Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 11:50 37 697 60

Румен Петков: Борисов, Дончев и компания лъжат

  • румен петков

Според Петков трябва да ни притеснява не това, че никъде в Европа няма машинно гласуване, а това, че не се изпълнява законът

Румен Петков: Борисов, Дончев и компания лъжат - 1

На машинното гласуване трябва да се гледа като на елемент от придвижването ни към електронното и дистанционно гласуване. Това каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков в интервю за предаването „Европа сутрин“ по телевизия „Европа“.

„Познавам тези хора – Борисов, Дончев и компания, Те лъжат. Лично съм попитал на 21 януари какво правим с машинното гласуване. Той ме прати в ЦИК. От ЦИК ми отговориха на 31 януари, че размерът на средствата, които ще бъдат отпуснати за осигуряване на машинно гласуване, ще бъде определен с план-сметна за 2121 г. Миналата седмица Дончев и Борисов казаха, че веднага минаваме към машинно гласуваме. Значи или шефката на ЦИК Стефка Стоева лъже, или лъже Дончев“, посочи Петков.

„Мисля, че този път ситуацията, която създадохме ние от АБВ и колегите от МИР и подкрепата, която получихме от парламентарни партии и депутати, както и натискът върху правителството и ясната позиция на някои от парламентарните групи ще принудят правителството да го реализира. Искам да подчертая, че това е четвърти опит. Още 2016 г. по настояване на АБВ в Избирателния кодекс беше включено задължението в 5000 секции да се гарантира машинно гласуване. Това не се направи и то съзнателно. После на три пъти има законова норма да се въведе машинно гласуване и правителството на ГЕРБ я махна. След това се стигна до цинизма да хвърлим навън няколко десетки милиона лева, да вземем под наем едни машини, които на следващия ден да върнем“ добави лидерът на АБВ.

По думите му според експерти наемът на една машина е колкото да я произведем. „Ние от АБВ настояваме това да бъде българско производство. Така ще ни бъде по-евтино. Имаме военнопромишлен комплекс, който е в състояние да произведе българска машина, дори видяхме такава вече произведена, каза още той.

Според Петков трябва да ни притеснява не това, че никъде в Европа няма машинно гласуване, а това, че не се изпълнява законът.

„Силно съм притеснен от зоологическия ентусиазъм, с който премиерът Борисов обяви, че ще въведем машинното гласуване. Значи той е над закона. Той казва, че този път ще се изпълни законът. Това е стъпка към правилното решение. Дотам сме го докарали, че да се радваме, когато министър-председателят е в благоразположение на духа, което позволява да бъде изпълнена една или друга законова норма“, заяви Петков.

„Не може да има и хартиени бюлетини, защото ще предпоставим спекулацията с резултата от хартиеното и машинното гласуване. На заседанието на правителството г-н Дончев каза: „Въвеждаме машинното гласуване навсякъде“. Това означава на всички секции в чужбина и на секциите тук с по 5-8 гласоподаватели. Човек трябва да си мери приказките по такива важни за обществото въпроси. Практиката ще покаже, че машинното гласуване няма да бъде въведено навсякъде и някой трябва да поеме отговорност защо е излъгал публиката. Понеже лъжата е въпрос на осъзната необходимост, вероятно никой няма да поеме отговорност“, добави той.

„Електронно дистанционно гласуване беше голямата идея на АБВ през 2016 г. Мисля, че по този начин може да мобилизираме много голям избирателен потенциал. Докарали сме се до 300 хиляди невалидни бюлетини. Половината избиратели сме ги отвратили, защото виждат как се пренаписват протоколите. Машинното гласуване е първата стъпка за честните избори. Голямата идея на АБВ и повечето политически сили е честни избори чрез машинно гласуване. На машинното гласуване трябва да се гледа като на елемент от придвижването ни към електронното и дистанционно гласуване.
Натискът трябва да продължи и ние от АБВ ще го продължим, за да достигнем до резултат. Ако не бъде въведено до следващите избори, правителството на Борисов ще продължи да се държи естествено. Ако се въведе, ще направим голяма победа в името на честните избори“, допълни Петков.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 78 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент Харолд

    84 169 Отговор
    Русороба нещо много често почна да дава интервюта. Май ги почнаха русоробчетата
  • 2 Уроборос

    88 158 Отговор
    А ти казваш истината...Вижте му сурата пролетариатски,това е сурата на комунизма

    Коментиран от #14

  • 3 Последния софиянец

    177 39 Отговор
    Леле. Пари ще отделят за 2121г.Те дотогава ли мислят да управляват?

    Коментиран от #13, #46

  • 4 пад секреть

    94 103 Отговор
    Дълбоко гнусен както винаги е бил.
  • 5 Усмивката

    59 52 Отговор
    Големо реване бе за Костнбродската афера.И толкоз.Защо от ГЕРБ да има постъпки по таз тема. Нали пичелят.

    Коментиран от #17

  • 6 Лъжят , пишат с изчезващо мастило

    141 23 Отговор
    А ма на тоя народ като му писне и фане сопата.

    Коментиран от #39, #40

  • 7 Вуте

    51 12 Отговор
    Марийче май си ударила кьoравото тая нощ! " 2121г. " Кой лъже в случая? хахаха
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Уроборос

    66 68 Отговор
    Вижте му сурата пролетариатски!Това е сурата на пропадналия експеримент за комунистическо-милиционерска държава.
  • 10 Хамлет

    74 66 Отговор
    ""О наглост!!!Твойто име е Петков!!""
  • 11 Пико

    79 10 Отговор
    Не се ли разбра ,че проблеми с машинното гласуване няма да има ако се работи на принципа на банкомата.Поставяш си паспорта ,машината го разчита,следва гласуване за партия/+преференция/натискаш гласувал ,машината ти пуска 10лв.от предварително заредените /за всяка секция според гласоподавателите/.Бъдете сигорни,че и най-простите ще се справят с гласуването.Има малки опасения за настройката на софтуера ,но това периодично може да се проверява в хода на гласуването.Машините не са в мрежа така че манипулации са изклучени.
  • 12 ОТВРАТЕН

    69 58 Отговор
    Не му давайте думата на това пискливо корумпирано човече !!!!
  • 13 гост

    49 61 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    А кой да управлява бсп ли Олеле
  • 14 Българин

    99 42 Отговор

    До коментар #2 от "Уроборос":

    И Боко ТИКВАТА от село Банкя е "бивш" пролетарии и КОМУНЯГА, бе френд.А е и комунистически агент БУДА.

    Коментиран от #16, #18

  • 15 оня с коня

    39 56 Отговор
    ПРИНЦИПНО ВСИЧКИ Опозиционни Партии независимо дали са в Парламента или Не,казват "ДАЙ".Ама КАК и ОТ КЪДЕ - не ги интересува.А идеята им е ясна- 1/Да се подмажат на Електората си че са "Ларж" и правят всичко за да ДОБРУВА той.2/Да ФАЛИРАТ Хазната и после да се провикнат "Видяхте ли се колко можете да си правите сметката,некадърници такива"?Наскоро бе публикувано,че МАСРАФА на 1 Глас на Хартиен носител/обикновена Бюлетина/ струва на Данъкоплатеца 0,77лв.,докато същият 1 Глас при Електронното гласуване е ...59лв!Знае ли го това Петков,или...ДА?Ама НЕ ГО СПОМЕНАВА!:)А Защо ЛЪЖЕ Петков че Машинното Гласуване е "Първа стъпка" към Честни избори- нима не може да се Манипулира Вота в Машинарията?И ако при Класическото гласуване Бюлетините в Чувалите СА НАЛИЦЕ И НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ за Контролно броене,КО Х.Я МУ ще преброи Петков в Платките на Машината?А и всъщност това му е Целта,както и на БСП - След като ЗАКОНОМЕРНО ЗАГУБЯТ,да започнат за ВИЯТ срещу ГЕРБ че Изборите са Манипулирани/електронно/ и да няма КАК ДА СЕ ДОКАЖЕ ЧЕ НЕ СА!

    Коментиран от #24

  • 16 Уроборос

    22 9 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Да,така е.
  • 17 Бай Ганьо

    76 25 Отговор

    До коментар #5 от "Усмивката":

    К'во пИчели ТИКВАТА с 10% на изборите, бе СМЕШНИК?ХОРАТА СА ОТВРАТЕНИ, И БЛАГОДАРЕНИЕ, ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НИ ИЗРОДИ, крадците на Боко ТИКВАТА го подкрепят.
  • 18 Уроборос

    46 28 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Разликата е,че Боко трябва да изпълнява презокеански "ангажименти",а тоя е на червената хранилка,още не се е издигнал толкова.Както знаем,комунетата лаят срещу Америката,ама първи са техните деца,които се изнасят натам.

    Коментиран от #22

  • 19 Каквато и да е власт

    16 27 Отговор
    + електронизация на изборите = на тоталитаризъм
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЦРУ

    43 39 Отговор
    За тези .който не знаят ! ……..На тази " КАРИКАТУРА " ..САЩ отказаха входна виза...и му биха ЧЕРЕН ПЕЧАТ в паспорта.....защото го смятат за МУТРА - заплаха за националната сигурност на САЩ !...ОТВРАТ....ГНУС !!!!!

    Коментиран от #26

  • 22 Чеп за зеуе

    58 24 Отговор

    До коментар #18 от "Уроборос":

    Комуниста борисоф ли визираш? Позна!
  • 23 така така

    16 41 Отговор
    Само най-мързеливите искат електронно гласуване, за да не си помръдват задника от стола пред компютъра.
  • 24 На дедо ви дедо му

    35 7 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Тези сметки за един глас ти ли ги прави или конят ти. За машинно гласуване по твоите данни: 6.5 млн избиратели по 59 лв = 380 млн лв.???? За хартиени бюлетини 6.5 по 0.77= 5.5 млн лв. Действителни разходи на изборитте 2019 - 70 млн.лв.

    Коментиран от #28

  • 25 До Румен Петков

    49 7 Отговор
    Що се правите на ударени с мокър парцал ????? Прехвърляте си топката един на друг !!! И от целият този ваш ЦИРК -българския НАРОД мизерства и е лишаван от благата,с които вие разполагате !!! Не се наядохте ГАДОВЕ мръсни !!!
  • 26 уточнение

    38 14 Отговор

    До коментар #21 от "ЦРУ":

    Както е тръгнало, отказана виза за САЩ може да е документ за патриотично самосъзнание!
  • 27 Цако

    49 19 Отговор
    Коментарите в подкрепа на банкянския престъпник, са няколко платени хейтъра, които използват различни никове. Затова първо излизат те, но после не могат да насмогнат на останалите, които пък са народа.
  • 28 оня с коня

    11 30 Отговор

    До коментар #24 от "На дедо ви дедо му":

    За такива като тебе дето не им идва на ум да се погледнат в Огледалото какво Предтавляват няма да влизам в "Режим на Обяснение" и да си хабя Клавиатурата,а ще си позволя Единствено да дам БЕЗПЛАТЕН СЪВЕТ:Пишеш в Гугъла "Машинно гласуване - цена" и ще ти излязат едни Официални Статии като "Цената на глас с машинно гласуване е ЦЕЛИ 59ЛВ","Цената на Глас с машинно гласуване е близо 60лв" и т.н.
  • 29 Пурко

    34 11 Отговор
    Никога няма да го забравя и простя на тоя мръсник, който ни накара да висим с дни пред КАТ, никога!
    Да ходи да ги разправя тия на братя Галеви.
  • 30 Анонимен

    17 6 Отговор
    Колеха и бесеха цветан и цвета. Страх имат да пишат, а не всеки има интернет, а и не всеки може да работи, сашо диков си го призна без милицията на бойко
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 сопата идва

