Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 12:39 2 609 20

Ревизоро: Има няколко ВиК пред фалит

  • емил димитров-
  • ревизоро-
  • вик

Управителите им създават само проблеми, заяви още Емил Димитров

Ревизоро: Има няколко ВиК пред фалит - 1
Снимка: БГНЕС

"Дупница, Сливен и Перник трябва да са най-печелившите ВиК предприятия, но те са пред фалит. Язовирите са на един километър от града, но заради лошо управление те са пред фалит, защото управителите им създават само проблеми", посочи пред bTV министърът на околната среда и водите Емил Димитров. По думите му има и кметове, особено по морето, които умишлено си мълчат за проблеми сега, за да създадат проблеми през лятото.

Враца, Габрово, Бургас, Стара Загора – това са ВиК дружества, които работят перфектно. Водосборовете са им далеч, но въпреки това управлението им е много добро, с великолепни ръководители, отбеляза Емил Димитров.

За нерегламентираното горене на отпадъци той заяви, че в Бобов дол ще си сложат измервателни станции на комините, за да е ясно какво горят, а в населените места наоколо ще има уреди, на които да се вижда на табло какво точно се случва и гражданите да знаят.

"Ако държавата започне да играе по друг начин, ще фалираме много бизнеси, това не е полезно обаче. Енергийната система трябва да се развива. Идеята не е някой бизнесмен да бъде вкаран в затвора, да бъде изгонен в чужбина или да му бъде взет бизнеса, а коминът като пуши да не трови хората", коментира министърът.

"В момента и четирите завода, които преработват отпадъци, и ТЕЦ "Сливен", който също има право, те решават проблем на България. На всеки 100 кг отпадък 60-65% трябва да го рециклираме, да извадим стъклото и картона, и да го използваме повторно. 25% трябва да ги изгорим, за да произведем енергия, а едва 10 % да депонираме. Ние в момента от 90% правим камари", обясни Емил Димитров.

Той уточни, че това, което влиза от чужбина, е опаковано и стои на пристанището под контрол, но нашето го няма. "От нашите отпадъци само София произвежда RDF, който се гори в Златна Панега и Сливен. Президентът каза "хубаво е да горим нашите, а тогава да започнем чужди". По закон е 50 на 50 – наши и вносни отпадъци. Нашите 50% обаче отсъстват, няма ги. Депата работят, но не генерират такива отпадъци, с лошо качество са, така че ние сме в дълг към тези, които са тук у нас и са готови да горят нашите 50%", посочи министърът на околната среда и водите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашата държава

    27 4 Отговор
    Вашите В и К , вашите отпадъци . Гражданите са вашите роби и дойни крави.
  • 2 Бай Ганьо

    22 4 Отговор
    Сега ТУПАНА-ревизор ще ги управлява, и те няма да фалират....хахаха, ГЕЙберастка ПОДЛОГА.
  • 3 Рошко

    20 1 Отговор
    Затова ли водата ни по скъпа от чифутландия, ся вземите и вик тата, и като са били пред фалит, досега къде бяхте бе, ааа сетих се май оная краварката нещо ви изнудва, та да ни спите по лесно

    Коментиран от #4

  • 4 Бай ганю

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Ми то затуй сме овце, да ни доят
  • 5 Като падне Боко

    16 6 Отговор
    България ще се оправи и поеме в положителна посока.
  • 6 Капанеца

    23 1 Отговор
    А ВиК Разград е цъфнало и завързало,управителя е путю!Заплатите на работниците са близки до минималната а има три етажа администрация(дебели лели на тънки токчета) на който заплатите са над 1200лв.

    Коментиран от #7

  • 7 Де факто

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Капанеца":

    Това е едно от хилядите доказателства, че булгаристан е МИРИЗЛИВА КОЧИНА.

    Коментиран от #13

  • 8 Горо

    16 0 Отговор
    И защо тези ВиК дружества са пред фалит? Нали те са държавни и вече 10 години управлява ГЕРБ? Не случайно е казано, че "Когато фактите говорят и боговете мълчат"!
  • 9 Васил

    17 0 Отговор
    Ревизоро, не помисля да ОЗАКОНЯВАШ вноса на боклук под каквато и да е форма, че"народната любов" този път ще те застигне!!!!! Сутрин като станеш си повтаря"хората са умни поне колкото мен, в никакъв случай не са по тъпи от мен" Повтаряй сиго не го забравяй!!!!
  • 10 Йозеф

    11 1 Отговор
    Е как няма да са във фалит, като мениджмънта е с ПУЦ и има над 60 % загуби по трасето?

    Коментиран от #17

  • 11 Нашия

    11 1 Отговор
    Сега е време за приватизация и вдигане на цените на водата.После тоя ще го нарочат за виновен и ще почне голямото лапане.Някой вече да говори какво стана с ЧЕЗ ?
  • 12 Фенове на Левски

    7 0 Отговор
    Изнасилили Боко тъпото новина по бТВ
  • 13 Джейми Карагър

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Де факто":

    Прав е, съвсем прав! При нас трябваше отдавна да започне разделното събиране на отпадъци, но гражданята нямат градско самосъзнание и всичко отива като смесен отпадък. Ако се разделяха на стъкло, хартия, текстил, битови отпадъци - всичко щеше да е възможно да се натовари на камион само за стъкло, само за текстил, само за смесен отпадък... Откъде толкова интелект?! Сега на сметищата е един ужас, защото там биологични отпадъци са смесени със стъкла, с опасни вещества, отрови, използвани батерии, гуми и какво ли не. Как да ги сортираш и да си на сметка?! Ако бяха сортирани - изгаряш в ТЕЦА-а смесените отпадъци, получаваш електроенергия, стъклото пращаш към стъкларските фабрики и тн

    Коментиран от #14

  • 14 Отвратен от простотията и лакомията

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Джейми Карагър":

    Имаше репортаж за разделното сортиране на боклука( беше преди години при първите кошове за разделно),та при този репортаж дадоха как всички разделни кошове се изсипваха на едно място в камиона??Та не е прост народа,а набуталите се на всички командни места представители на неумиращата и вечна каста от членове на червените батальони.
  • 15 Фактъ

    7 0 Отговор
    Най - голямите боклуци са Герб ! Като се махнат , държавата ще тръгне в правилната посока .Това правителство е вредно за България. Оставка и рестарт на цялата политическа система.
  • 16 ........

    2 0 Отговор
    Ами вик Силистра,Добрич,Търговище които пият най скъпа вода
  • 17 Чакала

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Йозеф":

    За загубите сте прав,но за да се намалят е нужна смяна на остарялата водопреносна мрежа,а това са огромни средства,така че ние и още едно две поколения българи ще бъдем тровени от тия азбестови водопроводи.
    Що се отнася за мениджмънта,на доста ВиК е отпреди да дойде Герб,
    простичко слушат и изпълняват-пример Савата управител на ВиК Русе,тоя е шеф и при Царя,Орешарси,Бойко!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кубадински

    0 0 Отговор
    Слава на Престойски...Слава.....Има един виц...Работници на ВИК то копаят дълбоко...Минава гражданин и ги пита...Кво прайте бе...?...Дирим дипломата на шефа...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове