че от 1990 г. насам продължителността на живота в БГ, значително е спаднал, като 90% от починалите са на възраст между 46 и 58 години(като това не включва децата и младите хора). Скоро, след като и последните българи пенсионери измрат, тук ще останат само роми и турци и нашите управници, заедно с децата и внуците си, щат не щат ще трябва да живеят с тях, да се женят за тях, и да раждат деца от тях.На никой българин вече не му пука дали парламента е прозрачен или не, защото българите вече се изселиха от България и живеят в чужбина и тях това не ги интересува. Тук останаха само пенсионери, роми и турци. Българите пенсионери в България не са много, защото по-голямата част от хората тука, умират преди да достигнат пенсионна възраст. По официални данни, средната продължителност на живота в България сега е 74 години, но това не е вярно. Ако отидете в гробищата, ще се убедите със собственните си очи от надгробните плочи, че от 1990 г. насам продъ

  Коментиран от #39

 • 36 Каква идилия!

  13 1 Отговор
  На никой българин вече не му пука дали парламента е прозрачен или не, защото българите вече се изселиха от България и живеят в чужбина и тях това не ги интересува. Тук останаха само пенсионери, роми и турци. Българите пенсионери в България не са много, защото по-голямата част от хората тука, умират преди да достигнат пенсионна възраст. По официални данни, средната продължителност на живота в България сега е 74 години, но това не е вярно. Ако отидете в гробищата, ще се убедите със собственните си очи от надгробните плочи, че от 1990 г. насам продължителността на живота в БГ, значително е спаднал, като 90% от починалите са на възраст между 46 и 58 години(като това не включва децата и младите хора). Скоро, след като и последните българи пенсионери измрат, тук ще останат само роми и турци и нашите управници, заедно с децата и внуците си, щат не щат ще трябва да живеят с тях, да се женят за тях, и да раждат деца от тях. Каква идилия!
 • 37 ТРОПЧО

  7 0 Отговор

  До коментар #23 от "А ти си АЛКОХОЛИЧКА!!!":

  АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ НЕИЗЛЕЧИМО БОЛНИ ДАНО ПО СКОРО СЕ СПОМИНАТ
 • 38 Лекар БГ

  15 1 Отговор
  Как е времето в Пекин,пардон,във Виетнам? Цветиният Парламент е абсолютно"прозрачен".Факт.Каквото разпореди Вожда,това се гласува и случва.Просто,елементарно и прозрачно. Един Лидер,една Партия,един Парламент.Останалото са келеши и мисирки.И размазване.
 • 39 Затова, ли изнасилваш вече деца...!?

  1 6 Отговор

  До коментар #35 от "Каква идилия!":

  Каква идилия, дълъг и дебел коментар като тебе, хайде отивай в гробищата вече да ги красиш...!(Засяка ли, колко време го писа коментара, байчовица и пак,, грешки,, ти самата си,, грешка на природата,,...! Не се ли се срамуваш да се правил на,, света вода ненапита,,..!? У тебе и такива като тебе, срам...! Ако се срамуваше, нямаше да посегнеш на,, честта,, ми, нещо което най много ценя в Човек и да не лъже...!!!
 • 40 Минчо краставицата

  12 1 Отговор
  Парламента ни е толкова прозрачен, че успя да направи и България най-прозрачната страна не само в Европа, но и в по-голямата част от света. По корупция и качество на живота вече се изравнихме с африканските държави. Факт е че вместо напред, вървиме назад и все повече и повече западаме. От една средно развита европейска държава, само за три десетилетия ни превърнаха в най-изостаналата и мизерна държава в Европа. Сега сме толкова прозрачни, че вече сме на път да станем напълно невидими и изцяло да изчезнем от лицето на земята.

  Коментиран от #41

 • 41 Минчо изчезни

  1 3 Отговор

  До коментар #40 от "Минчо краставицата":

  Който иска да изчезва и да умира, дано живота за честните и нормални хора, стане по хубав...!!!

  Коментиран от #44

 • 42 тиква,билла,месирка тв

  10 0 Отговор
  Дори името си неможе да прочете правилно ,на речите си винаги срича и гледа в лист написан от секретарката ѝ
 • 43 м дааааа

  9 0 Отговор

  До коментар #22 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

  Цвета беше комсомолски секретар в Кърджали.После като дойде капитализма антикомунистите я направиха направо директор без да си има и представа от такава длъжност.
 • 44 Да му цунеш краставицата на Минчо

  2 1 Отговор

  До коментар #41 от "Минчо изчезни":

  Да му цунеш краставицата на Минчо

  Коментиран от #45

 • 45 Лилафке

  1 3 Отговор

  До коментар #44 от "Да му цунеш краставицата на Минчо":

  Ти достатъчно му го,, цунеш,,,, заразени,, не ползвам пък били и млади...!

  Коментиран от #46

 • 46 Пак помпих жена ти

  1 1 Отговор

  До коментар #45 от "Лилафке":

  Докато му целуваш краставицата на Минчо, можеш да му гъделичкаш и кайсиите.

  Коментиран от #47

 • 47 Ти си за лудницата

  1 3 Отговор

  До коментар #46 от "Пак помпих жена ти":

  Ти помпиш дърти коври, а тебе помпят,, обратните,, като тебе...!!

  Коментиран от #48

 • 48 Ибрек Хасан

  3 0 Отговор

  До коментар #47 от "Ти си за лудницата":

  Манго, мятай се на магарето си и заминавай направо при братята си в Анадола.

  Коментиран от #55

 • 49 анализатор

  7 0 Отговор
  Даааа ,240 най-прозрачни хрантутника и безделника!
 • 50 Усмивката

  7 0 Отговор
  Кво разпрааш. Делян Пеевски е направо като кристално чиста изворна вода от планината.А пък като гледам Горанов направо виждам през него Ахмет Доган.

 • 51 А да

  4 0 Отговор
  Най стройната организация мафиотска ублечена във власт
 • 52 Ван дер Любе

  5 0 Отговор
  При толкова безмозъчни твари там няма на какво да се спре погледа.
 • 53 Панагюрище

  1 1 Отговор
  Ха-ха-ха!!!!!!!

  Коментиран от #57

 • 54 Миризлив матрак

  1 0 Отговор
  АЗ СМЯТАМ, ЧЕ КАРАЯНЧЕВА Е ПРАВА - В АПАРТАМЕНТА НА ПАРЛАМЕНТА ИМА ПРОЗРАЧНА ПРОСТИТУЦИЯ. ЗА КОРУПЦИЯТА НЕ СЪМ СИГУРЕН, ТЯ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВ
 • 55 Този коментар е премахнат от модератор

 • 56 Миризливи матраци имате

  0 0 Отговор
  Като,, серете и пикаете,, върху тях, ще миришат естествено..!
 • 57 Ето го и жълтия леш

  0 0 Отговор

  До коментар #53 от "Панагюрище":

  Чака сезона, чуждия син да го води на море, с миризливата му уста и мазната му коса и рокля има...!!
 • 58 Необразована неграмотна сричаща

  1 0 Отговор
  Просто караянчева е плод на пиянска чикия.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.