    46 20 Отговор
    Мръсните Герберасти са като наср@ни. Чудят се как да излъжат за пореден път, щото без чувалите, фалшивите протоколи и мъртвите души, ще се окаже че са към 4%. Пуснаха и платените си лъжци да облъчват народа при платените си баджак мисирки и острието си проф. Мишка Констант който лъже като ц иганин. Скоро ще ядете от народната либов, с пълни шепи.
  • 33 LULADZHIEv

    28 14 Отговор
    Това са нашите политици.....Като тоя провален но нагъл!
  • 34 ЗАЩО ???

    31 15 Отговор
    В кои държави има машинно гласуване ??? Идиоти !!! Това ли е НАЙ-големият ПРОБЛЕМ на България ???? А за това,че ни ОГРАБИХТЕ -НЕ говорите !!! ГНУСНИ ЛЪЖЦИ !!!
  • 35 Румене,

    27 11 Отговор
    Вие сте НЕВЕРНИЦИ и големи КРАДЦИ на България !!! ТРЯБВА да се срамувате !!!
  • 36 ПЕНКО

    28 15 Отговор
    ТОЗИ- ПИЯН ПИКА В ЦАНТРАЛНИЯ ФОНТАН НА ПЛЕВЕН И УВОЛНИ ПОЛИЦАИТЕ ,КОИТО ГО САНКЦИОНИРАХА !!! ИГРА С БРАТЯ ГАЛИВИ , А ДНЕС Е " КОРЕКТИВ " !!! А ИМЕТО МУ Е ПЕДЕРАСКО !!!!

    Коментиран от #42

  • 37 Анонимен

    20 6 Отговор
    Луд умора сороиска. Радев бил ли е в изпълнителната власт или сте от платените сорос. Не съм фен на радев, но мразя лъжата. Не мразим и борисов, но си остава за нас, това, което те 3мата сториха с много българи, убиха ги. Българин злобен и беден срещу заможните бългафи и днес с пафите на вторите са първи горе. Бг е малка, градове провинциални са едно голямо село и си знаем кътните зъби. Те си мислят, че като огидат в софия няма да ги познават, но грешат и кога обратно бойко ги върне на село ще му кажем аферим бойка
  • 38 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 21 Отговор
    След електронно гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание.........? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! Сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие и подписът са израз на уважение към вота. Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по клавиатурата, защото се умаловажава гласуването!
  • 39 Преименуван

    27 5 Отговор

    До коментар #6 от "Лъжят , пишат с изчезващо мастило":

    За НЕЩАСТИЕ, г-н Петков ни нарече правилно "ПУБЛИКА". ЩЕ СМЕ НАРОД, КОГАТО НА ТЕЗИ, КОИТО СМЕ ДАЛИ ВЛАСТ, ЗАПОЧНЕМ ДА ГИ "НАТИСКАМЕ" ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА СЪС СЪВЕСТ, ИЗХОЖДАЙКИ ОТ ИНТЕРЕСА НА ТЕХНИЯ РАБОТОДАТЕЛ!!!
  • 40 Сатъра

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Лъжят , пишат с изчезващо мастило":

    Тоя народ най много да си хване ГЪЗЪТ.
  • 41 Мартин

    21 11 Отговор
    Преди 30 минути по канал 3 един плашок каза, че в герб обсъждат варианти да не се гласува на машина, ами на хартия, а броенето да е на машина. Тези ни мислят за лош материал, но във вените ми тече кръвта на Аспарух, Крум, Симеон и Левски!!!! Ако някой е лош материал, то това са монголоидните българи които ни управляват.

    Коментиран от #44

  • 42 ТОЧКАТА

    9 5 Отговор

    До коментар #36 от "ПЕНКО":

    фонтаня е амерички!!!!Правилно е постъпил!!!!!
  • 43 1944

    8 16 Отговор
    комунистите лъжат. каза пияния пудел на кремъл докато препикаваше магнолия с вдигнат заден ляв крак.
  • 44 ОТ МЕН

    22 17 Отговор

    До коментар #41 от "Мартин":

    Каква кръв тече във вените ти, дори и ти самият не знаеш. Колкото до Р.Петков, той да обясни, как бе извършено разграбването в родният му град Михайловград/Монтана? От кой гардероб, се появи този политически труп. Деляха се, събираха се, важно е да се добере до държавната хранилка. Питам се, защо в БТВ редовно го канят, както и ген. Атанасов, който имаше дело и му бяха забранили да напуска Б-Я? Същото важи и Хр. Иванов, на когото ББ подаде пръст, а той му отхапа ръката. Както се казва "Добър човек, добро не вижда". Като министър, щеше да оправя съдебната система и какво оправи? ДБ се финансира от олигарсите Цв. Василев (КТБ, фслирана по времето на Орешарски) и Прокопиев. И имат наглостта да си показват гнусните сурати. Всъщност, те са си към БКП/БСП, всички еднакво вредни за държавата. Те са напаст, от която трябва да се отървем. Г-Н ГЕШЕВ, започвак от К. ИМПЕКСОВА, Р.ГЕЧЕВ, В.ЛЕЧЕВА/М.ВЕЛЕВ, Р.ПЕТКОВ, К.ДОБРЕВ, лустрация за всички доносници от ДС и всички участвали в разграбвснето, приватизацията, ограбените спестявания и пенсионният фонд. ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ГРАБИТЕЛИ НА Б-Я, които ни наръресоха и недоразумението Мунчо Грипенов. ТЕ СА СРАМ ЗА БЪЛГСРИЯ! Вън от Б-Я! Най-голямата корупция е при вас с частните ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове, като К. Добрев и др. Да не говорим за милионерите ГОЦЕ, СТАНИШЕВ, Г.ГЕРГОВ, К. ИМПЕКСОВА, Е. МИЛИОНЧЕВА, В.ЛЕЧЕВА/М.ВЕЛЕВ и хазартният й брат. Цял живот ги изхранваме. Искате си Русия, няма проблем. Осигуряваме ви еднопосочен
  • 45 Nostradamus

    8 3 Отговор
    Пиклю
  • 46 Провинция

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Годината е объркана не 2121 год а 2141 запомни не е грешка 2141год защото има пари а след като се купят машините тези които сега плачат ще кажат видяхте ли как герб харчат пари за ненужни машини факира не използва машини ние пари даваме
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кико

    5 3 Отговор
    До сега пееше друга песен:не искат Герб машините, сега, ние не искаме! За твойта камерна партийка със затихващи функции имали значение
  • 49 Мая Безпартийная

    5 2 Отговор
    Пикльо!
  • 50 Анти комунист

    5 7 Отговор
    Никога власт на кумонистите те ограбиха БЪЛГАРИЯ и народа

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 коментар

    3 2 Отговор
    Ама др.Пикаещия във фонтани крие, че неговите другари искат машинно гласуване защото само така може да откраднат гласовете от народа и да извземат властта та да окрадат парите събрани от 10г насам!
  • 55 Тошко

    3 2 Отговор
    Който пика в шадравана ще е вечно в опозиция!
  • 56 Красимир

    1 1 Отговор
    Кой ще плаща машините за машинното гласуване?Предлагам тъй като депутатите си вдигнаха партийните субсидии от един на осем лева да се заплатят от тези пари.
  • 57 Красимир

    1 2 Отговор
    Кой ще плаща машините за машинното гласуване.Пак народа ли?
  • 58 Ами

    1 0 Отговор
    Те освен да лъжат,друго не могат!
  • 59 Русомразец.

    0 1 Отговор
    Тази долна твар няма ли да се завре в задните части на гоце и да МЛЪКНЕ
  • 60 Аз не гласувам от 2001

    0 0 Отговор
    А вие правете каквото искате
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове